Opinie dot. stanowiska Specjalista ds. obsługi klienta (m/k) w firmie Poczta Polska

Znaleziono 22 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (195)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Słaba praca słaba płaca
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie10 października 2019
Z premia można wyciągnąć może 2 tysiące na rękę, odpowiedzialność materialna zabierają z pensji..
Jedyny plus to tani multisport
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Up trzebnica
Obsługa klienta (były pracownik) –  Trzebnica, dolnośląskie19 lipca 2019
Praca w Urzedzie Pocztowym wg mnie jest bardzo dobrym miejscem na start dla młodych ludzi zaraz po szkole, jest to praca w której odnalazlam sie jak nigdzie indziej, co prawda wiedzy do przyswojenia jest meeega duzo, ale proszę mi uwierzyć , ze da sie to wszytko ogarnąć. Ja zmieniłam miejsce zatrudnienia z powodów tylko i wyłącznie finansowych. Chcąc sie usamodzielnić i pójść na swoje ,pensja pocztowca niestety nie wystarczy.
Plusy
ubezpieczenie grupowe, pakiet medyczny, karta sportowa
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 19Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska S.A. Nikomu nie polecam pracy tutaj.
Stanowisko ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Warszawa9 lipca 2019
Beznadziejne zarobki, ciągły pośpiech i ogromny stres. Niesprawny, przestarzały sprzęt i programy komputerowe. Niegrzeczne traktowanie pracowników, tak ze strony klientów, jak i kadry zarządzającej. Odradzam każdemu pracę w tej firmie.
Plusy
Brak
Minusy
Śmieszne małe zarobki przy dużej odpowiedzialności finansowej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bytom, karola miarki
Obsługa klienta (były pracownik) –  Bytom, śląskie6 lipca 2019
Naczelnik P. Grzegorczyk i P. Michalska to osoby nie na właściwym stanowisku. Trzeba mieć dobre znajomości i pracować bez słowa, nie mozna się im sprzeciwić bo zniszczą pracownika. Nie polecam.
Plusy
Nie ma zadnych
Minusy
Kadra nie na właściwym stanowisku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca tylko dla młodych... A potem uciekać
Obsługa klienta (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie28 czerwca 2019
Tak jak w tytule. Praca na poczcie jako 1 praca w życiu w celu nabycia doświadczenia. Nie rozumiem młodych osób które pracują tam dłużej niż rok. Ja dokładnie po 9 mscach się zwolniłam. Teraz mam o niebo lepszą pracę - rozwinęłam skrzydła. Zarobki na poczcie to dno nie ma nawet o czym mówić. Atmosfera zależy na kogo się trafi na zmianie. Naczelnik i kierowniczka - mobbing, wyzysk pracownika. Brak szans na jakikolwiek awans i rozwój. Masz tylko siedzieć na obsludze klienta i się użerać - pomimo posiadania wyższego wykształcenia w administracji i kadrach. Lepsze stanowiska.... zapomnij! Podsumowując praca dobra dla mało wymagajacych i mało ambitnych osób.
Plusy
Umowa o pracę - chociaż teraz to już wszędzie standard.
Minusy
Za dużo żeby się rozpisywać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mobbing w zamian za proste pytania
Obsługa klienta (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie26 czerwca 2019
Upały, brak klimatyzacji, pracodawca nie zapewnia chłodnej wody, czegokolwiek. Jednocześnie oczekuje od pracownika potulnosci a jaką kolwiek sugestie czy prośbę kwituje mobbingowymi odżywkami wręcz krzykiem o roszczeniowosco albo jak i się nie podoba to wiesz co robić. Podsumowując Poczta Polska nie dba o polskich pracowników. Tak jest przynajmniej w Bydgoszczy w pechowych urzędach. Roszczeniowosco mylona jest z prawem pracy i troska o minimalne ludzkie traktowanie... Pisana polityka PP i Pana Prezesa jest słuszna tylko NIE MA JEJ W ŻYCIU
Minusy
Brak kultury naczelników. Mobbing. Brak faktycznej troski o pracownika.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czy ktoś z byłych pracowników Poczty miał problemy z odzyskaniem ostatniego należnego wynagrodzenia?
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie17 maja 2019
Fatalnie po całości , dno, najgorsze jednak jest to, że nie zapłacili ostatniego wynagrodzenia tzn. płacili po 100, 50 itp. ochłapy ale suma tych przelewów nie zgadzała się z kwotą naliczoną przez Kadry. Bardzo proszę o kontakt osoby, które miały lub mają podobny problem z Pocztą.
Plusy
zdobycie doświadczenia?
Minusy
niskie zaobki, brak ostatniej wypłaty
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mniej niż zero ;)
Obsługa klienta (obecny pracownik) –  Żory, śląskie18 lutego 2019
Sytuacja w pracy zalezna od humorkow kadry kierowniczej.... niestety od dłuższego czasu nie jest najlepsza atmosfera. Chyba ze ktos przyjazni sie z p kierownik badz p naczelnik, wtedy ma jak pączek w maśle ;) w przeciwnym wypadku mozna zapomniec o zyciu prywatnym, gdyz zmiany ustalane zlosliwie na przekor pracownikom. Zaletą jest pakiet socjalny, karta Multisport oraz wyplata na czas. Jednak wysokosc wyplaty nie jest adekwatna do zakresu obowiazkow i planow do wykonania. Bez znajomości absolutnie nie ma mozliwosci jakiejkolwiek podwyzki czy awansu. Polecam mlodym, jako zdobycie doświadczenia zawodcwego gdyz przyjmuja wszystkich z braku rąk do pracy ale potem szybko uciekajcie. Czesto mozna uslyszec, ze jesli sie nie podoba to mozna sie zwolnic. Niestety osoby zarzadzajace jeszcze sie nie zorientowaly ze czasy gdy na jedno miejsce bylo kilku chetnych dawno minęły.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 96NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera w pracy okropna. Nie polecam
Obsługa klienta (były pracownik) –  Złotoryja, dolnośląskie6 grudnia 2018
Pracowałam tam 3 dni. Dzis dałam wypowiedzenie. Naczelnik nawet nie spytała mnie dlaczego rezygnuje. Najwyraźniej nie interesowało jej co mam do powiedzenia. Na początku było miło, ale po 1 dniu przypatrywania się kazała posadzić mnie do obsługi klienta! Pracownicy znerwicowani, bo wymaga się od nich oprócz oczywiście wykonywania usług pocztowych, również sprzedaży tego całego badziewia, które teraz sprzedaje poczta. Codziennie każdy pracownik musi mieć sprzedaż na 300zl. Jak nie ma, to dostaje uwagę od naczelnik. Byłam świadkiem jak naczelnik przy klientach dała słowną naganę staremu pracownikowi za to, że ten nie wstaje z krzesła, gdy podchodzi klient do okienka. Naczelnik nie pokazała mi nawet co gdzie się znajduje w budynku poczty, jak np pokój socjalny, gdzie mogę przebrać się czy zjeść, magazyn itd itp
Plusy
Nie ma
Minusy
Niskie zarobki, bo na premię nie ma co liczyć. Brak poszanowania dla pracownika.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 108Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy jest w porządku
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie2 listopada 2018
Praca na Poczcie na stanowisku doradcy klienta spełnia moje oczekiwania finansowe. Godziny pracy jednozmianowej są dużym atutem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 62Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
UP Gryfice
Asystent ds. Obslugi klienta (były pracownik) –  Gryfice4 października 2018
Spędziłam tam dobre 8 miesięcy swojego życia i faktycznie jest wieczna presja i nawet nie chodzi o ilość klientów ale fakt że na każdym kroku trzeba namawiać ludzi na kupno produktów totalnie nie związanych z poczta .. jeszcze trochę będą tam sprzedawać mięso. Sami ludzi z którymi pracowałam byli bardzo pomocni ale prawda jest taka, gdy nie jesteś ogarnięty to nie dasz sobie rady zwłaszcza gdy pomylisz się przy wydawaniu reszty bo przecież Asystent ds obsługi klienta nie przyjmuje tylko listów czy paczek, ale również obsługa banku pocztowego w tym wypłacanie pieniędzy przez klienta proponowaniem założenia konta osobistego a nawet wzięcia kredytu. Oprócz odpowiedzialności za czynności wykonane na okienku każdy z pracowników jest odpowiedzialny materialnie za towar dostępny na sali obsługi jak i za ladą czyli płacisz z własnej kieszeni gdy któraś z koleżanek nie pobierze opłaty za kopertę. Na koniec miesiąca jesteś rozliczany ze swoich planów sprzedażowych... I nie wcale nie znaczków tylko tego całego szmelcu dookoła. Niestety ale to już nie są czasy gdy Poczta Polska była tylko i wyłącznie firma państwowa.
Plusy
Stabilność zatrudnienia
Minusy
Cala reszta włącznie ze śmiesznym etatem 0.875 i płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 63Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera w miejscu pracy.
obsługa klienta, praca biurowa (były pracownik) –  Szprotawa, lubuskie20 sierpnia 2018
Podstawowy ośmiogodzinny czas pracy. Miła atmosfera.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 51Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
obsługa klienta
Obsługa klienta (były pracownik) –  Ostrzeszów, wielkopolskie13 sierpnia 2018
Praca na pełny etat a umowa na 0,50 etatu i brak perspektyw, że to się zmieni. ,,Wrażenia" z pracy dotyczą Poczty w OSTRZESZOWIE woj. wielkopolskie. Zmieniasz stanowiska praktycznie co dzień. Wszechobecne chamstwo starszych stażem pracowników. Brak umiejętności pracy z komputerem co opóźnia pracę listonosza i paczkowych. Rotacja młodych pracowników ogromna. Znajomy miał styczność z transportem: mają tam kerowcę Pana Ma.....a K...ę osoba niezrównoważona, pisze i dzwoni z donosami na wszystkich i na wszystko co mu się nie podoba. Jest złośliwy wobec nowo zatrudnionych. Jeśli chcecie przeżyć szkołę życia to do poczty w Ostrzeszowie po tej pracy z każdej innej którą podejmiecie będziecie zadowoleni.
Minusy
atmosfera w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Małe urzędy pocztowe to najlepsze miejsce do pracy!
Pracownik obsługi zaplecza (były pracownik) –  Jastarnia, pomorskie25 października 2017
Gdyby nie wysokość pensji z pewnością byłaby to moja najlepsza praca w jakiej miałem możliwość pracować.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 44Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
były pracownik obsługi kliena
Pracownik obsługi klienta (były pracownik) –  zachodniopomorskie13 kwietnia 2017
Na szczęście jestem już byłym pracownikiem Poczty Polskiej. Przepracowałam tam 3 miesiące ( były to dla mnie najgorsze trzy miesiące pracy). Po okresie próbnym postanowiłam odejść. Pisze, to aby ostrzec wszystkie osoby, które noszą się z zamiarem pracy w tej firmie! Nie idźcie tam! To co tam się dzieje jest straszne. Szkolenie trwa jeden dzień i polega na tym, że dowiadujesz się o historii PP oraz przechodzisz szklenie BHP. Na drugi dzień już do urzędu przez 4-5 dni siedzisz u boku nowej koleżanki, aby przyuczyć się do pracy. Niestety bardzo ciężko nauczyć się wszystkiego od razu, a koleżanka, która ma nas uczyć sama jest bardzo zestresowana i zaganiana nie mając czasu na to aby nas Cię przyuczyć. Po czym siadasz samemu przy okienku i radź sobie sam!. Przyjmuj listy, polecaj gazety, książki, kredyty, ubezpieczenia ,cała inny asortyment PP oraz słuchaj zdenerwowanych klientów, że nie mogą dzisiaj odebrać listu ponieważ listonosz nie wrócił jeszcze z rejonu. Jednego dnia przyszło mi nawet promować PODPAŁKĘ DO GRILLA.Nie m czasu nawet na to żeby iść do toalety, a jak już zajdziesz chwilę żeby zjeść, to nagle Pani kierownik Cię woła bo bardzo dużo ludzi. Ciągle dopłacanie, bo coś nie tak. Przy takim natłoku i stresie trudno się nie pomylić. Jeśli chodzi o stabilność zatrudnienia, to można na nie liczyć. Ale to dlatego, że jest tam ciągła rotacja ludzi i ciągle kogoś brakuje. Ludzie zwalniają się sami. Podam przykład, który nie mogę zapomnieć do dnia dzisiejszego. Pani X przyszła wysłać lis, Pani przy obsłudze klienta przyjęła list. Następnego dnia przyszedł zdenerwowany mąż Pani  więcej... X, który stwierdził, że jego żona wysłała wczoraj list, a list dzisiaj wrócił już do nich. Okazało się, że Pani X nie potrafiła nawet prawidłowo napisać nadawcy i odbiorcy, w miejscu odbiorcy napisała siebie. Kogo była wina i musiał ponieść konsekwencje ? Pani, która przyjmowała list musiała zapłacić za list, który adresat wysłał sam do siebie. Bo jej obowiązkiem jest pytać każdej osoby, czy na pewno prawidłowo wypisała adresata i odbiorcę. Naprawdę odradzam wam pracę w PP jest tam stres, ciągłą presja, wiecznie wszystko źle.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 295Nie 20Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Up Opoczno zła organizacja pracy.
Stanowisko obsługi klienta (obecny pracownik) –  Opoczno17 stycznia 2017
Niskie zarobki w stosunku do odpowiedzialności finansowej.
Plusy
Pakiet socjalny
Minusy
Niskie zarobki zla organizacja pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 87Nie 5Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ocena na 3
pracownik ds. obslugi klienta (obecny pracownik) –  Jabłonna, mazowieckie20 kwietnia 2016
Pracownicy mili i pomocni, naczelnik róznie bywa,
rozwój w firmie moze istnieje taka szansa...
klienci kłotliwi do tego duza odpowiedzialnosc za kase,
Plusy
w miare zrownowazone godziny pracy
Minusy
niskie zarobki, duzo nadgodzin
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
najwyższy poziom
pracownik obsługi klienta (były pracownik) –  Ełk, war-maz22 lipca 2015
Pracę w tej firmie oceniam bardzo pozytywnie, bardzo dobra atmosfera pracy, mili i pomocni ludzie.
Plusy
miła atmosfera w pracy
Minusy
praca na umowe zastępstwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 34Nie 165Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca, która powoduje, że człowiek sie wypala
Asystent - obsługa klienta (obecny pracownik) –  Mielno, ZA26 października 2014
Jedyny pozytyw w tej pracy to kontakt z klientem. Nacisk na pracownika powoduje niechęć do tego co się robi. Nieadekwatne wynagrodzenia do pełnionego stanowiska.
Plusy
Pakiet socjany - np. wczasy pod gruszą, paczki na święta
Minusy
Niskie zarobki, nacisk i wymuszenia
Czy ta opinia była pomocna?Tak 155Nie 20Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
urząd pocztowy
pracownik do spraw obsługi klienta oraz przełożony (były pracownik) –  radomsko6 maja 2014
pozytywy szkolenia i kursy, poznawanie trudnych klientów, rozwiązywanie szybko trudnych sytuacji. Współpracownicy bez zastrzeżeń dobrze wykonywający pracę , uczciwi. Najtrudniejsze w pracy nagłe nieprzewidziane zdarzenia.
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37Nie 104Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 195 opinii
539
445
334
228
149

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy