Opinie pracowników firmy Rossmann

Znaleziono 93 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (193)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Może być
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Polska21 maja 2018
Nie jest źle ale kurde umowa zlecenie na okres 4 lat później nic nie jest pewne czy bedzie przedłużona czy nie.
Po drugie zarobki niby są wysokie ale brutto po odjęciu wychodzi niecałe NIIECAŁE! 1460 zł na rękę co jest katastrofą dla osób które np mieszkają same gdzie tu sens...w mojej miejscowości za głupi wynajem płaci się minimum 1000zł bo uzdrowisko i co 400 zł na życie do końca mięsiąca?
Atmosfera u mnie jest miła trafiłam na naprawdę fajny zespół ale kasjerki naprawdę jak na pracę i godziny jakie muszą mieć i wszystko co robią mają tylko tak niską wypłatę.. Niby miały być premie uznaniowe co miesiąc dawane jako dodatek do wypłaty ale to chyba nie dla nas bo my mamy wciąż tyle samo. Samo siedzenie tyle w pracy czasami sobota 11.5 godziny a na następny dzień niedziela kolene 10 h to lekka przesada. grafik zmieniany co chwile. niby jest bilans robiony żeby wszyscy mieli po równo godziny i zmiany ale jakimś dziwnym trafem u nas wychodzi tak że ja i koleżanka również kasjerka mamy najwięcej popołudniówek, nocek i weekendów pracujących. Naprawde zero prywatnego życia bo owszem rano można pozałatwiać parę spraw ale później zostaje tylko siedzenie w domu i czekanie na pracę bo co można robić mając na 16 do pracy albo 15 do 22 lub północy... jeszce 15 minut przerwy jednej na 11 godzin pracy czasami to też przesada. w głupich hotelach przysługują dwie przerrwy na taki czas pracy i to na dodatek jedna z nich jest pół godzinna
Plusy
miła atmosfera
Minusy
niskie zarobki, grafik chodzący, zero prywatności, krótka przerwa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 11Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Może być
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie25 kwietnia 2018
Taka sobie firma, ale to może dlatego że trafiłam do kiepskiego punktu gdzie nie miałam możliwości ułożenia sobie grafiku tak by mi pasował. Również dużo pracy dostaje pracownik na niższym stanowisku.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 12Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bieganina i 0 życia prywatnego...
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  śląskie19 kwietnia 2018
Tak się zdarzyło w moim życiu że bardzo potrzebowałam umowy o pracę i złapałam co mi wpadło w ręce - Rossmann. W dużym skrócie, bo dużo by tego było aby pisać... Na szkoleniu nie nauczono mnie niczego, kasa 100%. Po rozpoczęciu pracy szybko przekonałam się jak w moim sklepie traktuje się nowe :) po chamsku, z odrazą, niemiłymi uwagami i ignorowaniem pytań, próśb o pomoc. Potem dywanik no bo przecież nic nie wiesz i nie umiesz. Ale zaciskasz żeby bo spoko zarobki mają być i umowa o pracę. Po 3 miesiącach kiedy łaskawie mnie jako tako "zaakceptowały" czyt pogadały łaskawie czasami.. to zaczęły się już cyrki z grafikiem. Dokładanie godzin bez pytania, dzwonienie o 8 czy mogę jednak przyjść na 9 zamiast na 13, pracowanie cały tydzień po 10-12 godzin, jeden dzień przerwy i znowu, pretensje jak się nie zgodzisz jak już zapytały (robiłam ponad pełny etat nie jestem z tych co narzekają na 1/2...). Inwentaryzacja? Na grafiku 7h. Dwie dodatkowe jako dodatek, bezpłatnie na przygotowania na umowie. Ale w pracy jestes 15h. Następny dzień 16. Koleżanki się dra że masz czelność usiąść na podłodze jak liczysz gumki do włosów bo masz kucać mimo że już nie wiesz jak się nazywasz po tylu godzinach. Promocje? Zwierzyniec. Klient może robić co mu się podoba ochroniarz nie zareaguje nawet jak klient się wydziera. Jak kradną to ty zbierasz ochrzan. Krzywe spojrzenia a pójścia na "siku". Przerwa 15min z zegarkiem w ręce a i tak zgonią cię wcześniej. Nawet jak pracujesz 12h. Druga przerwa nie istnieje. Po zamknięciach mycie podłóg codzinnie. Raczej zrobisz to sama bo koleżanka że zmiany woli się przebrać  więcej... jak kończy zamknięcie niż pomóc. Nie wolno zejść z "perfumy" kiedy im to pasuje bo "nie bo regionalna może być" ale jak trzeba je w czymś wyręczyć to już jak najbardziej. W końcu.. odebranie premii za obrót więc zarobki spadają a ty zaczynasz już mieć dość. A przecież nie zapomnij że po tym jak się nadźwigasz tak że ledwo się prostujesz bo BHP się nie stosuje to masz się uśmiechać nawet wtedy jak dokładasz tampony. Do klientów wiadomo. Ale dziewczyny szukają zaczepki, wyżycia się na kasjerkach. Przede mną odeszły 4 ja wytrzymałam najdłużej bo byłam w ciężkiej sytuacji finansowej. Bardzo źle wrażenie ogółem, niefajna atmosfera, rypaczka, zero życia prywatnego bo grafik zmieniał się jak szalony nawet codziennie, drastycznie. Jesli jest połowa kwietnia to już za późno żeby zaklepac sobie jakieś wyrywkowe dni na maj. Urlopu sama nie wybierzesz zostanie ci to co asystentki i kierowniczka zostawią. Do tego opryskliwi klienci no o ma się po prostu dość. a jeszcze zmiany promocji i zostawanie do nocy, nocki na dostawach w zbyt małym zespole. Zapewnie kwestia zespołu u mnie bo widziałam w niektórych rossach że jest bardzo luzno. Niestety nie u nas. Do tego brak możliwości awansu u nas przez przynajmniej 3 lata. Kasa aż ci zbrzydnie życie. No i nie zapominajmy że jesteś przypuszczalnie złodziejem bo oklejasz i wpisujesz wszystko codziennie w zeszyt, gotówka co do grosza, nawet wodę która kupisz na przerwie.  zwiń
Plusy
Stałe zarobki w terminie do 10.
Minusy
Okropny grafik, niestabilny, ciężka praca fizycznie, nużąca, często nierealne cele do zrealizowania. Praca weekendami po 12h, przerwy prawie nie istnieja.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 92Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam!
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  okolice Warszawy26 marca 2018
Ciężka praca fizyczna!!!, chodzenie cały dzien rozkładanie towaru. Dziewczyny mają do ciągnięcia bardzo ciężki wózki z towarem praca ponad normy i przepisy~!!.... Przez cały dzień wielka łaska o przerwe, ciągle pretensje dogrywania przełożonych!, grafik zmieniany nawet kilka godzin przed pracą, codziennie inaczej sie pracuje, grafik zmianiany kilkanaście razy w miesięcu. PRACA PO 4-5 h dziennie, bez sensownie zero wolnego. Wielka łaska z dniami wolnym... U mnie były zwolnienia z dnia na dzien,... Nie polecam ..!!
Plusy
dobra stawka godzinowa
Minusy
grafik, cięzka praca fizyczna, przełożeni ..
Czy ta opinia była pomocna?Tak 64Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak zycia prywatnego
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie19 marca 2018
Pracowałam w rossmannie 2 lata i wspominam ten czas bardzo źle... na początku wydaje się super, praca w kosmetykach, perfumy, całkiem niezle wynagrodzenie. Jednak tak kolorowo nie jest. Najgorszy jest grafik zmieniany przynajmniej 1-2 razy w tygodniu, najlepiej codziennie dzwonić do pracy i pytać jak ma się następnego dnia przyjść. Mogą Cię ściągnąć nawet na 3h pracy. Nie da rady zaplanować lekarza, a o jakimś wyjeździe 2 dniowym nie wspomnę... praca w sobotę i niedzielę po 12h przy czym była tylko jedna przerwa 15min... nawet na chwilę nie można wejść do socjalnego bo krzyk. Ciężkie dostawy nocne, najgorsze są asystentki zwracając się do współpracowników po nazwisku, dla nich nie liczy się człowiek tylko aby jak najwięcej było zrobione kosztem pracowników. Można jeszcze dużo wymieniać. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś nie ma życia osobistego, lubi tyrac i być traktowany bez szacunku.
Plusy
Wynagrodzenie
Minusy
Ciagle zmieniajacy sie grafik, brak zycia prywatnego mimo etatu 3/4, brak szacunku do pracownika, 15 min przerwy na 12 godzin, ciezkie dostawy nocne.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 75Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niska
Magazynier (były pracownik) –  Łódź, łódzkie15 marca 2018
Dlaczego według mnie tą pracę oceniam słabo? Już tłumacze.

Głównym minusem jest ogromny nacisk na WYDAJNOŚĆ i NORMĘ, to najważniejsze jesteś wydajny i spełniasz postawione normy dostajesz umowę, niby normalne i dość zrozumiałe bo dlaczego mają płacić pracownikowi co nic nie wyrabia? Tylko, że to nie jest do końca tak jak się nam wydaje pracujesz okrągłe 7 i pół godziny, bez większej przerwy oprócz tej obiadowej, system VOICE jak na firmę tak znaną jak Rossmann jest po prostu do niczego, zacina się, sprzęt jest wadliwy co często przeszkadza wyrobić normę.. Wózki unoszące, przeważnie ich brakuje dlatego jak tu ktoś już wspomniał faktycznie czasem trzeba przez te 7 i pół godziny biegać z Boxem po magazynie i kompletować towar - też nie jest to korzystne co do osiągnięcia tej normy i bycia wydajnym, praca jest naprawdę wyczerpująca fizycznie i psychicznie, mało adekwatna do zarobków.
Plusy
Darmowy posiłek do kwoty (6.50)
Minusy
Dopłaty za samą surówkę (2zł ściągane z karty), Małe zaopatrzenie jeżeli chodzi o sprzęt (Voice, wózki), wymogi niemożliwej wydajności oraz norm, ukraińcy, wszędzie ukraińcy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 43Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sprzedawca obecny pranownik- Łódź
sprzedawca (obecny pracownik) –  Łódź Łódzkie11 marca 2018
Pracuje w tej firmie 3 miesiace i niemoge doprosic sie swoich fartuchów jak sie pytam co z moimi fartuchami to tylko słysze ,,No widzisz ta nasza firma taka jest`` Do tego jak pewno dnia przyszlam rano do pracy do kolezanka mi powiedziala ale wiesz ze regionalna dzisiaj przychodzi odpowiedzialam aha fajnie ze mnie ktos poinformował a dzwonilam dzwonilam dzien wczesniej spytac sie na ktora mam przyjsc do pracy to tylko ulyszalam niemasz swojego grafiku to tylko powiedzialam nie bede robila zdjec grafiku skoro zmienia sie co chwila i nikt nie raczy poinformowac o zmianie nawet sms ale jak chca zeby przysc na dluzej to umią zadzwonić .Do twgo zwracaja uwage ze jak raz sie nie poleci prodktow promocyjnych a sami bardzo rzadko polecają. Duzo by wyminiać eh
Plusy
brak
Minusy
ciagle zmiany grafiku, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 55Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca na pełnych obrotach, niezgodna z prawem pracy
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Piaseczno, mazowieckie20 lutego 2018
Mam bardzo negatywne odczucia po pracy w Rossmannie. Pracując tam bardzo krótko zraziłam się strasznie. Pracowałam jako kasjer- sprzedawca. Dwu tygodniowe szkolenie odbyłam w innym Rossmannie, w którym wszystko wydawało się okej. Gdy przenieśli mnie do miejsca docelowego po kilku tygodniach miałam po prostu dość. Pracownicy niemili (szczególnie Ci o wyższych stanowiskach tj. asystenci, kierownik). Ruch był w tym Rossmannie ogromny, kolejki cały czas, 4 kasy czynne i nie można było z kasy tyłka ruszyć, ale w międzyczasie trzeba było rozłożyć towar na dany dział i "wyfejsować" sklep, w międzyczasie wystawić fakturę... Później pretensje i przekręcanie oczami: dlaczego to nie jest zrobione? nie można szybciej? A jak starałeś się coś powiedzieć, wytłumaczyć to zaraz wyszło, że pyskujesz i się nie słuchasz asystentek.

Przerwa w Rossmannie trwa 15 minut z zegarkiem w ręku. Przerwy ustala na bieżąco asystent, zastępca kierownika albo kierownik. Wtedy kiedy Cię puści to idziesz. Czasem trzeba było się prosić o przerwę, kilka razy dostałam ją godzinę, dwie przed zakończeniem 8- godzinnej pracy słysząc "no dobra, idź sobie już na tą swoją przerwę, ale jak zadzwoni dzwonek to masz przyjść na kasę"... Tak, bywało, że w trakcie przerwy musiałeś iść pracować...

Grafik w moim Rossmannie był ustalany na miesiąc (tzn. w które dni się pracuje) oraz tygodniowy grafik (konkretne dni i godziny w których się pracuję). Niestety to w ogóle nie miało odzwierciedlenia w rzeczywistości. Zapisujesz sobie w notatniku grafik na kolejny tydzień, przychodzisz w poniedziałek do pracy a tam wszystko pozmieniane
  więcej... do góry nogami. Raz miałam wolny weekend a kierowniczka dzwoni do mnie w niedzielę o 7 rano, że mam przyjść na 9 do pracy, jak jej kilkakrotnie powiedziałam, że nie mam takiej możliwości to była taka oburzona, że rozłączyła się bez słowa.

Do pracy ogólnie trzeba przyjść min. 15 minut wcześniej i zacząć wykonywać swoje obowiązki. Trzeba policzyć kasetkę, ubrać fartuch, wpisać się na listę z rzeczami wniesionymi, zalogować się do systemu, przygotować kasy do obsługi (jeśli chodzi o pierwszą zmianę). Oczywiście nie wlicza się to do czasu pracy.

Atmosfera w pracy beznadziejna. Kablowanie do kierownika w byle jakiej sprawie, ciągłe poganianie pracownika, zakaz rozmów z innymi pracownikami i ochroniarzami. Pracowałam również na zmiany nocne, w których były dostawy, gdzie trzeba było dźwigać bardzo ciężkie rzeczy, kuwety i to w szybkim tempie. Na nocnej zmianie 2 pracownice i ponad 10 boksów do zrobienia, jak nie zrobisz to na następny dzień opieprz. Ciągle zbyt mała efektywność mimo, że wszyscy pracują jak mrówki. Awantury o byle co. Wieczny problem z kasetkami, w których brak drobnych pieniędzy i nie można było wydać klientowi reszty. Gdy raz nie wydałam 1gr klientce miałam rozmowę z kierownikiem, że ludzi okradam , bo asystentka na mnie poskarżyła.

Jedyne co dobrze wspominam to kilka dziewczyn kasjerek, które były lojalne oraz ochroniarzy, z którymi i tak nie było można rozmawiać :D
  zwiń
Plusy
Dosyć wysokie zarobki
Minusy
Grafik zmieniany z dnia na dzień, zbyt duża ilość obowiązków a brak czasu na ich wykonanie, krótkie przerwy, mobbing, niemiła atmosfera, ciągłe pospieszanie, wytykanie błędów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Średnia
kierownik sklepu (obecny pracownik) –  Radomsko, łódzkie16 lutego 2018
Zbytnio wygórowana wydajność czasu pracy do możliwości
Plusy
SZKOLENIA
Minusy
WYDAJNOŚĆ PRACY
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 13Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
możliwość rozwoju
z-ca kierownika (obecny pracownik) –  Olkusz, małopolskie1 stycznia 2018
Prace w mojej firmie oceniam bardzo dobrze, dlatego nie szukam nowej pracy lecz tylko dodatkowej
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
nie normowany czas pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 75Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
złe
Przedstawiciel Handlowy (były pracownik) –  Żary, lubuskie13 grudnia 2017
Porażka w tej firmie to łep miedzy półki nie masz życia prywatnego
ani własnego zdania traktują pracownika jak śmiecia najlepiej jak pracujesz 24 godz na dobę inaczej to firma gdzie się poniża pracownika a nie szanuje za jego poświecenie o grafiku nie wspomne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 11Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bradzo sympatyczna praca.
Hostessa (były pracownik) –  Milanówek, mazowieckie11 grudnia 2017
Cudowyny czas pracy. Mila i wesola atmosfera. Pozytywni pomocni ludzie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 94Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann SDP
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Skarżysko-Kamienna, świętokrzyskie10 grudnia 2017
Firmę Rossmann SDP oraz sklep na jakim pracowałam oceniam bardzo dobrze. Zazwyczaj dzień w pracy mijał szybko i przyjemnie. Kierownik Regionalny był bardzo w porządku do swoich podopiecznych. Kultura osobista pracowników była bardzo wysoka. Do najcięższej części swojej pracy zaliczam uciążliwych klientów, natomiast najbardziej lubiłam dbać o ogólny wizerunek sklepu (zatowarowanie, layouty, czystość) oraz prowadzić dokumentację.
Plusy
Dobre zarobki
Minusy
Nieregularny czas pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18Nie 65Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Centrum Logistyczne Grudziądz
Magazynier (były pracownik) –  Grudziądz, kujawsko-pomorskie7 grudnia 2017
Nikomu nie polecam pracy w Rossmannie. Po pierwsze po okresie próbnym dostaje umowy 10 % pracowników. Po drugie normy są tak wygórowane, że ciężko je wykonać. A nawet jeśli wykonacie normę nie gwarantuje wam to przedłużenia umowę. Po trzecie 30 km dziennie to norma i bardzo ciężka fizyczna praca. Nawet jeśli macie uprawnienia na wózki nigdy was tam nie wsadzą oni potrzebują tylko tępych fizoli. Pozdrawiam
Plusy
darmowe posiłki to jedyny plus tej pracy
Minusy
obóz pracy ...
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia jedyn słowem
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Radom, mazowieckie22 listopada 2017
Jeżeli zastanawiasz się czy rossmann jest fajna i przyjazną firmą jak zapewne usłyszałeś na rozmowie kwalifikacyjnej to jesteś w błędzie. Bądź masz wyobrażenie patrząc z boku na prace w sklepie i chcesz się dostać....
Uciekaj już do biedronki na kase lepiej! Kierownictwo ma za nic pracowników. Nie tylko u siebie na sklepie to widać ale na każdym jakim byłam. Umowa 3/4 lub 1/2 etatu?szkoda lat pracy!
Każdy inna stawka inna umowa. Nie możesz wiedzieć ile zarabia koleżCnka na takim samym stanowisku...w tym samym sklepie .... A z reguły jest kolosalna różnica...i nikt nie wie czemu. Na przerwie najlepiej jeżeli będziesz szlifować regułki panujące na sklepie. Z miejsca pracy nie wyjdziesz na przerwe. A do pracy przyjdziesz 15 min wcześniej i wyjdźesz 15 min później... Policz ile godz w msc siedzisz za darmo. Już nie wspomne o przeszukiwaniu torebek po pracy codziennie.
A miejsce pracy gdzie ochrona ciągle ma patrzeć pracownikom na ręce odpycha! Żal.
Zawiodłam się i trwałam kilka lat i dosyć! Klichy znajomych. Szkoda czasu!
Plusy
Socjal
Minusy
Cała reszta
Czy ta opinia była pomocna?Tak 75Nie 8Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann kilka lat temu
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie19 listopada 2017
Dziś Rossmann jak każda firma zmaga się z niedoborem pracowników. Szczecin to region, który znam i nie polecam! Na kafeterii widać jak ta firma się zmieniła na przestrzeni lat, niestety na gorsze. Podobnie jest w innych regionach. Wina regionalnego kierownika? Zapewne w dużej mierze tak, ponieważ to ta osoba kształtuje trzon załogi czyli kierowników i ich zastępców. Zatrudnianie dupowłazów, które nie pracują tylko udają to nie jest dobra droga, co pokazał dobitnie przykład Biedronki. Nakazywanie łamania procedur, co automatycznie stawia pracownika w przegranej pozycji i można go w każdej chwili zwolnić to powszechna praktyka. Odcięcie pracownika od możliwości poskarżenia się na złe traktowanie do wyższej instancji generuje patologię w postaci łamania praw pracowniczych i mobbingu...aczkolwiek szczeciński przykład pokazuje jak te sprawy się łączą, choć w negatywnym kontekście. Ówczesna kierowniczka sklepu o jednych z najgorszych wynikach, po sprawie gdzie oskarżano ją o mobbing została AWANSOWANA na kierownika regionalnego! Czy zatem góra nie wie co robi? Raczej cała firma czeka lawina pozwów o odszkodowania w niedalekiej przyszłości
Minusy
Mobbing, klika kierownicza, niepewne zatrudnienie, stres, ciężka praca fizyczna
Czy ta opinia była pomocna?Tak 102Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra praca na początek kariery zawodowej
asystent kierownika sklepu (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie31 października 2017
ciekawi ludzie, miła atmosfera, mozliwość awansu, praca na satnowisku asystenta jest bardzo odpowiedzialna, wymaga dużo zaangażowania i organizacji. Praca na wysokich obrotach czasami robienie kilkunastu rzeczy na raz
Plusy
dobry socjal
Minusy
praca nocna, ciężka praca fizyczna, godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 39Nie 30Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Głogów, dolnośląskie18 sierpnia 2017
Również dolaczam się do oceny pracy w rossmanie ,zarobki ok ale cała reszta porażka personel dramat kierowniczka sklepu rossman w Glogowie w galerii glogowia tragedia zero kultury osobistej klnie jest nie mila,wredna nawet nie uprzejmą dla klientów zachowuje się jakby to była jej firma robi Co chce wychodzi kiedy chce i nikt jej za to nie rozlicza,już nie wspomnę że potrafi wisieć non stop na telefonie i uskuteczniac prywatne rozmowy.wiele dziewcząt zwolnilo się bo nie pozwolą sobą pomiatac i wysluchiwac obelg i wyzwisk w ich kierunku.co do asystentek tego rowniez tragedia jedną z nich to przydupas kierowniczka wchodzi w dupe bez mydła zwykła szuja klamczucha i tylko dupe potrafi obrabiać a ruszyła by dupe na sklep i coś porobila nam zabrania rozmawiać a sama z kierowniczka siedzą na zapleczu i gadają porażka jakaś chodzi tu o Mo....S.grafik co chwilę zmieniany masakra nie polecam tu pracy chyba że macie silne nerwy.
Plusy
Socjal
Minusy
Zaloga-kierowniczka dramat
Czy ta opinia była pomocna?Tak 65Nie 9Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossman
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Kielce, świętokrzyskie8 sierpnia 2017
To tak jeśli chodzi o kase a zarobki kobiet są o wiele niższe zazwyczaj niż mężczyzn to pensja 1800 zł nie jest najgorszą i to jest jedyny plus pracy w Rossmanie.
A teraz minusy
1. Słownictwo osób pracujących w rossmanie na poziomie meneli z spod bloku co chwila urwa, *urwa*ebane jak dla mnie to przechodzi ludzkie pojęcie jak te kobiety są matkami mając takie podejscie do życia, przychodzą ciągle sfrustrowane, ciagle przeklinaja, przy takich osobach naprawde mozna stac sie straszna frustratką
Oczywiscie jak przychodzi KR są uprzejmie i miłe dla klientow rowniez co jest zwykla gra
2. Umowa jest o prace a grafik jest praktycznie z dnia na dzien to jest jakas tragedia maksymalnie do 3 dni wporzod i ulega zmianie po tysiac razy
3. Osoby zarzadzajace nic praktycznie nie robia tylko siedza przy kompie na zapleczu, udaja ze pracuja a tak naprawde siedza na telefonie i aplikacjach typu snapchat itp i skoro panuje taki chaos to oznacza ze nawet nie umieja zorganizowac pracy teamu
4. Do klientow nie raz leca odzywki typu nie mam jak wydac, Pani nie wydam to jest skandal zeby w takiej firmie padaly takie slowa
5. Dziewczyny dzwigaja ciezkie rzeczy a oczywiscie w umowie jest zawarte ze nie wolno do ilus kilo dzwigac ale to jest pominiete

Ogolnie rzecz biorac praca na poziomie pracy w sklepie monopolowym, kadra tragiczna, jesli jestes osoba bez ambicji i chcesz ciagle wysluchiwac urwa urwa to pracujesz w rossmanie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 100Nie 18Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Złą atmosfera pracy
Wykładacz towaru (były pracownik) –  Opole, opolskie17 lipca 2017
Nie polecam. Praca w rossmanie na umowę zlecenie to najgorszy wybór jakiego można dokonać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 11Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 193 opinii
527
432
342
225
167

Oceny wg kategorii

2,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,6Kultura pracy