Opinie pracowników firmy PZU - Warszawa, mazowieckie

Znaleziono 21 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (56)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
IT Warszawa
Java Developer (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie8 listopada 2018
Raczej nie polecam. Spora czesc systemu infortmatycznego zrobiona jest w oparciu o (bardzo!!) stare technologie, pisane slabym stylem, boskie klasy na 5-6 tysiecy linijek. Mnostwo czasu pracy idzie na walke z ze srodowiskiem developerskim, jeszcze wiecej na niczego nie wnoszace spotkania.

Duzo polityki biurowej, w firmie brak wiedzy jako ze duzo osob decyduje sie zwolnic - jesli decydujesz sie na prace tutaj jako dev badz przygotowany na bycie czlowiekiem orkiestra pracujacym gdzies pomiedzy biznesem/analliza/architektura/systemem. Kompletny brak elastycznosci, korporacyjne zasady sprawiaja ze na dostep do niektorych baz danych czekasz miesiacami.

Brak szacunku do pracy i pracownika od przelozonych - tu niezaleznie czy jestes nowy czy jestes ekpertem w dziedzinie pracujacym w PZU nascie lat. Wspolpraca pomiedzy zespolami to standardowa walka i spychanie na innych odpowiedzialnosci za bledy - duza czesc pracy to jest pilnowanie zeby nikt nie obarczyl Ciebie lub twojego zespolu odpowiedzialnoscia za temat kompletnie nie zwiazane z twoja praca i developerka.
Plusy
Dobre wynagrodzenie
Minusy
Opis
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia i wyzysk
Pracownik działu wyceny (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 listopada 2018
Pracowałem jako pracownik działu wyceny. To jest nie do opisania, jak współczesny obóz pracy przymusowej. Bo kto się zwolni jak dwa tygodnie czasu zainwestował w darmowe szkolenie(niepłatne)? Człowiek myśli-początki są trudne...w PZU od momentu przyjścia jest coraz gorzej i gorzej....i nepotyzm. Potężny-z gęby i nazwiska wszyscy podobni, Systemy informatyczne z lat 80 -serio MS DOS i Norton COmmander
Plusy
brak-czasem puszczą cię do łazienki nie krzycząc na ciebie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
PZU is changing
Expert DW/BI Datastage $ QualityStage Developer (obecny pracownik) –  Polan, Warsaw3 lutego 2018
PZU ceases to be an insurance company only. New challenges and new types of data are emerging. However, you can see a certain heaviness of corporations. We would like to enter the non-relational databases and expand the sources of data acquisition to transform them into real knowledge, useful at various levels of this organization.
I would like to have my share in creating interesting and useful things. The processes of client deduplication, which I have been dealing with for years, have stopped developing so intensively. Is time for other challenges.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 9Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
PZU Warszawa
Konsultant telefoniczny (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie29 września 2017
panuje bardzo dobra atmosfera pracy, elastyczny grafik pracy
Plusy
elastyczny grafik
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 39Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
productive and friendly workplace
Customer Service Agent (były pracownik) –  warsaw22 lipca 2017
Shifts at this work was very flexible and perfect to compare work with studying, I learned how to manage my own time and duties. Place is good for young self-motivated people, really friendly and comfortable. The hardest part of this job was to little time for daily tasks to do. The most enjoyable part of the job was opportunity to meet new intresting people
Plusy
recreation rooms
Minusy
low salary
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brilliant company
Customer service consultant at Link 4 (part (były pracownik) –  Warsaw, PL16 czerwca 2017
opportunities to develop
great staff
helpful and respectful management
28 days off- holidays
weekends off
private medical cover
discount for insurance policies
Plusy
long lunch breaks
Minusy
diffrent work patterns
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Summary
Architect / Designer / Analyst / Developer Oracle (były pracownik) –  Warsaw, PL5 maja 2017
Perfect employee. Good management. Workplace culture perfect. Climate very good. You can learn a lot, Management very good. Environment in work perfect.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 9Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracodawca nastawiony na rozwój pracowników
Dyrektor Biura Nieruchomości (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 lutego 2017
Dobry strukturalnie zbudowany plan rozwoju dla wszystkich grup pracowniczych. Kadra zarządzająca aktywnie uczestnicząca w budowaniu strategii firmy.
Zespoły pracownicze zintegrowane wokół postawionych celów.
Plusy
dobry pakiet socjalny
Minusy
duża ilość podróży po kraju
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 55Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive workplace
IT Specialist (były pracownik) –  Warsaw10 stycznia 2017
Typical day was to support our internal workers. Sometimes I had to search for solutions on internet. The hardest part of the job was that computers are unpredictable - particularly software: ). Enjoyable part of the job was just relationship with other people.
Plusy
unlimited breaks
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
polecam
Kierownik Sprzedaży (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie23 października 2016
Zarządzanie zespołem sprzedaży - 60 osób
Współpraca z kanałem sprzedaży dealerów samochodowych
Realizacja polityki sprzedaży produktów ubezpieczeniowych
Rekrutacja agentów oraz ich szkolenie
Stawianie i realizacja celów, zadań , planów ilościowych oraz jakościowych
Kontrola pracy agenta
Osiągnięcia i sukcesy
I Miejsce w sprzedaży OFE z realizacją rocznego planu sprzedaży na poziomie 120%
Rozbudowa sieci sprzedaży o 20%.
Najlepszy zespół w realizacji rocznej ZzZ oraz Zi
Plusy
wynagrodzenie
Minusy
bardzo intensywna praca z siecią
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 19Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to work
Senior Designer/Developer (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie5 października 2016
Really good place to work, nice atmosphere, people were great. Excellent salary and a lot of benefits. Management is very skilful.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Średnia
Starszy konsultant ds. ubezpieczeń komunikacyjnych (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie15 września 2016
Atmosfera dosyć przyjazna. Brak swojego stałego miejsca pracy. Kadra Zarządzająca nie zawsze spełnia swoje obowiązki. Brak możliwości zawarcia umowy o pracę. Praca na umowę zlecenie.
Plusy
Przyjazna atmosfera
Minusy
Brak możliwości awansu, rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 11Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Doceniane pracy przez przełożonych
Specjalista ds windykacji (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie14 września 2016
Motywacyjny system nagradzania
Samodzielność w działaniu
zaufanie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 19Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ik was blij met het werk
Klantenservice (były pracownik) –  Warschau5 lutego 2016
Ik was blij met het werk, maar het gaf me geen voldoening als het gaat om onderwijs en salaris. Ik werkte veel uren, ik had geen privé-leven en niet het verdienen van veel.Collega's waren erg mooi, maar zeer veeleisend executives. In de krant was er een zeer grote discipline. Job was te praten met klanten.
Soms was het heel hard werken, maar het gaf me veel voldoening
Plusy
hoge werktevredenheid
Minusy
zeer klein salaris
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
W Inspektoratach była dobra atmosfera pracy
Dyrektor Inspektoratu (były pracownik) –  Warszawa, MZ12 sierpnia 2015
Kontrola realizacji bieżących zadań. Narady z naczelnikami wydziałów. Raczej małe możliwości rozwoju na poziomie inspektoratów. Kadra zarządzająca często spoza branży.
Plusy
Wysokie zarobki
Minusy
Nepotyzm
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 7Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
specjalista (obecny pracownik) –  warszawa29 czerwca 2015
Praca jak praca, nie mam porównania. Dużo się nauczyłam, zdobyłam wiele doświadczenia zawodowego.
Plusy
.
Minusy
.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Exiting projects and interesting challenges, but bureaucratic structure
Project Manager (były pracownik) –  Warszawa, MZ16 lutego 2015
I was lucky to work on exiting projects, hence experienced the very positive side of PZU. The company is changing for the better & the recent company wide projects prove it.
Negative side is the bureaucratic structure & culture that will still take a while to change
Plusy
Competitive compensation
Minusy
bureaucratic structure
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 17Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Polecam pracodawcę.
Główny specjalista asystentka zarządu (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ28 stycznia 2015
Firma jest skoncentrowana na Klienta, na rozwój własny i kadry zarządzającej.
Plusy
Dobre stawki ubezpieczeniowe dla pracowników, bardzo dobra opieka medyczna.
Minusy
Brak możliwości rozowju.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Świetna obsługa
Konsultant (były pracownik) –  Warszawa1 stycznia 2014
Firma jest doskonałym miejscem na realizację potrzeb zawodowych
Plusy
Miła atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 73Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Duże możliwości, praca z dobrymi specjalistami
Scrum Master, Expert IT Analyst (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ2 czerwca 2013
Duże możliwości rozwoju i awansu
Szanse na promowanie własnych pomysłów
Dobra atmosfera
Dobry pakiet finansowy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 28Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie PZU

A może chcesz zobaczyć:

Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w PZU. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,7
Na podstawie 56 opinii
520
417
37
25
17

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,3Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,4Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy