SOLID SECURITY

Opinie pracowników firmy SOLID SECURITY

Znaleziono 94 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (104)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak komentarza
ochrona (były pracownik) –  Kędzierzyn-Koźle, opolskie20 stycznia 2020
Nie mam komentarza na temat tej pracy i firmy. Powodzenia
Plusy
...
Minusy
....
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kiepska atmosfera
Pracownik ochrony (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie17 stycznia 2020
Kiepskie relacje pomiędzy kierownictwem a pracownikami brak wsparcia dla pracowników najniższego szczebla
Plusy
Możliwości rehabilitacji
Minusy
Brak możliwości awansu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stacja monitorująca.
pracownik ochrony (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 grudnia 2019
Główny Inspektor Pracy
Sz. Pan Wiesław ŁYSZCZEK

Państwowa Inspekcja Pracy
ul. Barska 35/30
02-315 WARSZAWA

Szanowny Panie Inspektorze, informuję że u pracodawcy Solid Security Sp. z o.o., z siedzibą 02-676 Warszawa, ul. Postępu 17, trwa proceder rażącego naruszenia prawa pracowniczego polegającego na zatrudnianiu pracowników wykonujących pracę osobiście na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem, w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę na sprzęcie, w obiektach przedsiębiorcy i przebywających do jego dyspozycji, jednocześnie na dwóch rodzajach umów: umowa o pracę i umowa zlecenie pomimo wykonywania zgodnie z umowami tych samych czynności.
Podpisanie z pracownikami dwóch rodzajów umów jest celowe i jest narzędziem służącym do pozbawienia pracownika wyższego wynagrodzenia zgodnego z Kodeksem Pracy za pracę w dni wolne i dodatkowo wolne od pracy, uchylaniu się od płacenia podatków (dochodowego i ZUS) od wyższych należnych pracownikom kwot, generujących wyższe podstawy opodatkowania oraz omijanie prawa pracy w aspekcie rozliczania czasu pracy.
Proceder ten jest powszechną praktyką stosowaną u pracodawcy zarówno w siedzibie firmy (stacje monitorujące) jak i w oddziałach terenowych. Stan faktyczny jest łatwy do ustalenia i zweryfikowania w przypadku zastosowania kontroli bezpośredniej u pracodawcy.
Bardzo proszę Pana Inspektora o pilna interwencję w tej sprawie.
W przypadku braku reakcji na powyższą informację i nie zaprowadzenie przez Pana instytucję w Solid Security stanu zgodnego z obowiązującym prawem pracy informuję, że uważając , że akceptuje Pan praktyki
  więcej... noszące znamiona przestępstwa, sprawę skieruję do Ministerstwa Pracy, Ministerstwa Sprawiedliwości i do wiadomości mediów.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Oceniam pozytywnie-miejsce pracy dobrze zorganizowane-monitoring, alarm, napadówka
ochroniarz (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie10 października 2019
Oceniam pozytywnie .Praca według standardów ochrony.
Plusy
Wynagrodzenie płatne na czas ustalony
Minusy
Nie ma specjalnych minusów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Aplikacja do firmy ochroniarskiej Solid Secutity
aplikant (były pracownik) –  Bialystok Starosielce, podlaskie2 października 2019
Odnosze wrażenie że ta Agencja Ochrony jest diabłu z dupy siłą wyciągnięta. Aplikowałem do pracy w ochronie kilka razy w tym roku i żadnego odzewu, widać że chamstwo jest ich warsztatem pracy.
Skoro nie ma żadnego odzewu z ich strony muszę zgodzić się z przedmówcami.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dno, oszuści, krętacze.
Ochrona (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie9 września 2019
Firma Solid Security to dno i wodorosty , oszukują pracowników na pieniądze jak tylko się da kontrahent im wypłaca pieniądze za Twój etat a ta firma tylko myśli jak Cię wyrolować na parę złoty. Umowy śmieciowe, nie płacą za nadgodziny, nie odprowadzają Zus chcesz coś załatwić to nie załatwisz bo Panie w biurze siedzą i dłubia słonecznik, lub mają przerwę na papieroska. Odradzam proszę omijać tę firmę szerokim łukiem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wyzysk
Grupy (były pracownik) –  Łódź, łódzkie29 sierpnia 2019
Solid zatrzymał się mentalnie w latach 90-tych. Brak szacunku mizerna płaca to norma.Pozytywne opinie są pisane prawdopodobnie przez inspektorów którzy mają naganiać tanią siłę roboczą.Szczerze odradzam.Praca dla masochistów.
Plusy
Brak
Minusy
Brak szacunku, mozliwosci rozwoju, Wyzysk, Podpisanie umowy o pracę uzaleznione od podpisania zleceniówki.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca biurowa
referent (były pracownik) –  Warszawa24 sierpnia 2019
Bardzo pozytywnie, bez rewelacji, ale pieniądze na czas, możliwość wzięcia pożyczki, zaliczki, nie jest zle
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 8Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jest wszystko OK
strażak - operator CCTV (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie23 lipca 2019
Praca w firmie solid security w Warszawie przy ulicy Postępu 17
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 11Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ambiente de trabajo tranquilo e cultural
Agente de Seguridad (obecny pracownik) –  Polonia, Granpolonia (Wielkopolska)1 kwietnia 2019
El horario de trabajo es de 6:00 a 17:00 sin parar, es lo mas dificil. Aprendi no tener miedo de la direccion que la cultura es muy importante e todos son muy amables.
Mas me gusta el contacto con gente.
Plusy
En la mayoria de dias hay tiempo para tomar el cafe o leer
Minusy
hay demasiado tiempo para abburirse
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 6Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy gdzie panuje zla atmosfera
Pracownik ochrony fizycznej (były pracownik) –  Katowice, śląskie6 lutego 2019
Dało się żyć chodź szef trochę nie miły jak i pracownicy
Plusy
Brak
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mikstat
Ochrona (były pracownik) –  Mikstat, wielkopolskie17 stycznia 2019
super praca, miła atmosfera, bardzo miła kadra pracowników
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 32Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma sama w sobie jest naprawdę porządna, ale obiekty ochraniane żyją własnym życiem a
pracownik ochrony (obecny pracownik) –  Pobiedziska, wielkopolskie9 stycznia 2019
Firma Solid Security bardzo przyjazna dla człowieka, aczkolwiek obiekty ochraniane nie koniecznie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18Nie 14Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Giżycko
referent (obecny pracownik) –  Giżycko, warmińsko-mazurskie12 grudnia 2018
Firmę oceniam bardzo dobrze pod kątem godzin pracy, kulturze pracowników i kadry zarządzającej. Lecz na moim stanowisku pracy są tu małe zarobki, najniższa krajowa i brak możliwości awansu.
Plusy
godziny pracy
Minusy
zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 14Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Augustów
pracownik ochrony (były pracownik) –  Augustów, podlaskie12 grudnia 2018
W ofercie pracy 12 netto plus zwrot za dojazdy, a w rzeczywistosci najniższa krajowa, nie ma zadnych zwrotów za dojazdy, na obiekcie bałagan, zero kompetencji, totalna olewka innych, manager obsadził stołki rodzinką za którą trzeba pracowac bo oni przyszli tylko zaliczyc dzien, regionalny kierownik udaje kozaka, przy kazdej okazji nasmiewa sie z kogo może choc sam nic soba nie reprezentuje, a przy dyrektorze ooooto dopiero popisówka. Skoro to taka dobra firma dlaczego maja taką zastraszająca rotacje. Prawdą jest to, ze gdyby nie układy to nigdy nie dostaliby tej fabryki do ochrony. Tak naprawde to do dzis nie maja pojecia na czym polega ochrona fabryki
Plusy
brak
Minusy
zawsze niedopłaty wynagrodzen, wykorzystyanie pracowników
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa praca na obiekcie MPWIK
pracownik fizyczny (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie10 grudnia 2018
Praca na obiekcie MPWIK Warszawa ul Czerniakowska 124.
Jeżeli ktoś chce przejść szkole życia zapraszam do pracy w solid Security obiekt MPWIK.
Dowódcy godni pożałowania nie pomagają wręcz przeciwnie szkodzą pracownikom dbają tylko o własne dupy!!!
Kierownik wchodzi najchętniej pozamykali by się we własnych szafach ze strachu.
Ekipa stara super załoga pozdrowienia nowi robią co im pseudo kierownik każe kaze stać na jednej nodze stoją każe szczekac szczekają żałosne!!!!
Kierownik grubas spasiony na solidowskiej pensji i ludzkiej krzywdzie z kozia brodą zero szacunku dla ludzi p.D. Solid dostaje kary przez niego a oni uważają że jest to super pracownik.
A drugi jego pomocnik taka sama menda pan K.

Super kierownikiem był tam Pan Z.P. dbał o ludzi nie szkodzil pomagał to zdjęli go z kierownika obiektu bo szanował ludzi i to się nie podobało temu spasionemu Kozłowi który był wyżej i pisał donosy na normalnego człowieka.
Obiekt ogólnie ciężki latem ok a zimą bryyyy!! kilka chektarow do obejscia noi te czujki jak wszędzie ale z normalną ekipą można bylo pracować.
Nie polecam do puki zadzi tam solid i ci dwaj ze zrytymi głowami!!!!!.
Plusy
Brak
Minusy
Brak wszystkiego, socjal porazka, latem myszy, szczury i wc razem z jadalnią oraz szatnia syf, smród i PRL.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pabianice
Przedstawiciel handlowy (były pracownik) –  Pabianice, łódzkie23 listopada 2018
Pracownicy firmy chodzą po ulicach miasta i obserwują ludzi. Dlaczego????
W ZAKRESIE OBOWIĄZKÓW MAJĄ :
- obserwacje ludzi
- obchody

Ale czy każdego przechodnia mogą obserwować i po co???
A jak otrzymają od Koordynatora Ochrony polecenie by obserwować pewną osobę szczególnie, to tak obserwują, że dana osoba boi się wychodzić z domu??
Przecież to niezgodne z prawem i to za nasze pieniądze!!! PFRON refunduje pracownika niepełnosprawnego. Ale nie po to by chodził po ulicach i dziwnie się ludziom przyglądał.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ....
Plusy
nie ma
Minusy
za dużo chodzenia po ulicach
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nawet nie dno, pięć metrów mułu pod
Pracownik ochrony fizycznej (obecny pracownik) –  Lublin, lubelskie21 listopada 2018
zero poszanowania pracownika człowiek jest jak maszyna do wykonywania rozkazów zero możliwości dogadania się w razie jakichkolwiek negocjacji od kierownika można usłyszeć tylko jedno zdanie jak się panu coś nie podoba zapraszam do biura w celu rozwiązania umowy.

Reasumując jeżeli ktoś nie musi lepiej niech trzyma się od tego gówna jak najdalej prostu jestem tam ponad 5 lat wiem co mówię.
Plusy
System pracy
Minusy
Zero poszanowania pracownika, warunki socjalne na obiekcie nadawałyby się do kontroli inspekcji pracy a firma do zlicytowania.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca jako ochrniarz
Ochrniarz (były pracownik) –  Lubin, dolnośląskie5 listopada 2018
Praca . jest okej ale czasami bardzo niebiezpieczna ,kierownicy i osoby wyżej stanowiskime nadmną byli bardzo w porządku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 9Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kierownik jak chorągiew jak mu zawieje tak spiewa
pracownik stacji monitorowania alarmów (były pracownik) –  Lublin, lubelskie2 listopada 2018
Sami znajomi od kierownika, mobbing, znęcanie się, nikt tam nie rozumie pojęcia prywatność, brak równowagi, totalny brak poszanowania
Plusy
Stały dostęp do wody, możliwość nadgodzin, stała pensja
Minusy
Niskie zarobki, brak życia prywatnego, kolesiostwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 4Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w SOLID SECURITY. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,9
Na podstawie 104 opinii
519
422
318
215
130

Oceny wg kategorii

2,7Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,4Zarobki/pakiet socjalny
2,6Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy