Opinie pracowników firmy Tesco

Znaleziono 230 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (14 001)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Super firma
Doradca Klienta (były pracownik) –  Kielce, świętokrzyskie16 sierpnia 2019
Najlepsze miejsce do pracy na całym świecie super super super
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
gdynia nowowiczlinska sprzedaż internetowa - piker
piker (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie2 sierpnia 2019
zero tolerancji dla pracownikow, byla i obecna pani kierownik wogole nie szanuja pracownikow, na rozmowie slodko a potem opieprzaja tylko na zebraniu a same chodza cale 8 godz po sklepie jak swiete krowy, nic nie pomoga tylko pensje biora , poszlem podrugim msc tego mobingu nie polecam nikomu
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Romeo i Julia
Zakochany (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie21 lipca 2019
Witajcie. Ja z innej bajki tj o Królewnie Snieżce. W Tesco W-wa Górczewska pracowała przy kasach wieczorami przez wiele, wiele lat (min 15 lat tj po rozbudowie obiektu ) p. Beatka.
Wysoka, min 170cm, ok 50-55 lata, blondynka, czasami używała okulary jak były małe kody na towarze. Podobna do Cathrine Deneuve. Piękna, bardzo sympatyczna i prześliczny makijaż. Wygladałą jak z żurnala Glamour. Niebieski polar i zawsze w spodniach. I bardzo zaangażowana w pracy. Na początku czerwca 2019 nie ma jej.... Już mija połowa drugiego miesiąca. I nic. Zwolniła się? Urlop? Ktoś, coś? Pozdrawiam i dziękuję za jakieś info ... Mario
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie jest najgorzej
Asystent ds. Bezpieczeństwa i Zapobiegania Stratom (były pracownik) –  Świdnica, dolnośląskie13 lipca 2019
Praca raczej dość stabilna, ale wynagrodzenie nieadekwatne do ilości obowiązków
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Szczecin
Doradca Klienta (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie7 lipca 2019
Była pracownica Tesco, super mi się pracowało żeby nie zdrowie dalej bym tam pracowała, kadra super, ludzie rózni, ale Ja mam zdanie takie że pracę wykonuje i szefostwo zadowolone to nikomu do tego. W pracy nie ma dobrych znajomych są rożni i rózniejsi
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zadbanie o jakości pracownika
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie14 czerwca 2019
Obawy przed rozmową z kierownikami.
Niewielka ilość osób na zmianie.
Niewielkie korzystanie z dyspozycji.
Groźba zmniejszenia godzin pracy z powodu, że kierowniczce nie podobała się moja dyspozycja.
Plusy
Łatwość w ustaleniu godzin przerw
Minusy
Brak darmowych posiłków
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tesco , dostawca sprzedaży internetowej.
Dostawca asystent sprzedaży internetowej (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie5 czerwca 2019
Praca dla młodych zdrowych ludzi którymi można orać. Klienci zamawiają głównie wodę w zgrzewkach , żwirek dla kota i ziemniaki do mieszkań na wysokich piętrach w blokach bez windy . Dwa , trzy lata i po stawach w kolanach .
Plusy
Darmowy posiłek.
Minusy
Utrata zdrowia. Rozwalony kręgosłup, kolana od wnoszenia ciężkich rzeczy po schodach.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera.
Doradca Klienta (były pracownik) –  Gliwice, śląskie3 maja 2019
Bardzo dobry kontakt firmy z klientami. Dbałość o utrzymanie czystości i porządku w miejscu pracy.
Plusy
Bony świąteczne
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam ! Kostrzyn nad Odrą
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Kostrzyn nad Odrą, lubuskie17 kwietnia 2019
Praca jak praca , ale atmosfera jest fatalna . Kierownik zmiany obiecuję awans , pod warunkiem pujścia ma 2 zmiany . Niestety , jak dochodzi co do czego tego awansu nie ma . Ciągła praca na zleceniówce .
Pracując od 12 GRUDNIA 2018 r. W Tesco do 15 KWIETNIA 2019r. Nie otrzymałam umowy . ( Cały czas pracowałam na zleceniówce ) Kobieta która przyszła w marcu dostała tą umowę . GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ . Do człowieka wydzwaniali na dniu wolnym , i błagali o przyjście do pracy . Zgadzałam się. Ale jak dzwoniłam bo córka 40°C miała a mąż w delegacji był raz ja byłam chora .
Zadzwoniłam i proszę o użeta ale uzyskałam odpowiedz ,, Wybij se to z głowy , nie mam obsady " .
W tym miejscu tylko pasujecie sobie nerwy .
Powiem tak praca była by lepsza gdyby nie to , że połowa pracownic na dziale kasjerek , była fałszywa i wszystko donosiły . Ale nie wszystkie . Z niektórymi dziewczynami super się pracowało . Płacili nam marne grosze , a robiliśmy czasem więcej niż powinniśmy .
Np: sprawdzaliśmy daty , fejsowalysmy (przesuwałysmy towar do przodu ) i myliśmy kasy i pod nimi . 1 przerwa 30 minutowa . Nie można sprawdzić godziny bo zapyta kierownik ,, Co ciekawego piszą na tym telefonie " Naprawdę nie polecam pracy w miejscowości Kostrzyn nad Odrą w placówce firmy TESCO .
Plusy
Zero Plusów
Minusy
NISKIE ZAROBKI, BRAK UMOWY ( NORMALNEJ )
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive and fun workplace.
Deliverer & Online Sales Assistant (obecny pracownik) –  Poland, Warsaw10 kwietnia 2019
I have been working at Tesco for seven years as an online sales assistant. I am very happy with this job, the company provides support to employees and cares about the client.
Plusy
vouchers for meals, discounts on shopping, good salary
Minusy
making purchases on a high floor with no elevator
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
praca w wielkim zespole
sprzedawca (były pracownik) –  Ruda Śląska, śląskie3 kwietnia 2019
To było tak dawno...byłam na początku swojej przygody z pracą. Rozpoczynałam życie rodzinne. Pracę w hipermarkecie wykonywałam w wymiarze 1/2 etatu. Niestety był to za niski zarobek by móc swobodnie uregulować opłaty jaki i żyć.
Plusy
praca w zespole
Minusy
brak organizacji przy ustalaniu grafiku.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bez przyszłości
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Limanowa, małopolskie26 marca 2019
praca tymczasowa bez pewności na dalsze zatrudnienie
Plusy
mili klienci
Minusy
dziwna atmosfera wśrod kadr
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive , fun place
shop assistance, customer service (były pracownik) –  Poland10 marca 2019
- service cash register
-cash settlements with clients
-preparing invoices and other sales documents.

