Opinie pracowników firmy POWIATOWY URZĄD PRACY

Wyświetlono wszystkie opinie (22)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Oferty pracy
Formalna obsługa osób bezrobotnych (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie27 stycznia 2020
Miejsce, w którym mało jest ofert odpowiadającym moim oczekiwaniom.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Powiatowy Urząd Pracy w Koninie
Pracownik biurowy - staż (były pracownik) –  Konin, wielkopolskie25 września 2019
Pół godzinna przerwa na śniadanie, miła atmosfera.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pup
Referent administracyjno-biurowy (były pracownik) –  Łódź, łódzkie21 sierpnia 2019
Najlepsza praca i wymarzona po szkole średniej ponad 20 lat temu.
Plusy
Współpraca i dobra organizacja oraz samodzielna praca
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pup kartuzy
Refundacja doposażenia stanowiska-doradca (były pracownik) –  Kartuzy, pomorskie26 maja 2019
Nie polecam. Małe zarobki, brak szansy rozwoju. Nierówne traktowanie ludzi w zależnosci na jakim stanowisku są
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Szukam nowych wyzwań
specjalista do spraw analiz rynku pracy (obecny pracownik) –  Dąbrowa Górnicza, śląskie24 kwietnia 2019
Szukam nowych wyzwań. Problem bezrobocia na tyle się zmniejszył, że ta praca nie daje już takich wyzwań i satysfakcji jak miało to miejsce jeszcze kilka lat temu
Plusy
stabilność
Minusy
płace nie zmieniają się praktycznie od wielu lat
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miła atmosfera
REFERENT DS. EWIDENCJI I ŚWIADCZEŃ (obecny pracownik) –  Wieleń, wielkopolskie2 października 2018
Miła atmosfera pracy, możliwość zdobywania doświadczenia, pomoc starszych koleżanek.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Moje miejsce pracy jest miejscem spełniającym moje oczekiwania, niestety już się tu nie rozwijam
Specjalista ds. Ewidencji i Rozliczeń (obecny pracownik) –  Kartuzy, pomorskie22 marca 2018
W mojej ocenie PUP w Kartuzach jako miejsce pracy gwarantuje stabilność, jednak po 10 latach pracy brak perspektyw awansu i rozwoju.
Plusy
Stabilne zarobki
Minusy
Brak możliwości awansu
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje miła atmosfera
Doradca zawodowy (były pracownik) –  Nowe Miasto Lubawskie, warmińsko-mazurskie20 lutego 2018
Jestem zadowolona z pracy w moim obecnym zakładzie pracy.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
stażysta (obecny pracownik) –  Mielec, podkarpackie31 stycznia 2018
mała możliwość rozwoju zawodowego, kompetencje pracowników wykraczają poza zakres
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pozytywna opinia
Referent- pomoc administracyjna (były pracownik) –  Radzyń Podlaski, lubelskie21 listopada 2017
Przyjazna atmosfera i kultura wśród pracowników urzędu
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stabilna praca
starszy inspektor (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie30 sierpnia 2017
Bardzo dobra atmosfera, stabilizacja, dodatki stazowe. Premie
Plusy
Praca jednozmianowa
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca, w której nie ma perspektyw.
Referent administracyjno-biurowy (obecny pracownik) –  Legionowo, mazowieckie27 czerwca 2017
Powiatowy Urząd Pracy w Legionowie, to miejsce na pozór przyjemne, jednak ma swoje rysy, które psują jej pozytywny wizerunek w oczach pracowników. Jak w każdej pracy są dni, gdzie pracy jest bardzo dużo oraz takie, gdzie trzeba sobie szukać zajęcia. To normalne przy pracy z klientem. Poza kadrą kierowniczą, która nie potrafi doceniać pracownika oraz stosuje nierówne traktowanie poszczególnych działów, firma nie daje możliwości awansu. Potrafi odesłać długoletniego pracownika na grosze stanowisko, by na jego poprzednim umieścić stażystę, bo ten, ze względu na swój charakter nie poradzi sobie na tym gorszym. To frustrujące i skutkujące brakiem motywacji do dalszych starań. Co do współpracowników, można nawiązać bliskie relacje czy nawet przyjaźnie z wieloma z nich. To ewidentny plus tego miejsca. Zarobki miesięczne są na bardzo niskim poziomie. Podnoszą je co nieco premie kwartalne, jednak mimo wszystko nie ma powodów do zadowolenia.
Plusy
Całkiem miła atmosfera
Minusy
Niskie zarobki, nierówne traktowanie pracowników, brak możliwości awansu.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje dobra atmosfera pracy
pracownik administracyjny- staż (były pracownik) –  Kutno, łódzkie13 czerwca 2017
Miła atmosfera pracy, sympatyczni współpracownicy.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ocena negatywna
Doradca zawodowy (były pracownik) –  Śrem, wielkopolskie26 września 2016
Panowała ciągła nerwówka, ciągle odbierałam tylko kolejne telefony z pytaniami czy jest coś gotowe a natłok zadań był taki, że nie nadążało sie z kolejnymi zadaniami. Atmosfera była zniechęcająca a komentarze Pani Dyrektor w stylu "Przeczytajcie ulotkę, chyba umiecie czytać" i kąśliwy uśmiech zniechęcał do pracy i do starań aby wyrobić się z robotą. Srednio jedna osoba w tygodniu wychodziła z gabinetu Pani Dyrektor z płaczem. Szczerze nie polecam tego pracodawcy, chyba że chcesz się nabawić nerwicy żołądka.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dosteteczny
Doradca ds. godzenia zawodowego i rodzinnego (były pracownik) –  Police, ZA10 maja 2015
W urzędzie rozpoczynałam pracę od 7.30 do 15.30. Codziennie wstawałam o 5 rano, pół godziny na ćwiczenia i zbieranie optymizmu na lepsze dziś. Do pracy ze Szczecina do Polic dojeżdżałam trzema środkami lokomocji, czasami na rozgrzewkę do boju pozastawiałam ostatni odcinek trasy nogom i 2 km na piechotę do budynku, żeby się zameldować ;) własnoręcznym podpisem. Kadrowej i księgowej z rana, dawka dowcipów, humoru z życia. Cześć i chwała ludziom pracy. Na plecach własny laptop bo służbowego nie otrzymałam. Poranek kawa z zespołem, kilka zdań co u nas, a reszta ,co do zrobienia w projekcie. I tłumy kobiet poumawianych do mnie na sesje coachingowe. Rekrutacja do projektu, zaczepianie na ulicy pań z wózkami, czy są zarejestrowane w Powiatowym Urzędzie Pracy i zapraszanie do projektu. Animacja stażów pracy, zapoznawanie z rynkiem pracy, dzwonienie po pracodawcach. Czyli wszystko za najniższą cenę pracodawcy. Ale radość, że opór tworzy we mnie żywioł i ducha walki. Ostatecznie wygrałam, a kobiety zmieniły swoje życie.

Najtrudniej było przekonać Panie do projektu, potem do podjęcia stażu i pozostawiania dzieci w żłobku (dofinansowane) ,a w rezultacie do zatrudnienia i stania się z matki pełnoetatowym pracownikiem. Najtrudniej mi było być w różnych rolach w tym projekcie, ale podołałam. Najtrudniej było, kiedy zostałam sama bo drugi doradca z przyczyn zdrowotnych odszedł. Najtrudniej było poświęcić osobisty komputer, który się w końcu zepsuł i nie było już na czym pracować. Najtrudniej jest zasiewać wiarę w ludziach, kiedy samemu z ledwością trzyma się żagiel,a statek w burze się
  więcej... kołysze. Najtrudniej było samej pójść na bezrobocie wiedząc, że pomogło się w zatrudnieniu 50 osób. Ale żyję i jestem ;)

Brak perspektyw rozwoju, byłyśmy biurem projektowym i po osiągnięciu wskaźników projektu, same zostałyśmy na bezrobociu;)
Często myślę o Tych kobietach, o bohaterkach swojego życia. Jak sobie radzą, jak wcielają program godzenia życia rodzinnego z zawodowym, jak rozmawiają z pracodawcą, czy potrafią wynegocjować lepiej i więcej, skuteczniej?, czy są dumne z tego, co stworzyły.

Najprzyjemniej było chodzić między budynkami z papierami, wtedy świeże powietrze, bułka i kefir po drodze, oddech, ptaki, zieleń, wewnętrzny dialog i refleksja.

Dziękuję wspaniałemu zespołowi, A.., B.., I... za pełen profesjonalizm, oddanie i ducha walki o kobiety w tym projekcie. Jesteście wyjątkowe i dzięki tylko Waszemu oddaniu ten projekt się zrealizował. Samych sukcesów na dalszej drodze zawodowej Wam życzę i życzę sobie do spotkania z Wami przy realizacji innych projektów. Dziękuję Pani kadrowej i księgowej za pomoc.
  zwiń
Plusy
Sam jesteś sobie strem żeglarzem okrętem
Minusy
Brak wsprcia merytorycznego i technicznego
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, które gwarantuje stałe dochody
starszy inspektor powiatowy (obecny pracownik) –  Rawicz, WP7 stycznia 2015
Godziny pracy stałe. W większości zaplanowane działania, utrzymane jednak w terminach narzuconych przepisami. Możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji na kursach i szkoleniach. Dobra współpraca z kadrą zarządzającą i pozostałymi pracownikami. Trudności wynikające z szybko zmieniających się przepisów, okresowych braków środków finansowych na realizację zadań, a także z konieczności z indywidualnego podejścia do każdego klienta.
Najwięcej satysfakcji sprawia znalezienie odpowiedniego zatrudnienia dla osoby bezrobotnej i najlepszego kandydata zgodnie z oczekiwaniami pracodawcy.
Plusy
Stałe godziny pracy. Łatwość pogodzenia życia prywatnego z zawodowym
Minusy
Duża dynamika zmian przepisów i braki środków finansowych
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce, gdzie panuje dobra atmosfera.
Pracownik Biurowy (były pracownik) –  Kutno, LO9 października 2014
Praca o charakterze administracyjno biurowym, możliwość poszerzenia wiedzy w tym zakresie.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy dobre do zdobycia doświadczenia
Pracownik administracyjno - biurowy (były pracownik) –  Tarnowskie Góry, SL28 stycznia 2014
Miejsce pracy dobre do zdobycia doświadczenia, jednak bardzo dużo stażystów i praktykantów.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
stanowisko pracy każdemu polecane
Archiwistka - stażysta (były pracownik) –  Bytom, SL28 stycznia 2014
przyjemna praca, bez komplikacjii, w razie problemów każdy raczył z pomocą,
Plusy
przyjemna atmosfera, docenianie pracownika
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie ma
Pośrednik Pracy (były pracownik) –  Poznań, WP8 grudnia 2013
Pełen obowiązków - czyli coś się dzieje dzięki czemu można się szybko wdrożyć. Kadra zarządzająca okazująca ludzką twarz, a wyznaczająca granice i okazująca pracownikowi, że kim kimś gorszym. Wspólpracownicy nie zajmujący się plotkami. Możliwość podnoszenia swoich kwalifikacji na różnego rodzaju szkoleniach.
Plusy
przychylna atmosfera między pracownikami
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w POWIATOWY URZĄD PRACY. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,9
Na podstawie 22 opinii
59
45
35
23
10

Oceny wg kategorii

4,6Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,4Zarobki/pakiet socjalny
3,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,6Kadra zarządzająca
3,7Kultura pracy