Wysyłanie wiadomości do kandydatów w serwisie Indeed
Wysyłaj wiadomości do poszczególnych kandydatów w serwisie Indeed, aby ocenić ich zainteresowanie, zaplanować rozmowę kwalifikacyjną lub rozpocząć konwersację.
Wysyłanie wiadomości do kandydatów
Używaj szablonów do wysyłania wiadomości do wielu osób poszukujących pracy bez konieczności ręcznej zmiany oferty lub danych kandydata. Dzięki temu szybciej i łatwiej dotrzesz do interesujących Cię kandydatów.
- Zaloguj się na konto.
- Na liście Kandydaci kliknij trzy kropki obok kandydata, z którym chcesz się skontaktować.
- Kliknij Wiadomość.
- Użyj szablonu, napisz nową wiadomość lub skorzystaj z jednego z sugerowanych sposobów rozpoczęcia rozmowy.
- Wyślij wiadomość.
Korzystanie z Inteligentnego Sourcingu
- Przejdź na stronę Inteligentny Sourcing.
- Wybierz ofertę pracy i zacznij szukać kandydatów.
- Znajdź kandydata, z którym chcesz się skontaktować, i kliknij Wiadomość.
- Rozpocznij rozmowę, korzystając z szablonu, pisząc nową wiadomość lub używając treści wygenerowanej przez SI.
- Wyślij wiadomość.
Przeglądanie wiadomości i odpowiadanie kandydatom
- Zaloguj się na konto.
- Przejdź do Wiadomości na górnym pasku.
- Otwórz Skrzynkę odbiorczą, aby wyświetlić wiadomości od osób aplikujących, lub przełącz się na widok Pozyskiwanie pracowników obejmujący pozyskanych kandydatów.
- Wybierz kandydata, aby otworzyć wątek rozmowy.
- Na dole ekranu wpisz spersonalizowaną wiadomość, skorzystaj z szablonu lub zaplanuj rozmowę, klikając Zaproś.
- Wyślij wiadomość.
Często zadawane pytania
Pytanie: Czy osoby poszukujące pracy mogą zobaczyć, czy jestem aktywny(-a) online?
Odpowiedź: To możliwe. To zależy od Twoich indywidualnych ustawień. Opcję Pokaż status online możesz włączyć lub wyłączyć w swoich Ustawieniach komunikacji. Osoby poszukujące pracy zobaczą zieloną kropkę obok Twojego imienia i nazwiska, jeśli jesteś zalogowany(-a), a opcja Pokaż status online jest włączona.
Pytanie: Czy mogę zobaczyć, czy osoby poszukujące pracy są aktywne online?
Odpowiedź: To możliwe. To zależy od indywidualnych ustawień Twoich i osoby poszukującej pracy. Jeśli osoba poszukująca pracy jest zalogowana i włączyła tę funkcję, obok jej imienia i nazwiska pojawi się zielona kropka. Jednak nie możesz zobaczyć statusu online osób poszukujących pracy, które włączyły tę funkcję, jeśli Twoja opcja Pokaż status online jest wyłączona.