Opinie pracowników firmy Pratt & Whitney

Znaleziono 11 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (761)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
4
Senior Transportkoordinator (były pracownik) –  Kalisz4 sierpnia 2018
zadowolenie z pracy i pakietów socjalnych. onena zadawalająca 4
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pogarszająca się atmosfera, co powoduje, że coraz więcej pracowników żyje od weekendu do weekendu.
Mistrz Produkcji na Narzędziowni (były pracownik) –  Kalisz, wielkopolskie17 maja 2018
6 na 10 ukierunkowanie na wyniki jest bardzo ważne, ale firma idzie w kierunku traktowania ludzi jako zasoby, co znacząco wpływa na atmosferę pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pozytywna
Operator CNC - tokarz (były pracownik) –  Kraków, małopolskie30 września 2017
Byłem tutaj samodzielnym operatorem tokarki CNC, załoga była bardzo miła, kierownicy i dyrektorzy też byli zawsze uśmiechnięci. Można powiedzieć ze idealna firma, idealne godziny pracy oraz podejście.
Na początku dnia ustawiałem Tokarke HAAS, dostając rysunek oraz program na pendrive. Po wczytaniu go do maszyny, ustawiałem odpowiednie noże na wyznaczone przez program miejsca, wymieniałem płytki, ustawiałem materiał na daną długość.
Po ustawieniu wszystkich noży i materiału, korygowałem narzędzia, robiłem pierwszą sztukę, następnie odejmowałem lub dodawałem korekty do narzędzia i robiłem sztukę na gotowo.
Gotowy produkt zanosiłem do kontroli jakości, jeśli się wszystko zgadzało, dostawałem pieczątkę na dokumencie i mogłem wykonać resztę detali (ok 5-20 sztuk). Podczas pracy maszyny, nadzorowałem czy wszystko dobrze przebiega, czy płytki nie są zniszczone oraz czy wymiar się zgadza.
Mnóstwo możliwości, kultura pracy oraz higiena na bardzo wysokim poziomie (6S)
Niestety jedynym ogromnym minusem były zarobki, bardzo niskie i to był główny powód dla którego ludzie odchodzili z tej firmy.
Plusy
Higiena pracy, atmosfera
Minusy
Pieniądze
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to start
Machinist (były pracownik) –  podkarpackie6 sierpnia 2017
Worked out straight out of school. Tools provided, great support system. Learned real world machinist skills. Older co-workers always help guiding new comers.
Plusy
support system
Minusy
low pay
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra
spawacz slusarz monter (były pracownik) –  podkarpackie4 kwietnia 2017
Dobra i zetelna firma zawsze placaca na czas oraz dobry pakiet socjalny
Plusy
Pobory wyplacane regularnie
Minusy
Brak nadgodzin
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie spełnia moich oczekiwań
ślusarz, spawacz, operator CNC (obecny pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie7 marca 2017
Nie właściwe podejście do człowieka, obarczanie pracowników najniższego szczebla winami za wszelakie niezgodności powstałe podczas procesu produkcyjnego.
Plusy
Dodatek do wczasów
Minusy
Niskie zarobki, nie miła atmosfera.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Friendly work environment focused on efficiency and People
junior materials engineer (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie1 kwietnia 2016
I worked on a project of two-year study on a new alloy for the airline vanes. Collaborators were oriented to the achievement of the goal by entire unit together .
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy dające gwarancję stałego zatrudnienia.
Kierownik w Dziale Zakupów (obecny pracownik) –  Rzeszów, PP6 listopada 2015
Jestem kierownikiem w stabilnej firmie gwarantującej mi stałe zatrudnienie. Zarządzam 11sto osobowym zespołem. Staram się aby zespół był zgrany i terminowo wykonywał swoje obowiązki. Moje stanowisko wymaga ustalania priorytetów. Bardzo często pracuję pod dużą presją czasu, dzięki czemu stałam się bardzo odporna na stres i wypracowałam w sobie umiejętność hierarchizowania zadań. Pracując w zgranym zespole i miłej atmosferze udaje się nam spełniać wskaźniki i oczekiwania wyższego szczebla.
Plusy
Karta Multisport
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 6Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Top Aerospace engines components producer
Quality Manager (obecny pracownik) –  Rzeszów, Poland26 grudnia 2014
Quality assurance activities, new challenges every day. I learned to be on time to developing business needs. Management requires your continuous improvement engagement and focus on deliverables. Co-workers and I work as a team. The hardest is to meet all goals in the same time but it makes you got used to be multitasking. All day I have fun when I see proper deliverables of my work and work of my team.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good work place
Process Planner (były pracownik) –  Kalisz, Poland12 czerwca 2014
Great people, friendly working environment. Gained new skills in quality management. The hardest part of the job was getting a seat in the lunch room. The most enjoyable part of the job was getting paid.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 5Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie Pratt & Whitney

A może chcesz zobaczyć:

Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Pratt & Whitney. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

4,0
Na podstawie 761 opinii
5283
4286
3136
232
124

Oceny wg kategorii

3,9Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,9Zarobki/pakiet socjalny
3,6Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,5Kadra zarządzająca
3,7Kultura pracy

Opinie o firmie Pratt & Whitney wg lokalizacji