Opinie pracowników firmy Reserved

Znaleziono 29 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (59)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Boring
Assistant (były pracownik) –  Poznan, Poland21 września 2019
Definitely not for me, I worked Part-Time, I did not work enough hours to be happy with the salary. Every minute was like an eternity of folding trousers. No thanks.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun workplace
Shop assistant and cashier (były pracownik) –  zachodniopomorskie27 sierpnia 2019
Great team, very helpful and nice. Usually there's a lot to do during a typical day at work. A lot of running and stocking up as well as a lot of costumers to give advice to.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Reserved w Magnolia Park
sprzedawca (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie1 lipca 2019
Praca ‚na chwile’. Rezygnacja z pracownika bez uprzedzenia oraz bez konkretnych powodów, zmieniają pracowników jak skarpetki. Brak odpowiedniego szkolenia, które przygotowałoby nowego pracownika do pracy, gdyż jest to tylko oprowadzanie po salonie na szybko. Współpracownicy tworzą nieprzyjazna atmosferę wobec nowych pracowników, nie są chętni do pomocy ani rozmów. Oprócz zadań przydzielonych na początku zmiany trzeba ciągle poprawiać wieszaki, zbierać zrzucone ubrania, pilnować porządku, pomagać klientom ciagle pytających o jakieś ubrania i biegać do ludzi którym coś piszczy na bramkach. Nie ma czasu na żaden odpoczynek, jest się po 10 godzin na nogach biegając po sklepie w tą i spowrotem roznosząc ubrania z przymierzalni. Na salonie panuje ciągły chaos.Kierowniczki wymagają dużo, a same robią niewiele, większość czasu siedzą na zapleczu. Zarobki są niskie, praca męcząca i nieprzyjemna.
Plusy
możliwość ustalenia grafiku do swoich potrzeb
Minusy
niskie zarobki, nieprzyjemna atmosfera wśród współpracowników, zbyt krótkie przerwy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak szacunku do drugiego człowieka
Sprzedawca (były pracownik) –  śląskie24 maja 2019
Praca jak w każdej większej sieciówce - obóz pracy, praca wyczerpująca fizycznie, często brak czasu, nawet możliwości na to, żeby pójść do toalety. Muszę skomentować skandaliczne zachowanie jednej z przełożonych. Kobieta skomentowała moją chęć pójścia na przerwę tym, że nie obchodzi jej to, że nie jem w domu kanapek. Przerwa należy się każdemu pracownikowi, szczególnie takiemu, który biega po sklepie 12 godzin bez możliwości odetchnięcia. Inna sytuacja: ludzi w sklepie setki, byłam całkiem sama na dziale damskim, co zdarzało się bardzo często, do ogarnięcia absolutnie wszystko, od przymierzalni po porządek na sklepie, biegam w tą i z powrotem, próbuję opanować sytuację, zbieram góry ubrań z przymierzalni, odkładam na wieszak, roznoszę, porządkuję, równocześnie jestem ochroniarzem, muszę łapać złodziei (brak słów)... I w pewnej chwili stojąc przy ramie, którą przed chwilą opróżniłam z dziesiątek ubrań słyszę za plecami ów przełożoną pytającą dlaczego właściwie NIC nie robię... W tamtym momencie miarka się przebrała. Kobieta siedzi całymi dniami na wygodnym fotelu na zapleczu, a odnosi się w taki sposób do pracowników. Ciągłe poganianie, niedocenianie okropnie ciężkiej pracy młodych pracownic, godzinne pogaduchy i śmiechy niektórych przełożonych na zapleczu, brak szacunku, nakładanie ogromnej ilości obowiązków na młode dziewczyny, wysługiwanie się nimi i TYSIĄC innych wad tej pracy. Poza tym, czy tak trudno jest być miłym? Osobiście nie wyobrażam sobie odezwać się w tak okropny sposób z jakim często się spotykałam do obcej mi osoby... Po powrocie do domu często z braku sił i bólu  więcej... całego ciała łzy same leciały. To naprawdę przykre, że młodzi ludzie chcący sobie dorobić na studiach spotykają się już na samym początku swoich doświadczeń w pracy z takim brakiem szacunku ze strony drugiego człowieka. Teraz mam pracę siedzącą, mogę jeść i pić, kiedy nie ma ruchu mogę poczytać książkę, obejrzeć serial. Wnioski nasuwają się same...  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bajzel na kółkach
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Lubin, dolnośląskie20 października 2018
- robisz za sprzątaczke, ochronę, sprzedawcę, tragarza
- malo osób do pracy i mało czasu na powierzone zadania. W rezultacie robisz kilka rzeczy na raz
-mobbing to chyba drugie imie tego salonu
- na przerwie wysluchujesz obgadywania innych pracowników przez kierowniczki
-miejsca na przerwę tez nie doświadczysz, bo jest zastawione przez kartony, drabiny. A jak juz jest udostepnione to wisi nad tobą koleżanka probujaca zdjąć towar znad twojej glowy, w rezutacie masz pelno kurzu w jedzeniu
-zarobki za tą pracę to jest dramat
-ciągle straszą zwolnieniami
-traktowanie jak smiecia to jest na porzadku dziennym
-wysmiewanie wygladu, stylu czy poglądów
-możliwość rozwoju? Poprzez scieranie kurzu z calego salonu, zamiatanie czy czyszczenie kibla?
-wyladowywanie frustracji na pracownikach za niepowodzenia w zyciu prywatnym.
-doba pracownicza jest łamana
Wszystko mozna wybaczyc, ale traktowanie ludzi jk śmieci to jest juz niedopuszczalne
Plusy
Brak
Minusy
Zarobki, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
obóz pracy
sprzedawca (były pracownik) –  Tarnów, małopolskie4 września 2018
Wyzysk pracownika, słabe zarobki, nie można wyrazić własnego zdania. Brak odpowiedniego szkolenia wdrażającego, a później pretensje że ktoś się pomylil na kasie. Pracowników zmienia się jak rękawiczki. NIE POLECAM
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje miła atmosfera
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Nowy Sącz, małopolskie24 października 2017
Praca w miłym i przyjaznym zespole. Zniżki na ubrania w firmie lpp.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 21Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miejsce pracy, w którym dobro pracownika jest na ostatnim miejscu
sprzedawca-kasjer, sprzedawca-doradca klienta (obecny pracownik) –  Gdynia, pomorskie18 października 2017
nie polecam tego miejsca pracy, ponieważ zarobki nie są adekwatne w stosunku do wykonywanej pracy oraz nadgodzin
Czy ta opinia była pomocna?Tak 35NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera panująca w miejscu pracy.
sprzedawca (były pracownik) –  Radom, mazowieckie10 września 2017
Każdy dzień w pracy zawierał stałe elementy (np. sprzątanie salonu), jednak były też zadania podczas których można było się wykazać (reorganizacja wystroju, rozkładanie towaru, tworzenie wystawy). Były jasne zasady co do przerw, obowiązków na każdy dzień, które omawiane były na początku zmiany.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 13Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Environnement de travaille agreable
Vendeuse en prêt à porter (były pracownik) –  pologne5 września 2017
Environnement agreable, bonne equipe.
Bonne presentation du magasin et emploiyee
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 7Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Low job culture
Seller, Cashier (były pracownik) –  Wroclaw16 lipca 2017
Polish brand which does not treat employees in the fair way. Working hours are much longer than in other workplaces and salary is very low. No benefits. Compering to other places I've had opportunity to work, I can say it leaves a lot to be desired.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Reserved sosnowiec
Sales Assistant (były pracownik) –  Sosnowiec30 maja 2017
During my time in Reserved I didn't earn much, that's why I gave them that low rating. Salary is low, management is good though. Co-workers are nice and helpful.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sale and warehouse operative
Warehouse Operative (były pracownik) –  Jaroslaw, Poland7 kwietnia 2017
In Reserved i'm do it paperwork with how many clothes comes to shop, separate this on mens and ladies stuff. Before warehouse i'm was work like a cashier.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy tymczasowej
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Kraków, małopolskie9 marca 2017
- Rezygnacja z pracownika bez uprzedzenia,
- Bardzo krótkie przerwy - osoba, której dzień pracy nie przekracza 5 godzin - brak
Plusy
mili współpracownicy
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive
Shop Assistant (były pracownik) –  Brodnica25 lutego 2017
I learned a lot of things, like what does it really mean to have good customer service skills. Ilearned also how to be proactive and how to deal with customers.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun place for work
Visual Merchandiser (były pracownik) –  Krakow17 maja 2016
Visual merchandisers are in charge of creating attractive visual displays in retail outlets. I make shops look the way I do, using my creativity to enhance the aesthetic appeal of window displays, walkways, counters and in-store displays.
The main objective of visual merchandising is to increase sales and buyer attention, capitalising on the human tendency to ‘window-shop’. Displays are frequently changed to promote new product launches and reflect festive or seasonal themes, such as Christmas, spring or summer.
Plusy
super deals for clothes
Minusy
none
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca dobra "na chwilę"
pomoc dekoratora na dziale dziecięcym (obecny pracownik) –  Atrium Koszalin, Koszalin, ZA13 września 2015
Jest to praca dobra na chwilę, niestety wiele ludzi się tu "zasiedziało". Awans możliwy jedynie poprzez rezygnację poprzednika. Brak pakietu socjalnego, łamanie doby pracowniczej jest tu na porządku dziennym. Brak wyrozumiałości względem studentów dziennych i ich planów zajęć a grafiku pracy. Zarobki nie są adekwatne do powierzonych zadań i obowiązków. Wykorzystywanie pracownika i jego wolnego czasu osiągnęło tutaj swoje apogeum. Jednakże pracuje tu bardzo dużo fajnych ludzi - można nawiązać wiele przyjaźni. Sama atmosfera w ekipie jest fantastyczna, tylko warunki i obowiązki pracy narzucone na kierownika salonu poprzez spółkę LPP są nierealne i niestety kierownik nie ma możliwości z nimi walczyć, przez co ogranicza swoich pracowników. Jeden z obozów pracy LPP.
Plusy
otwiera drzwi do innych sklepów odzieżowych
Minusy
niskie zarobki, duża presja czasu, liczne kontuzje
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Magazynier
Magazynier (były pracownik) –  Kraków, ML17 lipca 2015
Praca w Firmie Reserved sprawiała mi dużo przyjemności. Atmosfera w tej firmie była bardzo przyjemna.
Plusy
Miła atmosfera
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje mobbing, pracownik nie jest traktowany z szacunkiem na jaki zasługuje każdy człowiek, atmosfera jest "do zniesienia".
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Włocławek, KP9 lipca 2015
Kadra zarządzająca wymaga od swoich pracowników, więcej niż leży w ich obowiązkach, sama nie dopełniając swoich. Stosuje lekkie zastraszenie i mobbing, obracając to w żart. Współpracownicy są zazwyczaj bardzo zawistni, ale sympatyczni, dzięki nim firma w tym mieście "jakoś" funkcjonuje. Dają z siebie tyle ile mogą. Kierownictwo ma moje uznanie w kwestii godzenia grafiku pracy ze szkołą swoich pracowników, nie ma tam problemów z wypełnianiem swoich obowiązków względem szkoły, uwzględniane są również prywatne potrzeby pracownika. Najtrudniejsza część pracy to zdecydowanie zadowolenie i usatysfakcjonowanie kierownictwa ilością wykonanej pracy przez pracownika- pracownik zrobił tyle ile zdołał w określonym czasie, ale mógł zrobić więcej kosztem zdrowia czy należnej mu przerwy. Możliwości rozwoju w pracy są spore dla pracowników z kilkuletnim stażem mających przychylność kierownictwa.
Plusy
grafik dopasowany do potrzeb pracownika
Minusy
niskie zarobki, mobbing, wykorzystanie pracownika jak tanią siłę roboczą, brak szacunku dla drugiego człowieka
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
A friendly and fun place
Shop assistant (były pracownik) –  Rzeszow - Poland20 kwietnia 2015
A typical day at work:
putting clothes on hangers and shelves, cooperating with customers and other workers, providing good service and nice environment

What I learned:
punctuality, confidence, working with different types of people, working under the pressure of time, solving problems using my own initiative

Hardest part of the job:
working long hours, busy time

The most enjoyable part if the job:
cooperation with different types of people, improving my English skills, working with nice and friendly people
Plusy
discounts for workers
Minusy
long hours
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Reserved. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 59 opinii
516
417
310
29
17

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,8Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,6Kadra zarządzająca
3,4Kultura pracy