Opinie pracowników firmy Tesco

Znaleziono 224 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (13 552)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zadbanie o jakości pracownika
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie14 czerwca 2019
Obawy przed rozmową z kierownikami.
Niewielka ilość osób na zmianie.
Niewielkie korzystanie z dyspozycji.
Groźba zmniejszenia godzin pracy z powodu, że kierowniczce nie podobała się moja dyspozycja.
Plusy
Łatwość w ustaleniu godzin przerw
Minusy
Brak darmowych posiłków
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tesco , dostawca sprzedaży internetowej.
Dostawca asystent sprzedaży internetowej (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie5 czerwca 2019
Praca dla młodych zdrowych ludzi którymi można orać. Klienci zamawiają głównie wodę w zgrzewkach , żwirek dla kota i ziemniaki do mieszkań na wysokich piętrach w blokach bez windy . Dwa , trzy lata i po stawach w kolanach .
Plusy
Darmowy posiłek.
Minusy
Utrata zdrowia. Rozwalony kręgosłup, kolana od wnoszenia ciężkich rzeczy po schodach.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera.
Doradca Klienta (były pracownik) –  Gliwice, śląskie3 maja 2019
Bardzo dobry kontakt firmy z klientami. Dbałość o utrzymanie czystości i porządku w miejscu pracy.
Plusy
Bony świąteczne
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam ! Kostrzyn nad Odrą
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Kostrzyn nad Odrą, lubuskie17 kwietnia 2019
Praca jak praca , ale atmosfera jest fatalna . Kierownik zmiany obiecuję awans , pod warunkiem pujścia ma 2 zmiany . Niestety , jak dochodzi co do czego tego awansu nie ma . Ciągła praca na zleceniówce .
Pracując od 12 GRUDNIA 2018 r. W Tesco do 15 KWIETNIA 2019r. Nie otrzymałam umowy . ( Cały czas pracowałam na zleceniówce ) Kobieta która przyszła w marcu dostała tą umowę . GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ . Do człowieka wydzwaniali na dniu wolnym , i błagali o przyjście do pracy . Zgadzałam się. Ale jak dzwoniłam bo córka 40°C miała a mąż w delegacji był raz ja byłam chora .
Zadzwoniłam i proszę o użeta ale uzyskałam odpowiedz ,, Wybij se to z głowy , nie mam obsady " .
W tym miejscu tylko pasujecie sobie nerwy .
Powiem tak praca była by lepsza gdyby nie to , że połowa pracownic na dziale kasjerek , była fałszywa i wszystko donosiły . Ale nie wszystkie . Z niektórymi dziewczynami super się pracowało . Płacili nam marne grosze , a robiliśmy czasem więcej niż powinniśmy .
Np: sprawdzaliśmy daty , fejsowalysmy (przesuwałysmy towar do przodu ) i myliśmy kasy i pod nimi . 1 przerwa 30 minutowa . Nie można sprawdzić godziny bo zapyta kierownik ,, Co ciekawego piszą na tym telefonie " Naprawdę nie polecam pracy w miejscowości Kostrzyn nad Odrą w placówce firmy TESCO .
Plusy
Zero Plusów
Minusy
NISKIE ZAROBKI, BRAK UMOWY ( NORMALNEJ )
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive and fun workplace.
Deliverer & Online Sales Assistant (obecny pracownik) –  Poland, Warsaw10 kwietnia 2019
I have been working at Tesco for seven years as an online sales assistant. I am very happy with this job, the company provides support to employees and cares about the client.
Plusy
vouchers for meals, discounts on shopping, good salary
Minusy
making purchases on a high floor with no elevator
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bez przyszłości
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Limanowa, małopolskie26 marca 2019
praca tymczasowa bez pewności na dalsze zatrudnienie
Plusy
mili klienci
Minusy
dziwna atmosfera wśrod kadr
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive , fun place
shop assistance, customer service (były pracownik) –  Poland10 marca 2019
- service cash register
-cash settlements with clients
-preparing invoices and other sales documents.

