Opinie dot. stanowiska Sprzedawca/kasjer (m/k) w firmie Stokrotka

Znaleziono 33 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (59)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sprzedawca lada niesna
Sprzedawca na ladzie miesnej (obecny pracownik) –  Lodz polmorsja 11824 października 2019
Zero szacunku dla pracownika kierowniczka mię szanuję pracienika
Plusy
Brak
Minusy
Brak szac7nku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo miła atmosfera w pracy.
sprzedawca dział mięsny (były pracownik) –  Bartoszyce, warmińsko-mazurskie12 września 2019
Świetna praca w przyjaznej atmosferze. Zawsze możesz liczyć na pomoc koleżanki w pracy. Szefostwo wyrozumiałe.
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 18Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Regionalny w Opolu
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Opole, opolskie27 maja 2019
Nigdy nie spotkałam się z takim bucem, jakim jest regionalny Kamil M. w Opolu. Pan i Władca. Myśli, że jego funkcja daje mu prawo do pomiatania ludźmi. Zero szacunku do pracownikow. Nie polecam współpracy z tym człowiekiem, buc, cham I prostak jakich mało.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 54Nie 8Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie27 maja 2019
Pracowałam jako kasjerka w Stokrotce w Gdańsku ul. Piotrkowska tak samo potraktowano mnie jak kasjerka z Łodzi który wyraził swoje zdanie w poście opinie najgorsze jest to że szefostwo stokrotki przytakuje takim praktykom byłam nową kasjerka na okresie próbnym przez cały ten czas przypisywano mi manka kliki panującej w tym sklepie mimo że jestem osobą niepełnosprawna poszłam żeby zarobić na czynsz ublagalam lekarza aby pozwolił mi pracować niepełnosprawność znaczna i doznalam szoku manko takie że za głowę się złapała na moje żądanie wykazu mank do dzisiaj nie dostałam chciałam założyć sprawę bo to zwykłe złodziejstwo. W wykazie za ostatnie parę dni czarno na białym jest widoczne oszustwo po moim podpisie rozliczenia za dzień zostały naniesione manka, których de fakto nie było umowy ze mną nie podpisano okradziono na około 3000tys i żadnych wyjaśnień zgłosiłam sprawę do sądu pracy i wmowiono osobie kontrolujacej że zapłaciłam manko dobrowolnie a zapłaciłam bo nie dostalabym reszty wypłaty klika działająca w tym sklepie ma się dobrze dalej okrada kasjerow za aprobatą głównych władz stokrotki, a mnie został nie smak po tej pracy żadnych wyjaśnień zwrotu kasy bądź odszkodowania nic dalej działają bez karanie najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w Stokrotce. Chcę wyjaśnienia tej sprawy zwrotu pieniędzy i odszkodowania ale brak pieniędzy i wykazu mank od tej firmy powoduje że mam związane ręce mam też nadzieję, że szefostwo sklepów stokrotka spróbuję wyjaśnić i wynagrodzić mi te straty
Plusy
Zadnych
Minusy
We wszystkim co się dzieje w tych sklepach
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  śląskie24 maja 2019
Robie tam bo musze . Ale chyba juz nie dlugo bo hujaja na wszystkim bo firma bedzie stratna to jest zlodziejska firma gora namiesza w L4 i jebna ci L4 na pol zeby nie musieli wyplacic .Tyle dobrze ze jest fajna w miare ekipa nic po za tym .
Plusy
Mozna sie dogadac co do grafiku
Minusy
Porazka wyplata za taka prace i wieczna gonitwa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Koszalin
kasjer (obecny pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie6 marca 2019
masakra,pracuje w stokrotce po przejęciu sano,zmiana monitórow na ciemne i mniejsze,towar bez zamowienia po 8 palet wjeżdza dzień w dzien,logistyka do bani!!!na palecie np 8 katroników ,towar pomieszany,tu 3 serki tam 2 serki,tu jogurt,tam ten sam jogurt
Plusy
STARA KADRA POZOSTAŁA PO SANO
Minusy
ZAROBKI Z SANO, NIŻSZE O 300 ZŁ NIŻ W STOKROTKACH W POLSCE
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
średnio
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Zamość, lubelskie30 listopada 2018
ogólnie może być ale szału nie ma!!!Pracowałam tam dwa miesiące i mogę stwierdzić ze nikomu nie polecam pracy w tym sklepie!!!
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dno i patologia
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Łódź, Lipce Reymontowskie21 listopada 2018
Tragedia ! Nowemu pracownikowi przypisuje się manko wszystkich kasjerek przy rozliczaniu, wśród pracowników zatrudniona na stałe pani chorująca na alkoholizm, wpadająca często bez powodu w histerię. O dziwo kierowniczki sklepu obchodzą się z nią jak z jajkiem, bronią ją i nie musi pracować a ty musisz przeprosić za to że ją zdenerwowałaś. Ciągłe nagany na pracowników za kradzieże których nie da się uniknąć przy takim młynie. Ale najgorsze jest standard i poziom czystości w sklepie. Przy kasach czy patrząc tyko pod nogi widać że można się przykleić ale to co dzieje się w socjalu czy na magazynie... strach iść do łazienki bo prawdopodobieństwo złapania choroby, grzybicy i zwymiotowania jest ogromne. Mięso które powinno bezpośrednio trafić do lodówek czeka aż pani która wróci z papieroska wrzuci je (nieumytymi oczywiście) rękami na brudną ladę. Brak zachowania jakichkolwiek norm i standardów, wolna amerykanka. Pracownicy ogromnie toksyczni, każdy z każdym w konflikcie, brak uprzejmości i szacunku do klienta, nawet wśród młodych kasjerek. Obsługują ich z łaską, a nawet używają wulgaryzmów, czują się jakby byli właścicielami i pozwalają sobie na obrażanie klienta gdy ktoś chce coś zwrócić. Pracownicy decydują kiedy chcą pracować i przychodząc do pracy na 8 godzin dowiadujesz się że będziesz pracował 12. Kadra kierownicza nie wiadomo czy ze strachu czy z koleżeństwa nie gania pracowników do sprzątania czy pracy tylko pozwala im siedzieć w pokoju kierownika i palić e-papierosa. Zdecydowałam się na tą pracę, bo miałam blisko, ale od pierwszego dnia pracy tam wiedziałam że już nigdy  więcej... nie kupię niczego co leżało w takich warunkach. praca miała miejsce na Teofilowie. wiem, że w innych częściach miasta, zwłaszcza w nowszych stokrotkach jest o wiele lepiej...  zwiń
Plusy
żadne.
Minusy
brak higieny oraz kultury wśród pracowników, słabe zarobki, przymusowe niedziele w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
brak
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Lublin, lubelskie14 listopada 2018
Ciężka praca ,wyzysk, nadgodziny , brak możliwości rozwoju
Plusy
brak
Minusy
brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 57Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nikomu nie polecam stokrotki. Przez prace w stokrotce wyladowalam u psychiatry. Masakra.
Sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie7 listopada 2018
Zero szacunku do pravownikow. Nie wyplacane nadgodziny. Zbyt mala ilosc pracownikow.
Plusy
Brak
Minusy
Niskie zarobki . Praca po godzinach charytatywnie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 55Nie 6Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierownictwo samego sklepu super ale kierowani regionalny i dyrektor zero szacunku do normalnego pracownika
sprzedawca (obecny pracownik) –  Opole, opolskie18 października 2018
Współpracownicy ok miła atmosfera w pracy. Za mała kadra na jednej zmianie szczególnie stoisko mięsne. Chodzenie do pracy z temperatura że względu na strach pujscia na l4 bo premie zabiorą.
Plusy
Atmosfera wśród wsplolpracownikow
Minusy
Niskie wynagrodzenie, brak szacunku regionalnego i dyrektora
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Boguchwała, podkarpackie15 października 2018
Praca w firmie Stokrotka to totalna porażka. Brak szacunku do pracownika. Kierownicy plaszczą tyłki na stołkach a pracownicy muszą wykonywać dodatkowo obowiązki należące do nich. Wyróżnianie przez kierowników jednostek czyli swoich pupilków i donosicieli. Plotkarska firma. Zero wsparcia dla pracownika. Generalnie ta firma to jeden bajzel.
Plusy
Brak
Minusy
Brak szacunku do pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 60NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Każdy dzień to męka i orka na polu bitwy
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Lublin, lubelskie28 września 2018
Praca bardzo stresująca, nie dająca perspektyw rozwoju, a wręcz przeciwnie bardzo dobijająca.
Kadra zarządająca - wysokie mniemanie o sobie przez stanowisko, kultura miejsca w zależności od dnia.
Dużo pracy fizycznej, noszenie towaru po schodach, brak zrozumienia, nadgodziny niewypłacone, problem z otrzymaniem zaplanowanego urlopu.
Najprzyjemniejsza - dni wolne
Plusy
bony
Minusy
praca fizyczna, mobing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Średnio
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie30 sierpnia 2018
Nie jestem zadowolona z pracy ponieważ zostałam oszukana.
Plusy
nie
Minusy
Nie miły zespół
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 8Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stokrotka
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Biłgoraj, lubelskie11 sierpnia 2018
niska kultura osobista kadry,zbyt mała ilość pracowników,brak umiejętności kadry w zarządzaniu zespołem,mała możliwość awansu,nadmiar obowiązków,niska płaca,sympatyczni współpracownicy
Plusy
zasiłki socjalne
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Świetni ludzie, dobre benefity, różnorodność zadań
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Tychy, śląskie9 sierpnia 2018
Pracę zaczyna się od przygotowywanie towaru do sprzedaży. Później obsługa klienta i wykładanie towaru na zmienę z współpracownikiem. Na koniec dnia oczywiście porządkowanie sklepu oraz rozliczanie. Kadra skłąda się z pomocnych bardzo pozytywnych ludzi.
Plusy
Bony żywieniowe
Minusy
Praca w weekendy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 36Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stokrotka
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie18 lipca 2018
Pozytywna atmosfera i kontakt z ludźmi. praca w tej firmie była dobra.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 47Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
stokrotka to żart
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Łódź, ul Florencistów19 maja 2018
Nie polecam tam pracy. Pracowałam od końca listopada 2016 do czerwca 2017 roku. Wymagania mega wygórowane, zastraszanie i mobbing praktycznie na porządku dziennym. Braki w kadrach. Kazdy pracownik inaczej byl traktowany, ten co mial uklady mial lepiej a obcy byl najgorzej traktowany. Kilka minut spoznienia od swieta bo np spoznil sie tramwaj byl wielkim problemem. Pretensje gdy pracownik czegoś nie wiedział a nie został poinformowany co ma konkretnie robić. Dopiero gdy wygarnelam kierownictwu i pewnej tepej* lasce która tam pracowała oraz jak złożyłam wypowiedzenie to było nagle niebo. Może tylko 2-3 osoby były w porządku. Odeszłam bo nie daję sobą pomiatać. Nie idźcie tam, chyba że lubicie niską kasę za ciężkie obowiązki i traktowanie jak szmatę. Ewentualnie gdy chcecie zniszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne. Gdyby tak to wszystko zgłosić PIP to sklep bądź sieć miałaby poważny problem ;)
Plusy
bony na święta
Minusy
niskie zarobki za ciezką harowe, niedouczeni kierownicy, kijowa atmosfera i jeszcze wiecej by sie znalazlo.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 108Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
3
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Oborniki, wielkopolskie25 kwietnia 2018
Nie mam zdania wszędzie trzeba pracować każdy pracuje na tyle co potrafi i się stara
Plusy
Możliwość dogadania się
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 26Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kradzież żywności to ich druga pensja
sprzedawca (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie13 listopada 2017
Tak narzekacie ale druga wasz pensja to kradzież żywności
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 128Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Stokrotka. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,1
Na podstawie 59 opinii
57
45
35
214
128

Oceny wg kategorii

2,1Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,1Zarobki/pakiet socjalny
2,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
1,8Kadra zarządzająca
2,0Kultura pracy