Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 192 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (196)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadają odpowiedniej wiedzy.
Koordynator (były pracownik) –  Pruszcz Gdański, pomorskie7 sierpnia 2018
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadająca odpowiedniej wiedzy, wykształcenia. Dostali stanowiska 20 lat temu i trzymają się stołków.
Zmuszenie do pracy w soboty, źle rozliczane nadgodziny, atmosfera do kitu, przedłużenie umowy o pracę na czas nieokreslony za mniejsza stawkę niż była na umowie na czas określony ( o ok 13%) - "śmiech na sali"
Plusy
Żadnych
Minusy
Niskie zarobki, fatalna atmosfera, wyzysk
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  wielkopolskie23 lipca 2018
Praca od rana do wieczora bez wypłacania nadgodzin. Do tego pensja 1500zł i ogromna odpowiedzialność finansowa. Dowóz paczek które często przekraczają możliwości uporania się z nimi w pojedynkę. Nie polecam. Jedyne co miłego mnie tam spotkało to ludzie na terenie.
Plusy
Ludzie z terenu
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 76Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem dobrze
pracownik magazynu (były pracownik) –  Komorniki, wielkopolskie9 lipca 2018
Ciężka praca na pakowaniu samochodów ciężarowych, ludzie spokojni.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 10Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
przyjazna atmosfera
Kierowca do 3.5 t (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie24 maja 2018
plusem jest bogata oferta pakietów socjalnych i ubezpieczeń
Plusy
bogaty pakiet socjalny
Minusy
niepewność godzin pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 10Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Orzesze
Listonosz (były pracownik) –  śląskie11 maja 2018
Praca za dwie ,trzy osoby .Duzy tejon rowerowy nie do przerobienia przez jedna osobe na rowerze.Praca od 7.00 do 18.00 ,19.00 bez wyplacania wogole 3-4 godzP.naczelnik z ktora nie mozna sie dogadac,moje prosby z jednej strony wlecialy z drugiej wylecialy.Gdy doszlo do rozmowy przy zamknietych drzwiach jechala po mnie jak po psie.Na koniec dodajac ,,zrozumielismy sie tak?,,.Porazka.NIE POLECAM.
Minusy
Placa nie adekwatna do pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 126Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera
Listonosz (były pracownik) –  Żyraków, podkarpackie9 maja 2018
Byłem zadowolony z pracy. Bardzo przyjemna atmosfera i mili ludzie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 94Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pozytywna
Asystent czynności ekspedycyjnych (były pracownik) –  Milówka, śląskie16 kwietnia 2018
Przyjemna atmosfera i warunki pracy. Wsparcie ze strony załogi.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 23Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niska pensja, praca na akord, kiepskie zarządzanie, chaos w obsłudze abonenta
Obsługa Abonentów Zlecenie (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie23 marca 2018
Praca na akord, brak współpracy między działami, ważniejsza jest norma niż prawidłowe załatwienie sprawy. Brak współpracy między działami, kiepskie kierownictwo. Fałszywe obietnice stałego zatrudnienia, niekończące się umowy zlecenie na 2-3 miesiące. Niska pensja bez perspektyw.
Minusy
Zarobki, akord, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
kierowca (były pracownik) –  podlaskie15 marca 2018
Zaczyna się prace jeszcze przed świtem a kończy po zmroku. Przerwa w środku dnia(średnio 3h) pozwala jedynie na zjedzenie czegoś. W każdej chwili trzeba być przygotowanym, że jednak nie skończy się pracy wcześniej lub nie pójdzie się na przerwę bo jednak "ktoś musi zawieźć tę BARDZO pilną paczkę" a tym "kimś" jesteś TY. Jedyna możliwość "rozwoju" czy "awansu" to przejście na kuriera lub próba zrobienia kategorii C(choć żadnej z tych rzeczy nie nazwałbym awansem XD).
Zarząd ma Cię głęboko w D, trasy ustala jakiś cymbał który chyba nigdy nie jeździł po mieście więcej niż do i z pracy. "Kierownik" nie może nic załatwić. Brak grafiku wychodzącego dalej niż dwa dni a w związku z tym, nie można zaplanować nic. Wynagrodzenie totalnie nie adekwatne do obowiązków pracownika. Na jednym stanowisku różne osoby wykonujące TAKĄ SAMĄ pracę dostają różne wynagrodzenia(różnią się podstawy brutto).
Niektóre samochody nadają się tylko na złom ale jednak trzeba nimi jeździć.
Gorąco nie polecam.
Plusy
co?
Minusy
wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków, nienormowany czas pracy, kadra zarządzająca to jakiś nieśmieszny żart, brak możliwości rozwoju, brak grafiku na więcej niż dwa następne dni, i wiele wiele więcej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 76Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  Rogoźno, wielkopolskie26 lutego 2018
Dużo by tu pisać na tą tragiczną firmę państwową, idąc tam do pracy myślałem, że trzynastki, premie, napiwki czas pracy od poniedziałku do piątku, co mnie mogło lepszego spotkać od takiej pracy? Otóż spotkała mnie największa męczarnia przez jaką przeszedłem, nie wspomnę już o ogromnej odpowiedzialności. Za popełnione przypadkowo błędy bardzo wysokie kary pieniężne. Praca od 9 do nawet 15 godzin na dzień, oczywiście bez zapłaty za nadgodziny, ponieważ jest to praca ZADANIOWA ;) po prostu przykre, bo ja akurat jestem młody i było mi trochę łatwiej ale tam pracują starsi ludzie, którzy dosłownie padają na pysk. Atmosfera z innymi listonoszami była bardzo miła, przyjazna, wszyscy byli dla mnie bardzo pomocni, natomiast zarząd i ogólna polityka firmy to jedna wielka pomyłka. Wytrzymałem dokładnie 44 dni w tym obozie pracy, nikomu nie polecam i z własnego przykaładu radzę! Uciekajcie od takiej pracy jak najdalej, szkoda zdrowia, jest wiele innych ciekawszych możliwości.
Plusy
Niestety w tej organizacji nie ma żadnych plusów. Bo to, że ciężko zarobione pieniądze są na czas, to nie jest żaden plus.
Minusy
Ogromny wyzysk, utrata zdrowia, śmieszne pieniądze, brak rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 167Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo miła atmosfera
Naczelnik Urzędu Pocztowego, Asystent (były pracownik) –  Olsztyn, warmińsko-mazurskie14 lutego 2018
Ciężka praca ale w tamtym czasie bardzo sadysfakcjonujaca.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 31Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra praca stałe zarobki
ekspedytor, (były pracownik) –  Lisi Ogon, kujawsko-pomorskie13 lutego 2018
Praca w firmie stabilnej,wypłata zawsze na czas,stały grafik.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 37Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera
Asystent usług pocztowych (były pracownik) –  Ostrowiec Świętokrzyski, świętokrzyskie6 lutego 2018
Miła przyjazna atmosfera,koleżeńska pomoc,nie ma rywalizacji.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 30Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma z tradycjami i wartościami
Naczelnik (obecny pracownik) –  Gdańsk, pomorskie20 grudnia 2017
Miejsce pracy gdzie panuje miła atmosfera,dająca możliwość rozwoju.
Plusy
Pakiet socjalny
Minusy
Zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 36Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good managent
post office (były pracownik) –  zachodniopomorskie27 listopada 2017
This work has taught me how to solve any problems.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 21Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
atmosfera dobra współpracownicy życzliwi
asystent pocztowy (były pracownik) –  Sejny, podlaskie21 listopada 2017
praca przyjemna oparta na kontakcie z klientem ,stresujące momenty w czasie awarii urządzeń typu drukarka komputer,
Minusy
brak umowy na czas nieokreślony(na stałe)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 25Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera w pracy
asystent (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie14 listopada 2017
Jest to praca z bardzo trudnym i wymagającym klientem w systemie zmianowym. Ludzie z którymi pracuję są bardzo mili i serdeczni. Bardzo niskie zarobki.
Plusy
PAKIET SOCJALNY
Minusy
NISKIE ZAROBKI
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bardzo dobra
asystent - eksepedient (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie9 listopada 2017
praca w której ma się staly kontakt z ludzmi. z mozliwoscia rozwoju
Plusy
rozwoj
Minusy
ciezkie przesylki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 19Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa UP Melomanów
asystent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 listopada 2017
Beznadziejne szkolenie, brak informacji na szkoleniu BHP o limicie w podnoszeniu dla kobiet i mężczyzn, dopuszczenie do pracy bez szkolenia przeciwpożarowego. Naczelnik osoba o dziwnej psychice lubiąca straszyć pracowników którym kończy się umowa. TZW szkolenie stanowiskowe to mit i legenda, 2 dni z kimś przyglądania sie kolejne 2 jak ten ktoś się przygląda i samemu na okienko i radź sobie jak potrafisz. Naczelnik o znikomej wiedzy z zakresu pracy, jak i prawa pracy. Jedno co fajne to ludzie z którymi przyszło mi pracować te 3 miesiące. Kontroler urzędu cudowna osoba która wg mnie powinna być naczelnikiem
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki w stosunku do pracy i odpowiedzialności
Czy ta opinia była pomocna?Tak 44Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Małe urzędy pocztowe to najlepsze miejsce do pracy!
Pracownik obsługi zaplecza (były pracownik) –  Jastarnia, pomorskie25 października 2017
Gdyby nie wysokość pensji z pewnością byłaby to moja najlepsza praca w jakiej miałem możliwość pracować.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 46Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 196 opinii
539
445
334
228
150

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy