Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 179 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (183)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
były pracownik obsługi kliena
Pracownik obsługi klienta (były pracownik) –  zachodniopomorskie13 kwietnia 2017
Na szczęście jestem już byłym pracownikiem Poczty Polskiej. Przepracowałam tam 3 miesiące ( były to dla mnie najgorsze trzy miesiące pracy). Po okresie próbnym postanowiłam odejść. Pisze, to aby ostrzec wszystkie osoby, które noszą się z zamiarem pracy w tej firmie! Nie idźcie tam! To co tam się dzieje jest straszne. Szkolenie trwa jeden dzień i polega na tym, że dowiadujesz się o historii PP oraz przechodzisz szklenie BHP. Na drugi dzień już do urzędu przez 4-5 dni siedzisz u boku nowej koleżanki, aby przyuczyć się do pracy. Niestety bardzo ciężko nauczyć się wszystkiego od razu, a koleżanka, która ma nas uczyć sama jest bardzo zestresowana i zaganiana nie mając czasu na to aby nas Cię przyuczyć. Po czym siadasz samemu przy okienku i radź sobie sam!. Przyjmuj listy, polecaj gazety, książki, kredyty, ubezpieczenia ,cała inny asortyment PP oraz słuchaj zdenerwowanych klientów, że nie mogą dzisiaj odebrać listu ponieważ listonosz nie wrócił jeszcze z rejonu. Jednego dnia przyszło mi nawet promować PODPAŁKĘ DO GRILLA.Nie m czasu nawet na to żeby iść do toalety, a jak już zajdziesz chwilę żeby zjeść, to nagle Pani kierownik Cię woła bo bardzo dużo ludzi. Ciągle dopłacanie, bo coś nie tak. Przy takim natłoku i stresie trudno się nie pomylić. Jeśli chodzi o stabilność zatrudnienia, to można na nie liczyć. Ale to dlatego, że jest tam ciągła rotacja ludzi i ciągle kogoś brakuje. Ludzie zwalniają się sami. Podam przykład, który nie mogę zapomnieć do dnia dzisiejszego. Pani X przyszła wysłać lis, Pani przy obsłudze klienta przyjęła list. Następnego dnia przyszedł zdenerwowany mąż Pani  więcej... X, który stwierdził, że jego żona wysłała wczoraj list, a list dzisiaj wrócił już do nich. Okazało się, że Pani X nie potrafiła nawet prawidłowo napisać nadawcy i odbiorcy, w miejscu odbiorcy napisała siebie. Kogo była wina i musiał ponieść konsekwencje ? Pani, która przyjmowała list musiała zapłacić za list, który adresat wysłał sam do siebie. Bo jej obowiązkiem jest pytać każdej osoby, czy na pewno prawidłowo wypisała adresata i odbiorcę. Naprawdę odradzam wam pracę w PP jest tam stres, ciągłą presja, wiecznie wszystko źle.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 290Nie 20Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
mobbing i wyzysk
asystektka (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie9 kwietnia 2017
najgorsza praca w mojej historii - asystent poczty polskiej. Dają umowę na 3/4 pracujesz na cały etat. Nie rozliczają nadgodzin, więc pracujesz za marne grosze. Marne szkolenie na początku i ciągłe popełnianie błędów, za które trzeba dokładać z własnej kieszeni. Ciągłe pretensje, bo za wolna obsługa, a trzeba sprzedać ubezpieczenie, priorytet, gazetkę, pisankę i założyć konto w banku pocztowym, no i oczywiście w między czasie wystawić awiza i posegregować listy. PARANOJA . dwa lata już tam nie pracuje i jeszcze przyszła mi jakaś nota do zapłaty za usterkę z 2015 roku ???
Minusy
niskei zarobki i ciągłe dokładanie do braków i usterek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 88Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta polska słupsk / kobylnica
Asystent (były pracownik) –  Słupsk, pomorskie4 kwietnia 2017
Wysoka kultura i kompetencje Pani naczelnik pozytywnie wpływały na pracowników. Mimo ogromu zajęć dobrze się tam pracowało.
W innych jednostkach PP bywa z tym różnie
Plusy
Socjal
Minusy
brak przerw przy dużerj ilości klientów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 37Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nita
Asystentka (były pracownik) –  Kraków, małopolskie29 marca 2017
wymagania wielkie nie przekładające się na możliwości zarobkowe i te charytatywne nadgodziny,niewiele osób daje się tak wrabiać więc szukajn=cie iszukajcie pracowników bo już niewielu wam zostało pracować ponad normę za głodową pensję
Plusy
wypłata na czas, w miarę pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki, niepłatne nadgodziny, brak przerw
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dno totalne
asystent (obecny pracownik) –  Opole, opolskie25 marca 2017
Nikomu nie polecam pakować się w PP. Wynagrodzenie w porównaniu do odpowiedzialności i ogromu pracy nie adekwatne. 1500 netto, czasem rzucą jakąś śmieszną premią np. na święta 200 zł. Co nie starcza nawet na braki i kradzieże na urzędzie. Pracuję na filii UP, wszystko jest na naszej głowie od rozliczania listonoszy, przez opracowywanie listów, aż do obsługi klienta.Ci zaś nie zdają sobie sprawy ile jest pracy i że nie tylko naszym obowiązkiem jest ich obsługiwanie, co wiąże się z chamskimi uwagami, poniżaniem i stresem. Współpracownicy jak najbardziej na plus, za to kierownictwo jak dla mnie całe do wymiany. Nikt się nie interesuje czy sobie radzisz, czy jest problem, cokolwiek. Możliwości rozwoju = ZERO, stanowiska wyższe obsadzone przez siostry, kuzynki, brata dziewczyny itp. jak coś się zwolni to na ew. zastępstwo. To co mówią na rozmowach rekrutacyjnych mija się z prawdą.
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki, stres, odpowiedzialność materialna i finansowa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 80NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zła kadra zarządzająca
Listonosz (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie7 marca 2017
Bardzo ciężka praca i ogromna odpowiedzialność finansowa za popełnione błędy ale jeśli ma się swój rejon to człowiek nawiązuje dość bliskie i przyjacielskie stosunki ze swoimi klientami.
Plusy
dobry socjal
Minusy
praca w zmiennych warunkach atmosferycznych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 90Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
poczta polska
ASYSTENT (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie2 marca 2017
praca którą lubię i daje mi satysfakcje, po za zarobkami, praca w miłym towarzystwie . Możliwość rozwoju zawodowego ???
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 38Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
four
Lorry Driver (były pracownik) –  Zabrze23 lutego 2017
A highly enthusiastic hard working person, always eager to learn new skills. An excellent team player, reliability and an ability to adapt to changes with the capacity to learn quickly and work under pressure in demanding environment. An ability to take actions and be sufficient. Looking forward to join a friendly and innovative organisation where I can apply my knowledge and skills contributing to the success of the company
Plusy
Reliable
Minusy
pride
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
taka sobie
listonosz (obecny pracownik) –  kielce19 lutego 2017
.Jestem kobietą pracującą na poczcie 11 lat. Mam juz dosc. Majac 620 punktow doreczen szefowa chce mi dołoży jeszcze 100 nie dam rady. Obciążenie pracą badanie to jakas paranoja nie wiem kto robil ten program ale nie miał zielonego pojęcia. Obcciażenie robi sie przejechanymi kilometrami. Dla przykładu mający u nas w urzedzie 300 punktów a rejon 100 km ma 120% i sie nien napracuje, a ja 620 punktów i 42 km rejon. To obciązenie robi krzywde ciezko pracujacym. Ja sie z tym nie mogę pogodzic . Zwalniam sie mam dosc. Nie dam rady 720 punktow i przy tym wykonac mnóstwo innych rzeczy.
Plusy
fajni ludzie z ktorymi pracuje
Minusy
nie docenia sie ciezkiej pracy listonosza
Czy ta opinia była pomocna?Tak 143Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kleszczele
Listonosz (były pracownik) –  Kleszczele, podlaskie17 lutego 2017
Pracownicy super pani naczelnik nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy pracownicy zmieniają się jak w kalejdoskopie ludzie nie nadążają za zmianami kadrowymi w ciągu kilku .miesięcy zwolnilo się 11 pracowników w tym w ciągu miesiąca 4 osoby 2 listonoszy i 2 asystentki pani naczelnik jak nie ma racji to i tak ja ma czyli praca dla ludzi bez swego zdania bo inaczej jedzie po tobie jak po lysym koniu omijajcie ten urząd szerokim łukiem bo jak tam traficie to od razu szukajcie dobrego psychologa nie polecam chyba że zmieni się naczelniczka
Plusy
Pensja choc niska ale zawsze na czas
Minusy
Niskie zarobki, duze rejony, nawal pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 90Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
biurowo - brak mobbingu, wysoka kultura osobista każdego pracownika
ostanie starszy księgowy (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie1 lutego 2017
Średnia - wszystko zależało z jakimi osobami pracowało się. Bywało trudno - mobbing,brak współpracy i szacunku dla drugiej osoby.
Plusy
pakiet soscjalny
Minusy
Niskie zarobki, niepłacenie ZUS, brak pakietu socjalnego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 26Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
asystent, kontroler (obecny pracownik) –  Zabrze, śląskie31 stycznia 2017
czasami trudna, praca pod presją czasu,
wspołpraca z przełożonymi mozliwa.
współpracownicy ok.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 30Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Up Opoczno zła organizacja pracy.
Stanowisko obsługi klienta (obecny pracownik) –  Opoczno17 stycznia 2017
Niskie zarobki w stosunku do odpowiedzialności finansowej.
Plusy
Pakiet socjalny
Minusy
Niskie zarobki zla organizacja pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 84Nie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Piła
listonosz (były pracownik) –  Piła, wielkopolskie17 stycznia 2017
jako jedyna firma tego typu na terenie kraju nie mam porównania ale spełnia moje oczekiwania co do działania ale w większych miastach nie polecam zatrudnienia dla osób nie posiadających transportu drogowego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 42Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miła współpraca, jednak zarobki względem pracy zostawiają wiele do życzenia.
Listonosz (były pracownik) –  Nowa Sól, lubuskie6 stycznia 2017
Szefostwo placówki bardzo miłe, współpracownicy również, jednak zarobki, które są przydzielane odgórnie zostawiają wiele do życzenia, forma zatrudnienia też pozostawia wiele do życzenia.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 34Nie 24Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  łódzkie3 stycznia 2017
Ludzie fajni ale organizacja pracy i zarobki poniżej krytyki. Wszyscy nowi zatrudnieni na najniższej a dziewczyny na okienkach na 0,8 etatu. Żadnych podwyżek. To co ostatnio było podwyżką niektórym nie wyrównało nawet poprzedniej obniżki. Wymagania nie do spełnienia. Ogromne obciążenie pracą i ciągła presja kierownictwa. Plany, plany, plany !!! Masakra.
Plusy
Fajni ludzie
Minusy
Zarobki, organizacja pracy - poniżej krytyki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 92Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
słaby pracodawca
asystent (były pracownik) –  Warszawa29 grudnia 2016
Żenujący zarząd i ich polityka wobec pracowników szeregowych, nie odpowiedni ludzie na stanowiskach i bardzo żenujące zarobki po 8 latach pracy 1720zl netto
Plusy
umowa o prace
Minusy
bardzo niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pól dnia w komunie, pół w kapitalizmie
Listonosz (obecny pracownik) –  śląskie26 grudnia 2016
Przychodzę do pracy na 5:00-5:30. Segreguję listy zwykłe, czekam w kolejce na wpisanie mi poleconych (czasem i dwie godziny) a potem segreguję je także. Odbieram gazety, pieniądze z kasy (znowu kolejka - do kilkudziesięciu minut w najgorszym razie) i czekam w trzeciej kolejce (kilkanaście do kilkudziesięciu minut) na "listę listów" poleconych. Wychodzę z centrali około 8:45 - 10:30. Większość tego czasu to biurokracja i procedury jak w latach 50. Po wyjściu dylam na autobus. Mam dwie pełne torby poczty i paroletnie zarobki w gotówce w kieszeni. Jadę z tym objuczony jak handlarz normalnym autobusem przez pół miasta. Zaczynam chód tak naprawdę zależnie od dnia między 9:15 a 10:40. I tu nagle według mojego pracodawcy zaczyna się dniówka zadaniowa. Nie ma takiego słowa w umowie żeby była jasność. Roznosząc pocztę i pieniądze kończę ok 16:00. Rozliczam się na poczcie w centrum obsługiwanego rejonu, ale z resztą pieniędzy znów muszę jechać do centrali, oczywiście autobusem. Zdechły, przepocony, padły nie mogę zdać po prostu jakiejś kwoty, tylko musze ja jeszcze rozpisać na konkretne ilości banknotów i monet, nie wiem po kiego diabła. Do domu wracam na wieczór. Nie polecam takiej pracy.
Plusy
Zawsze legalna umowa o pracę, dodatki mrozowe, za bilety lub paliwo, słynne napiwki, faktycznie niebagatelne w ciągu miesiąca
Minusy
Bardzo duże obciązenie pracą i konkretnie ciężarem listów, nacisk na sprzedaż cukierków, zabawek i innych dupereli, zacofane zaplecze i procedury, kierownictwo z innej epoki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 133Nie 9Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
poczta polska odział w zaganiuw
kierowca kat b kurier (były pracownik) –  Żagań, lubuskie14 grudnia 2016
Super. Bez nagany. Bardzo mało skarg ze strony klientów. Wypłaty zawsze płacone w terminie. Sumienne rozliczanie się z fiskusem. W mojej ocenie wizerunek poczty polskiej jest bardzo pozytywny pomimo dużej rotacji pracowników. Szkolenia jakie odebrałem. Poznanie przepisów zasad oraz prawa odzwierciedlaja się w życiu prywatnym a przyjaźnie zawodowe pozostają na długie lata.
Plusy
wspolpraca na zmianie
Minusy
nie pamiętam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 76Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nowa ruda- nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Nowa Ruda, dolnośląskie27 listopada 2016
Listonoszem byłem parę ładnych lat. Co się teraz porobiło z tym zawodem... Masakra. Chore plany sprzedażowe, z czego premia żadna, straszenie, rzucanie po rejonach bez zapoznania z rejonem bo ludzie albo się zwalniają albo uciekają na chorobowe. a odpowiedzialność masakryczna(za zgubienie jednego listu z sądu 1800 kary.) Nie wspomnę o reszcie odpowiedzialności $.
A Nową Rudę radze omijać szerokim łukiem dopóki nie zmieni się naczelnik.
Ogólny chaos, grupki wazeliniarzy chlejących wódę z naczelniczką jest spoko reszta wrogowie. Na dodatek że tak powiem związki naczelniczki z pracownikami...

MASAKRA. DOPÓKI EKIPA RZĄDZĄCA SIĘ NIE ZMIENI STANOWCZO ODRADZAM jest teraz wiele ciekawszych możliwości.
Plusy
socjal
Minusy
niskie zarobki, mobing sprzedażowy i długo wymieniać
Czy ta opinia była pomocna?Tak 98Nie 7Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 183 opinii
536
443
333
228
143

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,7Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy