Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 179 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (183)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pracodawce mogę ocenić tylko na ocenę dopuszczającą
opracowanie przesyłek listowych (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie7 marca 2019
Nie polecam pracy w tej firmie.Brak kadry która mądrze zarządzałaby pracownikami.Stosunkowo niskie zarobki.
Plusy
Trzynasta pensja
Minusy
Wszystkie problemy w tej firmie są ignorowane
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie można chorować, bo zaraz zwalniają nawet gdy do pracy przychodzi się z gorączką
Listonosz (były pracownik) –  Starogard Gdański, pomorskie1 marca 2019
Nie polecam tej pracy, z dnia na dzień dostaniesz inny rejon
Czy ta opinia była pomocna?Tak 43Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mniej niż zero ;)
Obsługa klienta (obecny pracownik) –  Żory, śląskie18 lutego 2019
Sytuacja w pracy zalezna od humorkow kadry kierowniczej.... niestety od dłuższego czasu nie jest najlepsza atmosfera. Chyba ze ktos przyjazni sie z p kierownik badz p naczelnik, wtedy ma jak pączek w maśle ;) w przeciwnym wypadku mozna zapomniec o zyciu prywatnym, gdyz zmiany ustalane zlosliwie na przekor pracownikom. Zaletą jest pakiet socjalny, karta Multisport oraz wyplata na czas. Jednak wysokosc wyplaty nie jest adekwatna do zakresu obowiazkow i planow do wykonania. Bez znajomości absolutnie nie ma mozliwosci jakiejkolwiek podwyzki czy awansu. Polecam mlodym, jako zdobycie doświadczenia zawodcwego gdyz przyjmuja wszystkich z braku rąk do pracy ale potem szybko uciekajcie. Czesto mozna uslyszec, ze jesli sie nie podoba to mozna sie zwolnic. Niestety osoby zarzadzajace jeszcze sie nie zorientowaly ze czasy gdy na jedno miejsce bylo kilku chetnych dawno minęły.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 89NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zero totalne zero
listonosz (były pracownik) –  Praszka, opolskie24 stycznia 2019
Jestem osobą sumienną, odpowiedzialną i chętną do pracy, nie boje się ciężkiej pracy, ale praca na poczcie to kołchoz. Poczta to obóz pracy a nie firma z uśmiechniętym listonoszem w reklamie. Na odzież ochronną nie licz- bo to po 2 latach dostaniesz- więc zdzierasz swoje buty, kurtki, spodnie, bluzki .... no bo w pracy musisz wyglądać schludnie
Ciągły nacisk na sprzedaż, kierowniczka się darła że jak coś nam się nie podoba to przecież można się zwolnić. Idziesz w rewir bez przeszkolenia, nie masz nawigacji czy choćby mapy więc wyczerpujesz swój internet i baterie w swoim prywatnym telefonie na szukanie trasy, modlitwa żeby ci bateria wytrzymała- bo jak coś się stanie to po tobie, ale kogo to obejdzie - ty masz dostarczyć pocztę.
Dziennie po 100 listów poleconych, paczki polecone, listy zwykłe, gazety, przekazy, reklamy a jeszcze jakbyście WCISNĘŁY ludziom jakieś ubezpieczenie a może konto w pocztowym, jakieś lampki na Wszystkich Świętych, ozdoby choinkowe, kartki znaczki, a jeszcze pościel, zabawki, słodycze; cukiereczki i ciasteczka ......część rewirów mają po 140 % obciążenia, ale są też takie po 80 (więc co lepsza koleżanka kierowniczki to rewir mniejszy) ..... praca jak dla akwizytora
Praca od 7.00 ale nie wiadomo do której- no bo nie limitowana- rozdasz to wracasz i jak się rozliczysz z tabletu to jeszcze przekazy, sprzedaż i już możesz spokojnie około 18- tej wyjść do domu, zjesz coś umyjesz się i spać bo na nic innego po 11 godzinach pracy nie masz siły, a rano znowu do obozu pracy za 1700 zł / miesięcznie i jak łatwo policzyć 1700zł : i tyrasz jakieś 250 godzin
  więcej... miesięcznie to dostajesz 6.80 zł/ godz :))))
PRACA GODNA POLECENIA
  zwiń
Plusy
nie ma
Minusy
same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 126Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański
pracownik (obecny pracownik) –  WER Pruszcz21 stycznia 2019
Praca fajna ludzie tragedia zarówno kierowniczka od masowych nad. jak i stare babska, które tam pracują i nie dają żyć młodszym. Rotacja pracowników ogromna nie wytrzymują atmosfery.
Plusy
płaca, bardzo fajna praca
Minusy
personel zarządzający
Czy ta opinia była pomocna?Tak 50Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Amazon
Kurier (były pracownik) –  Opalenica, wielkopolskie21 stycznia 2019
Możliwość rozwoju bardzo kiepska , niskie zarobki i praca w złych warunkach atmosferycznych.
Plusy
Fajni ludzie
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dno
kierowca (były pracownik) –  Ratuszowa7 grudnia 2018
Szczerze??? Tragedia!! Pracowalem tam 8 miesiecy. Staralem sie jak moglem. Bedziecie smieciami rzucanymi co tydzien gdzie indziej!! Kolesiostwo z kierownikiem to podstawa. Oczywiscie jesli jestescie znajomymi. W zyciu bym juz tam nie poszedl za zadne pieniadze... czego i Wam nie zycze.
Plusy
nie ma plusow
Minusy
same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 60Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera w pracy okropna. Nie polecam
Obsługa klienta (były pracownik) –  Złotoryja, dolnośląskie6 grudnia 2018
Pracowałam tam 3 dni. Dzis dałam wypowiedzenie. Naczelnik nawet nie spytała mnie dlaczego rezygnuje. Najwyraźniej nie interesowało jej co mam do powiedzenia. Na początku było miło, ale po 1 dniu przypatrywania się kazała posadzić mnie do obsługi klienta! Pracownicy znerwicowani, bo wymaga się od nich oprócz oczywiście wykonywania usług pocztowych, również sprzedaży tego całego badziewia, które teraz sprzedaje poczta. Codziennie każdy pracownik musi mieć sprzedaż na 300zl. Jak nie ma, to dostaje uwagę od naczelnik. Byłam świadkiem jak naczelnik przy klientach dała słowną naganę staremu pracownikowi za to, że ten nie wstaje z krzesła, gdy podchodzi klient do okienka. Naczelnik nie pokazała mi nawet co gdzie się znajduje w budynku poczty, jak np pokój socjalny, gdzie mogę przebrać się czy zjeść, magazyn itd itp
Plusy
Nie ma
Minusy
Niskie zarobki, bo na premię nie ma co liczyć. Brak poszanowania dla pracownika.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 101Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Łódź
Listonosz (były pracownik) –  Łódź, łódzkie6 grudnia 2018
Ja bym się dziesięć razy Zasnatowiła nad pracą. Na rozmowie wstępnej wszystko ładnie kolorowo. Później szkolenie. Przesympatyczna osoba mnie szkoliła, ale co z tego? Nie dostajesz swojego stałego rejonu, chodzisz po innych nie znając okolicy. Jesteś tak zwanym listonoszem rezerwowym. Bilety na dojazd owszem przez pierwsze dwa dni a później już problem jak wolasz (dojazd na rejon i z rejonu). Rozliczanie na zupełnie innej poczcie niż cię uczono na początku, rzeczy poswiecasz swoje( ciekawe kto mi odda za zniszczoną kurtkę), ekwiwalent aż 30 zł. Praca 8h? Na początek zapomnij. A jeszcze jak masz "cudownych" kolegów to robisz po 10h. Wyrabiają cię w rzeczy, których nie zrobiłeś. Pierwszy i ostatni raz :)
Plusy
Ruch
Minusy
Zarobki, atmosfera, co innego mówią przez podpisaniem umowy a co innego wychodzi po podpisaniu umowy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 79Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
asystent (były pracownik) –  KWIDZYN3 grudnia 2018
Pracowałam na stanowisku asystenta 10-18 dodatkowo 7-9.30 Oraz 19.30-20.00 Ekspedycja . Zarobki I podejście do pracownika dno
Plusy
BRAK
Minusy
NISKIE ZAROBKI, BRAK KULTURY
Czy ta opinia była pomocna?Tak 34Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Urząd Gminy Stromiec
asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie30 listopada 2018
Miła atmosfera, godziny pracy bardzo odpowiednie dla kobiety która ma rodzinę.
Plusy
święta wolne
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 18Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kadra zarządzająca z doświadczeniem
asystent (były pracownik) –  Łódź, łódzkie29 listopada 2018
Kierownicy z dużym doświadczeniem. Dobry socjal, przestrzeganie praw pracownika.
Plusy
dobry socjal
Minusy
niska płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 25Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stabilne miejsce pracy
Kierownik Wieloosobowego Stanowiska Pracy (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie27 listopada 2018
wysoka i stale rozwijająca się kultura pracy,
możliwość dokształcania - przyjazny pracodawca
Plusy
zarobki
Minusy
braki kompetencyjne kadry zarządzającej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 39Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miernie, bidnie, ale stabilnie i pewnie, trochę "państwowo" - wciąż prawie jak budżetówka.
Asystent ds. obsługi Klienta (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie26 listopada 2018
Bardzo odpowiedzialna i wymagająca sporej rzetelności, sumienności i obowiązkowości praca. Dla ludzi z poczuciem pełnienia misji i służebnej roli dla społeczeństwa (nie mylić ze służalczością). Oczywiście niezbędna jest na tym stanowisku spora doza empatii, trzeba być jednocześnie dobrym obserwatorem i psychologiem. Potrzebne oczywiście nerwy ze stali, ponieważ petenci oczekujący w Urzędzie Pocztowym na załatwienie sprawy są dość specyficznym rodzajem klienteli - głównie ze względu na długi czas oczekiwania w kolejce. Trzeba umieć rozmawiać z takimi ludźmi.

Stabilność zatrudnienia mamy wręcz zagwarantowaną przy obecnych brakach kadrowych. Tutaj każdy jest na wagę złota. Z pewnością praca pełna wyzwań, można się tutaj zaprawić w boju i wynieść niemałe doświadczenie. Z pewnością jest pole do rozwoju osobistego. Jeżeli ktoś przetrwa kilka lat na Poczcie w różnych warunkach - przetrwa wszystko.

Pozapłacowa oferta pracodawcy nie powala, ale trzeba przyznać, że socjal jest. Są m.in. paczki na święta dla dzieci, różne formy dofinansowania do wypoczynku (np. tzw. grusza), jest trzynasta pensja, jest tzw. stażowe - wypłacane od trzeciego roku pracy (3% dodatku do pensji), z każdym kolejnym rokiem wzrasta o 1%, aż do 20% maks. Są odprawy emerytalno-rentowe i nagrody jubileuszowe (15, 25, 25 lat pracy). Taka miła pozostałość po PRLu. Są też prężnie działające Związki Zawodowe.

Jest comiesięczna premia (czasowo-jakościowa, zadaniawa), istnieje też kwartalna/wynikowa, jednak w większości urzędów ciężko jest ją osiągnąć.

Pensja podstawowa/zasadnicza w tej chwili to 2.500 zł. brutto
  więcej... plus przywołane wcześniej premie. Problemem są niestety niepełne części etatu zwłaszcza na "okienkach". Zdarza się nierzadko, że jest to praca jedynie na 6-7 godz. Są to wtedy stanowczo zbyt niskie zarobki. Trzeba liczyć na to, że w najbliższej przyszłości to się zmieni. Umowa o pracę to na szczęście podstawa zatrudnienia w Poczcie Polskiej. Szybko można dostać umowę na stałe, tj. na czas nieokreślony. Poczta chce zatrzymać u siebie ludzi, tylko te nieszczęsne zarobki...

Pensje zawsze są wypłacane na czas. Poczta jest rzetelnym pracodawcą, to firmą z 460 letnią historią i tradycją. Ta firma ma duszę i swoją kulturę, to czuć kiedy się tutaj przychodzi. Większość Pocztowców jest jak rodzina. Pracują tutaj nierzadko fascynaci, pasjonaci, hobbyści, ludzie z duszą.

Wspomnieć należy o kartach multisport, bardzo dobrym ubezpieczeniu grupowy na życie, jak i ofercie prywatnej opieki medycznej w placówkach Lux Med na terenie całej Polski. Mając konto w Banku Pocztowym, możemy liczyć na różne drobne upusty i rabaty w ubezpieczeniach pocztowych, bądź przy zamawianiu paczek, częściowy zwrot pieniędzy, tańsze dostawy, zwrot pieniędzy za opłacanie rachunków na poczcie itp. Nie jest to być może zbyt wiele, ale może zainteresować.

Minusem dla mnie poza nie najwyższą pensją jest brak odzieży służbowej dla obsługi Klienta. Tak duża firma powinna zadbać zdecydowanie o prestiż i wygląd pracowników, którzy są wizytówką tej instytucji.
  zwiń
Plusy
umowa o pracę, stabilność zatrudnienia gwarantowana, stażowe, trzynasta pensja, wczasy pod gruszą, paczki dla dzieci na święta, dobre ubezpieczenie grupowe pracowników, prywatna opieka medyczna, zniżki na ofertę bankową i ubezpieczeniową, rabaty przy zamawianiu przesyłek i opłacaniu rachunków
Minusy
wciąż jeszcze niestety niskie zarobki, niepełne części etatu, premia kwartalna nie do wypracowania, rotacja kadr, brak odzieży służbowej (mundurków)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 13Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierowca
kierowca (były pracownik) –  Kraków, małopolskie12 listopada 2018
Nie polecam jak poprzednik same raporty nawet za pięciominutowe opuznienia ogólnie kiła i mogiła
Minusy
Wszystko ns minus
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Otwock
Logistyki Listonosz Ochroniarz Sanitariusz (obecny pracownik) –  Otwock, mazowieckie7 listopada 2018
daje 18 na 50 dla swojego przełożonego bardzo słabo traktuje podwładnych
Plusy
pensja na czas i karta multisport
Minusy
/Dużo wymagań
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy jest w porządku
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie2 listopada 2018
Praca na Poczcie na stanowisku doradcy klienta spełnia moje oczekiwania finansowe. Godziny pracy jednozmianowej są dużym atutem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 57Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wynagrodzenie ??!!!
poczta (były pracownik) –  poczta30 października 2018
brak wiadomości o wynagrodzeniu ..i samoocena praca w stresie A minusów pracy brak
Plusy
brak
Minusy
brak inf.o wynagrodzeniu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma zdecydowanie na plus!
Listonosz (były pracownik) –  Pilchowice, śląskie17 października 2018
Do pracy zawsze chodziłam bardzo chętnie. Podobał mi się zadaniowy czas pracy. Po przyjściu do pracy układałam pocztę, segregowałam ją oraz przygotowywałam pieniążki (wypłaty dla emerytów). Jeśli chodzi o rozwój w firmie to na tym stanowisku raczej go nie było - co mi nie przeszkadzało. Kultura miejsca pracy na pięć plus! Najtrudniejsze była jazda z pocztą oraz różnymi przesyłkami bez względu czy za oknem temperatura wynosiła plus 30 stopni czy też minus 19 (a i tak bywało). Do przyjemnych części dnia mogę zdecydowanie zaliczyć kontakt z ludźmi. To był zdecydowanie NAJWIĘKSZY PLUS!
Gdyby nie konieczność przeprowadzki zapewne pracowałabym tam do dziś.
Plusy
kontakt z ludźmi, zadaniowy czas pracy
Minusy
pogoda, praca w różnych warunkach atmosferycznych, ogromne przesyłki zamawiane przez ludzi które było trzeba zabrać z sobą na rower
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 52Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
UP Gryfice
Asystent ds. Obslugi klienta (były pracownik) –  Gryfice4 października 2018
Spędziłam tam dobre 8 miesięcy swojego życia i faktycznie jest wieczna presja i nawet nie chodzi o ilość klientów ale fakt że na każdym kroku trzeba namawiać ludzi na kupno produktów totalnie nie związanych z poczta .. jeszcze trochę będą tam sprzedawać mięso. Sami ludzi z którymi pracowałam byli bardzo pomocni ale prawda jest taka, gdy nie jesteś ogarnięty to nie dasz sobie rady zwłaszcza gdy pomylisz się przy wydawaniu reszty bo przecież Asystent ds obsługi klienta nie przyjmuje tylko listów czy paczek, ale również obsługa banku pocztowego w tym wypłacanie pieniędzy przez klienta proponowaniem założenia konta osobistego a nawet wzięcia kredytu. Oprócz odpowiedzialności za czynności wykonane na okienku każdy z pracowników jest odpowiedzialny materialnie za towar dostępny na sali obsługi jak i za ladą czyli płacisz z własnej kieszeni gdy któraś z koleżanek nie pobierze opłaty za kopertę. Na koniec miesiąca jesteś rozliczany ze swoich planów sprzedażowych... I nie wcale nie znaczków tylko tego całego szmelcu dookoła. Niestety ale to już nie są czasy gdy Poczta Polska była tylko i wyłącznie firma państwowa.
Plusy
Stabilność zatrudnienia
Minusy
Cala reszta włącznie ze śmiesznym etatem 0.875 i płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 58Nie 1Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 183 opinii
536
443
333
228
143

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,7Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy