Opinie pracowników firmy Zakład Ubezpieczeń Społecznych

Znaleziono 71 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (74)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zus masakra
Inspektor (obecny pracownik) –  Opole, opolskie12 kwietnia 2019
Nigdy juz bym nie poszla do pracy tu. Mobbing mobbing i znajomosci zyjesz jak kapus z przelozonymi to masz wszystko. Zero dobrego zarzadzania zero szacunku i pensja to ochlap. Nigdy nie mozesz byc pewna co bedziesz robic i gdzie cie przeniosa ake dowalac obowiszkow umieja za 4lub najlepiej 10 masakra. Uciekac stamtad jak najszybciej jak sie da nie czekac na nic bo kariery tam nie zrobisz a nabawisz sie nerwicy deoresji i popadniesz w dlugi z takimi zarobkami i premiamii same ochlapy nuc dodac nic ujac jednym słowem zenada
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Wszystko jest minusem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ogólna
Średnia kadra (były pracownik) –  Kraków, małopolskie1 kwietnia 2019
Donosicielstwo, kumoterstwo,kolesiostwo, ogólna psychoza spowodowana decyzjami przełożonego (psychopaty), mobbing, brak szacunku dla pracowników - nawet tych z długoletnim stażem i znaczną wiedzą
Plusy
Brak
Minusy
Nie liczenie się z pracownikiem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ekspert do spraw rozwoju
Inspektor (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie26 marca 2019
zmiana godzin pracy, dostosowana do potrzeb pracownika
Plusy
godziny pracy
Minusy
bardzo niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kolchoz zero możliwości rozwoju zła atmosfera pracy
Prawnik (obecny pracownik) –  Lubelskie13 marca 2019
Niestety ludzie którzy dłużej pracują w tej firmie tracą kontakt z rzeczywistością. Brak możliwości awansu to najmniejszy problem. Kadra kierownicza jest jedyna w swoim rodzaju. Ilość mobbingu jest zatrwazajaca. Nie polecam chyba że ktoś pisze książkę. Najlepiej horror

😉
Plusy
Socjal niewarty innych wyrzeczeń
Minusy
W zasadzie wszystko łącznie z kadrą
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wymagania
interesent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie11 marca 2019
podoba mi się, że do obowiązków należy "przekonywanie, wyciąganie wniosków, rozwiązywanie problemów, podejmowanie decyzji, opanowanie", a nie "kreatywność! ;)"

Nie podoba mi się wszystko inne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam pracy w ZUS
referent (były pracownik) –  Łódź, łódzkie9 marca 2019
Generalnie masakra. Straszna spychologia obowiązków na nowych pracowników, bo przecież młodsze osoby ,,z chęcią'' będą pracować na dwóch, czasem trzech etatach za najniższą krajową. Jeśli się nie wyrabia kierownictwo i starsi pracownicy mają pretensje. Potrafią Cię poniżyć. Brak najmniejszej wyrozumiałości dla osób nowozatrudnionych,

Mało tego, zła organizacja pracy, problem z zarządzaniem ze strony kierownictwa, które tylko utrudnia pracę dokładając coraz to nowe i coraz bardziej absurdalne obowiązki na pracowników.

Napięta atmosfera, poniżanie ze strony bardziej doświadczonych pracowników, ogromna dawka stresu, wycieńczenie psychiczne - tak wygląda praca w ZUS.
Plusy
Pensja na czas, trzynastka
Minusy
Niskie zarobki, nawał obowiązków, brak współpracy, ogromny stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gorzej niż tragedia obóz pracy za głodowe pensje nie polecam ZA DUŻO WODZÓW ZA MAŁO INDIAN DO PRACY
Inspektor (były pracownik) –  Radom, mazowieckie27 lutego 2019
Niejasny system awansów i nagradzania(awans premie i podwyżki tylko przez znajomości podlizywanie się i donoszenie do przełożonych)Jeśli masz męża który zarabia więcej to tak możesz tam pracować na waciki zarobisz, nie mile widziane zwolnienia lekarskie i macierzyńskie("rodzina to element ,który przeszkadza") , wynagrodzenie nie adekwatne do nałożonych obowiązków, praca pod presją czasu stres dla mało odpornych można nabawić się depresji,wciąż mało i mało nawet gdyby się pracowało 24/7,jeśli jest ktoś na twoje miejsce, a nie masz "poparcia" lub ktoś ma większe to wyrzucą cie jak psa!szkolenia to tylko wycieczka do innego miasta w Polsce tak naprawdę nic nie wnoszą,brak możliwości rozwoju i awansu no chyba ze przez protekcję wtedy robisz oszałamiająco szybką karierę.Mobbing o którym nie mówi się głośno ale jest wszechobecny.Polityka przyjmowania do pracy osób bardzo młodych ,które jeszcze nie myślą o założeniu rodziny lub pań 40+i 50+ oraz mężczyzn.
Plusy
godziny pracy
Minusy
mobbing, stres, niskie zarobki, duże obciążenie pracą, kolesiostwo, brak szacunku dla pracowników nawet z długo letnim stażem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna nie polecam pracy w Zusie nigdy tu nie wrócę do tego kołchozu i gulagu za marne pieniądze i jakieś ochłapy kwartalne i depresję w gratisie
Inspektor (były pracownik) –  Warszawa27 lutego 2019
Donosicielstwo,kumoterstwo,układy i ukladziki,mobbing,brak podwyżek,niemile widziane urlopy macierzyńskie i l4,presja,stres,brak szacunku dla pracownika liczą się tylko statystyki i tabelki, najlepiej być bezdzietna lub bezplodna całkowicie poświęconą pracy na rzecz zusu, gorzej niż w korporacji, przełożeni nie mają pojęcia o pracy a wymagają od pracownika, przytlaczajaca ilosc obowiązków, brak adaptacji nowych pracowników no chyba że masz tam kogoś kto Cię ma pod skrzydelkiem
Plusy
godziny pracy, wolne weekendy, 13-ka, terminowa wyplata
Minusy
Same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Porażka
... (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie26 lutego 2019
-agresja, zniecierpliwienie ze strony innych pracowników
-kultura pracy- rynsztok
-budowanie w pracowniku poczucia winy za to, że nie jest w stanie dotrzymać obowiązujących terminów
- zbyt duży nakład pracy
- prowizoryczne szkolenia
-poniżanie (np. osoba na tym samym stanowisku wydaje polecenia do wykonania)
-zwiększanie ilości pracy osobom, które i tak mają problem z terminową realizacją spraw (efekt takich działań nietrudno przewidzieć)
-izolowanie nowych pracowników
-donosicielstwo
-nierówne traktowanie pracowników
-brak wsparcia dla nowych pracowników
Plusy
pensja na czas
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
średnia do dobrej
emerytka (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie15 lutego 2019
Potrzeba dokładniejszej pomocy w informacji.Oczekuję poprawy.
Plusy
chęć poprawy
Minusy
niskie wynagrodzenie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo nieprzyjemna atmosfera pracy
pracownik biurowy (obecny pracownik) –  Chorzów, śląskie19 stycznia 2019
Od ilu lat pogarszają się atmosfera pracy, mobing, ilość pracy nieadekwatna do zarobków, kadra zarządzająca nie mająca pojęcia o specyfice pracy na stanowiskach .
Plusy
Brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy , w którym dobrze czują się Ci na stołkach
Specalista (obecny pracownik) –  Legnica, dolnośląskie6 stycznia 2019
Pracuję w ZUS 20 lat . Ze względu na bliską emeryturę pracy już nie zmienię. Ambitnym nie polecam. Brak możliwość rozwoju. Klapki na oczach i ślepo wykonywać polecenia. Liczy się tylko statystyka. Nie jakość tylko ilość. Więcej więcej więcej. A ludzie nie liczą się wcale. Nagrody kwartalne uznaniowe , zależą tak naprawdę nie wiadomo od czago. Zarobki poniżej godności- 40 lat pracy w tym 20 w ZUSIE - 3.200 . I TO jest najwyższa stawka w moim wydziale.
Plusy
Socjal, pensja na czas
Minusy
Niskie zarobki, słaba motywacja, nieprzyjazna atmosfera, duże obciążenie pracą
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra,koleżeńska atmosfera.
Inspektor (były pracownik) –  Słupsk, pomorskie2 grudnia 2018
Bardzo solidna firma,godna zaufania.
Miłą i fachowa obsługa petentów.
Plusy
Dobry socjal.
Minusy
Za dużo biurokracji.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 41Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Specjalista ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie21 listopada 2018
Wynagrodzenie nie jest proporcjonalne do wykonywanych zadań.
Braki kadrowe spowodowane masowym odejściem niezadowolonych pracowników łatane są osobami z łapanki. Brak chętnych na rozmowy kwalifikacyjne.
Ludzie rezygnują jesli dowiedzą się że mają pracować za minimalną płacę.
Mobbing, stres, niemile widziane zwolnienia lekarskie i urlopy.
Brak szkoleń. Brak motywacji. Niejasny system awansu premii i podwyżek.
Plusy
13 tka
Minusy
Niskie zarobki mobbing zbyt duzy zakres obowiazkow, nieprzeszkolona kadra kierownicza
Czy ta opinia była pomocna?Tak 58NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera, życzliwi współpracownicy
starszy specjalista (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie16 listopada 2018
- ogromna ilość i różnorodność zadań jakie były do wykonania w
8 godzinach pracy,
- możliwość rozwoju, zdobywania nowych umiejętności,
- duża ilość szkoleń tematycznych,
- brak trudnych etapów w mojej karierze zawodowej (praca musiała być wykonana bezbłędnie i terminowo) czasami trafiał się trudny petent - dłużnik, ale zaproponowało mu się wiele rozwiązań i wychodził z Zakładu zadowolony,

minusem było "studiowanie przepisów" tylko po godzinach pracy (czas prywatny), ponieważ w trakcie dniówki nie było na to czasu,

- najprzyjemniejsza częścią było wynagrodzenie, które nie było adekwatne do wykonywanej pracy, ale było przelewane na konto bankowe terminowo.
Plusy
terminowa zapłata wynagrodzenia
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 27Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zus
Referent administracyjno-biurowy (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie16 listopada 2018
niezbyt przyjazna kadra,ogólnie złe traktowanie pracownika ,brak rozwoju
Plusy
stałe zatrudnienie
Minusy
brak dbałości o pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 33NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam nikomu
Inspektor (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie28 października 2018
Brak szkoleń;
Niejasny system awansów;
Wynagrodzenie nieadekwatne do nałożonych obowiązków;
Brak szacunku do długoletnich pracowników
Plusy
Godziny pracy
Minusy
wszystko inne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie liczy się człowiek, tylko wyniki, praca na duże nie
ksiegowa (były pracownik) –  Łódź, łódzkie11 października 2018
Nie liczy się człowiek, tylko wyniki, praca na duże nie
Plusy
Brak
Minusy
Niskie zarobki, wyścig szczurów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 42NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam
Inspektor (były pracownik) –  Zabrze, śląskie5 października 2018
Praca pod dużą presją, w stresie, zadania przekraczają fizyczne możliwości. Polecana dla osób samotnych gotowych poświęcić się pracy. Rodzina pracownika to element, który przeszkadza.
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki, stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce,gdzie można nabawić się depresji
pracownik biurowy (obecny pracownik) –  śląskie29 września 2018
Muszę zgodzić się z poprzednimi opiniami,że awansować w ZUSie można jedynie przez kumoterstwo. Dobrze mieć rodzinę lub przyjaciółki na wysokich stanowiskach. Nie musisz posiadać wiedzy o pracy w danym wydziale. Poza tym panuje wśród naczelników czy kierowników opinia, że wiedza jest zbędna, jedynie umiejętności kierowania ludźmi. W chwili obecnej to kierowanie wygląda na traktowaniu ludzi jak śmieci...niewolników...
Nie ma możliwości rozwoju. Szkolenia nie wnoszą nic nowego- może jedynie możliwość zwiedzenia Polski.
Premie raz na kwartał to jakieś ochłapy. Naczelnicy uważają, że powinniśmy się cieszyć z tego, że w ogóle je dostajemy. W końcu to premie uznaniowe.
Zarobki-nowy pracownik może liczyć na dobrą pensje, ale ona może taka pozostać na długi czas. Koleżanki, które pracują po 30 lat mają pensje porównywalne do nowozatrudnionych. Pensja wpływa na konto zawsze na czas.
Socjalne-dofinansowania do wypoczynku, koloni, karty na siłownię/fitness.
Plusy
Pewna pensja
Minusy
Mobbing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 46NieZgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Zakład Ubezpieczeń Społecznych. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,7
Na podstawie 74 opinii
510
416
315
210
123

Oceny wg kategorii

2,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,5Zarobki/pakiet socjalny
3,0Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,6Kadra zarządzająca
2,7Kultura pracy