I was able to learn how to service cash register. How to work in busy place under pressure.
Plusy
good management
Minusy
not enough hours, low salary
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Początek Dobry, koniec niezbyt miły....
Doradca Klienta (były pracownik) –  Nisko, podkarpackie13 lutego 2019
firma której pracownicy byli kiedyś przyjaźni i pomocni. Teraz gdy Tesco podupada i wycofuje się z rynku nie warto nawet tam zaglądać. Każdy przepracowany bo zbyt dużo obowiązków a zbyt mało ludzi.
Plusy
Socjale, umowa o prace
Minusy
przepracowanie, część etatu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym ludzie tworzą silne więzi
Specjalista ds. kadr i płac (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie13 lutego 2019
Firma oferuje możliwości rozwoju ludziom ambitnym.
Minusy
zarobki nieadekwatne do pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Super
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Włocławek, kujawsko-pomorskie8 lutego 2019
Kierownicy pracownicy zastępstwo kierownicze super
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kadra pracownicza sympatyczna dla nowych pracownikow
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Głogów, dolnośląskie23 stycznia 2019
mila atmosfera jak i w miejscu pracy jak i miedzy pracownikami
Plusy
premie co miesiąc
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 17Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Delikatesy Centrum
magazyner,kierownik w sieci tesko (były pracownik) –  Mielec, podkarpackie16 stycznia 2019
dobra,dobrze było,tylko lebszy sklep otwierałem,i poprostu przeszedłem do innej sieci
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra
Lider stoiska/Kierownik stoiska (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie4 stycznia 2019
Mój typowy dzień pracy nie trwał nigdy 8 godzin. Zawsze zależało mi żeby wszystko zostało dopilnowane i jeżeli pracownik potrzebował pomocy, porady zawsze poświęcałam mu swój czas.
Dla ambitnych i zaangażowanych pracowników zawsze istnieje możliwość rozwoju i awansu.
Kultura pracy zawsze zależy od kadry zarządzającej a ta w każdym sklepie jest różna tak jak różni są ludzie. Ja oceniam, że firma jest mocno pro pracownicza. Świetne zaplecza socjalne, dobre warunki pracy.
Do najtrudniejszej części pracy zaliczam braki kadrowe i wszystkie problemy jakie się z tym wiążą.
Każdy lubi być chwalony. Ja nie odbiegam od tego standardu i dla mnie najprzyjemniejszą częścią pracy było docenienie mojego zaangażowania i efektów pracy przez moich przełożonych.
Plusy
Zaplecza socjalne, praca w klimatyzowanych pomieszczeniach, benefity dla pracowników.
Minusy
Zbyt mała liczba etatów, duża fluktuacja kadrowa.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 12Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Doradca Klienta (były pracownik) –  Kraków, małopolskie21 listopada 2018
Firma bardziej naciska na system(nowe rozmiary cen, nowy kolor listewek pod ceny) niż na bezpośrednia obsługę klienta(wymieniane nieznaczących dla klientów szczegółów na sali kosztem kolejek).
Place nie zadadawalajace, nie przekładające się na ilość pracy, praca stresująca że względu na ciągle pretensje klientów(brak towaru, kolejki spowodowane brakiem pracowników), ciągle cięcia budżetu, wygórowane wymagania
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27Nie 1Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Tesco. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,7
Na podstawie 14 001 opinii
53 887
44 884
33 388
21 037
1805

Oceny wg kategorii

3,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,7Zarobki/pakiet socjalny
3,5Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,3Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy