Opinie pracowników firmy Stokrotka

Znaleziono 53 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (54)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stokrotka Magazyn regionalny Olsztyn
Magazynier, operator wózka widłowego (były pracownik) –  Olsztyn, warmińsko-mazurskie21 sierpnia 2019
Nie polecam, praca na magazynie bardzo ciężka, wieczny brak ludzi do pracy. Praca ogólnie po 10 h lub 12 h od poniedziałku do soboty pracę zaczną się o 1:30 w nocy. Czasami jest taki zapiernicz ze nie ma czasu iść na przerwę. Magazyn nie dostosowany do tego typu działalności, brak rampy w zimę na magazynie tak zimno ze gile w nosie zamarzają a w lato 30 stopni na hali. Niby są wózki widłowe a i tak trzeba tachać palety po 900kg ręcznym wózkiem.
Plusy
Brak
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Omijać magazyn tej "firmy" Sosnowiec-Psary
Magazynier (były pracownik) –  Psary, Sosnowiec, śląskie29 maja 2019
Chłopak pracował tam niedowno i na szczęście krótko. Warunki gorsze niż gdziekolwiek indziej. Świątek piątek do pracy, sprzęt niesprawny a wymagania non stop. Kierownicy Łukasz S. delikatnie mówiąc mocno upośledzony człowiek, wraz z Markiem M. obiecują gruszki na wierzbie. Rekrutują na nowy magazyn, śmiech na sali. Firma ogólnie śmieszna.
Z tego co opowiadał mi na codzień w biurze zasiada jedna Pani od reklamacji Magdalena, swagierga Łukasza S. (najmniej rozgarnieta osoba chyba na tym magazynie i pracuje chyba dzięki znajomości), ogólnie wszyscy mają z niej ostrą bekę. Laska ponoć unosi się jakby niewiadomo kim była, nic nie ogarnia, wygląda jak przeciętnie mówiąc "pasztet" i to co potrawi opier.dolic to głowa mała.
LEPIEJ NIE TRACIĆ CZASU NA TĄ FIRMĘ, TO CO MÓWIĄ NA ROZMOWIE LEPIEJ PODZIELIĆ NA DWA.
Nie polecamy.
Plusy
Brak
Minusy
Płaca nieadekwatna do obowiązków, kierownicy poniżej jakichkolwiek słów krytyki-szkoda gadać
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie27 maja 2019
Pracowałam jako kasjerka w Stokrotce w Gdańsku ul. Piotrkowska tak samo potraktowano mnie jak kasjerka z Łodzi który wyraził swoje zdanie w poście opinie najgorsze jest to że szefostwo stokrotki przytakuje takim praktykom byłam nową kasjerka na okresie próbnym przez cały ten czas przypisywano mi manka kliki panującej w tym sklepie mimo że jestem osobą niepełnosprawna poszłam żeby zarobić na czynsz ublagalam lekarza aby pozwolił mi pracować niepełnosprawność znaczna i doznalam szoku manko takie że za głowę się złapała na moje żądanie wykazu mank do dzisiaj nie dostałam chciałam założyć sprawę bo to zwykłe złodziejstwo. W wykazie za ostatnie parę dni czarno na białym jest widoczne oszustwo po moim podpisie rozliczenia za dzień zostały naniesione manka, których de fakto nie było umowy ze mną nie podpisano okradziono na około 3000tys i żadnych wyjaśnień zgłosiłam sprawę do sądu pracy i wmowiono osobie kontrolujacej że zapłaciłam manko dobrowolnie a zapłaciłam bo nie dostalabym reszty wypłaty klika działająca w tym sklepie ma się dobrze dalej okrada kasjerow za aprobatą głównych władz stokrotki, a mnie został nie smak po tej pracy żadnych wyjaśnień zwrotu kasy bądź odszkodowania nic dalej działają bez karanie najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w Stokrotce. Chcę wyjaśnienia tej sprawy zwrotu pieniędzy i odszkodowania ale brak pieniędzy i wykazu mank od tej firmy powoduje że mam związane ręce mam też nadzieję, że szefostwo sklepów stokrotka spróbuję wyjaśnić i wynagrodzić mi te straty
Plusy
Zadnych
Minusy
We wszystkim co się dzieje w tych sklepach
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  śląskie24 maja 2019
Robie tam bo musze . Ale chyba juz nie dlugo bo hujaja na wszystkim bo firma bedzie stratna to jest zlodziejska firma gora namiesza w L4 i jebna ci L4 na pol zeby nie musieli wyplacic .Tyle dobrze ze jest fajna w miare ekipa nic po za tym .
Plusy
Mozna sie dogadac co do grafiku
Minusy
Porazka wyplata za taka prace i wieczna gonitwa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stokrotka Psary magazyn opinie
Magazynier (były pracownik) –  Psary, śląskie12 maja 2019
Nie idźcie pracować do tego obozu pracy pod Będzinem! Magazyn Stokrotki w Psarach to jest gorzej jak gaszenie pożarów. Oni wogóle nie liczą się z tym ile może wytrzymać organizm człowieka. Zmuszanie do pracy w nadgodzinach, ciągłe poganianie. Tak! Przez całą zmiane będziecie zasuwać jakby się paliło, bo wiecznie mają jakieś problemy, jakieś braki. Wszystko za wolno, nie tak. Mobbing to mało powiedziane. Do tego Ukraińcy tworzący własne odizolowane grupki, że msię poczujecie jak w jakimś łagrze a nie pracy. Normalny człowiek nie wytrzyma tam dłużej niż 2 tygodnie i tak było w moim przypadku, wypruwanie żył i łamanie kręgosłupa za 2300 zł.
Plusy
możliwość zwolnienia za porozumieniem stron
Minusy
godziny pracy, kierownictwo, słabe zarobki, lokalziacja
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
obóz pracy
sprzedawca, doradca klienta (były pracownik) –  Zamość, lubelskie12 kwietnia 2019
Stokrotka w Zamościu to jakaś porażka jest, kierownicy tylko warczą na pracowników, liczą się tylko lizusi. Nikt nie dba o dobrego pracownika, na każdym kroku krytyka. Ten co dobrze pracuje ma gorzej niż ten , który tylko przychodzi by odwalić 8 godzin. A pracownicy na ladzie serwisowej, to już całkiem są uważani za zero. Wiem że w Zamościu nie ma pracy, ale trwanie tam za wszelką cenę odradzam, szkoda zdrowia!!!
Plusy
bony
Minusy
zarobki nie adekwatne do pracy, zła kadra zarządzająca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stokrotka Kołobrzeg
Pracownik na stoisku mięsnym (były pracownik) –  Kołobrzeg, zachodniopomorskie12 kwietnia 2019
Zgadzam się z komentarzami z innych miast, oczywiście z tymi negatywnymi... Kierowniczki siedzą na dupie grzebią w telefonach i tylko dyrygują nie zważając na swoje obowiązki, pracownicy zarobieni po łokcie nie ma czasu nawet zejść na przerwę czasami, lizodupy chodzą za kierowniczkami i plotkują obrabiając dupy innym pracownikom. Towar przyjeżdża nie poukładany, totalny bajzel na paletach który trzeba potem ogarnąć oczywiście w między czasie swoich własnych już ponad normę obowiązków. Pierwsza zmiana przeważnie rozkłada tylko nabiał a resztę zostawiają drugiej zmianie gdzie zazwyczaj na drugiej zmianie są maksymalnie trzy osoby. Brak jakiejkolwiek organizacji do tego źle poukładane grafiki, gdzie nieraz z popołudniowej zmiany która dwa razy w tygodniu trwa nawet do północy trzeba iść następnego dnia na rano. Totalny brak koordynacji i kompetencji ze strony głównej przełożonej!!! Nie polecam tam pracować, można stracić sporo nerwów!!!
Plusy
brak
Minusy
Zbyt wiele
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejce dzieki ktoremu człowiek zapomiona czym jest zycie prywatne
kierownik sklepu (były pracownik) –  śląskie10 kwietnia 2019
Musze sie sie zgodzic z opiniami niestety negatywnymi
poprostu nie ma słów zeby opisac prace w Stokrotce
pomimo tego ze mialam super zespoł to i tak firma robila wszystko zeby nam dowalic ciagle cos nie tak ciagle nowe niepotrzebne zadania i zmiany ktore dzialaly na niekorzysc firmy a nam dodawaly pracy choc i tak na tak duze sklepy i ilosc ludzi bylo jej ponad miare oczywiscie kierownicy maja nienormowany czas pracy t.j.bardzo czesto 16 godzinny i nikogo to nie interesuje bo siedzimy z wlasnej woli ha ha gdyby firma wyplacila te nadgodziny to wystarczyloby na samochod nigdy wiecej.........za duzo sie traci
Plusy
zero
Minusy
nie ma tyle miejsca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Omijajcie Psary Sosnowiec szerokim łukiem.
kierowca (były pracownik) –  Sosnowiec, śląskie24 marca 2019
Dyspozytor były kierowca któremu się w głowie poprzewracało i traktuję ludzi jak śmiecie. Brak ci ambicji i nie zależy ci na zarobkach idz tam. Tylko nie zapomnij że są dwie zmiany również w soboty.. I to niewiadomo czasem na którą bo czekasz na telefon od 13/14tej.. Targasz na pełnych obrotach i na dodatek sam rozładowujesz na sklepach całe auto.. A sklepy są różne duże i małe a dojazd ciężki a palety po tonie.. Np paleta ciktu czy piw i wody.. Za 2800 na rękę jak ci premi nie zabiorą.. To i 2100.
Plusy
Niema
Minusy
Idioci rzadzacy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Koszalin
kasjer (obecny pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie6 marca 2019
masakra,pracuje w stokrotce po przejęciu sano,zmiana monitórow na ciemne i mniejsze,towar bez zamowienia po 8 palet wjeżdza dzień w dzien,logistyka do bani!!!na palecie np 8 katroników ,towar pomieszany,tu 3 serki tam 2 serki,tu jogurt,tam ten sam jogurt
Plusy
STARA KADRA POZOSTAŁA PO SANO
Minusy
ZAROBKI Z SANO, NIŻSZE O 300 ZŁ NIŻ W STOKROTKACH W POLSCE
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierownik Sklepu
kierownik sklepu (były pracownik) –  Łódź, łódzkie28 lutego 2019
Firma dramat. A sklepy w Łodzi tragedia.
Nie douczeni kierownicy. Nie kompetni przełożeni (RKO), układy i układziki. Nie oceniana jest praca a lizusostwo, ludzie utrzymują się na stanowiskach tylko jeżeli będą podporządkowani tym na górze i przymykali oko na wszystko. A dyrektor makroregionu to jakaś pomyłka, chamidło które nie wiem jakim cudem tyle lat utrzymuje się w tej firmie..Bo napewno nie przez kompetencje:) Ludzie mówię wam przeszłam do konkurencji i jest o niebo lepiej. Uciekajcie stamtąd..
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce sprzedaży
klient (były pracownik) –  Lublin,ul.Kunickiego 1413 lutego 2019
Tylko 1,gdyż obsługa sklepu nie udzieliła pomocy klientowi 01.02.2019 roku przed godziną 14:00,który miał kłopoty żołądkowe i nie do pohamowania nagły rostrój żołądka.Jego prośba i błaganie o WC nie odniosły u obsługi żadnego skutku i nastąpiła u klienta"katastrofa"w domyśle tego niefortunnego zdarzenia:POLACY-
PATRIOCI-KLIENCI
Plusy
0
Minusy
Brak nawet jednego pomieszczenia socjalnego(WC) dla klientów.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 9Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Katowice ul Zawiszy czarnego 16
Kasjer,pracownik hali sprzedaży (obecny pracownik) –  Katowice ul Zawiszy czarnego 1616 grudnia 2018
Brak przerwy,jest lista przerw wpisywana ale nikt nie ma 15min przerwy
Minusy
1kasjerka na popołudnie plus kierowniczka nawet w okresie przedswiatecznym
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Łódź
kierownik sklepu (były pracownik) –  Łódź, łódzkie1 grudnia 2018
Najgorsza firma w Polsce. RKO niszczy nas chamskim zachowaniem. Dyrektorka to jakieś nieporozumienie..Jak może my porównać wcześniejszych dyrektorów. Łódź pójdziemy wszedzie byle nie z tymi potworami.
Plusy
Nic
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 48Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
średnio
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Zamość, lubelskie30 listopada 2018
ogólnie może być ale szału nie ma!!!Pracowałam tam dwa miesiące i mogę stwierdzić ze nikomu nie polecam pracy w tym sklepie!!!
Czy ta opinia była pomocna?Tak 45Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dno i patologia
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Łódź, Lipce Reymontowskie21 listopada 2018
Tragedia ! Nowemu pracownikowi przypisuje się manko wszystkich kasjerek przy rozliczaniu, wśród pracowników zatrudniona na stałe pani chorująca na alkoholizm, wpadająca często bez powodu w histerię. O dziwo kierowniczki sklepu obchodzą się z nią jak z jajkiem, bronią ją i nie musi pracować a ty musisz przeprosić za to że ją zdenerwowałaś. Ciągłe nagany na pracowników za kradzieże których nie da się uniknąć przy takim młynie. Ale najgorsze jest standard i poziom czystości w sklepie. Przy kasach czy patrząc tyko pod nogi widać że można się przykleić ale to co dzieje się w socjalu czy na magazynie... strach iść do łazienki bo prawdopodobieństwo złapania choroby, grzybicy i zwymiotowania jest ogromne. Mięso które powinno bezpośrednio trafić do lodówek czeka aż pani która wróci z papieroska wrzuci je (nieumytymi oczywiście) rękami na brudną ladę. Brak zachowania jakichkolwiek norm i standardów, wolna amerykanka. Pracownicy ogromnie toksyczni, każdy z każdym w konflikcie, brak uprzejmości i szacunku do klienta, nawet wśród młodych kasjerek. Obsługują ich z łaską, a nawet używają wulgaryzmów, czują się jakby byli właścicielami i pozwalają sobie na obrażanie klienta gdy ktoś chce coś zwrócić. Pracownicy decydują kiedy chcą pracować i przychodząc do pracy na 8 godzin dowiadujesz się że będziesz pracował 12. Kadra kierownicza nie wiadomo czy ze strachu czy z koleżeństwa nie gania pracowników do sprzątania czy pracy tylko pozwala im siedzieć w pokoju kierownika i palić e-papierosa. Zdecydowałam się na tą pracę, bo miałam blisko, ale od pierwszego dnia pracy tam wiedziałam że już nigdy  więcej... nie kupię niczego co leżało w takich warunkach. praca miała miejsce na Teofilowie. wiem, że w innych częściach miasta, zwłaszcza w nowszych stokrotkach jest o wiele lepiej...  zwiń
Plusy
żadne.
Minusy
brak higieny oraz kultury wśród pracowników, słabe zarobki, przymusowe niedziele w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 60Nie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
brak
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Lublin, lubelskie14 listopada 2018
Ciężka praca ,wyzysk, nadgodziny , brak możliwości rozwoju
Plusy
brak
Minusy
brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 51Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
lublin
Specjalista ds. płac (były pracownik) –  Lublin, lubelskie11 listopada 2018
Praca w Stokrotce to obóz pracy, najlepiej jak pracownik cicho siedzi i się nie upomina o swoje, pracuje się za marne pieniądze które nie starczaja do następnej wypłaty. Administracja w sklepach i centrali zadufana w sobie i myslaca tylko o tym jak by zaoszczędzić by więcej mieć dla siebie!!!! Nie polecam pracę w Stokrotce!!! Nawet w centrali ludzie odchodzą bo mają dość tyrania za marne pieniądze, przełożeni tylko obiecują ze będzie lepiej ale nikt z tym nic nie robi to tylko puste słowa. Ja odeszlam bo miałam dość oszukiwanie nas ze będzie lepiej, mialam dosc biernego działania naszej przelozonej!!!!!
Plusy
talony
Minusy
setki rzeczy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nikomu nie polecam stokrotki. Przez prace w stokrotce wyladowalam u psychiatry. Masakra.
Sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie7 listopada 2018
Zero szacunku do pravownikow. Nie wyplacane nadgodziny. Zbyt mala ilosc pracownikow.
Plusy
Brak
Minusy
Niskie zarobki . Praca po godzinach charytatywnie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 51Nie 6Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierownictwo samego sklepu super ale kierowani regionalny i dyrektor zero szacunku do normalnego pracownika
sprzedawca (obecny pracownik) –  Opole, opolskie18 października 2018
Współpracownicy ok miła atmosfera w pracy. Za mała kadra na jednej zmianie szczególnie stoisko mięsne. Chodzenie do pracy z temperatura że względu na strach pujscia na l4 bo premie zabiorą.
Plusy
Atmosfera wśród wsplolpracownikow
Minusy
Niskie wynagrodzenie, brak szacunku regionalnego i dyrektora
Czy ta opinia była pomocna?Tak 57NieZgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Stokrotka. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,1
Na podstawie 54 opinii
56
45
33
213
127

Oceny wg kategorii

2,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,1Zarobki/pakiet socjalny
2,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
1,7Kadra zarządzająca
1,9Kultura pracy