Opinie dot. stanowiska Listonosz (m/k) w firmie Poczta Polska

Znaleziono 37 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (184)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Śmiech na Sali
Listonosz (były pracownik) –  Lublin, lubelskie20 sierpnia 2019
Listy nieważne, najważniejszy handel gazetki, plany sprzedażowe zawyżone, dają 70gr od kilometra muzgi jak po mieście się kręcisz silnik nie gaśnie zrobisz 5km ale spalisz paliwa za 20zl a oni dadzą Ci 5zl, prawda jest taka że szukają niezłych jeleni, a tam na górze w Lublinie myślą tylko co tu dorzucić do swojej oferty żeby listonoszowi się nie nudziło, może batoniki, niedługo będzie z wagą jeździł bo na wagę będzie mięso sprzedawał. A i ta praca wogole jest niezgodna z prawem pracy, niema przerwy żadnej listonosz i niema gdzie się załatwić więc pampers. Urlopu nie mozesz wziac kiedy potrzebujesz bo niema kto cie zastapic, w domu liczysz i zapisujesz kto ci za gazetki nie zaplacil, okazuje sie ze musisz czesto dokladac ze swoich I dużo innych śmiesznych rzeczy jak na te czasy, których nie chce mi się wymieniać. Ale jak za taka pracę to 1700zl to trochę za mało nie sądzicie
Plusy
Nie ma
Minusy
To co wyżej plus wiele innych niewymienionych
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Były listonosz
Listonosz (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie27 czerwca 2019
Pracowałem jako listonosz i muszę powiedzieć że porażka dla kierownictwa liczyły się tylko i wyłącznie plany wymyślone przez jakiś mądrych co nie mieli pojęcia o pracy listonosza.
Minusy
Niskie zarobki, dużo pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska mobbing w placówkach
listonosz (były pracownik) –  wielkopolska11 czerwca 2019
Firma jak firma, wszędzie trzeba pracować , ale kadra zarządzająca niższego szczebla w placówkach pocztowych typu kierownik czy naczelnik to tragedia , ludzie którzy nigdzie się nie sprawdzili , bo pojęcia i wiedzy mało , więc nikt ich nie przyjmie , a tutaj trochę władzy i można się wyżyć na podwładnych i podnieść swoje małe ego.Szkoda że góra przymyka na to oczy , ale cóż , gdzie znajdą za te pieniądze kogoś na poziomie i z kulturą osobistą , a w dodatku na tyle bystrego , żeby ogarniał to zamieszanie.Może gdyby byli to ludzie na poziomie i mieli pojecie o zarządzaniu zasobami ludzkimi ( a nie wyzyskiwaniu swojego pracownika, byle tylko dostać jego kosztem parę złotych premii ) PP MIAŁABY I PRZYCHODY I ZADOWOLONYCH I DOBRZE OPŁACANYCH PRACOWNIKÓW. O nadgodzinach płatnych można pomarzyć , chyba że się uda wyprosić ( jakie to poniżające - pan/pani władca naczelnik łaskawie niewolnikowi dopisze , jak był grzeczny albo donosił na innych). O premiach już ktoś pisał , albo śmieszne parę zł brutto ,jak żebrakowi , a z reguły nic. Jednym słowem średniowiecze, albo lepiej - wyzysk feudalny. Nie polecam , sam szukam czegoś innego , nawet za mniejsze pieniądze ( jeśli ktoś mniej płaci , bo PP daje podwyżkę tylko jak wzrasta najniższa krajowa, bo nie ma innego wyjścia) , byle widziano we mnie człowieka i nie traktowano jak zło konieczne ,a nawet śmiecia.
Plusy
Jałmużna RAZ W MIESIĄCU, male rachunki np. za prąd bo jesteś gościem w domu
Minusy
Zniszczone nerwy, zdrowie, samochód
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownik
Listonosz (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie5 czerwca 2019
Zanim się zatrudnisz w tej komunistycznym kolchozie musisz wiedzieć bo nie usłyszysz tego w trakcie rekrutacji : pensja podstawa to żenada. Premia jedna nie do zdobycia (firma na minusie), druga premiera to 60 zł brutto. Trzecia to absencyjna ok 10% twojej podstawy. Stazowe za 3 lata jak doczekasz w wysokości 60 brutto. 13 pensja to fikcja bo nie otrzymasz jej bo umowy są na czas określony a tuż przed nią ci nie przedłuża. Wyjadacze z 20 / 30 letnim stażem nic nie robią bo nie muszą. Wszechobecny alkohol w godzinach pracy to norma. Jak nie pijesz to nie jesteś swój chłop. Kompetencji kadry kierowniczej nie oczekuj bo wszyscy są po rodzinie i z dlugoletnimi układami. Narzędzia pracy zepsute i z minionej epoki. No ale jest Multisport! Przeczytaj opinie w internecie i poważnie to przemysl. Powodzenia.
Plusy
Multisport za 46
Minusy
Bardzo dużo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam kołchoz
listonosz (były pracownik) –  up2 skierniewice8 maja 2019
pracowałem około lat jako listonosz w up 2 skierniewice z własnym autem,za zużycie auta za mało płacą z kilometra ,auto dostaje po ,dupie ,w terenie spalanie 2 krotnie wyższe niż normalnieniskie zarobki za tą prace,idziesz do pracy i na biegu zmieniają ci rejon,rozbiórki rejonów jak ktoś jest urlopie itp.pracujesz charytatywnie ,nie płacą dodatkowo a robotę trzeba zrobić,nie sprawiedliwy podział rejonów ,przykład na 1 rejonie praca bezstresowa ,mało poleconych .paczek ,zwykłych listów itd,na innym rejonie padasz na mordę i nie wyrobisz sie aby jednego dnia wszystko roznieść,nie wszyscy ale jest wiele ludzi że myślą ze on jest klijentem a listonosz jest nikim,mineły czasy szacunku dla listonosza,ale to jest tylko wina kierowników i naczelników,jeżeli nie pozmniejszają rejonów i nie podniosą płacy ,nie polecam
Plusy
napiwki z ręt i emerytur
Minusy
małe zarobki, brak szacunku dla pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zdecydowanie nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Kętrzyn, warmińsko-mazurskie29 kwietnia 2019
Dostałem ofertę pracy na poczcie jako listonosz samochodowy, Pracowałem dwa tygodnie za które otrzymałem 800 zł 😂😂😂i odszedlem, to jest śmieszne jakie wynagrodzenie dostajesz w porównaniu do twoich obowiązków i odpowiedzialności, poczta polska to istny cyrk co tam się dzieje
Plusy
Napiwki z przekazów(rent, emerytur) 😂
Minusy
Najniższa Krajowa, masa dodatkowych obowiązków, częste zmiany rejonów)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam
listonosz (były pracownik) –  Zakopane, małopolskie31 marca 2019
nie polecam, trzeba kupic stary rower i mini malna krajowa zarobki.
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie można chorować, bo zaraz zwalniają nawet gdy do pracy przychodzi się z gorączką
Listonosz (były pracownik) –  Starogard Gdański, pomorskie1 marca 2019
Nie polecam tej pracy, z dnia na dzień dostaniesz inny rejon
Czy ta opinia była pomocna?Tak 44Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zero totalne zero
listonosz (były pracownik) –  Praszka, opolskie24 stycznia 2019
Jestem osobą sumienną, odpowiedzialną i chętną do pracy, nie boje się ciężkiej pracy, ale praca na poczcie to kołchoz. Poczta to obóz pracy a nie firma z uśmiechniętym listonoszem w reklamie. Na odzież ochronną nie licz- bo to po 2 latach dostaniesz- więc zdzierasz swoje buty, kurtki, spodnie, bluzki .... no bo w pracy musisz wyglądać schludnie
Ciągły nacisk na sprzedaż, kierowniczka się darła że jak coś nam się nie podoba to przecież można się zwolnić. Idziesz w rewir bez przeszkolenia, nie masz nawigacji czy choćby mapy więc wyczerpujesz swój internet i baterie w swoim prywatnym telefonie na szukanie trasy, modlitwa żeby ci bateria wytrzymała- bo jak coś się stanie to po tobie, ale kogo to obejdzie - ty masz dostarczyć pocztę.
Dziennie po 100 listów poleconych, paczki polecone, listy zwykłe, gazety, przekazy, reklamy a jeszcze jakbyście WCISNĘŁY ludziom jakieś ubezpieczenie a może konto w pocztowym, jakieś lampki na Wszystkich Świętych, ozdoby choinkowe, kartki znaczki, a jeszcze pościel, zabawki, słodycze; cukiereczki i ciasteczka ......część rewirów mają po 140 % obciążenia, ale są też takie po 80 (więc co lepsza koleżanka kierowniczki to rewir mniejszy) ..... praca jak dla akwizytora
Praca od 7.00 ale nie wiadomo do której- no bo nie limitowana- rozdasz to wracasz i jak się rozliczysz z tabletu to jeszcze przekazy, sprzedaż i już możesz spokojnie około 18- tej wyjść do domu, zjesz coś umyjesz się i spać bo na nic innego po 11 godzinach pracy nie masz siły, a rano znowu do obozu pracy za 1700 zł / miesięcznie i jak łatwo policzyć 1700zł : i tyrasz jakieś 250 godzin
  więcej... miesięcznie to dostajesz 6.80 zł/ godz :))))
PRACA GODNA POLECENIA
  zwiń
Plusy
nie ma
Minusy
same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 127Nie 5Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Łódź
Listonosz (były pracownik) –  Łódź, łódzkie6 grudnia 2018
Ja bym się dziesięć razy Zasnatowiła nad pracą. Na rozmowie wstępnej wszystko ładnie kolorowo. Później szkolenie. Przesympatyczna osoba mnie szkoliła, ale co z tego? Nie dostajesz swojego stałego rejonu, chodzisz po innych nie znając okolicy. Jesteś tak zwanym listonoszem rezerwowym. Bilety na dojazd owszem przez pierwsze dwa dni a później już problem jak wolasz (dojazd na rejon i z rejonu). Rozliczanie na zupełnie innej poczcie niż cię uczono na początku, rzeczy poswiecasz swoje( ciekawe kto mi odda za zniszczoną kurtkę), ekwiwalent aż 30 zł. Praca 8h? Na początek zapomnij. A jeszcze jak masz "cudownych" kolegów to robisz po 10h. Wyrabiają cię w rzeczy, których nie zrobiłeś. Pierwszy i ostatni raz :)
Plusy
Ruch
Minusy
Zarobki, atmosfera, co innego mówią przez podpisaniem umowy a co innego wychodzi po podpisaniu umowy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 81Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma zdecydowanie na plus!
Listonosz (były pracownik) –  Pilchowice, śląskie17 października 2018
Do pracy zawsze chodziłam bardzo chętnie. Podobał mi się zadaniowy czas pracy. Po przyjściu do pracy układałam pocztę, segregowałam ją oraz przygotowywałam pieniążki (wypłaty dla emerytów). Jeśli chodzi o rozwój w firmie to na tym stanowisku raczej go nie było - co mi nie przeszkadzało. Kultura miejsca pracy na pięć plus! Najtrudniejsze była jazda z pocztą oraz różnymi przesyłkami bez względu czy za oknem temperatura wynosiła plus 30 stopni czy też minus 19 (a i tak bywało). Do przyjemnych części dnia mogę zdecydowanie zaliczyć kontakt z ludźmi. To był zdecydowanie NAJWIĘKSZY PLUS!
Gdyby nie konieczność przeprowadzki zapewne pracowałabym tam do dziś.
Plusy
kontakt z ludźmi, zadaniowy czas pracy
Minusy
pogoda, praca w różnych warunkach atmosferycznych, ogromne przesyłki zamawiane przez ludzi które było trzeba zabrać z sobą na rower
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 54Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Na sali doręczeń jest okej klimat zazwyczaj.
Listonosz (obecny pracownik) –  warmińsko-mazurskie26 września 2018
Praca byłaby nie taka zła, gdyby rejony były faktycznie przystosowane do możliwości. Gdy o 15-16 ludzie z porannej zmiany siedzą już w domu i jedzą obiad, tu dopiero wraca się na bazę i człowieka czeka rozliczanie dziesiątek listów, liczenie pieniędzy i przekazów. W zimę o tej porze jest już ciemno i człowiek ledwie odpocznie, trzeba iść spać i jutro od nowa. Archaiczne metody zarządzania wydawki listów poleconych, listonosz musi je sam sortować i wpisywać do systemu, który często zawiesza się. Potem pośpiech by jak najszybciej wyjść na rejon i często zdarzają się pomyłki, a klienci potrafią robić istne dramaty gdy źle im wrzuci się list. Ogromne pieniądze które nosi się przy sobie po patologicznych rejonach też przysparzają stresu - do dziś nie dostałem żadnego gazu ani nic - pewnie pomyślą dopiero jak coś się stanie. Wadliwy sprzęt - źle działający tablet i rysik, ile czasu straciłem i nerwów przy ludziach bo tablet nie włączał się a rysik nie pisał mimo nowej baterii. Czy praca ma jakieś plusy? Większość ludzi na rejonie jest w porządku, można złapać z nimi więź i kontakty. Usłyszeć ciekawe historie, ale też i smutne, bo życie polskiego emeryta w większości takie jest. Sam ludzie w pracy w porządku, pomocni (oprócz "góry", choć i tu zdarzają się wyjątki). Pieniądze niestety słabe i sytuacje ratują trochę "obrywki". Kolega listonosz z 14 letnim stażem, mega profesjonalista z pasją do tego zawodu, zarabia DWA TYSIĄCE złotych na rękę. Jakiś dramat.Jeśli nie ta umowa o pracę i wolne weekendy, to ja nie wiem kto by przychodził do tej pracy oprócz ludzi pracujących tam od lat.  więcej... Sprzedaż znaczków i innych pierdół pozostawię bez komentarza.  zwiń
Plusy
Kontakt z ludźmi, zazwyczaj dobry klimat na rozdzielni, umowa o pracę, wolne weekendy
Minusy
Słabe pieniądze, ogrom niewdzięcznej często pracy, na rejonie są czasem okropni ludzie, zimno i mokro, niebezpiecznie, niewystarczające wsparcie góry.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 70Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Powiat suski20 sierpnia 2018
Nie polecam! O ile praca fajna aczkolwiek ciezka, to atmosfera dno!! Jak i na urzedzie tak i na rejonie (oskarzenia, obgadywanie, dogadywanie, donoszenie)!! Pieniadze snieszne i brak dodatku jak zepsuje sie auto.
Minusy
Zarobki, atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 70Nie 7Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  wielkopolskie23 lipca 2018
Praca od rana do wieczora bez wypłacania nadgodzin. Do tego pensja 1500zł i ogromna odpowiedzialność finansowa. Dowóz paczek które często przekraczają możliwości uporania się z nimi w pojedynkę. Nie polecam. Jedyne co miłego mnie tam spotkało to ludzie na terenie.
Plusy
Ludzie z terenu
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Orzesze
Listonosz (były pracownik) –  śląskie11 maja 2018
Praca za dwie ,trzy osoby .Duzy tejon rowerowy nie do przerobienia przez jedna osobe na rowerze.Praca od 7.00 do 18.00 ,19.00 bez wyplacania wogole 3-4 godzP.naczelnik z ktora nie mozna sie dogadac,moje prosby z jednej strony wlecialy z drugiej wylecialy.Gdy doszlo do rozmowy przy zamknietych drzwiach jechala po mnie jak po psie.Na koniec dodajac ,,zrozumielismy sie tak?,,.Porazka.NIE POLECAM.
Minusy
Placa nie adekwatna do pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 121Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera
Listonosz (były pracownik) –  Żyraków, podkarpackie9 maja 2018
Byłem zadowolony z pracy. Bardzo przyjemna atmosfera i mili ludzie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 90Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  Rogoźno, wielkopolskie26 lutego 2018
Dużo by tu pisać na tą tragiczną firmę państwową, idąc tam do pracy myślałem, że trzynastki, premie, napiwki czas pracy od poniedziałku do piątku, co mnie mogło lepszego spotkać od takiej pracy? Otóż spotkała mnie największa męczarnia przez jaką przeszedłem, nie wspomnę już o ogromnej odpowiedzialności. Za popełnione przypadkowo błędy bardzo wysokie kary pieniężne. Praca od 9 do nawet 15 godzin na dzień, oczywiście bez zapłaty za nadgodziny, ponieważ jest to praca ZADANIOWA ;) po prostu przykre, bo ja akurat jestem młody i było mi trochę łatwiej ale tam pracują starsi ludzie, którzy dosłownie padają na pysk. Atmosfera z innymi listonoszami była bardzo miła, przyjazna, wszyscy byli dla mnie bardzo pomocni, natomiast zarząd i ogólna polityka firmy to jedna wielka pomyłka. Wytrzymałem dokładnie 44 dni w tym obozie pracy, nikomu nie polecam i z własnego przykaładu radzę! Uciekajcie od takiej pracy jak najdalej, szkoda zdrowia, jest wiele innych ciekawszych możliwości.
Plusy
Niestety w tej organizacji nie ma żadnych plusów. Bo to, że ciężko zarobione pieniądze są na czas, to nie jest żaden plus.
Minusy
Ogromny wyzysk, utrata zdrowia, śmieszne pieniądze, brak rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 163Nie 6Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zle wspomnienia
Listonosz (były pracownik) –  Zabrze, śląskie22 lipca 2017
Praca trudna Nie proporcjonalne wynagrodzenie do nakladu pracy
Plusy
Stala praca
Minusy
Niskie wynagrodzenie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gliwice up22
listonosz (były pracownik) –  Gliwice up 2220 czerwca 2017
Dno . Rejon Górne Wały powinny być dla dwóch. Wydawanie poleconych tam dwie godziny . Parodia . Ogarnijcie się!!!.
Plusy
Zwrot kosztów za użytkowanie ubioru . bilety
Minusy
brak wody do picia, zawsze trzeba mieć swoją
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 13Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zła kadra zarządzająca
Listonosz (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie7 marca 2017
Bardzo ciężka praca i ogromna odpowiedzialność finansowa za popełnione błędy ale jeśli ma się swój rejon to człowiek nawiązuje dość bliskie i przyjacielskie stosunki ze swoimi klientami.
Plusy
dobry socjal
Minusy
praca w zmiennych warunkach atmosferycznych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 90Nie 7Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 184 opinii
536
443
333
228
144

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy