Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 188 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (193)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kadra zarządzająca z doświadczeniem
asystent (były pracownik) –  Łódź, łódzkie29 listopada 2018
Kierownicy z dużym doświadczeniem. Dobry socjal, przestrzeganie praw pracownika.
Plusy
dobry socjal
Minusy
niska płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 27Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stabilne miejsce pracy
Kierownik Wieloosobowego Stanowiska Pracy (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie27 listopada 2018
wysoka i stale rozwijająca się kultura pracy,
możliwość dokształcania - przyjazny pracodawca
Plusy
zarobki
Minusy
braki kompetencyjne kadry zarządzającej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 41Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miernie, bidnie, ale stabilnie i pewnie, trochę "państwowo" - wciąż prawie jak budżetówka.
Asystent ds. obsługi Klienta (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie26 listopada 2018
Bardzo odpowiedzialna i wymagająca sporej rzetelności, sumienności i obowiązkowości praca. Dla ludzi z poczuciem pełnienia misji i służebnej roli dla społeczeństwa (nie mylić ze służalczością). Oczywiście niezbędna jest na tym stanowisku spora doza empatii, trzeba być jednocześnie dobrym obserwatorem i psychologiem. Potrzebne oczywiście nerwy ze stali, ponieważ petenci oczekujący w Urzędzie Pocztowym na załatwienie sprawy są dość specyficznym rodzajem klienteli - głównie ze względu na długi czas oczekiwania w kolejce. Trzeba umieć rozmawiać z takimi ludźmi.

Stabilność zatrudnienia mamy wręcz zagwarantowaną przy obecnych brakach kadrowych. Tutaj każdy jest na wagę złota. Z pewnością praca pełna wyzwań, można się tutaj zaprawić w boju i wynieść niemałe doświadczenie. Z pewnością jest pole do rozwoju osobistego. Jeżeli ktoś przetrwa kilka lat na Poczcie w różnych warunkach - przetrwa wszystko.

Pozapłacowa oferta pracodawcy nie powala, ale trzeba przyznać, że socjal jest. Są m.in. paczki na święta dla dzieci, różne formy dofinansowania do wypoczynku (np. tzw. grusza), jest trzynasta pensja, jest tzw. stażowe - wypłacane od trzeciego roku pracy (3% dodatku do pensji), z każdym kolejnym rokiem wzrasta o 1%, aż do 20% maks. Są odprawy emerytalno-rentowe i nagrody jubileuszowe (15, 25, 25 lat pracy). Taka miła pozostałość po PRLu. Są też prężnie działające Związki Zawodowe.

Jest comiesięczna premia (czasowo-jakościowa, zadaniawa), istnieje też kwartalna/wynikowa, jednak w większości urzędów ciężko jest ją osiągnąć.

Pensja podstawowa/zasadnicza w tej chwili to 2.500 zł. brutto
  więcej... plus przywołane wcześniej premie. Problemem są niestety niepełne części etatu zwłaszcza na "okienkach". Zdarza się nierzadko, że jest to praca jedynie na 6-7 godz. Są to wtedy stanowczo zbyt niskie zarobki. Trzeba liczyć na to, że w najbliższej przyszłości to się zmieni. Umowa o pracę to na szczęście podstawa zatrudnienia w Poczcie Polskiej. Szybko można dostać umowę na stałe, tj. na czas nieokreślony. Poczta chce zatrzymać u siebie ludzi, tylko te nieszczęsne zarobki...

Pensje zawsze są wypłacane na czas. Poczta jest rzetelnym pracodawcą, to firmą z 460 letnią historią i tradycją. Ta firma ma duszę i swoją kulturę, to czuć kiedy się tutaj przychodzi. Większość Pocztowców jest jak rodzina. Pracują tutaj nierzadko fascynaci, pasjonaci, hobbyści, ludzie z duszą.

Wspomnieć należy o kartach multisport, bardzo dobrym ubezpieczeniu grupowy na życie, jak i ofercie prywatnej opieki medycznej w placówkach Lux Med na terenie całej Polski. Mając konto w Banku Pocztowym, możemy liczyć na różne drobne upusty i rabaty w ubezpieczeniach pocztowych, bądź przy zamawianiu paczek, częściowy zwrot pieniędzy, tańsze dostawy, zwrot pieniędzy za opłacanie rachunków na poczcie itp. Nie jest to być może zbyt wiele, ale może zainteresować.

Minusem dla mnie poza nie najwyższą pensją jest brak odzieży służbowej dla obsługi Klienta. Tak duża firma powinna zadbać zdecydowanie o prestiż i wygląd pracowników, którzy są wizytówką tej instytucji.
  zwiń
Plusy
umowa o pracę, stabilność zatrudnienia gwarantowana, stażowe, trzynasta pensja, wczasy pod gruszą, paczki dla dzieci na święta, dobre ubezpieczenie grupowe pracowników, prywatna opieka medyczna, zniżki na ofertę bankową i ubezpieczeniową, rabaty przy zamawianiu przesyłek i opłacaniu rachunków
Minusy
wciąż jeszcze niestety niskie zarobki, niepełne części etatu, premia kwartalna nie do wypracowania, rotacja kadr, brak odzieży służbowej (mundurków)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 68Nie 13Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierowca
kierowca (były pracownik) –  Kraków, małopolskie12 listopada 2018
Nie polecam jak poprzednik same raporty nawet za pięciominutowe opuznienia ogólnie kiła i mogiła
Minusy
Wszystko ns minus
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Otwock
Logistyki Listonosz Ochroniarz Sanitariusz (obecny pracownik) –  Otwock, mazowieckie7 listopada 2018
daje 18 na 50 dla swojego przełożonego bardzo słabo traktuje podwładnych
Plusy
pensja na czas i karta multisport
Minusy
/Dużo wymagań
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy jest w porządku
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie2 listopada 2018
Praca na Poczcie na stanowisku doradcy klienta spełnia moje oczekiwania finansowe. Godziny pracy jednozmianowej są dużym atutem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 62Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wynagrodzenie ??!!!
poczta (były pracownik) –  poczta30 października 2018
brak wiadomości o wynagrodzeniu ..i samoocena praca w stresie A minusów pracy brak
Plusy
brak
Minusy
brak inf.o wynagrodzeniu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma zdecydowanie na plus!
Listonosz (były pracownik) –  Pilchowice, śląskie17 października 2018
Do pracy zawsze chodziłam bardzo chętnie. Podobał mi się zadaniowy czas pracy. Po przyjściu do pracy układałam pocztę, segregowałam ją oraz przygotowywałam pieniążki (wypłaty dla emerytów). Jeśli chodzi o rozwój w firmie to na tym stanowisku raczej go nie było - co mi nie przeszkadzało. Kultura miejsca pracy na pięć plus! Najtrudniejsze była jazda z pocztą oraz różnymi przesyłkami bez względu czy za oknem temperatura wynosiła plus 30 stopni czy też minus 19 (a i tak bywało). Do przyjemnych części dnia mogę zdecydowanie zaliczyć kontakt z ludźmi. To był zdecydowanie NAJWIĘKSZY PLUS!
Gdyby nie konieczność przeprowadzki zapewne pracowałabym tam do dziś.
Plusy
kontakt z ludźmi, zadaniowy czas pracy
Minusy
pogoda, praca w różnych warunkach atmosferycznych, ogromne przesyłki zamawiane przez ludzi które było trzeba zabrać z sobą na rower
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 61Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
UP Gryfice
Asystent ds. Obslugi klienta (były pracownik) –  Gryfice4 października 2018
Spędziłam tam dobre 8 miesięcy swojego życia i faktycznie jest wieczna presja i nawet nie chodzi o ilość klientów ale fakt że na każdym kroku trzeba namawiać ludzi na kupno produktów totalnie nie związanych z poczta .. jeszcze trochę będą tam sprzedawać mięso. Sami ludzi z którymi pracowałam byli bardzo pomocni ale prawda jest taka, gdy nie jesteś ogarnięty to nie dasz sobie rady zwłaszcza gdy pomylisz się przy wydawaniu reszty bo przecież Asystent ds obsługi klienta nie przyjmuje tylko listów czy paczek, ale również obsługa banku pocztowego w tym wypłacanie pieniędzy przez klienta proponowaniem założenia konta osobistego a nawet wzięcia kredytu. Oprócz odpowiedzialności za czynności wykonane na okienku każdy z pracowników jest odpowiedzialny materialnie za towar dostępny na sali obsługi jak i za ladą czyli płacisz z własnej kieszeni gdy któraś z koleżanek nie pobierze opłaty za kopertę. Na koniec miesiąca jesteś rozliczany ze swoich planów sprzedażowych... I nie wcale nie znaczków tylko tego całego szmelcu dookoła. Niestety ale to już nie są czasy gdy Poczta Polska była tylko i wyłącznie firma państwowa.
Plusy
Stabilność zatrudnienia
Minusy
Cala reszta włącznie ze śmiesznym etatem 0.875 i płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 63Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
możliwość rozwoju
ekspedient (były pracownik) –  Głuchowo, wielkopolskie2 października 2018
Zdobywanie doświadczenia, możliwość rozwoju, przyjemna atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 31Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Na sali doręczeń jest okej klimat zazwyczaj.
Listonosz (obecny pracownik) –  warmińsko-mazurskie26 września 2018
Praca byłaby nie taka zła, gdyby rejony były faktycznie przystosowane do możliwości. Gdy o 15-16 ludzie z porannej zmiany siedzą już w domu i jedzą obiad, tu dopiero wraca się na bazę i człowieka czeka rozliczanie dziesiątek listów, liczenie pieniędzy i przekazów. W zimę o tej porze jest już ciemno i człowiek ledwie odpocznie, trzeba iść spać i jutro od nowa. Archaiczne metody zarządzania wydawki listów poleconych, listonosz musi je sam sortować i wpisywać do systemu, który często zawiesza się. Potem pośpiech by jak najszybciej wyjść na rejon i często zdarzają się pomyłki, a klienci potrafią robić istne dramaty gdy źle im wrzuci się list. Ogromne pieniądze które nosi się przy sobie po patologicznych rejonach też przysparzają stresu - do dziś nie dostałem żadnego gazu ani nic - pewnie pomyślą dopiero jak coś się stanie. Wadliwy sprzęt - źle działający tablet i rysik, ile czasu straciłem i nerwów przy ludziach bo tablet nie włączał się a rysik nie pisał mimo nowej baterii. Czy praca ma jakieś plusy? Większość ludzi na rejonie jest w porządku, można złapać z nimi więź i kontakty. Usłyszeć ciekawe historie, ale też i smutne, bo życie polskiego emeryta w większości takie jest. Sam ludzie w pracy w porządku, pomocni (oprócz "góry", choć i tu zdarzają się wyjątki). Pieniądze niestety słabe i sytuacje ratują trochę "obrywki". Kolega listonosz z 14 letnim stażem, mega profesjonalista z pasją do tego zawodu, zarabia DWA TYSIĄCE złotych na rękę. Jakiś dramat.Jeśli nie ta umowa o pracę i wolne weekendy, to ja nie wiem kto by przychodził do tej pracy oprócz ludzi pracujących tam od lat.  więcej... Sprzedaż znaczków i innych pierdół pozostawię bez komentarza.  zwiń
Plusy
Kontakt z ludźmi, zazwyczaj dobry klimat na rozdzielni, umowa o pracę, wolne weekendy
Minusy
Słabe pieniądze, ogrom niewdzięcznej często pracy, na rejonie są czasem okropni ludzie, zimno i mokro, niebezpiecznie, niewystarczające wsparcie góry.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 72Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Bonarka Kraków
Obsluga (były pracownik) –  Poczta Bonarka Kraków29 sierpnia 2018
Praca na Poczcie Bonarka Krakow, to praca dla desperatow bez ambicji, bez kultury dla chamow i tepakow.
Plusy
Praca z ludzmi.
Minusy
Brak perspektyw.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
2
Asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie21 sierpnia 2018
Brak możliwości rozwoju
Ogólne podejście do pracownika
Plusy
Ogolne
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 14Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera w miejscu pracy.
obsługa klienta, praca biurowa (były pracownik) –  Szprotawa, lubuskie20 sierpnia 2018
Podstawowy ośmiogodzinny czas pracy. Miła atmosfera.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 51Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Powiat suski20 sierpnia 2018
Nie polecam! O ile praca fajna aczkolwiek ciezka, to atmosfera dno!! Jak i na urzedzie tak i na rejonie (oskarzenia, obgadywanie, dogadywanie, donoszenie)!! Pieniadze snieszne i brak dodatku jak zepsuje sie auto.
Minusy
Zarobki, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
obsługa klienta
Obsługa klienta (były pracownik) –  Ostrzeszów, wielkopolskie13 sierpnia 2018
Praca na pełny etat a umowa na 0,50 etatu i brak perspektyw, że to się zmieni. ,,Wrażenia" z pracy dotyczą Poczty w OSTRZESZOWIE woj. wielkopolskie. Zmieniasz stanowiska praktycznie co dzień. Wszechobecne chamstwo starszych stażem pracowników. Brak umiejętności pracy z komputerem co opóźnia pracę listonosza i paczkowych. Rotacja młodych pracowników ogromna. Znajomy miał styczność z transportem: mają tam kerowcę Pana Ma.....a K...ę osoba niezrównoważona, pisze i dzwoni z donosami na wszystkich i na wszystko co mu się nie podoba. Jest złośliwy wobec nowo zatrudnionych. Jeśli chcecie przeżyć szkołę życia to do poczty w Ostrzeszowie po tej pracy z każdej innej którą podejmiecie będziecie zadowoleni.
Minusy
atmosfera w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadają odpowiedniej wiedzy.
Koordynator (były pracownik) –  Pruszcz Gdański, pomorskie7 sierpnia 2018
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadająca odpowiedniej wiedzy, wykształcenia. Dostali stanowiska 20 lat temu i trzymają się stołków.
Zmuszenie do pracy w soboty, źle rozliczane nadgodziny, atmosfera do kitu, przedłużenie umowy o pracę na czas nieokreslony za mniejsza stawkę niż była na umowie na czas określony ( o ok 13%) - "śmiech na sali"
Plusy
Żadnych
Minusy
Niskie zarobki, fatalna atmosfera, wyzysk
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  wielkopolskie23 lipca 2018
Praca od rana do wieczora bez wypłacania nadgodzin. Do tego pensja 1500zł i ogromna odpowiedzialność finansowa. Dowóz paczek które często przekraczają możliwości uporania się z nimi w pojedynkę. Nie polecam. Jedyne co miłego mnie tam spotkało to ludzie na terenie.
Plusy
Ludzie z terenu
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem dobrze
pracownik magazynu (były pracownik) –  Komorniki, wielkopolskie9 lipca 2018
Ciężka praca na pakowaniu samochodów ciężarowych, ludzie spokojni.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 10Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
przyjazna atmosfera
Kierowca do 3.5 t (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie24 maja 2018
plusem jest bogata oferta pakietów socjalnych i ubezpieczeń
Plusy
bogaty pakiet socjalny
Minusy
niepewność godzin pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 10Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 193 opinii
539
445
334
228
147

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,7Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy