Opinie pracowników firmy Rossmann - Łódź, łódzkie

Znaleziono 9 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (183)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak szkoleń, wałki w rozliczaniu czasu pracy
Konsultant - centrum informatyczne (były pracownik) –  Łódź, łódzkie21 czerwca 2019
To była krótka przygoda i po Rossmannie zaczęłam się zastanawiać co mi tak naprawdę nie pasowało u poprzednich pracodawców.
1) Wygórowane oczekiwania co do tempa opanowania obowiązków przy totalnym braku szkoleń i przedstawienia zakresu, który powinno się opanować.
2) Nadgodziny jako świętość. Koordynatorka beszta pracowników za nieistotne pierdoły i codziennie zostaje po 3-4 godziny dłużej. Mogłaby z powodzeniem skończyć pracę o czasie, gdyby w wyznaczonych godzinach nie zajmowała się załatwianiem kredytu hipotecznego.
3) Ludzie siedzą w pracy po kilkanaście godzin. Przepisowe 8 na umowie o pracę, a pozostałe na zleceniu. Niektórzy kilka dni z rzędu mogą tak pracować po 15 (!) godzin.
4) Ogólnie odczuwalna mentalność pan-parobek.
5) Brak reakcji na bardzo obleśne uwagi jednego z pracowników wobec pracownic.

Jeśli ktoś jest ambitny i nie ma noża na gardle, odradzam każdemu.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko, co wymieniłam powyżej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 35Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niska
Magazynier (były pracownik) –  Łódź, łódzkie15 marca 2018
Dlaczego według mnie tą pracę oceniam słabo? Już tłumacze.

Głównym minusem jest ogromny nacisk na WYDAJNOŚĆ i NORMĘ, to najważniejsze jesteś wydajny i spełniasz postawione normy dostajesz umowę, niby normalne i dość zrozumiałe bo dlaczego mają płacić pracownikowi co nic nie wyrabia? Tylko, że to nie jest do końca tak jak się nam wydaje pracujesz okrągłe 7 i pół godziny, bez większej przerwy oprócz tej obiadowej, system VOICE jak na firmę tak znaną jak Rossmann jest po prostu do niczego, zacina się, sprzęt jest wadliwy co często przeszkadza wyrobić normę.. Wózki unoszące, przeważnie ich brakuje dlatego jak tu ktoś już wspomniał faktycznie czasem trzeba przez te 7 i pół godziny biegać z Boxem po magazynie i kompletować towar - też nie jest to korzystne co do osiągnięcia tej normy i bycia wydajnym, praca jest naprawdę wyczerpująca fizycznie i psychicznie, mało adekwatna do zarobków.
Plusy
Darmowy posiłek do kwoty (6.50)
Minusy
Dopłaty za samą surówkę (2zł ściągane z karty), Małe zaopatrzenie jeżeli chodzi o sprzęt (Voice, wózki), wymogi niemożliwej wydajności oraz norm, ukraińcy, wszędzie ukraińcy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sprzedawca obecny pranownik- Łódź
sprzedawca (obecny pracownik) –  Łódź Łódzkie11 marca 2018
Pracuje w tej firmie 3 miesiace i niemoge doprosic sie swoich fartuchów jak sie pytam co z moimi fartuchami to tylko słysze ,,No widzisz ta nasza firma taka jest`` Do tego jak pewno dnia przyszlam rano do pracy do kolezanka mi powiedziala ale wiesz ze regionalna dzisiaj przychodzi odpowiedzialam aha fajnie ze mnie ktos poinformował a dzwonilam dzwonilam dzien wczesniej spytac sie na ktora mam przyjsc do pracy to tylko ulyszalam niemasz swojego grafiku to tylko powiedzialam nie bede robila zdjec grafiku skoro zmienia sie co chwila i nikt nie raczy poinformowac o zmianie nawet sms ale jak chca zeby przysc na dluzej to umią zadzwonić .Do twgo zwracaja uwage ze jak raz sie nie poleci prodktow promocyjnych a sami bardzo rzadko polecają. Duzo by wyminiać eh
Plusy
brak
Minusy
ciagle zmiany grafiku, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 55Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Centrala w Łodzi
Magazynier (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie21 stycznia 2017
Stabilna praca,generalnie miła atmosfera,dobre jak na łódzkie warunki zarobki
Plusy
socjal, zarobki
Minusy
część pracowników, niektóre pomysły kadry wyższej oderwane od rzeczywistości
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 31Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
rossmann
Magazynier (były pracownik) –  Łódź, LO30 listopada 2015
praca dobra jeśli chodzi o zarobki po za tym trzeba troche dłużej popracować aby ogarnać tam system pracy,ponieważ trenerzy też o wszystkim dokładnie nie mówią.
Plusy
darmowe posiłki
Minusy
rozmowy o wydajność
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 25Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie miła atmosfera traktowanie pracownika nie odpowiednie zero zycia prywatnego
magazynier (były pracownik) –  łodz sw teresy10 lutego 2014
Negatywna zle traktowanie pracownikow o urlopie mozna zapomniec no chyba ze firma sama da ale tylko wtedy kiedy nie ma pracy
Plusy
darmowe posilki
Minusy
podejscie do pracownika nie stabilnosc
Czy ta opinia była pomocna?Tak 195Nie 52Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann
Chemist and make-up store (były pracownik) –  Łódź łóddzkie9 sierpnia 2013
Miła atmosfera,
Bardzo dobry pakiet socjalny.
Przyjazna atmosfera.
Plusy
Możliwość awansu.
Minusy
Różne zmiany w przeciągu jednego tygodnia.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 83Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
productive workplace
Warehouse operative (były pracownik) –  Łódż, Poland3 lipca 2012
- Ensure all stock has serial numbers.
- Prepare stock requirements timeously.
- Complete GRN of stock received from suppliers and forward to Stores Manager.
- Maintain order in warehouse and clean work area
- Checking commodity in compliance with order line.
- To operate a service lift and have rights to use forklift truck inside the company
Plusy
automation and fast system
Minusy
holiday leave without employee agreement
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie Rossmann

A może chcesz zobaczyć:

Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 183 opinii
526
430
337
225
165

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,6Kultura pracy