I was able to learn how to service cash register. How to work in busy place under pressure.
Plusy
good management
Minusy
not enough hours, low salary
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Początek Dobry, koniec niezbyt miły....
Doradca Klienta (były pracownik) –  Nisko, podkarpackie13 lutego 2019
firma której pracownicy byli kiedyś przyjaźni i pomocni. Teraz gdy Tesco podupada i wycofuje się z rynku nie warto nawet tam zaglądać. Każdy przepracowany bo zbyt dużo obowiązków a zbyt mało ludzi.
Plusy
Socjale, umowa o prace
Minusy
przepracowanie, część etatu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym ludzie tworzą silne więzi
Specjalista ds. kadr i płac (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie13 lutego 2019
Firma oferuje możliwości rozwoju ludziom ambitnym.
Minusy
zarobki nieadekwatne do pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Super
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Włocławek, kujawsko-pomorskie8 lutego 2019
Kierownicy pracownicy zastępstwo kierownicze super
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kadra pracownicza sympatyczna dla nowych pracownikow
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Głogów, dolnośląskie23 stycznia 2019
mila atmosfera jak i w miejscu pracy jak i miedzy pracownikami
Plusy
premie co miesiąc
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 15Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Delikatesy Centrum
magazyner,kierownik w sieci tesko (były pracownik) –  Mielec, podkarpackie16 stycznia 2019
dobra,dobrze było,tylko lebszy sklep otwierałem,i poprostu przeszedłem do innej sieci
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra
Lider stoiska/Kierownik stoiska (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie4 stycznia 2019
Mój typowy dzień pracy nie trwał nigdy 8 godzin. Zawsze zależało mi żeby wszystko zostało dopilnowane i jeżeli pracownik potrzebował pomocy, porady zawsze poświęcałam mu swój czas.
Dla ambitnych i zaangażowanych pracowników zawsze istnieje możliwość rozwoju i awansu.
Kultura pracy zawsze zależy od kadry zarządzającej a ta w każdym sklepie jest różna tak jak różni są ludzie. Ja oceniam, że firma jest mocno pro pracownicza. Świetne zaplecza socjalne, dobre warunki pracy.
Do najtrudniejszej części pracy zaliczam braki kadrowe i wszystkie problemy jakie się z tym wiążą.
Każdy lubi być chwalony. Ja nie odbiegam od tego standardu i dla mnie najprzyjemniejszą częścią pracy było docenienie mojego zaangażowania i efektów pracy przez moich przełożonych.
Plusy
Zaplecza socjalne, praca w klimatyzowanych pomieszczeniach, benefity dla pracowników.
Minusy
Zbyt mała liczba etatów, duża fluktuacja kadrowa.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 10Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Doradca Klienta (były pracownik) –  Kraków, małopolskie21 listopada 2018
Firma bardziej naciska na system(nowe rozmiary cen, nowy kolor listewek pod ceny) niż na bezpośrednia obsługę klienta(wymieniane nieznaczących dla klientów szczegółów na sali kosztem kolejek).
Place nie zadadawalajace, nie przekładające się na ilość pracy, praca stresująca że względu na ciągle pretensje klientów(brak towaru, kolejki spowodowane brakiem pracowników), ciągle cięcia budżetu, wygórowane wymagania
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera
Stazystka (były pracownik) –  Polska5 listopada 2018
Na początku myślałam że sobie nie poradzę. .Ale z każdym bywało lepiej.możliwości w tej branży to dobra robota dokładność pracowitość.kadra zarządzająca jest dobra i taką w każdej pracy jest potrzebna.kultura jest na średnim poziomie.najtrudniejsza część pracy to być oddwazbym.przyjemność to odpoczynek rozmowa z klientami.
Plusy
Są bardzo dobre.
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ok
Price Integrity Assistant (były pracownik) –  łódzkie5 listopada 2018
ok not bad place but getting worse. in constant look for savings on people etc. friendly atmosphere.......................................................
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym pracuje panuje dobra atmosfera
Lider zmiany/ Zastępca Kierownika Sklepu (obecny pracownik) –  dolnośląskie30 października 2018
Miejsce pracy, w którym pracuje panuje dobra atmosfera, jest przyjemna kultura pracy, a także plus stanowi znakomita lokalizacja. Zdobyte doświadczenie w pracy na stanowisku kierowniczym wykształciło we mnie zdolność umiejętnego zarządzania, współpracy, organizacji pracy zespołu oraz pełnej odpowiedzialności za wykonywanie zadań. Minusem mojej pracy są niskie zarobki, a także brak możliwości dalszego rozwoju zawodowego w placówce.
Plusy
Dobry pakiet socjalny, lokalizacja
Minusy
Niskie zarobki, brak możliwości rozwoju zawodowego
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żarów
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Żarów, dolnośląskie26 października 2018
Bardzo dobra atmosfera w pracy, bardzo dobre warunki socjalne, różnorodność pracy
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 11Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Panuje tam rodzinna atmosfera
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Mielec, podkarpackie17 października 2018
Jest Oki wszystkie koleżanki i kierownicy traktują cię jak swoją rodzinę gorzej z menadżerka jest bo franca niemilosierna
Minusy
Zarobki niskie a jak jesteś mniej niż pół roku to nie masz karty na zniżki ani nic w sumie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy które jest w porządku
pracownik zmiany nocnej (były pracownik) –  Jelenia Góra, dolnośląskie1 października 2018
Pracowało się dobrze aczkolwiek awans było ciężko uzyskać.
Plusy
pakiet spcjalny
Minusy
niskie zarobki, praca ponad siły
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 4Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Tesco. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,7
Na podstawie 13 552 opinii
53 785
44 770
33 284
2989
1724

Oceny wg kategorii

3,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,7Zarobki/pakiet socjalny
3,5Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,3Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy