Opinie pracowników firmy PwC

Znaleziono 23 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (7 135)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
12 prac Asterixa
Senior Analyst (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie3 października 2019
Pamiętacie moment, w którym Asterix i Obelix udali się do rzymskiego urzędu po zaświadczenie A38?
Praca na projektach w gdańskim biurze PwC wygląda bardzo podobnie, na większości bieżących projektów.
Od każdej zapytanej osoby usłyszycie inną informację. Spora liczba z nich chyba zwyczajnie nawet nie słucha tych pytań, skupiona na swoich dziennych osiągach odpowiada coś, aby pozbyć się natręta.
Rodzi to masę nieścisłości w przekazywanych informacjach. Komunikacja leży i kwiczy. Ciągłe zmiany wymagają elastyczności, ale w takich warunkach nawet najbardziej ogarnięte osoby gubią się w tym wszystkim.
Oczywiście, jak wszędzie w takich miejscach, są ludzie którzy mogą pozwolić sobie na popełnianie błędów, ale nie ty.
Atmosfera często zsiadła, ale nie ma czemu się dziwić, jeżeli ludzie czują tak ogromną presję na co dzień.
Wszystko działa wolno, wszystko szwankuje, ale masz dowozić. Opróżnij sobie kosz na śmieci na pulpicie, to może komputer przyśpieszy. Nie masz czasu na lunch, nie masz czasu na wiele rzeczy. Za nadgodziny nikt ci nie zapłaci.
A krytyka spotyka się z radami typu - nie podoba ci się, to odejdź.
Nie polecam, no chyba że jesteście wybitnymi kameleonami i potraficie przybrać odpowiednie kolorki bez względu na warunki.
Plusy
Bonusy multikafeteryjne jak wszędzie.
Minusy
Wszystko co powyżej, plus mało ścieżek rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Very tight deadlines
Senior Associate (były pracownik) –  pomorskie31 lipca 2019
I've been working for PwC for more than 3 years. One is for sure - you will never have enough time to do something. But on the other hand you can learn a lot!
Before joining I had seen a poster "One year in PwC equals two years of experience in other companies".
I agree with that! But it's all due to the amount of you that you have.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
AML analyst
AML Analyst (były pracownik) –  Gdansk14 maja 2019
It looks great on your CV.
It is a very hierarchical corporation. If you are a junior, you are not nothing for them.
They hire lot of people but also fire a lot of them. It creates a lot of stress on the workers.
It also depends on the project you are and also the people you are working.
Plusy
better salary than other companies. Benefits (however it doesn't differ from other thou)
Minusy
Big corporation, lot of stress, you are nothing to them. You can't think out of the box, and you need to follow all their rules. No creativity and no path to develop.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zdecydowanie odradzam
Specjalista ds. procesu (były pracownik) –  Katowice, śląskie5 października 2018
Najgorsze doświadczenie zawodowe w mojej karierze. Odradzam każdemu kto ceni sobie swój czas, ale przede wszystkim zdrowie. Zarząd dla wyrobienia nieralnych planów wprowadza atmosferę terroru, więc nikt normalny raczej tam nie zostaje. Takie podejście przełożonych wpływa na straszą atmosferę w pracy. Codziennie rano omawiasz swoje wyniki z reszta zespołu i skupiasz się na spadkach oraz tłumaczeniu dlaczego tak słabo. Trzeba zaznaczyć że większość terminów jest nieosiągalnych więc aby nie pogorszyć wyników i nie tłumaczyć się na forum, robisz za darmo. Przełożeni i reszta o tym wie, ale jest to na rękę. W końcu nie trzeba Ci zapłacić, a robota zrobiona. Przełożony był w stanie zasugerować żeby odmówić wzięcia l4, bo przecież plany zostały założone. Nikogo nie obchodzi czy masz 40 stopni gorączki. Przecież najważniejsze jest osiągnięcie celu. Brak możliwości awansu spowodowane bardzo sztywna strukturą w zespole. Stanowisko coacha to jakaś porażka. Często wybiera się osoby, którym nic innego nie można zaoferować i tak utrzymuje się ich w pracy. Trzeba wspomnieć że ja trafiłam na takiego coacha, który w ogóle się na to nie nadawał. Jednym słowem tragedia. Na szczęście mam porównanie i wiem,że może być lepiej. Obecnie mam świetną pracę i każdemu odradzam PwC.
Plusy
Niestety brak
Minusy
Niskie zarobki, straszna korporacyjna atmosfera, mobbing, praca w nadgodzinach za darmo, okropna atmosfera w zespole, praca pod ogromną presją czasu, brak realnych terminów dla wykonania zadania
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to start a career
AML Analyst (obecny pracownik) –  Gdansk12 czerwca 2018
Starting from an entry level job. Much opportunities to delevop further career. Fresh fruit delivery every day. Great team-spirit. Bit chaotic management.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to work at
Process Specialist (były pracownik) –  Katowice5 maja 2018
I do not have to count the number of benefits and options for personal development that this company offers. Worked at PwC SDC in Katowice, Poland. It was a great time, would recommend 100%. Amazing people and great atmosphere of the workplace. Kind management, always happy to help.
Plusy
flexible hours, lunch breaks
Minusy
n/a
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
they have conducive workplace
Payroll Administrator (były pracownik) –  mazowieckie4 maja 2018
They have awesome people to help you accomplish your goals and as well understand your dreams. They are interested in their employees and people they serve.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera, zapomnij o urlopie na narty
Starszy Specjalista ds. Procesu (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie20 marca 2018
Dobre miejsce dla młodych osób, które poświęcą swój czas pracy, panuje tu miła atmosfera, możliwość wykonywania nadgodzin w dużej ilości. wygodne warunki pracy, jednak brak parkingu i wybór urlopu tylko w miesiącach wakacyjnych.
Plusy
Elastyczny czas pracy, możliwość home office
Minusy
Brak parkingu, liczba nadgodzin, małe pole do wyboru urlopu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Excellent first job
Senior Manager in Assurance and Auditing (były pracownik) –  Warsaw24 stycznia 2018
This is how you form new young minds to work hard, respect your job and colleagues and serve customers. Best first hand experience possible after university. Later on, need to be careful on next steps.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to work and good place for a personal development
Finance and Administration Assistant (były pracownik) –  Warsaw, Poland20 grudnia 2017
- Professional and nice coworkers
- Steady job
- Demanding work environment
- Fast pace
- I learned how to cope with stress, how to work with managers high in the hierarchy, how to use Microsoft Office Applications
- The hardest part of the job - issuing invoices
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Remek hely a karriered építéséhez
Csapatvezető (obecny pracownik) –  śląskie12 września 2017
4 éve vagyok a cégnél és nagyon meg vagyok elégedve, nagyon jó a társaság, kellemes a környezet, bár munka természetesen van. Szeretek itt dolgozni, sok lehetőség van kikapcsolódásra is a cég által. Feljebbjutási lehetőségek is megvannak szerencsére, ha valaki törekvő és szeretne ebben a szakmában dolgozni.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 6Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nagyszerű munkahely, sok lehetőséggel.
Senior Process Specialist (obecny pracownik) –  Lengyelország11 września 2017
Lehetőség sok ismeret elsajátítására dinamikus, fiatalos, lendületes környezetben, és folyamatos szakmai fejlődésre.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca dająca możliwość rozwoju w międzynarodowym środowisku.
Process Specialist (były pracownik) –  Katowice, śląskie22 sierpnia 2017
Praca dająca możliwość rozwoju w międzynarodowym środowisku.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Very interesting
Junior process (były pracownik) –  Katowice25 maja 2017
This job allowed me to know many different things in a field of auditing. Colleagues are also a huge asset. Moreover there was a playing room which could be used anytime.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Allgemein
Senior Proces Specialist (obecny pracownik) –  Katowice(Kattowitz)17 lutego 2017
Die PwC erfuellt meine Erwartungen nicht nur aus finanzielle Seite als auch die Atmosphaere. Man kann auf verschiedene Arten sich entwickeln. Die Verguettung ist gut. Jobsicherheit ist auch hoch, was sehr wichtig ist. Management pflegt hohe Arbeitskultur.

Ich habe viel ueber Deutsche Berichte nach HGB gelernt. Ich habe auch in PwC die Excel-Kentnisse verbessert.
Meine Taetigkeiten sind immer vor ein paar Tagen geplannt (vom Team Leader) Ich habe klare Prinzipen, um die Quaitaet zu erhoehen. Nach jedem Job bekomme ich das Feedback vom Coach.

Im Fall unklarheiten beim Job fuehre ich Telefon- oder Chat-Gespraeche mit Deutschen Kunden, um Scope zu bestaetigen.

Die schwierigste war fuer mich am Anfang die Routine. Mit der Zeit jedoch, wenn die Erfahrung in Prozesse tiefer ist , sehr spannend ist die Loesung der untypischen Faellen.
Ich freue mich sehr, wenn ich die Gesprache mit den Kunden durchfuhren kann.
Plusy
Breite Entwicklungsmoeglichkeiten
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
A lot of overhours but you learn
Financial Services Audit Associate (były pracownik) –  Warszawa, MZ27 sierpnia 2015
You earn more than anywhere in PL but you have to commit more than anywhere as well. Big mess in the office - papers and boxes everywhere and printers rarely work...
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Korporacja, liczą się wyniki.
Personal Assistant (były pracownik) –  Warszawa, MZ5 grudnia 2014
Dni szybkie, z wielką ilością zmiennych, w każdej chwili mogło się okazać że powstaje nowy projekt i się zostawało dłużej. Praca i uwaga poświęcana jej również w weekendy i święta.
Ludzie zajęci swoimi sprawami i ogromem obowiązków.
Problematyczne kontaktowanie się z przełożonymi i ustalanie spotkań, wieczna zmiana terminów.
Poranki to najbardziej uporządkowany okres, kiedy nikogo jeszcze nie ma i można spokojnie przejrzeć wyniki dnia poprzedniego i zaplanować ( o ile w ogóle można mówić o planowaniu) dzisiejszy dzień.
Plusy
bonusy raz na kwartał
Minusy
niskie zarobki w porównaniu do ogromu pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma wymagająca dużego zaangażowania osobistego
Experienced Assistant (były pracownik) –  Warszawa, MZ9 października 2013
Firma wymagająca pełnego zaangażowania pracownika kosztem życia prywatnego, najwięcej się tam nauczyłem, najtrwalsze przyjaźnie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wielka czwórka
Supervisor (były pracownik) –  Warszawa, MZ9 października 2013
Jedna z najlepszych firm doradczych na świecie, dobre wynagrodzenie za zaangażowanie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Avarage rate of my work at PwC
Internship in Auit Department (były pracownik) –  Warsaw5 kwietnia 2013
My typical day at PwC started at 8.30 A.M. and finished at 6:30 P.M. I was working on financial statements of five big companies during my internship. My official language at work was Polish and English. I was responsible for some sections and audit tests valued in milions of euros. Although I was a student, the firm gave me opportunity to do some parts of work, taht required a lot of knowledge, because I was familiar with audit. To my duties (exept of pure audit) was contacting the client and I was appreciated by co-workers for my professional attitude and work ethics. I was in very good relations with my superiors and they highly valued my doing.The hardest part of job was looking for solutions in short time and I was really good in this point. I could do research and all necessary stuff quick work done before the deadline.I also didn't hesitate to ask if I needed. I appreciate the grade of responsibility the co-workers gave me and the fact I was able to cope with all obligations I had.
Plusy
sometimes free luch at the client
Minusy
work under pressure of time
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 4Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w PwC. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

4,0
Na podstawie 7 135 opinii
52 627
42 594
31 385
2342
1187

Oceny wg kategorii

3,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,7Zarobki/pakiet socjalny
3,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,7Kadra zarządzająca
3,8Kultura pracy