Opinie pracowników firmy Rossmann

Znaleziono 85 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (171)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann zachodniopomorskie
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  zachodniopomorskie2 sierpnia 2019
Czytam i mam wrażenie, że opinie piszą ludzie, którzy chcieliby nic nie robić, a wiele zarobić...
Owszem pracy jest dużo, ale tak wygląda rzeczywistość - za darmo nic się nie dostaje. Jeśli ktoś myśli, że kasjer to tylko siedzi na kasie to się myli, obowiązków jest więcej. To nie tylko klepanie formułek (które z resztą teraz się zmieniły, firma podchodzi łagodniej do tzw. SOKu) i kasowanie ludzi. Owszem, gdy jest się w dwie osoby na pierwszej zmianie to się pilnuje sklepu, czy się dobrze prezentuje (są produkty, jest czysto), doradza się klientom. Ale sytuacje, gdy zostaje się po pracy są sporadyczne, mam 3/4 etatu i mam czas na swoje życie wbrew niektórym opiniom tutaj. Grafik fakt, jest zmieniany dość często, ze względu na różne wytyczne (ktoś chory, przychodzą dodatkowe godziny, trzeba kogoś pożyczyć na inny sklep itp.) ale moim zdaniem nie ma co narzekać. Może dlatego bo wcześniej zapieprzałam w gastronomiii :D Rossmann ma bogaty pakiet socjalny, różne bonusy, można wyjeżdżać taniej z Rossmannem na wczasy, uczestniczyć w różnych akcjach. Ja osobiście nie mogę się doczekać gdy będą kolejne szkolenia :) co prawda w czasie wolnym od pracy - ale zawsze to jest jakaś INWESTYCJA W SIEBIE (no i gratisy, jeśli inwestowanie w siebie do was nie przemawia xD). Można być Recenzentem i wtedy pisze się recenzje nowości, są kupony zniżkowe, jest karta OK Sport. Umowa o pracę jest, ubezpieczenie jest, o wszystkich zmianach prawnych informacja jest od razu. W moim mieście się dogadujemy z większością sklepów, naprawdę jest fajna atmosfera :) awans? Nie spotkałam się z tym, żeby ktoś to
  więcej... blokował, wręcz przeciwnie :) tylko trzeba dać coś z siebie, a nie się lenić ;)  zwiń
Plusy
umowa o pracę, pakiety socjalne, atmosfera
Minusy
"elastyczny" grafik
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann
Kierownik Sklepów (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 lipca 2019
drugie zmiany są uciążliwe i nie do zaakceptowania przeze mnie
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak szkoleń, wałki w rozliczaniu czasu pracy
Konsultant - centrum informatyczne (były pracownik) –  Łódź, łódzkie21 czerwca 2019
To była krótka przygoda i po Rossmannie zaczęłam się zastanawiać co mi tak naprawdę nie pasowało u poprzednich pracodawców.
1) Wygórowane oczekiwania co do tempa opanowania obowiązków przy totalnym braku szkoleń i przedstawienia zakresu, który powinno się opanować.
2) Nadgodziny jako świętość. Koordynatorka beszta pracowników za nieistotne pierdoły i codziennie zostaje po 3-4 godziny dłużej. Mogłaby z powodzeniem skończyć pracę o czasie, gdyby w wyznaczonych godzinach nie zajmowała się załatwianiem kredytu hipotecznego.
3) Ludzie siedzą w pracy po kilkanaście godzin. Przepisowe 8 na umowie o pracę, a pozostałe na zleceniu. Niektórzy kilka dni z rzędu mogą tak pracować po 15 (!) godzin.
4) Ogólnie odczuwalna mentalność pan-parobek.
5) Brak reakcji na bardzo obleśne uwagi jednego z pracowników wobec pracownic.

Jeśli ktoś jest ambitny i nie ma noża na gardle, odradzam każdemu.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko, co wymieniłam powyżej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
Asystent kierownika (były pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie20 maja 2019
Asystenci są traktowani jak popychadła kierownika. Praca w wiecznym stresie i pędzie. Nawet nie ma kiedy zjeść, przeczytać instrukcje których przestrzegania wymagają. Kierowniczka cały czas mówi o szacunku, a sama poniża pracowników, czasem przy swiadkach. Nigdy nie liczy się to, co zrobiłeś. Jesteś besztany jak niegrzeczne dziecko. Możesz biegać całą zmianę, cała spocona, a kierowniczka zawsze znajdzie coś do czego się przyczepić, aby pokazać swoją wyższość. Wymagania z kosmosu, a pensja nie taka świetna. Grafik zmienia się co najmniej raz w tygodniu, często bez informacji. Informacją jest wywieszenie zmienionego dzień lub dwa dni wcześniej grafiku na tablicy korkowej, na którą czasem nie ma nawet czasu spojrzeć żeby zrealizować wytyczne kierownika na dany dzień. Dlugie godziny pracy, ucinanie premii za choćby jeden dzień chorobowego bądź urlop na żądanie w weekend.
Plusy
Mile wspolpracownice
Minusy
Niskie zarobki, mobbing ze strony kierownika, ciężka praca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann Braniewo
Kasjer sprzedawca (obecny pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie5 maja 2019
Nie polecam.
Kierownik sklepu stosuje przemoc psychiczną wobec pracowników. Sprawa wielokrotnie była zgłaszania dla kierownika regionalnego, jednak bezskutecznie.
Dodatkowo grafik jest co chwile zmieniany bez informowania ze zaszła jakakolwiek zmiana. Kierowniczka jest wulgarna, złośliwa.
Plusy
Socjal
Minusy
Kierownik stosuje mobbing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 46Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Braniewo
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  warmińsko-mazurskie2 maja 2019
Witam nie jest tak zle jak tu piszą praca ciężka jak wszędzie zależy wszystko od kierownika no nie stety u nas kierownik sklepu jest po prostu chamski wobec personelu i nie da się pracować w dobrej atmosferze pracuje do piero 5 miesięcy i Chyba nie da się pracować tam na dłuższą metę pewnie w innych sklepach pewnie jest inaczej pozdrawiam.
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ogólnie fajnie
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Lubuskie, lubuskie4 kwietnia 2019
Czytając wasze opinie mam wrażenie że pracuje w innej firmie. W moim sklepie do grudnia miałyśmy straszna atmosferę. Wieczne pretensje od kierownika, mobbing, stres. Ale od czasu zmiany kierownika zmieniło się o 360 stopni. Fakt od kąd weszła dostępność półkowa i planowanie pracy niestety nie można mieć więcej godzin niż to co mamy na umowie dodatkowo musimy jeździć po innych sklepach. Do minusów też zaliczam to że za dwa dni chorobowego już obcinaja cała premie.
Jak ma się kierownika, który dba tylko o własną dupe to nie wiadomo co by się robiło premii uznniowej się nie dostanie. Z nowym kierownikiem atmosfera jest naprawdę fajna. Mamy częste spotkania poza godzinami pracy. Martwi się o swoich pracowników i każdego traktuje identycznie. Fakt nie w każdym sklepie jest taka atmosfera jak u nas. Pracuje już rok i jeżdżę też w ramach pomocy do innych sklepów i niestety widziałam już jak się nie szanuje pracownika.
Klienci są wszędzie tacy sami i nie da się ich zmienić więc nie ma co narzekać.
Plusy
Pakiet socjalny, miła atmosfera, częste spotkania poza godzinami pracy
Minusy
Umowa na 3/4
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 15Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rejon zachodniopomorski
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  zachodniopomorskie29 marca 2019
Jak nie wchodzisz w dupe to nie masz nic!! Poza tym znajomości się licza przy zatrudnianiu i awansowaniu. Z dnia na dzień zmiana grafiku zero życia prywatnego. Kierowniczka regionalna nie ma zielonego pojęcia o pracy kręci się jak smród po gaciach z ustami wypchanymi jak glonojad bo nie ma co robić udaje zapracowana i sztucznie się uśmiecha a czujesz że traktują Cię Jak niewolnika i parobka z najniższej półki. Jedynie co się tam dorobisz to garba i nic więcej. Oszczędność na Maxa gdyż zatrudniaja kasjerow na 3/4 etatu z możliwością dorobienia do całego a tak naprawdę kierowniczka nie pyta tylko wpisuje w grafik nawet po 170h. Nie wspomne o ciężkim dzwiganiu na dostawie. Chorym być nie możesz bo od razu krzywo patrzą na L4. Ogólnie porażka!!!!
Plusy
Wypłata na czas
Minusy
Sztuczna atmosfera, brak zycia prywatnego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nadgodziny
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  śląskie23 marca 2019
Ile płaca w rossmannie za nadgodzinę ? Jestem ciekawa a nigdzie nie poruszono tego tematu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 8Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rossmann znakomity pracodawca
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Mikołów, śląskie15 marca 2019
Praca w bardzo miłej atmosferze. Pracodawca bardzo dba o dobro pracownika, motywacja 200% premie, nagrody, bogaty pakiet socjalny. Możliwość awansu i rozwoju. Firma przyjazna pracownikom.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 74Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gdynia - pozytywnie :)
kasjer-sprzedawca, asystent kierownika (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie15 marca 2019
Witam! Czytam te wszystkie opinie i mam wrażenie że pracowałam w innej firmie. W Rossmannie spędziłam trzy lata. Po dwóch latach pracy jako kasjer- sprzedawca awansowałam na asystenta kierownika. Na początku pracy oraz po dostaniu awansu miałam tygodniowe szkolenie. Przez trzy lata pracowałam w trzech placówkach ( coraz bliżej miejsca zamieszkania). Zdarzały się sytuacje że kierownik sklepu dzwonił w moim czasie wolnym do mnie bo nastąpiła zmiana grafiku , taka specyfika pracy zespołowej, zdarzają się różne sytuacje losowe. W każdym punkcie miałam dobrych kierowników , (nie idealnych bo tacy nie istnieją) którzy czasem stawali na głowie aby zespół czuł się doceniony , a grafik zrobić jak najlepiej . Miałam szczęście również do zespołów wśród których pracowałam - koleżanki starsze stażem zawsze chętnie pomagały i tłumaczyły (nawet po kilka razy). Najtrudniejszą częścią pracy były zmiany noce, zdarzała się praca pod presją czasu oraz obsługa roszczeniowych, nie miłych , nie zadowolonych klientów. Wynagrodzenia całkiem niezłe, premie trzy razy w roku, paczki dla dzieci na święta, ubezpieczenia prywatne, naprawdę bogaty socjal. Wielkim minusem jest to ze firma nie daje całych etatów. Całe etaty mają tylko kierownicy sklepów , pozostali muszą zadowolić się etatem 3/4 . Ja bardzo pozytywnie wspominam prace W Rossmannie, trzeba spróbować aby się przekonać :) Pozdrawiam Mała Mi :)
Plusy
szkolenia, paczki dla dzieci, premie, konkursy
Minusy
brak możliwości umowy na cały etat
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 13Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Chrzanów, małopolskie15 marca 2019
praca na wysokich obrotach,ciągle w ruchu.kontakt z klientem daje satysfakcję w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 24Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam!!
sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie13 marca 2019
Zacznę od pierwszej rozmowy. Otóż osoba, którą ta firma zatrudnia podczas rozmowy rekrutacyjnej ma za zadanie sprzedać jak najlepiej pracę i opowiadać niestworzone rzeczy. Jednym słowem: OSZUKUJE! Po rozpoczęciu pracy okazuje się, że pracując na 3/4 etatu muszę być w pracy codziennie, 120 h do wyrobienia w miesiącu, a nie pytając o zgodę, dopisują nadgodziny, tylko po to żeby pracownik był codziennie, paranoja. 3 dni wolne? Zapomnij! Wesele, chrzciny? Wielki problem! Szukasz pracy na 3/4, albo 1/2 etatu żeby mieć jednak trochę życia prywatnego? Nie ma szans! Kolejny, i być może najważniejszy punkt to wynagrodzenie. Licząc wszystko w internetowych przelicznikach wychodzi nawet fajnie, tyle że okazuje się to kolejną nieprawdą. Firma ma swój wewnętrzny przelicznik, którego nie rozumieją nawet we własnym dziale finansów. Podsumowując, dostaniesz mniej niż wyliczasz. To kolejne oszustwo osoby prowadzącej rozmowy! Na końcu jedyny plus: praca nie jest zbyt ciężka. Piszę to wszystko z perspektywy kilku miesięcy pracy.
Plusy
Niezbyt ciężka praca.
Minusy
Niskie zarobki, nielimitowane godziny pracy, zero czasu wolnego przy pracy na 3/4 i 1/2 etatu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 72Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jedna wielka Porażka, obóz pracy, terror i wyzysk
Asystent kierownika (były pracownik) –  Polanica-Zdrój, dolnośląskie7 lutego 2019
Moja praca w tej firmie trwała dwa miesiące i o dwa za dużo. Jednak od początku. Z racji na mój wiek byłam zdziwiona że zaproponowano mi od razu abym zaczęła od stanowiska asystenta jednak zgodzilam się. Błąd, już teraz wiem że nie powinnam tego robić. Na rozmowie powiedziano mi że do moich zadań należeć będzie pilnowanie sejfu i to w sumie tyle jeśli chodzi o te trudniejsze zadania. Jak się okazało po przyjściu do pracy tych zadań było dużo dużo więcej. Jednymi słowy asystent odwala całą czarną robotę za kierownika panuje wyzysk a ty jako osoba człowiek nie liczysz się w ogóle. Byłam jednak w stanie znieść to i ciągle zajete weekendy wraz ze zmieniajcym się kilka razy w tygodni grafikiem. Zrezygnowałam w momencie gdy kasjerzy przestali słuchać moich poleceń a moje zgłoszenia nie posłuszeństwa nie były respektowane przez kierownika. Oliwy do ognia dolał jedn z kasjerów który oczernił mnie o lenistwo brak wypełniania swoich obowiązków i bycie opryskliwym. Co było totalnym absurdem i bzdurą. Kierownik nie zareagował odpowiednio. Zaproponował rozmowe w której odrazu na początku zaznaczył że nie ma opcji żebyśmy razem nie pracowały dla tego mamy się dogadać. Jednak to nie było możliwe.
Bardzo żałuję bo do nadmiaru pracy darady się przyzwyczaić jak dla młodej osoby zarobki są średnie ale nie jest jeszcze aż tak źle, praca po mimo iż trudna to różnorodna. Jednak atmosfera to dno i porażka jak założy się klika kilku którym nie pasujesz to zrobią wszystko żeby się cb pozbyć.
BARDZO TEGO SYFU NIKOMU NIE POLECAM!
Plusy
Brak
Minusy
Zbyt małe zarobki, za dużo obowiązku, zero organizacji, każdy robi co chce, dla każdego jesteś nikim, każdy traktuje cię z wyższością
Czy ta opinia była pomocna?Tak 42Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Braniewo
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie1 lutego 2019
Witam pracowałam tam kilka lat na początku było ok miła atmosfera pracowało się dobrze ale było miło i się skończyło co rok to gorzej obowiązków do chodziło coraz więcej a pensja ta sama ciągle zmiany w grafiku ,wykorzystywany człowiek na maksa zero poszanowania że by chociasz dali zarobić to jeszcze człowiek miał by satysfakcję ze za ciężką pracę wynagradzali dobrze ale nie stety Wielka marka na rynku okazała się obozem pracy za grosze nie polecam tam pracować jest to firma która Nie szanuję pracowników tam liczy się klient i koniec
Plusy
Zadnych
Minusy
Brak stalych pensji brak calych etatow wyzysk ile sie da
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nerwowa atmosfera
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Tarnów, małopolskie24 stycznia 2019
Niskie zarobki,wielozmianowość,ciągła zmiana grafiku,praca w weekendy,brak urlopu w wybrany termin,krótkie lub całkowity brak przerwy, nocki,praca na cały etat moźliwy tylko dla kierowników i zastępców.
Plusy
Dobre socjalne, paczki dla dzieci, kolonie, karta Multisport
Minusy
Niskie zarobki, nocki, wielozmianowość, ciągłe zmiany grafiku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 51Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem znośnie
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie7 grudnia 2018
Powiem tak, pracowałam w Rossmannie kilka miesięcy ale już dość dawno temu, opowiem dość szczegółowo jak to wyglądało. Naczytałam się tu negatywnych opinii i byłam nastawiona tragicznie, a nie było tak źle. Zanim powiecie, że to "opłacona opinia" to przeczytajcie do końca. Na wstepie wysłałam aplikację przez internet, rozmowa składała się z 2 czy 3 etapów, jak dla mnie niepotrzebne tracenie cudzego czasu, plus standardowe głupie pytania "czemu chcesz u nas pracować" - HR zawsze będzie mnie śmieszył :D 90% zależy od ekipy na miejscu, ja trafiłam dość spoko chociaż znalazły się też panie które w swoim marnym życiu nie osiągneły za wiele i widząc dziewczynę która dopiero sie uczy, uznały to za doskonałą okazję do podbudowania swojego ego. Moja praca polegała na układaniu towaru na półki, przesuwaniu go do przodu (jak ktoś coś wziął z półki to ja musiałam resztę produktów przesunąć do przodu), kasowanie, doradzanie na perfumerii, sprzatanie po zamknięciu - ogólnie będziecie robić tam wszystko. Najcięższe według mnie są nocki - przerzucanie miliona kilogramów towaru przychodzącego w dostawie, trzeba go poukładać na półki/do magazynu, po takiej nocce bolało mnie całe ciało, jakbym chorowała na najgorszą grypę na świecie. Na szczęście taka nocka w moim sklepie wypadała raz na 3-4 tygodnie, bo dostaw było może 2-3 w tygodniu. Z tego co wiem są miejsca gdzie takiego czegoś nie ma ale nie wiem dokładnie na czym polega w takich sklepach ich dostawa. Powinni zatrudnić facetów którzy przychodzą i to rozładowują wszystko. Sama praca jest w miarę spoko, kasujesz rzeczy, ludzie są różni, ale  więcej... często to pracownicy wprowadzają nerwową atmosferę. Na pewno nikt nie da Ci odpocząć/ posiedzieć bezczynnie, nawet będac na kasie numer 1 (czyli na tej kasie która ciągle jest otwarta) jak klienta nie ma przy kasie nawet przez sekundę to już przylatuje szefowa i każe Ci roznosić towar, wyrównać go na półkach itd. Co powoduje że latasz jak piesek i dołożysz jeden szampon na półkę, a tu nagle ktoś przychodzi do kasy, więc lecisz do kasy, a po godzinie przychodzi szefowa wielce zdziwiona, że nie dołożyłaś nic. Tak samo na perfumerii, jesteś tam i musisz, po prostu musisz zapytać każdej osoby jak jakiś głupek "czy w czymś pomóc". Dla mnie to jest głupie, ktoś chce pomocy to mnie poprosi. Ale musisz, znam dziewczynę która nie dostała premii za to, że nie zapytała jednej dziewczyny czy w czymś pomóc (zaraz powiem dlaczego). Stosunkowo dobrze wspominam tę prace, normalna umowa o prace na chyba 3 lata od razu, dość dobre zarobki jak na tamten czas (w 2016 miałam chyba 13 czy 14 zł na rękę na godzinę) plus są jeszcze jakieś premie za obecność, za coś tam jeszcze, wyszło że przepracowując jakoś 150 godzin w miesiącu miałam wypłatę prawie 2 tysiące na koncie. Jak za taką pracę to myślę, że spoko calkiem. Jest normalnie urlop płatny, na pewno wiecie że teraz często pracodawcy dymają pracowników na czym się da - tu akurat narzekać nie mogłam, może to nie były miliony ale to wszystko było uczciwe w tej kwestii akurat. Nie mam dzieci ale ponoć są też jakieś dodatki na święta/paczki na święta dla dzieci, dofinansowanie do kolonii itd - tu akurat dobrze nie kojarzę bo nawet nie pytałam co tam można sobie ogarnąć jak ma się dziecko. Jest opcja multisporta i prywatnej opieki medycznej chyba Medicover ale tego też nie bralam bo wiedziałam że będę pracowała krótko, prawie jestem pewna, że za te rzeczy się płaci dodatkowo. Podsumowując - jako osoba w trakcie studiów i przed studiami pracowalam w wielu różnych miejscach, Rossmann to było jedno z naprawde niewielu miejsc które nie oszukiwało mnie na składkach, umowie, płacy czy urlopie. To był duży plus. Minusem ogromnym była krótka przerwa (15 minut tylko, chyba powyżej 8 godzin pracy ciągiem danego dnia było kolejne 15 min) no i ludzie to ogromy minus - niestety jak w każdym sklepie przychodzili debile żeby się wyżyć, robić afery, wjeżdżać na ambicję itd. ale to trzeba olewać i nie brać tego do siebie - to nie wasza wina. Minusem kolejnym jest to całe durne mówienie "polecam zestaw w promocji" i wciskanie przykasówki, ja najczęściej tego nie mówiłam ale niestety istenieje coś takiego jak tajemniczy klient - jakaś osoba która zatrudniona jest przez rossmanna i idzie do sklepu i sprawdza czy wszystko w obsłudze jest zgodnie ze standardami - właśnie dlatego ta znajoma wspomniana wyżej nie dostała premii - na perfumerii takiego tajemniczego klienta nie zapytała "czy w czymś pomóc". Inna sprawa, że wtedy obsługiwała kogoś innego - prawdziwa klientkę. No niestety, Rossmann to trochę absurdów też. I taka osoba też sprawdzi przy kasie czy polecacie jej przykasówkę. Ludzie nie chcą tego słuchać - ktoś by chciał pastę to by sobie wziął z półki, ja nie muszę go jak głupia zachęcać do tego. Z tego co wiem to są jakieś konkursy na to co jakiś czas, kto więcej przykasówki sprzeda (to się w ich korpojęzyku nazywa chyba impuls). Nie wiem co się za to dostaje, bo jak łatwo możecie się domyśleć, to najczęściej zajmowałam pierwsze miejsce ale od końca xD Jak macie jakieś pytania to piszcie, postaram się odpowiedzieć. Fajne było to że każda z nas miała po kilka fartuchów i nie musiałyśmy ich same prać tylko firma z zewnątrz się tym zajmowała, jakaś pralnia chemiczna. Jedzenia ani żadnych posiłków pracowniczych nie było. Krótka przerwa nie pozwalała najczęściej zjeść niczego więcej niż kanapki, więc warto się przygotowac na to, że jak ktoś ma jakąś dietę czy potrzebuje jeść regularnie ze względów zdrowotnych to tu tego nie uświadczysz. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę. Podsumowując - nie jest najgorzej :)  zwiń
Plusy
Pakiet socjalny
Minusy
Atmosfera wprowadzana przez innych pracowników, niemili klienci
Czy ta opinia była pomocna?Tak 76Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Odradzam
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  podlaskie14 listopada 2018
Niestety z przykrością muszę podpisać się pod tymi opiniami niegatywnymi !!
Mobing ,stres ,zero poszanowania ,chamskie odzywki, zastraszanie i tylko patrzą komu się noga powinie ,by Ironicznie skomentować.
Brak współpracy w zespole większość ze strachu przed utratą pracy dołącza do zachowań pani kierownik opryskliwość i ironiczne zachowanie Większość asystentek tak jak
I sama kierowniczka nie radzi sobie z ogarnięciem zadań przez co tworzą stresująca atmosferę napięcie i haos.
Brak możliwości własnego zdania, gdy odważysz się je zachować licz się z tym ze już miło nie będzie.
Ciagle zmiany w grafiku przez co nie ma
Możliwości zaplanowania własnego życia codziennego chociażby wizytę u lekarza itp. Niby jest rozpisany na cały miesiąc a i tak co chwila zmiana i nie z powodu ze
ktos przynosi L4.
Szkoda bo praca sama w sobie jest ok ,niestety atmosfera która tworzy pani kierownik i jej asystentki jest psychicznie wyczerpująca.

PATRZĄC NA TO CO DZIEJE SIĘ W MOJEJ PLACÓWCE TE WSZYSTKIE KOMENTARZE
SA TRAFIONE W PUNKT
MOIM ZDANIEM POWINEN TO PRZECZYTAC I ZAINTERESOWAC SIĘ KTOŚ Z ZARZĄDZAJĄCYCH I ODPOWIEDZIALNYCH ZA WIZERUNEK FIRMY BO TO CO DZIEJE SIĘ W WIĘKSZOŚCI ROSSMANN NIE SŁUŻY DOBREJ OPINI FIRMY.

To tylko namiastka tego co dzieje się na codzień ,dużo było by pisać i opisywać ale, niestety nic pozytywnego proponuje większa kontrole zachwiań kierowników i ich kompetencji i tego czy nadają się na te stanowisko by nie czuły się bezkarne.
Oczywiście ze to wszystko zależy od człowieka jakim jest od wychowania i kultury osobistej.

Dodam także spostrzeżenia znajomych
  więcej... klientów z
Którymi rozmawiam, takze nie maja dobrych opini obserwując panią kierownik jak traktuje i odzywa się do dziewcząt pracujących na sali sprzedaży. A także ze są nie miłe obsługiwani przy reklamacji produktu.
  zwiń
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Atmosfera, mobing, stres, zastraszanie, grafik, brak wspolpracy, zyczliwosci
Czy ta opinia była pomocna?Tak 65Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam!
Kasjer - Sprzedawca (były pracownik) –  Kraków, małopolskie9 listopada 2018
Pomiędzy tym co na rozmowie kwalifikacyjnej, a tym co jest w rzeczywistości, znajduje się PRZEPAŚĆ!
Szkolenie znajduje się w innym oddziale, zazwyczaj trwa tydzień. Mnogość obowiązków i rzeczy do wykonania czy zapamiętania jest OGROMNA!
Grafik zmienia się nawet kilka razy w tygodniu. Tak, to nie żart!! Zmiany są drastyczne, nie kosmetyczne! Dla przykładu: sprawdzając grafik we wtorek, mam zmianę rano w czwartek (tj. 6 - 14), ale sprawdzając grafik w środę NAGLE OKAZUJE SIĘ ŻE jest zmiana w grafiku i pracuje w czwartek od 15 - 24. Zmiany nie są spowodowane L-4, bo to każdy by zrozumiał. Podobno pracuje się w trybie ZRÓWNOWAŻONYM, chyba tylko na papierze. Kobiety tam pracujące, nie wszystkie, ale w przeważającej większości są dla "nowych" opryskliwe, nie miłe, nie pomocne, traktują Cię jak sługę albo karalucha! Asystentki krzyczą na pracowników przy klientach. Masz dzieci? To masz problem bo firma zachowuje się tak jak gdyby człowiek podpisał z nimi cyrograf a nie umowę o pracę!! Oczywiście gdy idzie się na L-4 lub opiekę na dziecko chore, jest to nie mile widziane.
Jedynym poztytwem to Klub Recenzenta, gdzie można wystawiać i czytać opinie kosmetyczne.
Zarobki na umowie wyglądają ok, ale gdy jest przelew na konto to człowiek się zaczyna zastanawiać gdzie podziała się reszta?!
Plusy
Klub Recenzenta, kursy makijażu (choć trudno dostępne)
Minusy
Zarobki, atmosfera, grafik który zmienia się kilka razy w tygodniu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obecny i prawie były pracownik
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  wielkopolskie21 października 2018
Muszę dopisać że niestety każda tu opinia napisana jest prawdą. Są sklepy gdzie pracuje się przyjemnie a są sklepy gdzie ludzie w Nim są do siebie wilkiem.Pozdrawiam wszystkich
Plusy
Brak
Minusy
Wiele
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 6Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Rossmann. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,7
Na podstawie 171 opinii
524
430
337
224
156

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,4Kadra zarządzająca
2,7Kultura pracy