Opinie pracowników firmy PROVIDENT POLSKA S.A

Znaleziono 21 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (22)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
productive
customer service (były pracownik) –  Poland31 sierpnia 2019
friendly and helpful people. Busy place, meet new people. The hardest commute; teamwork. I learned to how to procced with frustated and unpleasant customers.
Plusy
new experience
Minusy
fuel costs
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zarobki to ZART!
- (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie31 maja 2019
Aplikowałam na staż w IT, na rozmowie miałam test z SQL na podstawowym poziomie i dużo pytań typowo HR. Po pewnym czasie dostałam informacje, że dostałam się, ale czeka mnie jeszcze spotkanie "integracyjne" które jest jeszcze 2 etapem rekrutacji.
Wszystko brzmiało dobrze do momentu gdy zaoferowano mi 15zl BRUTTO! za godzine?! Jak można oferować w IT osobie z wyższym wykształceniem takie stawki?! Oczywiście umowa zlecenie..
Minusy
Zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie liczą się z ludżmi
doradca klienta (były pracownik) –  Zawiercie, śląskie7 sierpnia 2018
w rezultacie praca po całych dniach,pogoń za realizacją wyniku
Plusy
brak
Minusy
zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good workplace
agent (były pracownik) –  Zyrardów30 kwietnia 2018
the work consisted in providing loans and collecting installments from clients, I learned to understand the needs of people and listen to them, my bosses have always been very keen. I liked this job because I like talking to people and flexible working hours, although sometimes it was hard for people to refuse to pay
Plusy
free lunch
Minusy
long hours
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gjeldsamlingspecialist
Gjeldsamlingspecialist (były pracownik) –  mazowieckie21 stycznia 2018
Mine oppgaver var:

• Råding angå en betaling på gjeldene
• Forhandling beløpet og tidfristen på gjeldbetalingen
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce gdzie mozna spokojnie pracowac lecz zarobki nie sa duze.
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie11 stycznia 2018
Jestem zadowolona z pracy w tej firmie,zarobki mogly by byc wyzsze i troche mniej wymagan.
Plusy
Szkolenia, praca z ludzmi, kadra zarzadzajaca dobrze motywujaca do pracy
Minusy
Niskie zarobki, za duzo obowiazkow jak na takie zarobki jak sa proponowane
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ok
Starszy Konsultant ds Roszczeń Uvezpieczeniowych (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie19 listopada 2017
Atmosfera dobra, warunki pracy OK ale płace słabe.
Dużo dodatków socjalnych dofinansowania wczasów bony świąteczne.
Ale pensje stałe słabe
Plusy
socjal
Minusy
zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ocena poniżej
Sposób zarządzania oraz ilość zadań do wykonania w ciągu KAŻDEGO dnia pracy nie pozwala, na pracę krótsza jak 12-14h.
Plusy
Wynagrodzenie oraz bogaty pakiet socjalny
Minusy
Strategia rozwoju firmy oraz brak czasu na życie prywatne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Augustow
Doradca Klienta (były pracownik) –  Ełk, warmińsko-mazurskie1 lipca 2017
Wspołpraca i ogolne wrazenie bardzo dobre,pomoc we wszystkim.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Provident Polska
Doradca klienta (były pracownik) –  Łódź, łódzkie17 lipca 2016
Praca trudna,powodująca ,że trzeba poświęcić swoje życie i czas całkowicie firmie,agresywny nacisk na plany sprzedażowe.
Plusy
Możliwośc zarobienia dodatkowych pieniędzy
Minusy
Brak Zycia ososbistego.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Provident Polska sa
pracownik administracyjno-biurowy (były pracownik) –  Łomża, PL27 września 2015
Bardzo dobrze, duże możliwości rozwoju. Bezpośredni przełożony wspaniały człowiek, współpracownicy zaangażowani.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sochaczew
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Sochaczew, MZ8 września 2015
Praca w stresie. Ciągłe telefony 7 dni w tygodniu. Paliwo i doładowanie telefonu w swoim zakresie. Nigdy nie wiadomo kogo spotkasz umawiając się z klientem w domu.
Plusy
Zdobyte doświadczenie w sprzedaży
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ciekawa praca
Przedstawiciel Handlowy (były pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, LU8 kwietnia 2015
Sam ustalałem sobie czas pracy. Odbierałem raty od klientów i szukałem nowych. Praca całkiem ciekawe, ale niestety produkt, który oferowałem nie jest czymś co sam chciałbym mieć. Przykładowo ktoś pożyczał 1000zł a oddawał 2000zł.
Plusy
Sam ustałam godziny pracy
Minusy
Umowa zlecenie, Produkt.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca stała z pakietem socjalnym, dobra atmosfera pomiędzy pracownikami firmy. Średnia możliwość rozwioju w obecnym Dziale.
Administrator ds. Bankowych (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ3 marca 2015
Firma, która daje pracownikom bardzo dobry pakiet socjalny, możliwość szkoleń. Dobra współpraca pomiędzy pracownikami Działu. Wyrozumiała kadra zarządzająca. Najtrudniejszą częścią mojej pracy jest wykonanie wielu zadań pod presją czasu. Praca bardzo zróżnicowana, nierutynowa. Najprzyjemniejszą cześcią mojej pracy jest współpraca z Oddziałami oraz Opiekunami współpracujących banków.
Plusy
Pakiet rodzinny w Medicover
Minusy
Brak możliwości rozwoju
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 12Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good for people with strong nerves and determined
customer advisor (obecny pracownik) –  Lublin3 marca 2015
appointments with customers
training
collection (payment from customers)
settlement
sale of loans
goals
low wages
short-time operation
a lot of stress
Plusy
free lunch during training
Minusy
low wages
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
praca na poziomie podstawowym
doradca klienta (były pracownik) –  Braniewo, WM15 lutego 2015
Firma zapewnia stały co tygodniowy dochód. Jednak nie jest prawda,że pracujesz kiedy chcesz,JEST CIAGŁA NAGONKA TELEFONICZNA,BARDZO NISKA KULTURA KIEROWNIKÓW )NIESTETY OSOBY BEZ ODPOWIEDNIEGO WYKSZTAŁCENIA)ZATRUDNIANE SA NA STANOWISKA KIEROWNIKÓW DO ZARZĄDZANIA LUDZMI..nie mając pojęcia o takim charakterze pracy. Cigłe zwalniania na stanowiskach kierowniczych,donoszenia,wygryzania.Wczasie mojej ok 12letnie pracy takich kierowników na rok przypadało dwóch lub trzech..PARANOJA....lepiej się pracowało w terenie z ludzmi,zyczliwie,wesoło,,,spotkania w biurze to wiecznie trauma,stres...
Plusy
stałe co tygodniowe zarobki, równowaga miedzy zyciem prywatnym i zawodowym
Minusy
niska kultura pracy kadry zarządzającej..
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
przeciętne miejsce pracy
przedstawiciel (były pracownik) –  Tczew, PM30 lipca 2014
Pracując w firmie Provident nie można narzekać na nudę. Każdy dzień potrafi zaskoczyć przedstawiciela. Nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie klientów, którzy są różni i mają hmmm oryginalne pomysły na wytłumaczenie braku spłaty raty w danym tygodniu (i w takich przypadkach przedstawiciel musi wykazać się zdolnością szybkiego myślenia i podejmowania właściwych decyzji). Również przełożeni potrafią sprawić, że zaplanowany dzień trzeba przeorganizować. Planujemy pobudkę o 7,00. Ze snu wyrywa nas sms od kierownika wysłany chwilę po 6. Proszę do godziny 9 zajać się reklamą firmy w mieście. Wszystkie słupy mają byc oplakatowane!!!! O kurczę, przecież mam poumawianych klientów od 8-ej! Trzeba podzielić się rewirami z pozostałymi przedstawicielami. Pójdzie szybciej. Rozpoczęła się gorrrąca linia. Kto i gdzie zajmie się reklamą. Ktoś nie ma wystarczającej liczby plakatów w domu, ktoś inny nie zdąży(wiadomo sprawy prywatne - odprowadzić dziecko do szkoły, wizyta u dentysty, itp.). Ok rejon jest w miarę podzielony. Niestety zaczyna padać deszcz. Taśma nie chce się przykleić do słupa, deszcz zmywa z plakatów numer telefonu do przedstawiciela. W między czasie dzwoni pani Nowak - nie ma pieniędzy. Wczoraj wybrała z bankomatu. Niestety wnuczek Kazio wypuścił rano królika z klatki a ten z kolei znalazł portfel i pogryzł pieniądze... Zapłaci za tydzień. nie ma więcej. Zresztą wybiera się z Kaziem do kina i potrzebuje na colę i popcorn dla wnusia... Znowu dzwoni telefon. Tym razem prywatny. Kończę rozmowę z panią Nowak. Schowałam służbówkę i wyciągam tel. prywatny. Kierownik dzwoni??? odbieram,  więcej... chociaż pada coraz gorzej. Czemu mam zajęty telefon? Czemu nie można się do mnie dodzwonic? Jak reklama? Ile umów dzisiaj podpisałam? Ile rat uzbierałam? Spoglądam na zegarek - 7,45 .... Wiatr wieje coraz mocniej. Mam coraz większy problem z utrzymaniem plakatów, a muszę drugą ręką trzymać komórkę. Na parasol nie starcza rąk. Zresztą wiatr i tak by go porwał. Ok koniec rozmowy i plakatowania. Idę do klientów. O Boże czemu tak pada? Jestem cała mokra. Obym się nie rozchorowała. Minął dzień. Cel na dzisiaj osiągniety w 65%. A i tak nie było łatwo. Wracam do domu cała przemoczona. Buty do wyrzucenia. Ah to nic. Zaraz podliczę, ile zarobilam w tym tygodniu. O kurczę szału nie ma. To nic pożyczę buty od siostry. Z tej tygodniowki uzbierałam na jednego buta. Jeszcze tylko jeden tydzień i wybiorę się na zakupy :) Biore gorącą kąpiel i kładę się do łóżka. Staram się zrelaksować po kolejnym dniu pracy w providencie. Dzwoni telefon. CO? KIEROWNIK? Przecież dochodzi 22?!  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 60Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma, która wiele daje dla najlepszych
Regional Operation Manager (były pracownik) –  Szczecin, Zachodniopomorskie15 października 2013
Jeśli ktoś chce nauczyć się rzemiosła w korporacji, to ta firma jest tego najlepszym przykładem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
niskie zarobki
Doradca Klienta\Przedstawiciel (były pracownik) –  Kłodawa, WP28 sierpnia 2013
Plusy
-elastyczny czas pracy
-pomoc kierownictwa w poczatkowej fazie pracy
-profesjonalne szkolenia
minusy
-niskie płace
-wywieranie duzej presji na pracownika gdy nie ma wynikow
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca umiarkowanie dobra
doradca finansowy (obecny pracownik) –  Stargard Szczeciński14 lutego 2013
praca jest znośna,ale nawiązałam dużo kontaktów zawodowych jak i prywatnych
Plusy
żadnych
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie PROVIDENT POLSKA S.A

A może chcesz zobaczyć:

Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w PROVIDENT POLSKA S.A. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,2
Na podstawie 22 opinii
53
46
38
23
12

Oceny wg kategorii

2,9Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,4Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,5Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy