Opinie pracowników firmy Rossmann - Warszawa, mazowieckie

Znaleziono 10 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (183)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie7 września 2019
Początkowo była mowa o fajnych zarobkach, super zespole i zaangażowaniu, które pozwoli nam się rozwijać i elastycznych godzinach pracy...
Zarobki są dokładnie takie same jak wszędzie, a co do zespołu to szkoda słów. Jako nowy pracownik czuję kompletny brak szacunku do swojej osoby ze strony zespołu jak i kierownika, a za moimi plecami wyśmiewana jest każda próba zwrócenia uwagi na mobbing ze strony współpracowników.
Odnośnie życia prywatnego to po prostu go nie mam od momentu, w którym moje zmiany są w godzinach 13-21 albo 15-23, zmian porannych w ciągu miesiąca mam 5/6 i są to raczej poniedziałki-środy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Warszawa26 sierpnia 2019
Pracowałam tam całe 3 miesiące i odeszłam bo nie wytrzymywałam psychicznie. Rozmowa kwalifikacyjna to jedna wielka ściema i jakiś żart. Nie wiem po co są te dwa etapy jak i tak zatrudniają wszystkich jak leci bo nie ma komu pracować w tym kołchozie. Szkolenie było na innym sklepie niż byłam docelowo przepisana. Co najlepsze na szkoleniu nie mieli systemu pułkowego jak w docelowym sklepie. Suma sumarum i tak potem musiałam uczyć się wszystkiego od nowa. Miałam to nieszczęście że trafiłam na sklep wysoko obrotowy. Pierwszy tydzień przesiedziałam na kasie 1 gdzie cały czas były kolejki. Po tygodniu siedzenia na kasie przypomnieli sobie o mnie i że może bym zaczęła wynosić towar i pracowała na tzw kolektorze. Na początku nie było to zbyt łatwe. Magazyn to mała klitka z opisanymi pułkami i wózkami upchanymi po brzegi. Znalezienie czegokolwiek tam graniczyło z cudem. Jak już jednak udało się skończyć zamówienie wykładanie na sklepie było nie lepsze. Cały czas ludzie zaczepiają o coś pytają a ty stoisz jak ten debil i nie wiesz jak masz pomóc bo nic ale to nic nie wiesz o produktach bo jesteś od tego żeby zap... a ta wiedza jest ci nie potrzebna. Najgorszy dla mnie był grafik który potrafił zmieniać się kilka razy w tygodniu. Np. miałam w grafiku 3 dni wolnego a oni dzwonią dlaczego nie ma mnie na innym sklepie bo mam wpisany saport na inny rossmam. A oni zmienili grafik podczas mojego wolnego i nawet nie raczyli o tym poinformować. Wysyłanie na inny sklep to norma zwłaszcza nowe osoby. Nie możesz odmówić bo usłyszysz że jesteś zatrudniona w firmie rossman a jak ci się nie podoba  więcej... to będziesz mieć rozmowę z regionalną. Zwykli pracownicy byli nawet spoko zawsze pomocni jak czegoś nie wiesz. Gorzej z kierownictwem. Cały czas rozmowy że za wolno, popędzanie. Uśmiałam się jak po 2 miesiącach kiero powiedziała że ma zrobić piorytety i ma na to 15 mni a ona będzie odliczać czas .Nocki też nie były zbyt fajne. Miałam zawsze do rozłożenia dzieciaka i spożywkę co jak się wydaje mało jednak zajmowało to całą noc. ja się zawsze wyrabiałam. Kolega robił resztę jak była duża dostawa było nas więcej. Jednak to mi na jednej z rozmów wypomniała że z dostawą się nie wyrobiliśmy. Ja swoje zrobiłam ale trzeba było czegoś się przyczepić. Może ktoś pomyśli że jestem leniwa czy coś i to ja się nie nadaje. Może i tak . Pracowałam 3 lata w mc donalds i wierzcie mi wiem co to jest ciężka praca. Jednak sposób w jaki pomiatają ludżmi traktują jak tanią siłę roboczą jest przeze mnie nie do przyjęcia. Szczerze odradzam.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann
Kierownik Sklepów (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 lipca 2019
drugie zmiany są uciążliwe i nie do zaakceptowania przeze mnie
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam!!
sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie13 marca 2019
Zacznę od pierwszej rozmowy. Otóż osoba, którą ta firma zatrudnia podczas rozmowy rekrutacyjnej ma za zadanie sprzedać jak najlepiej pracę i opowiadać niestworzone rzeczy. Jednym słowem: OSZUKUJE! Po rozpoczęciu pracy okazuje się, że pracując na 3/4 etatu muszę być w pracy codziennie, 120 h do wyrobienia w miesiącu, a nie pytając o zgodę, dopisują nadgodziny, tylko po to żeby pracownik był codziennie, paranoja. 3 dni wolne? Zapomnij! Wesele, chrzciny? Wielki problem! Szukasz pracy na 3/4, albo 1/2 etatu żeby mieć jednak trochę życia prywatnego? Nie ma szans! Kolejny, i być może najważniejszy punkt to wynagrodzenie. Licząc wszystko w internetowych przelicznikach wychodzi nawet fajnie, tyle że okazuje się to kolejną nieprawdą. Firma ma swój wewnętrzny przelicznik, którego nie rozumieją nawet we własnym dziale finansów. Podsumowując, dostaniesz mniej niż wyliczasz. To kolejne oszustwo osoby prowadzącej rozmowy! Na końcu jedyny plus: praca nie jest zbyt ciężka. Piszę to wszystko z perspektywy kilku miesięcy pracy.
Plusy
Niezbyt ciężka praca.
Minusy
Niskie zarobki, nielimitowane godziny pracy, zero czasu wolnego przy pracy na 3/4 i 1/2 etatu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 77Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma Rossmann wyciska z pracownika wszystko co się da i wyrzuca na śmietnik.
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie11 września 2018
Obóz pracy,nie bez powodu SS w nazwie. Zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy i ogromnej presji jaką za sobą niesie. Grafik!!! to dopiero porażka. Zmiany z dnia na dzień,6-8 razy w miesiącu. Telefon o 22.00, że na drugi dzień, mam przyjść do pracy jednak na 7.30 a nie jak miałam w grafiku na 12.30 Przerwy nie są mile widziane. Jak już jednak pójdziesz coś zjeść,siedzisz jak na szpilkach i łykasz jak kaczka,bo może zadzwonić dzwonek i lecisz na drugą kasę z jedzeniem w buzi! Jeżeli nie jesteś akurat na kasie,to też nie uda ci się w spokoju zjeść i wykorzystać swoich pełnych minut AŻ PIĘTNASTU,ponieważ co chwilę jak kukułka zagląda kierowniczka i pyta czy już skończyłaś?! Jej humory i fochy to temat rzeka. Chaos i mętlik w głowie tej "pani" powinien być leczony dla zdrowia zespołu z nią pracującego. Ulubionym zadaniem kier.,jest nagrywanie bez naszej wiedzy telefonem trzymanym w kieszeni,rozmów z nią. Ale sprawa się rypła, przez brak komunikacji mózgu z językiem pani kierownik. Drugą jej misją jest śledzenie na kamerach każdego naszego ruchu. Inwigilacja w tej firmie przekracza wszystkie granice. Banda kukiełek sterowanych łapami "góry" Masz swoje zdanie i ośmielisz się powiedzieć na głos,znajdą byle powód żeby się ciebie pozbyć. Praca dla ludzi bez swojego zdania,służalczych i akceptujących wykorzystywanie. Jesteś dupowłazem? Lubisz donosić o każdym potknięciu kolegów z pracy? To praca właśnie dla Ciebie.
Plusy
Wypłata na czas
Minusy
Bardzo dużo tego.Namiastka w poście.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam!
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  okolice Warszawy26 marca 2018
Ciężka praca fizyczna!!!, chodzenie cały dzien rozkładanie towaru. Dziewczyny mają do ciągnięcia bardzo ciężki wózki z towarem praca ponad normy i przepisy~!!.... Przez cały dzień wielka łaska o przerwe, ciągle pretensje dogrywania przełożonych!, grafik zmieniany nawet kilka godzin przed pracą, codziennie inaczej sie pracuje, grafik zmianiany kilkanaście razy w miesięcu. PRACA PO 4-5 h dziennie, bez sensownie zero wolnego. Wielka łaska z dniami wolnym... U mnie były zwolnienia z dnia na dzien,... Nie polecam ..!!
Plusy
dobra stawka godzinowa
Minusy
grafik, cięzka praca fizyczna, przełożeni ..
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak zycia prywatnego
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie19 marca 2018
Pracowałam w rossmannie 2 lata i wspominam ten czas bardzo źle... na początku wydaje się super, praca w kosmetykach, perfumy, całkiem niezle wynagrodzenie. Jednak tak kolorowo nie jest. Najgorszy jest grafik zmieniany przynajmniej 1-2 razy w tygodniu, najlepiej codziennie dzwonić do pracy i pytać jak ma się następnego dnia przyjść. Mogą Cię ściągnąć nawet na 3h pracy. Nie da rady zaplanować lekarza, a o jakimś wyjeździe 2 dniowym nie wspomnę... praca w sobotę i niedzielę po 12h przy czym była tylko jedna przerwa 15min... nawet na chwilę nie można wejść do socjalnego bo krzyk. Ciężkie dostawy nocne, najgorsze są asystentki zwracając się do współpracowników po nazwisku, dla nich nie liczy się człowiek tylko aby jak najwięcej było zrobione kosztem pracowników. Można jeszcze dużo wymieniać. Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś nie ma życia osobistego, lubi tyrac i być traktowany bez szacunku.
Plusy
Wynagrodzenie
Minusy
Ciagle zmieniajacy sie grafik, brak zycia prywatnego mimo etatu 3/4, brak szacunku do pracownika, 15 min przerwy na 12 godzin, ciezkie dostawy nocne.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 75Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
to koszmar
Sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie26 września 2016
Ciężko znależć gorszy grafik. Jednego dnia przychodzisz na drugą zmianę a drugiego nagle na pierwszą i nikogo nie obchodzi to że przerwa pomiędzy zmianami musi być nie mniej niż 11 h.
Jeżeli będziesz potrzebować pomocy jako nowy pracownik - zapomnij o tym że możesz liczyć na pomoc kierownika lub asystenta - zostaniesz skrytykowany że nic nie umiesz i do niczego się nie nadajesz.
Atmosfera w pracy tragiczna. Za mały błąd można natychmiast dostać naganę.
Fizyczna praca w godzinach nocnych pod presją czasu - będziesz ciągać ciężkie wózki po sklepie, latać z cięzkimi opakowaniami i za plecami jeszcze będziesz słyszeć krzyki że musisz robić to szybciej i sprawniej.
Plusy
Dobre zarobki, umowa o pracę
Minusy
Cięzka praca fizyczna, praca w godzinach nocnych i pod presją czasu, parę minut przerwy na 10-12 h pracy, nienormowany grafik, tragiczna atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 231Nie 24Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma bardzo dobra. Atmosfera w pracy zła
zastępca kierownika (były pracownik) –  Warszawa31 stycznia 2013
Firma stawia na rozwój pracownika. Jeśli są chęci i predyspozycje można ubiegać się o awans. Szybko można zostać zauważonym oraz docenionym. Dobre zarobki. Dobre premie. Szkolenia dodatkowe bezpłatne.
Ale za to: dużo pracy. Dużo drobnych i mało znaczących rzeczy do wykonania. Mnóstwo zasad i przepisów w regulaminie.
Pracownicy zazwyczaj zazdrośni, zawistni, dwulicowi.
Kierownicy nieprzystępni, dołują pracowników. Atmosfera w pracy nieciekawa. Zmianowy czas pracy- nie dla wszystkich jest to dobre.
Plusy
dobra pensja, premie, karta benefit za grosze
Minusy
praca w weekendy, praca w nocy, dużo obowiązków
Czy ta opinia była pomocna?Tak 324Nie 57Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie Rossmann

A może chcesz zobaczyć:

Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 183 opinii
526
430
337
225
165

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,6Kultura pracy