Opinie pracowników firmy Rossmann

Wyświetlono wszystkie opinie (183)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Leverkusen
Verkäuferin (były pracownik) –  Leverkusen19 września 2019
Habe jetzt eineinhalb Monate da gearbeitet und wurde direkt gekündigt.
Grund? kann ich genau sagen dieser so genannte Teilzeit 20 Std Vertrag gibt es einfach nicht !!!! Er kann auch nicht umgesetzt werden jeder der sich da bewirbt kann mit 35-40 stunden Woche rechnen und wird nur für Teilzeit arbeit bezahlt !!!!!
Und wen ihr an euren Feedback Gespräch sie darauf an spricht wird es direkt als negativ dargestellt und ihr werdet einfach gekündigt.
Ich habe 5-6 tage Woche gearbeitet jeweils 8-10 stunden, hab trotzdem kein einziges mal gefehlt war immer pünktlich habe meine arbeit sauber ausgeführt und dennoch die Kündigung bekommen.
Rossmann ist einfach kein Kompetenter Arbeitgeber und hat leider sehr viele Inkompetente Mitarbeiter bzw Filialleiter!!!

Ich hab in der Rossmann Filiale in Leverkusen gearbeitet und kann euch garantieren es ist kein Teilzeit Job eure Pausen wird von denen bestimmt wann du die erst machen darfst wen du Pech hast sogar nicht. Der Druck der da ausgebreitet wird ist einfach sowas von unnötig und sinnlos ! Mir wurde an meinen ersten Tag ganze zeit druck auf mich ausgeübt man soll schneller machen usw aber kriegst von denen keine Einübung bzw dir wird nicht wirklich was erklärt.

Achja und Junge Leute wie ich zb. bin 22 Jahre alt damit haben die meisten älteren Mitarbeiter ein ziemliches Problem,weil wir grade jung sind gut aussehend Eifersucht entsteht weswegen man gemobbt wird und weiter druck auf dich ausüben damit man komplett den faden verliert.

Tut mir leid für den langen Text Leute aber ich möchte euch damit nur mit Teilen für die
  więcej... Leute die wirklich Teilzeit machen 20 Std Woche gibt es da nicht !!!  zwiń
Plusy
nichts
Minusy
nichts
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Do bani
Pracownik (obecny pracownik) –  Darłowo, zachodniopomorskie16 września 2019
Kierowniczki mają układy między sobą, ustalają grafiki tylko pod siebie jak im pasuje A nie patrzą wgl na innych pracowników gdzie wcześniej zaznaczyli jaki dzień potrzebują wolny, a robią na złość żeby tylko im tego dnia akurat nie dac... oby dwie panie zamykają się w biurze w czasie pracy siedzą piją kawkę i sloneczki jedzą zamiast wykonywać swoje obowiązki.
Kierowniczka by mogła w końcu zadbać o higienę osobistą i wyglądać normalnie na tym stanowisku bo nie miło się pracuje w takim otoczeniu...
Minusy
Godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rekrutacja na stanowisko kierownika - Białystok
rekrutacja na stanowisko kierownika (były pracownik) –  Białystok, podlaskie15 września 2019
Brałam udział w rekrutacji na stanowisko kierownika sklepu w Białymstoku - drugi etap, rozmowa z regionalną. Wcześniej pracowałam jako kierownik dużego salonu odzieżowego, sieciówki. Co mnie najbardziej poruszyło? Komentarz samej regionalnej, pod koniec rozmowy, cytuję: "W naszym rossmannie na pewno dzieje się więcej niż u Pani (tu nazwa mojego salonu) . Poważnie? To ma być osoba kompetentna i profesjonalna ? Osoba prowadząca rekrutację? Kierownik regionalny ? Jestem w szoku, że taka osoba zajmuje dane stanowisko. Zakładam, że posiada duże doświadczenie w handlu i powinna wiedzieć, że w każdej branży działu handlowego jest mnóstwo pracy, a nie tylko w "jej rossmannie" . Cóż, może jest to tylko moje wyobrażenie. Poza tym pytanie o zarobki jest jak najbardziej na miejscu, kiedy ubiegasz się o dane stanowisko, a w tym wypadku odpowiedź była unikana jak ogień. Nie polecam tej firmy, aż odechciewa się robić tam zakupy ;)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ortam güzel
ms (były pracownik) –  Mersin10 września 2019
TÜM MARKET ÇALIŞANLARI DERNEĞİ KURULDU çalışanların haklarını savunan ve bu konuda ücretsiz avukat desteği veren bir dernek.. facebook istangram hesaplarına ulaşınız iletişim 05511844058
Plusy
yok
Minusy
verilmiyor
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie7 września 2019
Początkowo była mowa o fajnych zarobkach, super zespole i zaangażowaniu, które pozwoli nam się rozwijać i elastycznych godzinach pracy...
Zarobki są dokładnie takie same jak wszędzie, a co do zespołu to szkoda słów. Jako nowy pracownik czuję kompletny brak szacunku do swojej osoby ze strony zespołu jak i kierownika, a za moimi plecami wyśmiewana jest każda próba zwrócenia uwagi na mobbing ze strony współpracowników.
Odnośnie życia prywatnego to po prostu go nie mam od momentu, w którym moje zmiany są w godzinach 13-21 albo 15-23, zmian porannych w ciągu miesiąca mam 5/6 i są to raczej poniedziałki-środy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie wieder
Verkäuferin im Einzelhandel (były pracownik) –  Kiel5 września 2019
Mit den Mitarbeitern wird ganz mies umgegangen. Geht gar nicht.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
Asystentka (były pracownik) –  Darłowo, zachodniopomorskie2 września 2019
Nie polecam pracy. Kierowniczka i zastępca kierownika pracują jedynie w godzinach rannych od poniedziałku do piątku. Obie panie na tym stanowisku bardzo dobrze że sobą żyją i układają grafik podług siebie. Jest ciągle obgadywanie przez te panie. Kierownictwo wyższe nad tymi paniami nic z tym nie robi. Ciągle ganianie. Dlatego problem z ludźmi że nikt nie chce pracować.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dostawa to nie czas na toaletę!
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Bielsko-Biała, śląskie2 września 2019
Tytuł opisuje tę firmę w 100%.
Szybkiem skótem to: kasjer - sprzedawca:
Etat:3/4 - zapomnij o całym, a grafik taki że cały miesiąc chodzisz i zapomnij o jakimś dostodowaniu go, najbardziej się można wkur... Jak masz cały tydzień zmiany po 4 i 6 h - kto na paliwo narobi? I zmiana 13-17.... Durniej się nie da. I zapomnij o szkoleniu produktowym, jesteś od pracy fizycznej, a nie od kosmettków, doradztwo klientce najlepiej opierodlić w 2 minuty bo ty nie jesteś od twgo., chociaż k jak nie podchodziłam i nie pytałam czy pomóc, to dostawałam ochrzan, a jak tłumaczyłam, że nie wiem nic na temat tzw. "kolorówki" - to nic mam doradzać i nie ważne że nic nie weim. za godzinę:18.50 brutto, system rozliczania godzinowy. Za średni miesiąc - 136h - 1980zł netto. Asystent kierownika widziałam, że też 3/4 etatu, obowiązków i odpowiedzialności wpizdu więcej.... 20.50 brutto na godzinę.
Na szkoleniu w wysokoobrotowym sklepie z tzw. "dostępnością półkową" i dużą liczbą dziewczyn na zmianie było super. Byłam bardzo zadowolona iipracowałabym tam o wiele dłużej. Najlepiej opisuje to sytuacja, gdy siedziałam z kierowniczką podaczas kolejnego szkolenia i ona do mnie: widzisz co te baby na tym zapleczu gadają i gadaj, powinnam teraz iść i je rozgonić... ALE JESTEŚMY TYLKO LUDŹMI! I tu zakończę sielankę, dgyż na docelowym sklepie na pierwszej dostawie usłyszałam dokładnie co w tytule. Byłam w szoku kiedy to usłyszałam takim, że mi mowę odjeło, nie odezwałam się nic... Myslałam, że takie czasy już dawo minęły, a tu proszę.... Potem już miałam wyrąbane na te robotę, bo niby czemu się starać kiedy
  więcej... Cię tak traktują, i to tylko asystentka a nie kierowniczka. Poganianie i marudzenie
na tempo pracy wieczne. Między lataniem z wózkami z dostawą masz doradzać klientowi i niegać na kasę- tak proszę państwa taka wielka niemiecka firma a 1 człowiek robi za 3. Na niskoobrotowym sklepie w rossmanie najlepiej nie mieć ochoty na siku!!! Gdyż w 95% przypadków są 2 osoby na sklepie bez ochrony! I wieczorami dodatkowo robisz za ochronę. Na stanowisku kasjer sprzedawca w rossmanie jest się od dostawy, doradania klientom, kasowania i ochrony sklepu w jednym czasie. tymzapleczugadają
  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Warszawa26 sierpnia 2019
Pracowałam tam całe 3 miesiące i odeszłam bo nie wytrzymywałam psychicznie. Rozmowa kwalifikacyjna to jedna wielka ściema i jakiś żart. Nie wiem po co są te dwa etapy jak i tak zatrudniają wszystkich jak leci bo nie ma komu pracować w tym kołchozie. Szkolenie było na innym sklepie niż byłam docelowo przepisana. Co najlepsze na szkoleniu nie mieli systemu pułkowego jak w docelowym sklepie. Suma sumarum i tak potem musiałam uczyć się wszystkiego od nowa. Miałam to nieszczęście że trafiłam na sklep wysoko obrotowy. Pierwszy tydzień przesiedziałam na kasie 1 gdzie cały czas były kolejki. Po tygodniu siedzenia na kasie przypomnieli sobie o mnie i że może bym zaczęła wynosić towar i pracowała na tzw kolektorze. Na początku nie było to zbyt łatwe. Magazyn to mała klitka z opisanymi pułkami i wózkami upchanymi po brzegi. Znalezienie czegokolwiek tam graniczyło z cudem. Jak już jednak udało się skończyć zamówienie wykładanie na sklepie było nie lepsze. Cały czas ludzie zaczepiają o coś pytają a ty stoisz jak ten debil i nie wiesz jak masz pomóc bo nic ale to nic nie wiesz o produktach bo jesteś od tego żeby zap... a ta wiedza jest ci nie potrzebna. Najgorszy dla mnie był grafik który potrafił zmieniać się kilka razy w tygodniu. Np. miałam w grafiku 3 dni wolnego a oni dzwonią dlaczego nie ma mnie na innym sklepie bo mam wpisany saport na inny rossmam. A oni zmienili grafik podczas mojego wolnego i nawet nie raczyli o tym poinformować. Wysyłanie na inny sklep to norma zwłaszcza nowe osoby. Nie możesz odmówić bo usłyszysz że jesteś zatrudniona w firmie rossman a jak ci się nie podoba  więcej... to będziesz mieć rozmowę z regionalną. Zwykli pracownicy byli nawet spoko zawsze pomocni jak czegoś nie wiesz. Gorzej z kierownictwem. Cały czas rozmowy że za wolno, popędzanie. Uśmiałam się jak po 2 miesiącach kiero powiedziała że ma zrobić piorytety i ma na to 15 mni a ona będzie odliczać czas .Nocki też nie były zbyt fajne. Miałam zawsze do rozłożenia dzieciaka i spożywkę co jak się wydaje mało jednak zajmowało to całą noc. ja się zawsze wyrabiałam. Kolega robił resztę jak była duża dostawa było nas więcej. Jednak to mi na jednej z rozmów wypomniała że z dostawą się nie wyrobiliśmy. Ja swoje zrobiłam ale trzeba było czegoś się przyczepić. Może ktoś pomyśli że jestem leniwa czy coś i to ja się nie nadaje. Może i tak . Pracowałam 3 lata w mc donalds i wierzcie mi wiem co to jest ciężka praca. Jednak sposób w jaki pomiatają ludżmi traktują jak tanią siłę roboczą jest przeze mnie nie do przyjęcia. Szczerze odradzam.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cv
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Piła, wielkopolskie26 sierpnia 2019
Pracę w tej firmie oceniam na bardzo dobry i celujący
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 18Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lieber Bogen machen
Einkäufer (były pracownik) –  Großburgwedel26 sierpnia 2019
Suchen nur Ameisen
Oder wie die 3 Affen sagen würden....nix hören, nix sehen, nix sagen
Minusy
Brauchen nur Jungvolk
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Güzel
Kasiyer (były pracownik) –  istanbu20 sierpnia 2019
İYi çalilma Ortami var taaki egoluu bayan müdür ve yardimcilari ile tanismadan öncee
Plusy
yok
Minusy
cok var
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wird gerad gespalten
Lagerist/Staplerfahrer (obecny pracownik) –  Landberg12 sierpnia 2019
Ganz schlecht für Menschen mit Kindern und Krankheiten ...
Plusy
Arbeitszeit
Minusy
Keine Mitarbeiter kenntnise
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Einfach nicht gut !schade
Verkäuferin (były pracownik) –  NRW11 sierpnia 2019
Nur stresss und Druck und unfreundliche Kollegen schlimmer als gedacht.schade
Plusy
Nix
Minusy
Alles
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann zachodniopomorskie
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  zachodniopomorskie2 sierpnia 2019
Czytam i mam wrażenie, że opinie piszą ludzie, którzy chcieliby nic nie robić, a wiele zarobić...
Owszem pracy jest dużo, ale tak wygląda rzeczywistość - za darmo nic się nie dostaje. Jeśli ktoś myśli, że kasjer to tylko siedzi na kasie to się myli, obowiązków jest więcej. To nie tylko klepanie formułek (które z resztą teraz się zmieniły, firma podchodzi łagodniej do tzw. SOKu) i kasowanie ludzi. Owszem, gdy jest się w dwie osoby na pierwszej zmianie to się pilnuje sklepu, czy się dobrze prezentuje (są produkty, jest czysto), doradza się klientom. Ale sytuacje, gdy zostaje się po pracy są sporadyczne, mam 3/4 etatu i mam czas na swoje życie wbrew niektórym opiniom tutaj. Grafik fakt, jest zmieniany dość często, ze względu na różne wytyczne (ktoś chory, przychodzą dodatkowe godziny, trzeba kogoś pożyczyć na inny sklep itp.) ale moim zdaniem nie ma co narzekać. Może dlatego bo wcześniej zapieprzałam w gastronomiii :D Rossmann ma bogaty pakiet socjalny, różne bonusy, można wyjeżdżać taniej z Rossmannem na wczasy, uczestniczyć w różnych akcjach. Ja osobiście nie mogę się doczekać gdy będą kolejne szkolenia :) co prawda w czasie wolnym od pracy - ale zawsze to jest jakaś INWESTYCJA W SIEBIE (no i gratisy, jeśli inwestowanie w siebie do was nie przemawia xD). Można być Recenzentem i wtedy pisze się recenzje nowości, są kupony zniżkowe, jest karta OK Sport. Umowa o pracę jest, ubezpieczenie jest, o wszystkich zmianach prawnych informacja jest od razu. W moim mieście się dogadujemy z większością sklepów, naprawdę jest fajna atmosfera :) awans? Nie spotkałam się z tym, żeby ktoś to
  więcej... blokował, wręcz przeciwnie :) tylko trzeba dać coś z siebie, a nie się lenić ;)  zwiń
Plusy
umowa o pracę, pakiety socjalne, atmosfera
Minusy
"elastyczny" grafik
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11Nie 18Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
work from home position answering phones
Pre-collections representative (obecny pracownik) –  New Albany, OH18 lipca 2019
As long as the client you work for is happy they tend to leave you alone. Their compensation package is expensive and their incentive plan is not made available to all staff. Increases in hourly rate rarely happen.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Einarbeitung? Was ist das?
Eigentliche studentische Aushilfe (były pracownik) –  -15 lipca 2019
Vielleicht mag mein Fall ein Einzelfall gewesen sein, trotzdem möchte ich gern meine Erfahrungen teilen.
Ich sollte am ersten Tag zur sogenannten ,,Kassenschulung" erscheinen. Im Endeffekt saß ich nach 5 Minuten ,,So funktioniert das normale kassieren" ALLEINE an einer Kasse in einem komplett überfüllten Markt. Die Mitarbeiterin, die mich eingearbeitet hat, war im Büro und nicht als Ansprechpartnerin für mich da. Ich brauchte auf Grund der praktisch nicht vorhandenen Einweisung ständig Hilfe, wie beispielsweise bei Dingen wie Retouren, Rasierklingen etc. Hier dauerte es Ewigkeiten, bis sich überhaupt wer um mich gekümmert hat, während die Schlange immer länger wurde und ich den Unmut der Kunden zu spüren bekommen habe. Die 4 Stunden komplett alleine Kasse hab ich nicht bezahlt bekommen, was bei meinem Alleingang eigentlich eine Frechheit ist. Als ich meinen Arbeitsvertrag dennnoch unterschreiben wollte, wurde ich eine halbe Stunde vor dem Tage vorher geplanten Vertragsabschluss angerufen, dass ich zu einem anderen Treffpunkt 40 km von dem eigentlichen Treffpunkt kommen soll, da die Dame ja den Weg unterschätzt hat. Das ärgerlichste waren allerdings ständige WhatsApp Nachrichten von den Koordinatoren, die in meinen Augen teils sehr unprofessionell waren.
Plusy
Bezahlter Arbeitsweg
Minusy
Unbezahlte Pausen, Keine Einarbeitung, Herablassendes Personal, Koordinatoren mehr als unzuverlässig
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
War mal besser!!!
Verkäuferin (obecny pracownik) –  Bayern10 lipca 2019
Leider geraten die Vorstellungen von Hr. Rossmann Senior immer mehr in den Hintergrund! Filialleiter nehmen sich zuviel heraus, überschreiten ihre eigentlichen Kompetenzen ! Über Menschlichkeit möchte ich mich nicht auslassen!!!
Habe die Geschäftsführung zwar mit positiv bewertet, bewegt sich jedoch langsam zu negativ hin...
Durch den Jobwechsel zu Rossmann Drogerie habe ich damals wieder Freude an meinem Beruf gehabt, die jedoch langsam schwindet!!! Schade....
Plusy
Weihnachts-/Urlaubsgeld, Geschenkgutscheine, Mitarbeiterrabattkarte, Mitarbeiterpakete
Minusy
Menschlichkeit geht verloren, zuviel hinter dem Rückengerede, keine Spur von Loyalität der Vorgesetzten, etc.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann
Kierownik Sklepów (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 lipca 2019
drugie zmiany są uciążliwe i nie do zaakceptowania przeze mnie
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak szkoleń, wałki w rozliczaniu czasu pracy
Konsultant - centrum informatyczne (były pracownik) –  Łódź, łódzkie21 czerwca 2019
To była krótka przygoda i po Rossmannie zaczęłam się zastanawiać co mi tak naprawdę nie pasowało u poprzednich pracodawców.
1) Wygórowane oczekiwania co do tempa opanowania obowiązków przy totalnym braku szkoleń i przedstawienia zakresu, który powinno się opanować.
2) Nadgodziny jako świętość. Koordynatorka beszta pracowników za nieistotne pierdoły i codziennie zostaje po 3-4 godziny dłużej. Mogłaby z powodzeniem skończyć pracę o czasie, gdyby w wyznaczonych godzinach nie zajmowała się załatwianiem kredytu hipotecznego.
3) Ludzie siedzą w pracy po kilkanaście godzin. Przepisowe 8 na umowie o pracę, a pozostałe na zleceniu. Niektórzy kilka dni z rzędu mogą tak pracować po 15 (!) godzin.
4) Ogólnie odczuwalna mentalność pan-parobek.
5) Brak reakcji na bardzo obleśne uwagi jednego z pracowników wobec pracownic.

Jeśli ktoś jest ambitny i nie ma noża na gardle, odradzam każdemu.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko, co wymieniłam powyżej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37Nie 8Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 183 opinii
526
430
337
225
165

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,6Kultura pracy