Jak przełączać się między kontami Indeed pracodawców
Jeśli zarządzasz więcej niż jedną firmą lub grupą rekrutacyjną, możesz mieć dostęp do kilku kont pracodawców w serwisie Indeed. Każde konto umożliwia zamieszczanie ofert pracy, zarządzanie rozliczeniami i korzystanie z narzędzi rekrutacyjnych.
Ten artykuł jest przeznaczony dla pracodawców i rekruterów, którzy mają dostęp do wielu kont pracodawców i chcą przełączać się między nimi. Wyjaśniono w nim, jak działa dostęp do kont i jak zmieniać konta podczas logowania się lub po zalogowaniu.
Co to jest konto pracodawcy?
Konto pracodawcy jest używane przez osobę lub firmę, która rekrutuje pracowników. Na tym koncie można:
dodawać oferty pracy,
kupować plany lub subskrypcje,
zarządzać rozliczeniami i płatnościami.
Jak działa dostęp użytkownika
Osoba, która utworzyła konto pracodawcy, staje się jego właścicielem.
Do pojedynczego konta może mieć dostęp wiele osób, a jedna osoba może mieć dostęp do kilku kont.
Na każdym koncie pracodawcy widnieje nazwa firmy. Jeśli masz dostęp do co najmniej dwóch kont, w Indeed zobaczysz także adres e-mail osoby, do której należy dane konto. Dzięki temu będziesz wiedzieć, z którego konta korzystasz.
Więcej informacji na temat dostępu użytkowników znajdziesz w artykule https://indeedinc.my.site.com/employerSupport1/s/article/206589143.
Kiedy trzeba przełączać konta
Przełączanie się między kontami może być konieczne, jeśli:
zarządzasz rekrutacją w różnych lokalizacjach lub działach,
masz jedno konto do dodawania ofert i drugie do tworzenia planów CV,
pracujesz z wieloma klientami lub markami na oddzielnych kontach.
Przełączanie kont
Istnieją dwa główne sposoby przełączania się między kontami:
podczas logowania,
po zalogowaniu.
Przełączanie konta podczas logowania
Zaloguj się w serwisie Indeed, podając adres e-mail i hasło.
Jeśli masz dostęp do więcej niż jednego konta, zobaczysz stronę z listą wszystkich kont.
Wybierz konto, z którego chcesz korzystać.
Przełączanie po zalogowaniu się na konto
Po zalogowaniu się możesz przełączać się między kontami w ten sposób:
Kliknij nazwę firmy widoczną u góry strony.
Wybierz konto, z którego chcesz korzystać.
Kliknij ikonę osoby w prawym górnym rogu.
Kliknij Przełącz konta. Otworzy się strona ze wszystkimi Twoimi kontami.
Wybierz konto, na które chcesz się przełączyć.