Opinie pracowników firmy ZARA

Znaleziono 11 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (5 005)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good for beginners
Sales Associate (były pracownik) –  Poland4 lutego 2018
Fast paced and competitive environment. Long working hours during sale and holidays time. They had good benefits and attractive things for workers (birthday vouchers, Christmas gift boxes)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Satisfaction
Cashier/Sales Assistant (były pracownik) –  małopolskie25 września 2017
Mornings at work was very busy before opening. Accept delivery, printing prices, general morning meeting and organization up to the last minute before open it.Then smile, smile, be ready for helping customers... if they make a purchase (they can't leave with empty hands) that's success.
I have learned hard work, openness and perseverance of company goals.
Very focused on customer service, high personal culture, very helpful for customers but also for team.
The situation when you need to explain a very stubborn customer with something that was seen a five minutes ago was just sold out.
Picking up of four thousand things and organised it in all of the departments.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera tworzona przez pracowników nie do przyjęcia.
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie,Rynek8 sierpnia 2017
Walka o stołek.wszystko nerwowo i chaotycznie.Nie polecam.
Plusy
Pakiet socjalny, karta mulisport
Minusy
Z karty nikt nie korzysta:)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fajna atmosfera
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie3 kwietnia 2017
Fajni ludzie można się pośmiać dogodne warunki i wynagrodzenie
Plusy
Dlugie przerwy
Minusy
Niskie wynagrodzdnie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera, młodzi ludzie
Kasjer-Sprzedawca (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie7 marca 2017
Zaraz to moje pierwsze miejsce pracy, zaraz po maturze miałam tam możliwość szybkich awansów. Systematycznie otrzymywałam dodatkowe zadania i obowiązki, z których starałam się wywiązywać jak najlepiej. Młoda kadra zarządzająca była uprzejma i wyrozumiała.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jedyna rzecz która moze trzymac przy tej pracy to zniżki pracownicze
kasjer/sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie26 kwietnia 2016
Na poczatku pracy jest wporzadku kazdy jest dla Ciebie mily usmiechniety i zapewnia jaki to nasz skep nie jest wspaniały. Pracuje sie około 5,6 h dziennie dopiero pozniej zaczyna sie pracowac po 8 maksymalnie do 10 h. "Elastyczność " godzin pracy polega na tym ze trzeba codziennie sprawdzac grafik, ponieważ przełozony nie zawsze informuje o zmianie( nie wspominajac o wczesniejszym zapytaniu czy taka zmiana Ci pasuje czy nie masz juz czegos zaplanowanego) . Możliwosc rozwoju jest mała , sa propozycje na potencjalne szkolenia po których nie dostajesz gwarancji awansu. Kierowniczki działu sa mile do czasu kiedy Ty nie potrzebujesz zmiany grafiku badz komunikujesz ze cos jest nie tak np. w prośbach grafikowych masz lekarza w przyszlym miesiacu i potrzebujesz dzien wolny o ktorym uprzedziłas w odpowiednim czasie , przychodzi nowy miesiac sprawdzasz grafik a tam dzien pracujacy . Jedyne co uslyszysz zamien sie z kims (a wiadomo ze kazdy nie chce tego robic). Typowy dzien dzeli sie na poranna zmiane lub popoludniowa. Rano raczej nie ma duzego ruchu wiec w miare mozliwosci robi sie porzadki za kasa, na sklepie lub wszystkie rzeczy ktore zleci kierownik. Po południu kiedy ruch sie zwieksza roznosi sie ubrani z przymierzalni jak najszybciej i caly czas utrzymuje sie porzadek na sklepie i pomaga klienta. W ostatnich miesiacach najprzyjemniejszym momentem pracy jest wyjście z niej
Plusy
opieka zdrowotna w LUX MED, znizki pracownicze
Minusy
niskie zarobki, ciagłe zmiany grafiku uniemożliwiajace zaplanowania czegokolwiek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
productive, fun
Shop assistant (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie27 lutego 2016
good experience gained, good atmosphere and good staff learned how to handle money and customer complaints and deal with jobs to a good standard and efficiently.
Plusy
good hours
Minusy
low wage
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera, zgrany team
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  Rzeszów6 sierpnia 2015
Dzień zaczyna się od "Dzień dobry" :) a właściwie od "Cześć". Jest to hiszpańska firma, w której mówi się na "Ty" do przełożonych, nie stwarza się żadnych barier. Wszyscy są otwarci i chętni do pomocy.
Wpisanie się na listę, odebranie sprzętu, iPod,walkie-talkie, sprawdzenie planu dnia, który wyznacza strefy, w których należy obsługiwać klienta, stosowanie 6 minimum obsługi klienta, sprzątanie sklepu, wydawanie zamównień on-line, przygotowywanie sprzętu do dostawy.
Każdy, kto chce się rozwijać i awansować kontaktuje się z przełożonymi, później wysyła się daną osobę na tzw. "Ścieżkę kariery", szkoli się tą osobę, dostaje się ocene i obejmuje się dane stanowisko.
Pracując 2,5 roku kadra zarządzająca zmieniała się około czterokrotnie. Brak kompetencji, umiejętności, brak pomocy ze strony przełożonych, brak czystej ludzkiej empatii.
Współpracownicy pozytywnie nastawieni, sympatyczni ludzie służący pomocą.
Kiedy jedna osobą musi zrobić wszystko, a na danej zmianie na jednym dziale jest co najmniej pięć osób. Trudni klienci, którzy wymagają od pracowników działania, które nie leży w ich gestii. (niedziałająca on-line w weekendy)
Uśmiech, zadowolenie klienta, pochwała.
Plusy
Możliwość próśb grafikowych co miesiąc, wolne dni w tygodniu
Minusy
5 h w pracy i nie przysługuje żadna przerwa, 6 h - 15minut, 7 h - 20 minut, 8, 9, 10, 11 h - pół h przerwy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nice people, good workplace
Sales Assistant (były pracownik) –  Warsaw20 kwietnia 2015
I worked part time in ZARA during my study. I liked it, because I met there very nice people. I learned how to be good at customer service
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun
Cashier (były pracownik) –  Kielce11 lipca 2014
A lot things to do at once, comunication with customer on first place
Czy ta opinia była pomocna?Tak 82Nie 203Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie ZARA

A może chcesz zobaczyć:

Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w ZARA. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,8
Na podstawie 5 005 opinii
51 746
41 578
31 049
2331
1301

Oceny wg kategorii

3,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,7Zarobki/pakiet socjalny
3,5Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,5Kadra zarządzająca
3,7Kultura pracy