Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 193 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (197)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Komuna Paryska
Asystentka Zarządu (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie26 czerwca 2019
Bardzo słaby pracodawca. Czujesz się jak za czasów pracy w Stoczni Gdynia. Kadra zarządzająca nie istnieje bo są na stolikach ze względu na lata pracy lub koneksje rodzinne - nie posiadają wykształcenia ani kompetencji. Nie są szkoleni. Poczta po prostu się toczy jako firma. Ręka rękę myje. Dupowchodzenie normą pracowniczą. Związki zawodowe fikcją. Pensja za tak ciężka i odpowiedzialną pracę URAGAJACA! Szkoda bo młodzi uciekają, nowych nie ma tylko stazowi trzymają się stołków i guzik robią. Nie polecam.
Plusy
Brak
Minusy
Bardzo wiele
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mobbing w zamian za proste pytania
Obsługa klienta (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie26 czerwca 2019
Upały, brak klimatyzacji, pracodawca nie zapewnia chłodnej wody, czegokolwiek. Jednocześnie oczekuje od pracownika potulnosci a jaką kolwiek sugestie czy prośbę kwituje mobbingowymi odżywkami wręcz krzykiem o roszczeniowosco albo jak i się nie podoba to wiesz co robić. Podsumowując Poczta Polska nie dba o polskich pracowników. Tak jest przynajmniej w Bydgoszczy w pechowych urzędach. Roszczeniowosco mylona jest z prawem pracy i troska o minimalne ludzkie traktowanie... Pisana polityka PP i Pana Prezesa jest słuszna tylko NIE MA JEJ W ŻYCIU
Minusy
Brak kultury naczelników. Mobbing. Brak faktycznej troski o pracownika.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański SL
Sortowacz (były pracownik) –  WER Pruszcz Gdański16 czerwca 2019
Powszechny mobbing nowo zatrudnionych młodych osób. Przede wszystkim przez KIEROWNIKA ZMIANY oraz osoby starsze na tym samym stanowisku. Atmosfera w pracy jest tragiczna, ciągłe wyśmiewanie, plotkowanie, przewracanie oczami gdy ktoś czegoś nie potrafi, zlecanie wykonywania bezsensownych i niepotrzebnych zadań. Trzeba być dupowłazem aby u kogokolwiek zaplusować. Śmieszne zarobki, ponieważ praca jest naprawdę bardzo ciężka oraz wykańczająca psychicznie jak i fizycznie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Taka dola listonosza
Listonosz (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie16 czerwca 2019
Pracowałem w wielu miejscach, i nawet z tych "najgorszych" po czasie potrafiłem wyciągnąć jakieś lepsze wspomnienie - po półroczu spędzonym jako listonosz odkryłem, że tu nie mogę znaleźć żadnego (jedynie niektórych ludzi z rejonu wspominam ciepło). Poczta to nadal twór archaiczny, zatęchły minionym systemem, który mógłby być lepszy, ale mu się nie chce. Gdy odejdą listonosze którym już nie dużo brakuje do emerytury, a takich jest 90%, wtedy poczta zaplacze rzewnymi łzami, bo nie robi nic, by tamci mieli następców. Ludzie uciekali po miesięcu, przerażeni nawałem pracy i obowiązków, i tym, jak nędzne za to wszystko dostaje się pieniądze. Ogromne rejony, naręcza listów i paczek poleconych, setki zwykłych, przekazy pieniężne, przesyłki z Chin, ulotki i sławna karma dla psów i kotów, i to trzeba wszystko roznieść w parę godzin, jeśli chce się wrócić do domu wcześniej niż na kolację. Ludzie w większości na rejonie byli okej i więcej, ale znalazło się kilka osób które tylko czekały by zmieszać cię z błotem, bo omyłkowo źle wrzucileś rachunek na prąd. Wieczne problemy z tabletami i sprzętem. Jestem akurat na emigracji i gdy widzę ichniego postmana pracującego z uśniechem i wyposażonego jak profesjonalista, a gdy przypomnę sobie znerwicowanego, wyglądającego jak łachmaniarz polskiego listonosza, to czuję odrazę do Poczty Polskiej, że na takie coś pozwala.
Plusy
Ludzie na rejonie, inni listonosze w większości to spoko ludzie, czasem wypłacaki nadgodziny
Minusy
Za dużo wymieniac. Wszystko w tekście
Czy ta opinia była pomocna?Tak 75Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska mobbing w placówkach
listonosz (były pracownik) –  wielkopolska11 czerwca 2019
Firma jak firma, wszędzie trzeba pracować , ale kadra zarządzająca niższego szczebla w placówkach pocztowych typu kierownik czy naczelnik to tragedia , ludzie którzy nigdzie się nie sprawdzili , bo pojęcia i wiedzy mało , więc nikt ich nie przyjmie , a tutaj trochę władzy i można się wyżyć na podwładnych i podnieść swoje małe ego.Szkoda że góra przymyka na to oczy , ale cóż , gdzie znajdą za te pieniądze kogoś na poziomie i z kulturą osobistą , a w dodatku na tyle bystrego , żeby ogarniał to zamieszanie.Może gdyby byli to ludzie na poziomie i mieli pojecie o zarządzaniu zasobami ludzkimi ( a nie wyzyskiwaniu swojego pracownika, byle tylko dostać jego kosztem parę złotych premii ) PP MIAŁABY I PRZYCHODY I ZADOWOLONYCH I DOBRZE OPŁACANYCH PRACOWNIKÓW. O nadgodzinach płatnych można pomarzyć , chyba że się uda wyprosić ( jakie to poniżające - pan/pani władca naczelnik łaskawie niewolnikowi dopisze , jak był grzeczny albo donosił na innych). O premiach już ktoś pisał , albo śmieszne parę zł brutto ,jak żebrakowi , a z reguły nic. Jednym słowem średniowiecze, albo lepiej - wyzysk feudalny. Nie polecam , sam szukam czegoś innego , nawet za mniejsze pieniądze ( jeśli ktoś mniej płaci , bo PP daje podwyżkę tylko jak wzrasta najniższa krajowa, bo nie ma innego wyjścia) , byle widziano we mnie człowieka i nie traktowano jak zło konieczne ,a nawet śmiecia.
Plusy
Jałmużna RAZ W MIESIĄCU, male rachunki np. za prąd bo jesteś gościem w domu
Minusy
Zniszczone nerwy, zdrowie, samochód
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownik
Listonosz (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie5 czerwca 2019
Zanim się zatrudnisz w tej komunistycznym kolchozie musisz wiedzieć bo nie usłyszysz tego w trakcie rekrutacji : pensja podstawa to żenada. Premia jedna nie do zdobycia (firma na minusie), druga premiera to 60 zł brutto. Trzecia to absencyjna ok 10% twojej podstawy. Stazowe za 3 lata jak doczekasz w wysokości 60 brutto. 13 pensja to fikcja bo nie otrzymasz jej bo umowy są na czas określony a tuż przed nią ci nie przedłuża. Wyjadacze z 20 / 30 letnim stażem nic nie robią bo nie muszą. Wszechobecny alkohol w godzinach pracy to norma. Jak nie pijesz to nie jesteś swój chłop. Kompetencji kadry kierowniczej nie oczekuj bo wszyscy są po rodzinie i z dlugoletnimi układami. Narzędzia pracy zepsute i z minionej epoki. No ale jest Multisport! Przeczytaj opinie w internecie i poważnie to przemysl. Powodzenia.
Plusy
Multisport za 46
Minusy
Bardzo dużo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański
pracownik (były pracownik) –  WER Pruszcz31 maja 2019
Kierowniczka Ksymena ds masowych nadawców niekompetentna, powszechny mobbing
Plusy
duża firma
Minusy
personel zarządzający
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czy ktoś z byłych pracowników Poczty miał problemy z odzyskaniem ostatniego należnego wynagrodzenia?
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie17 maja 2019
Fatalnie po całości , dno, najgorsze jednak jest to, że nie zapłacili ostatniego wynagrodzenia tzn. płacili po 100, 50 itp. ochłapy ale suma tych przelewów nie zgadzała się z kwotą naliczoną przez Kadry. Bardzo proszę o kontakt osoby, które miały lub mają podobny problem z Pocztą.
Plusy
zdobycie doświadczenia?
Minusy
niskie zaobki, brak ostatniej wypłaty
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam kołchoz
listonosz (były pracownik) –  up2 skierniewice8 maja 2019
pracowałem około lat jako listonosz w up 2 skierniewice z własnym autem,za zużycie auta za mało płacą z kilometra ,auto dostaje po ,dupie ,w terenie spalanie 2 krotnie wyższe niż normalnieniskie zarobki za tą prace,idziesz do pracy i na biegu zmieniają ci rejon,rozbiórki rejonów jak ktoś jest urlopie itp.pracujesz charytatywnie ,nie płacą dodatkowo a robotę trzeba zrobić,nie sprawiedliwy podział rejonów ,przykład na 1 rejonie praca bezstresowa ,mało poleconych .paczek ,zwykłych listów itd,na innym rejonie padasz na mordę i nie wyrobisz sie aby jednego dnia wszystko roznieść,nie wszyscy ale jest wiele ludzi że myślą ze on jest klijentem a listonosz jest nikim,mineły czasy szacunku dla listonosza,ale to jest tylko wina kierowników i naczelników,jeżeli nie pozmniejszają rejonów i nie podniosą płacy ,nie polecam
Plusy
napiwki z ręt i emerytur
Minusy
małe zarobki, brak szacunku dla pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 59Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zdecydowanie nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Kętrzyn, warmińsko-mazurskie29 kwietnia 2019
Dostałem ofertę pracy na poczcie jako listonosz samochodowy, Pracowałem dwa tygodnie za które otrzymałem 800 zł 😂😂😂i odszedlem, to jest śmieszne jakie wynagrodzenie dostajesz w porównaniu do twoich obowiązków i odpowiedzialności, poczta polska to istny cyrk co tam się dzieje
Plusy
Napiwki z przekazów(rent, emerytur) 😂
Minusy
Najniższa Krajowa, masa dodatkowych obowiązków, częste zmiany rejonów)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 45Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam
listonosz (były pracownik) –  Zakopane, małopolskie31 marca 2019
nie polecam, trzeba kupic stary rower i mini malna krajowa zarobki.
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Polecam
Kurier (obecny pracownik) –  Tarnobrzeg, podkarpackie12 marca 2019
Pracuję jako listonosz paczkowy od ponad roku i wszystko jest bardzo dobrze. Zarabiam średnio 2500 zł netto przy pracy około 8 godzin dziennie. Praca bardzo dobre, nie ma zapierdzielania jak w innych firmach kurierskich. Praca od poniedziałku do piątku, więc mamy weekend wolny. POLECAM, nie słuchajcie się opinii które nic nie wnoszą, to tylko konkurencja potrafi pisać tak gówniane opinie jakie znajdziecie na dole. Pozdrawiam!
Plusy
Dobre zarobki, miła atmosfera, praca od poniedziałku do piątku, wolne weekendy, umowa o pracę, polecam
Minusy
BRAK
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 74Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
niedouczona kadra i wszechobecny brud
kierowca kat b (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie11 marca 2019
nikomu nie polecam pracy u tego pracodawcy.
brak standaryzacji, brak szkolen, brak innowacji
Minusy
niskie zarobki duzo pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 93Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierowca
kierowca (były pracownik) –  zachodniopomorskie9 marca 2019
Zarobki to czysty żart, pracujesz całe dnie za grosze w dodatku warunki katastrofa. Auta dobite, smierdzace wraki. Atmosfera z ludźmi - brak słów, ciągle coś. Nie polecam pracodawcy. W dzisiejszych czasach żeby zarabiać 2200 netto przy ponad 200 godzinach to skandal.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 52Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pracodawce mogę ocenić tylko na ocenę dopuszczającą
opracowanie przesyłek listowych (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie7 marca 2019
Nie polecam pracy w tej firmie.Brak kadry która mądrze zarządzałaby pracownikami.Stosunkowo niskie zarobki.
Plusy
Trzynasta pensja
Minusy
Wszystkie problemy w tej firmie są ignorowane
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie można chorować, bo zaraz zwalniają nawet gdy do pracy przychodzi się z gorączką
Listonosz (były pracownik) –  Starogard Gdański, pomorskie1 marca 2019
Nie polecam tej pracy, z dnia na dzień dostaniesz inny rejon
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mniej niż zero ;)
Obsługa klienta (obecny pracownik) –  Żory, śląskie18 lutego 2019
Sytuacja w pracy zalezna od humorkow kadry kierowniczej.... niestety od dłuższego czasu nie jest najlepsza atmosfera. Chyba ze ktos przyjazni sie z p kierownik badz p naczelnik, wtedy ma jak pączek w maśle ;) w przeciwnym wypadku mozna zapomniec o zyciu prywatnym, gdyz zmiany ustalane zlosliwie na przekor pracownikom. Zaletą jest pakiet socjalny, karta Multisport oraz wyplata na czas. Jednak wysokosc wyplaty nie jest adekwatna do zakresu obowiazkow i planow do wykonania. Bez znajomości absolutnie nie ma mozliwosci jakiejkolwiek podwyzki czy awansu. Polecam mlodym, jako zdobycie doświadczenia zawodcwego gdyz przyjmuja wszystkich z braku rąk do pracy ale potem szybko uciekajcie. Czesto mozna uslyszec, ze jesli sie nie podoba to mozna sie zwolnic. Niestety osoby zarzadzajace jeszcze sie nie zorientowaly ze czasy gdy na jedno miejsce bylo kilku chetnych dawno minęły.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 102NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zero totalne zero
listonosz (były pracownik) –  Praszka, opolskie24 stycznia 2019
Jestem osobą sumienną, odpowiedzialną i chętną do pracy, nie boje się ciężkiej pracy, ale praca na poczcie to kołchoz. Poczta to obóz pracy a nie firma z uśmiechniętym listonoszem w reklamie. Na odzież ochronną nie licz- bo to po 2 latach dostaniesz- więc zdzierasz swoje buty, kurtki, spodnie, bluzki .... no bo w pracy musisz wyglądać schludnie
Ciągły nacisk na sprzedaż, kierowniczka się darła że jak coś nam się nie podoba to przecież można się zwolnić. Idziesz w rewir bez przeszkolenia, nie masz nawigacji czy choćby mapy więc wyczerpujesz swój internet i baterie w swoim prywatnym telefonie na szukanie trasy, modlitwa żeby ci bateria wytrzymała- bo jak coś się stanie to po tobie, ale kogo to obejdzie - ty masz dostarczyć pocztę.
Dziennie po 100 listów poleconych, paczki polecone, listy zwykłe, gazety, przekazy, reklamy a jeszcze jakbyście WCISNĘŁY ludziom jakieś ubezpieczenie a może konto w pocztowym, jakieś lampki na Wszystkich Świętych, ozdoby choinkowe, kartki znaczki, a jeszcze pościel, zabawki, słodycze; cukiereczki i ciasteczka ......część rewirów mają po 140 % obciążenia, ale są też takie po 80 (więc co lepsza koleżanka kierowniczki to rewir mniejszy) ..... praca jak dla akwizytora
Praca od 7.00 ale nie wiadomo do której- no bo nie limitowana- rozdasz to wracasz i jak się rozliczysz z tabletu to jeszcze przekazy, sprzedaż i już możesz spokojnie około 18- tej wyjść do domu, zjesz coś umyjesz się i spać bo na nic innego po 11 godzinach pracy nie masz siły, a rano znowu do obozu pracy za 1700 zł / miesięcznie i jak łatwo policzyć 1700zł : i tyrasz jakieś 250 godzin
  więcej... miesięcznie to dostajesz 6.80 zł/ godz :))))
PRACA GODNA POLECENIA
  zwiń
Plusy
nie ma
Minusy
same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 141Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański
pracownik (obecny pracownik) –  WER Pruszcz21 stycznia 2019
Praca fajna ludzie tragedia zarówno kierowniczka od masowych nad. jak i stare babska, które tam pracują i nie dają żyć młodszym. Rotacja pracowników ogromna nie wytrzymują atmosfery.
Plusy
płaca, bardzo fajna praca
Minusy
personel zarządzający
Czy ta opinia była pomocna?Tak 54Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Amazon
Kurier (były pracownik) –  Opalenica, wielkopolskie21 stycznia 2019
Możliwość rozwoju bardzo kiepska , niskie zarobki i praca w złych warunkach atmosferycznych.
Plusy
Fajni ludzie
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31Nie 1Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 197 opinii
539
445
334
229
150

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy