Opinie pracowników firmy Rossmann

Znaleziono 89 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (182)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rekrutacja na stanowisko kierownika - Białystok
rekrutacja na stanowisko kierownika (były pracownik) –  Białystok, podlaskie15 września 2019
Brałam udział w rekrutacji na stanowisko kierownika sklepu w Białymstoku - drugi etap, rozmowa z regionalną. Wcześniej pracowałam jako kierownik dużego salonu odzieżowego, sieciówki. Co mnie najbardziej poruszyło? Komentarz samej regionalnej, pod koniec rozmowy, cytuję: "W naszym rossmannie na pewno dzieje się więcej niż u Pani (tu nazwa mojego salonu) . Poważnie? To ma być osoba kompetentna i profesjonalna ? Osoba prowadząca rekrutację? Kierownik regionalny ? Jestem w szoku, że taka osoba zajmuje dane stanowisko. Zakładam, że posiada duże doświadczenie w handlu i powinna wiedzieć, że w każdej branży działu handlowego jest mnóstwo pracy, a nie tylko w "jej rossmannie" . Cóż, może jest to tylko moje wyobrażenie. Poza tym pytanie o zarobki jest jak najbardziej na miejscu, kiedy ubiegasz się o dane stanowisko, a w tym wypadku odpowiedź była unikana jak ogień. Nie polecam tej firmy, aż odechciewa się robić tam zakupy ;)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie7 września 2019
Początkowo była mowa o fajnych zarobkach, super zespole i zaangażowaniu, które pozwoli nam się rozwijać i elastycznych godzinach pracy...
Zarobki są dokładnie takie same jak wszędzie, a co do zespołu to szkoda słów. Jako nowy pracownik czuję kompletny brak szacunku do swojej osoby ze strony zespołu jak i kierownika, a za moimi plecami wyśmiewana jest każda próba zwrócenia uwagi na mobbing ze strony współpracowników.
Odnośnie życia prywatnego to po prostu go nie mam od momentu, w którym moje zmiany są w godzinach 13-21 albo 15-23, zmian porannych w ciągu miesiąca mam 5/6 i są to raczej poniedziałki-środy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dostawa to nie czas na toaletę!
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Bielsko-Biała, śląskie2 września 2019
Tytuł opisuje tę firmę w 100%.
Szybkiem skótem to: kasjer - sprzedawca:
Etat:3/4 - zapomnij o całym, a grafik taki że cały miesiąc chodzisz i zapomnij o jakimś dostodowaniu go, najbardziej się można wkur... Jak masz cały tydzień zmiany po 4 i 6 h - kto na paliwo narobi? I zmiana 13-17.... Durniej się nie da. I zapomnij o szkoleniu produktowym, jesteś od pracy fizycznej, a nie od kosmettków, doradztwo klientce najlepiej opierodlić w 2 minuty bo ty nie jesteś od twgo., chociaż k jak nie podchodziłam i nie pytałam czy pomóc, to dostawałam ochrzan, a jak tłumaczyłam, że nie wiem nic na temat tzw. "kolorówki" - to nic mam doradzać i nie ważne że nic nie weim. za godzinę:18.50 brutto, system rozliczania godzinowy. Za średni miesiąc - 136h - 1980zł netto. Asystent kierownika widziałam, że też 3/4 etatu, obowiązków i odpowiedzialności wpizdu więcej.... 20.50 brutto na godzinę.
Na szkoleniu w wysokoobrotowym sklepie z tzw. "dostępnością półkową" i dużą liczbą dziewczyn na zmianie było super. Byłam bardzo zadowolona iipracowałabym tam o wiele dłużej. Najlepiej opisuje to sytuacja, gdy siedziałam z kierowniczką podaczas kolejnego szkolenia i ona do mnie: widzisz co te baby na tym zapleczu gadają i gadaj, powinnam teraz iść i je rozgonić... ALE JESTEŚMY TYLKO LUDŹMI! I tu zakończę sielankę, dgyż na docelowym sklepie na pierwszej dostawie usłyszałam dokładnie co w tytule. Byłam w szoku kiedy to usłyszałam takim, że mi mowę odjeło, nie odezwałam się nic... Myslałam, że takie czasy już dawo minęły, a tu proszę.... Potem już miałam wyrąbane na te robotę, bo niby czemu się starać kiedy
  więcej... Cię tak traktują, i to tylko asystentka a nie kierowniczka. Poganianie i marudzenie
na tempo pracy wieczne. Między lataniem z wózkami z dostawą masz doradzać klientowi i niegać na kasę- tak proszę państwa taka wielka niemiecka firma a 1 człowiek robi za 3. Na niskoobrotowym sklepie w rossmanie najlepiej nie mieć ochoty na siku!!! Gdyż w 95% przypadków są 2 osoby na sklepie bez ochrony! I wieczorami dodatkowo robisz za ochronę. Na stanowisku kasjer sprzedawca w rossmanie jest się od dostawy, doradania klientom, kasowania i ochrony sklepu w jednym czasie. tymzapleczugadają
  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Warszawa26 sierpnia 2019
Pracowałam tam całe 3 miesiące i odeszłam bo nie wytrzymywałam psychicznie. Rozmowa kwalifikacyjna to jedna wielka ściema i jakiś żart. Nie wiem po co są te dwa etapy jak i tak zatrudniają wszystkich jak leci bo nie ma komu pracować w tym kołchozie. Szkolenie było na innym sklepie niż byłam docelowo przepisana. Co najlepsze na szkoleniu nie mieli systemu pułkowego jak w docelowym sklepie. Suma sumarum i tak potem musiałam uczyć się wszystkiego od nowa. Miałam to nieszczęście że trafiłam na sklep wysoko obrotowy. Pierwszy tydzień przesiedziałam na kasie 1 gdzie cały czas były kolejki. Po tygodniu siedzenia na kasie przypomnieli sobie o mnie i że może bym zaczęła wynosić towar i pracowała na tzw kolektorze. Na początku nie było to zbyt łatwe. Magazyn to mała klitka z opisanymi pułkami i wózkami upchanymi po brzegi. Znalezienie czegokolwiek tam graniczyło z cudem. Jak już jednak udało się skończyć zamówienie wykładanie na sklepie było nie lepsze. Cały czas ludzie zaczepiają o coś pytają a ty stoisz jak ten debil i nie wiesz jak masz pomóc bo nic ale to nic nie wiesz o produktach bo jesteś od tego żeby zap... a ta wiedza jest ci nie potrzebna. Najgorszy dla mnie był grafik który potrafił zmieniać się kilka razy w tygodniu. Np. miałam w grafiku 3 dni wolnego a oni dzwonią dlaczego nie ma mnie na innym sklepie bo mam wpisany saport na inny rossmam. A oni zmienili grafik podczas mojego wolnego i nawet nie raczyli o tym poinformować. Wysyłanie na inny sklep to norma zwłaszcza nowe osoby. Nie możesz odmówić bo usłyszysz że jesteś zatrudniona w firmie rossman a jak ci się nie podoba  więcej... to będziesz mieć rozmowę z regionalną. Zwykli pracownicy byli nawet spoko zawsze pomocni jak czegoś nie wiesz. Gorzej z kierownictwem. Cały czas rozmowy że za wolno, popędzanie. Uśmiałam się jak po 2 miesiącach kiero powiedziała że ma zrobić piorytety i ma na to 15 mni a ona będzie odliczać czas .Nocki też nie były zbyt fajne. Miałam zawsze do rozłożenia dzieciaka i spożywkę co jak się wydaje mało jednak zajmowało to całą noc. ja się zawsze wyrabiałam. Kolega robił resztę jak była duża dostawa było nas więcej. Jednak to mi na jednej z rozmów wypomniała że z dostawą się nie wyrobiliśmy. Ja swoje zrobiłam ale trzeba było czegoś się przyczepić. Może ktoś pomyśli że jestem leniwa czy coś i to ja się nie nadaje. Może i tak . Pracowałam 3 lata w mc donalds i wierzcie mi wiem co to jest ciężka praca. Jednak sposób w jaki pomiatają ludżmi traktują jak tanią siłę roboczą jest przeze mnie nie do przyjęcia. Szczerze odradzam.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cv
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Piła, wielkopolskie26 sierpnia 2019
Pracę w tej firmie oceniam na bardzo dobry i celujący
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 34Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann zachodniopomorskie
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  zachodniopomorskie2 sierpnia 2019
Czytam i mam wrażenie, że opinie piszą ludzie, którzy chcieliby nic nie robić, a wiele zarobić...
Owszem pracy jest dużo, ale tak wygląda rzeczywistość - za darmo nic się nie dostaje. Jeśli ktoś myśli, że kasjer to tylko siedzi na kasie to się myli, obowiązków jest więcej. To nie tylko klepanie formułek (które z resztą teraz się zmieniły, firma podchodzi łagodniej do tzw. SOKu) i kasowanie ludzi. Owszem, gdy jest się w dwie osoby na pierwszej zmianie to się pilnuje sklepu, czy się dobrze prezentuje (są produkty, jest czysto), doradza się klientom. Ale sytuacje, gdy zostaje się po pracy są sporadyczne, mam 3/4 etatu i mam czas na swoje życie wbrew niektórym opiniom tutaj. Grafik fakt, jest zmieniany dość często, ze względu na różne wytyczne (ktoś chory, przychodzą dodatkowe godziny, trzeba kogoś pożyczyć na inny sklep itp.) ale moim zdaniem nie ma co narzekać. Może dlatego bo wcześniej zapieprzałam w gastronomiii :D Rossmann ma bogaty pakiet socjalny, różne bonusy, można wyjeżdżać taniej z Rossmannem na wczasy, uczestniczyć w różnych akcjach. Ja osobiście nie mogę się doczekać gdy będą kolejne szkolenia :) co prawda w czasie wolnym od pracy - ale zawsze to jest jakaś INWESTYCJA W SIEBIE (no i gratisy, jeśli inwestowanie w siebie do was nie przemawia xD). Można być Recenzentem i wtedy pisze się recenzje nowości, są kupony zniżkowe, jest karta OK Sport. Umowa o pracę jest, ubezpieczenie jest, o wszystkich zmianach prawnych informacja jest od razu. W moim mieście się dogadujemy z większością sklepów, naprawdę jest fajna atmosfera :) awans? Nie spotkałam się z tym, żeby ktoś to
  więcej... blokował, wręcz przeciwnie :) tylko trzeba dać coś z siebie, a nie się lenić ;)  zwiń
Plusy
umowa o pracę, pakiety socjalne, atmosfera
Minusy
"elastyczny" grafik
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 31Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann
Kierownik Sklepów (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 lipca 2019
drugie zmiany są uciążliwe i nie do zaakceptowania przeze mnie
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak szkoleń, wałki w rozliczaniu czasu pracy
Konsultant - centrum informatyczne (były pracownik) –  Łódź, łódzkie21 czerwca 2019
To była krótka przygoda i po Rossmannie zaczęłam się zastanawiać co mi tak naprawdę nie pasowało u poprzednich pracodawców.
1) Wygórowane oczekiwania co do tempa opanowania obowiązków przy totalnym braku szkoleń i przedstawienia zakresu, który powinno się opanować.
2) Nadgodziny jako świętość. Koordynatorka beszta pracowników za nieistotne pierdoły i codziennie zostaje po 3-4 godziny dłużej. Mogłaby z powodzeniem skończyć pracę o czasie, gdyby w wyznaczonych godzinach nie zajmowała się załatwianiem kredytu hipotecznego.
3) Ludzie siedzą w pracy po kilkanaście godzin. Przepisowe 8 na umowie o pracę, a pozostałe na zleceniu. Niektórzy kilka dni z rzędu mogą tak pracować po 15 (!) godzin.
4) Ogólnie odczuwalna mentalność pan-parobek.
5) Brak reakcji na bardzo obleśne uwagi jednego z pracowników wobec pracownic.

Jeśli ktoś jest ambitny i nie ma noża na gardle, odradzam każdemu.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko, co wymieniłam powyżej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 44Nie 9Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
Asystent kierownika (były pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie20 maja 2019
Asystenci są traktowani jak popychadła kierownika. Praca w wiecznym stresie i pędzie. Nawet nie ma kiedy zjeść, przeczytać instrukcje których przestrzegania wymagają. Kierowniczka cały czas mówi o szacunku, a sama poniża pracowników, czasem przy swiadkach. Nigdy nie liczy się to, co zrobiłeś. Jesteś besztany jak niegrzeczne dziecko. Możesz biegać całą zmianę, cała spocona, a kierowniczka zawsze znajdzie coś do czego się przyczepić, aby pokazać swoją wyższość. Wymagania z kosmosu, a pensja nie taka świetna. Grafik zmienia się co najmniej raz w tygodniu, często bez informacji. Informacją jest wywieszenie zmienionego dzień lub dwa dni wcześniej grafiku na tablicy korkowej, na którą czasem nie ma nawet czasu spojrzeć żeby zrealizować wytyczne kierownika na dany dzień. Dlugie godziny pracy, ucinanie premii za choćby jeden dzień chorobowego bądź urlop na żądanie w weekend.
Plusy
Mile wspolpracownice
Minusy
Niskie zarobki, mobbing ze strony kierownika, ciężka praca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 73Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann Braniewo
Kasjer sprzedawca (obecny pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie5 maja 2019
Nie polecam.
Kierownik sklepu stosuje przemoc psychiczną wobec pracowników. Sprawa wielokrotnie była zgłaszania dla kierownika regionalnego, jednak bezskutecznie.
Dodatkowo grafik jest co chwile zmieniany bez informowania ze zaszła jakakolwiek zmiana. Kierowniczka jest wulgarna, złośliwa.
Plusy
Socjal
Minusy
Kierownik stosuje mobbing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 68Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Braniewo
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  warmińsko-mazurskie2 maja 2019
Witam nie jest tak zle jak tu piszą praca ciężka jak wszędzie zależy wszystko od kierownika no nie stety u nas kierownik sklepu jest po prostu chamski wobec personelu i nie da się pracować w dobrej atmosferze pracuje do piero 5 miesięcy i Chyba nie da się pracować tam na dłuższą metę pewnie w innych sklepach pewnie jest inaczej pozdrawiam.
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ogólnie fajnie
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Lubuskie, lubuskie4 kwietnia 2019
Czytając wasze opinie mam wrażenie że pracuje w innej firmie. W moim sklepie do grudnia miałyśmy straszna atmosferę. Wieczne pretensje od kierownika, mobbing, stres. Ale od czasu zmiany kierownika zmieniło się o 360 stopni. Fakt od kąd weszła dostępność półkowa i planowanie pracy niestety nie można mieć więcej godzin niż to co mamy na umowie dodatkowo musimy jeździć po innych sklepach. Do minusów też zaliczam to że za dwa dni chorobowego już obcinaja cała premie.
Jak ma się kierownika, który dba tylko o własną dupe to nie wiadomo co by się robiło premii uznniowej się nie dostanie. Z nowym kierownikiem atmosfera jest naprawdę fajna. Mamy częste spotkania poza godzinami pracy. Martwi się o swoich pracowników i każdego traktuje identycznie. Fakt nie w każdym sklepie jest taka atmosfera jak u nas. Pracuje już rok i jeżdżę też w ramach pomocy do innych sklepów i niestety widziałam już jak się nie szanuje pracownika.
Klienci są wszędzie tacy sami i nie da się ich zmienić więc nie ma co narzekać.
Plusy
Pakiet socjalny, miła atmosfera, częste spotkania poza godzinami pracy
Minusy
Umowa na 3/4
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 24Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rejon zachodniopomorski
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  zachodniopomorskie29 marca 2019
Jak nie wchodzisz w dupe to nie masz nic!! Poza tym znajomości się licza przy zatrudnianiu i awansowaniu. Z dnia na dzień zmiana grafiku zero życia prywatnego. Kierowniczka regionalna nie ma zielonego pojęcia o pracy kręci się jak smród po gaciach z ustami wypchanymi jak glonojad bo nie ma co robić udaje zapracowana i sztucznie się uśmiecha a czujesz że traktują Cię Jak niewolnika i parobka z najniższej półki. Jedynie co się tam dorobisz to garba i nic więcej. Oszczędność na Maxa gdyż zatrudniaja kasjerow na 3/4 etatu z możliwością dorobienia do całego a tak naprawdę kierowniczka nie pyta tylko wpisuje w grafik nawet po 170h. Nie wspomne o ciężkim dzwiganiu na dostawie. Chorym być nie możesz bo od razu krzywo patrzą na L4. Ogólnie porażka!!!!
Plusy
Wypłata na czas
Minusy
Sztuczna atmosfera, brak zycia prywatnego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 45Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nadgodziny
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  śląskie23 marca 2019
Ile płaca w rossmannie za nadgodzinę ? Jestem ciekawa a nigdzie nie poruszono tego tematu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 33Nie 9Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann znakomity pracodawca
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Mikołów, śląskie15 marca 2019
Praca w bardzo miłej atmosferze. Pracodawca bardzo dba o dobro pracownika, motywacja 200% premie, nagrody, bogaty pakiet socjalny. Możliwość awansu i rozwoju. Firma przyjazna pracownikom.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 93Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gdynia - pozytywnie :)
kasjer-sprzedawca, asystent kierownika (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie15 marca 2019
Witam! Czytam te wszystkie opinie i mam wrażenie że pracowałam w innej firmie. W Rossmannie spędziłam trzy lata. Po dwóch latach pracy jako kasjer- sprzedawca awansowałam na asystenta kierownika. Na początku pracy oraz po dostaniu awansu miałam tygodniowe szkolenie. Przez trzy lata pracowałam w trzech placówkach ( coraz bliżej miejsca zamieszkania). Zdarzały się sytuacje że kierownik sklepu dzwonił w moim czasie wolnym do mnie bo nastąpiła zmiana grafiku , taka specyfika pracy zespołowej, zdarzają się różne sytuacje losowe. W każdym punkcie miałam dobrych kierowników , (nie idealnych bo tacy nie istnieją) którzy czasem stawali na głowie aby zespół czuł się doceniony , a grafik zrobić jak najlepiej . Miałam szczęście również do zespołów wśród których pracowałam - koleżanki starsze stażem zawsze chętnie pomagały i tłumaczyły (nawet po kilka razy). Najtrudniejszą częścią pracy były zmiany noce, zdarzała się praca pod presją czasu oraz obsługa roszczeniowych, nie miłych , nie zadowolonych klientów. Wynagrodzenia całkiem niezłe, premie trzy razy w roku, paczki dla dzieci na święta, ubezpieczenia prywatne, naprawdę bogaty socjal. Wielkim minusem jest to ze firma nie daje całych etatów. Całe etaty mają tylko kierownicy sklepów , pozostali muszą zadowolić się etatem 3/4 . Ja bardzo pozytywnie wspominam prace W Rossmannie, trzeba spróbować aby się przekonać :) Pozdrawiam Mała Mi :)
Plusy
szkolenia, paczki dla dzieci, premie, konkursy
Minusy
brak możliwości umowy na cały etat
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 16Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Chrzanów, małopolskie15 marca 2019
praca na wysokich obrotach,ciągle w ruchu.kontakt z klientem daje satysfakcję w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 29Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam!!
sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie13 marca 2019
Zacznę od pierwszej rozmowy. Otóż osoba, którą ta firma zatrudnia podczas rozmowy rekrutacyjnej ma za zadanie sprzedać jak najlepiej pracę i opowiadać niestworzone rzeczy. Jednym słowem: OSZUKUJE! Po rozpoczęciu pracy okazuje się, że pracując na 3/4 etatu muszę być w pracy codziennie, 120 h do wyrobienia w miesiącu, a nie pytając o zgodę, dopisują nadgodziny, tylko po to żeby pracownik był codziennie, paranoja. 3 dni wolne? Zapomnij! Wesele, chrzciny? Wielki problem! Szukasz pracy na 3/4, albo 1/2 etatu żeby mieć jednak trochę życia prywatnego? Nie ma szans! Kolejny, i być może najważniejszy punkt to wynagrodzenie. Licząc wszystko w internetowych przelicznikach wychodzi nawet fajnie, tyle że okazuje się to kolejną nieprawdą. Firma ma swój wewnętrzny przelicznik, którego nie rozumieją nawet we własnym dziale finansów. Podsumowując, dostaniesz mniej niż wyliczasz. To kolejne oszustwo osoby prowadzącej rozmowy! Na końcu jedyny plus: praca nie jest zbyt ciężka. Piszę to wszystko z perspektywy kilku miesięcy pracy.
Plusy
Niezbyt ciężka praca.
Minusy
Niskie zarobki, nielimitowane godziny pracy, zero czasu wolnego przy pracy na 3/4 i 1/2 etatu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 78Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jedna wielka Porażka, obóz pracy, terror i wyzysk
Asystent kierownika (były pracownik) –  Polanica-Zdrój, dolnośląskie7 lutego 2019
Moja praca w tej firmie trwała dwa miesiące i o dwa za dużo. Jednak od początku. Z racji na mój wiek byłam zdziwiona że zaproponowano mi od razu abym zaczęła od stanowiska asystenta jednak zgodzilam się. Błąd, już teraz wiem że nie powinnam tego robić. Na rozmowie powiedziano mi że do moich zadań należeć będzie pilnowanie sejfu i to w sumie tyle jeśli chodzi o te trudniejsze zadania. Jak się okazało po przyjściu do pracy tych zadań było dużo dużo więcej. Jednymi słowy asystent odwala całą czarną robotę za kierownika panuje wyzysk a ty jako osoba człowiek nie liczysz się w ogóle. Byłam jednak w stanie znieść to i ciągle zajete weekendy wraz ze zmieniajcym się kilka razy w tygodni grafikiem. Zrezygnowałam w momencie gdy kasjerzy przestali słuchać moich poleceń a moje zgłoszenia nie posłuszeństwa nie były respektowane przez kierownika. Oliwy do ognia dolał jedn z kasjerów który oczernił mnie o lenistwo brak wypełniania swoich obowiązków i bycie opryskliwym. Co było totalnym absurdem i bzdurą. Kierownik nie zareagował odpowiednio. Zaproponował rozmowe w której odrazu na początku zaznaczył że nie ma opcji żebyśmy razem nie pracowały dla tego mamy się dogadać. Jednak to nie było możliwe.
Bardzo żałuję bo do nadmiaru pracy darady się przyzwyczaić jak dla młodej osoby zarobki są średnie ale nie jest jeszcze aż tak źle, praca po mimo iż trudna to różnorodna. Jednak atmosfera to dno i porażka jak założy się klika kilku którym nie pasujesz to zrobią wszystko żeby się cb pozbyć.
BARDZO TEGO SYFU NIKOMU NIE POLECAM!
Plusy
Brak
Minusy
Zbyt małe zarobki, za dużo obowiązku, zero organizacji, każdy robi co chce, dla każdego jesteś nikim, każdy traktuje cię z wyższością
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Braniewo
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie1 lutego 2019
Witam pracowałam tam kilka lat na początku było ok miła atmosfera pracowało się dobrze ale było miło i się skończyło co rok to gorzej obowiązków do chodziło coraz więcej a pensja ta sama ciągle zmiany w grafiku ,wykorzystywany człowiek na maksa zero poszanowania że by chociasz dali zarobić to jeszcze człowiek miał by satysfakcję ze za ciężką pracę wynagradzali dobrze ale nie stety Wielka marka na rynku okazała się obozem pracy za grosze nie polecam tam pracować jest to firma która Nie szanuję pracowników tam liczy się klient i koniec
Plusy
Zadnych
Minusy
Brak stalych pensji brak calych etatow wyzysk ile sie da
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 2Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 182 opinii
526
431
337
225
163

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,6Kultura pracy