Opinie dot. stanowiska Kierowca (m/k) w firmie Poczta Polska

Znaleziono 10 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (193)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rekrutacja to kpina- czysta PRL, jak z Barei
kierowca (były pracownik) –  mazowieckie27 września 2019
Moją przygodę zacząłem i zakończyłem na etapie rekrutacji na kierowcę, ale może kogoś zainteresuje moje doświadczenie. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś "z góry" i wdroży jakieś działania naprawcze dla własnego, tj, firmy dobra. Informację o spotkaniu rekrutacyjnym dostałem telefonicznie. Miła i kompetentna pani z kadr poinformowała o wszystkim, m. in. o charakterze pracy, warunkach płacowych, wysłała smsa z adresem i osobą odpowiedzialną za spotkanie o pracę itp. Miałem mieć wyznaczone spotkanie w moim mieście następnego dnia o konkretnej godzinie. Przyjechałem i okazało się, że osoby odpowiedzialnej za przyjęcia do pracy nie ma. OK- różnie się zdarza. Miałem przyjechać następnego dnia o tej samej godzinie. A więc grzecznie raz jeszcze przyjechałem i usłyszałem, że pani odpowiedzialnej za rozmowę nie ma, ale jest na terenie placówki i żebym poczekał. Stałem i czekałem na zewnątrz (nie było w placówce poczekalni- to raczej barak) bo nikt nie zaproponował mi, żebym mimo chłodu i siąpiącego deszczyku postał w budynku. Po pół godzinie weszła do baraku pani (domyśliłem się że rekruterka/kierowniczka) i nie otwierając drzwi zewnętrznych krzyknęła żebym wszedł. Na rozmowie pani siedziała za biurkiem a ja cały czas stałem. Nie dostałem żadnego pytania poza tym gdzie wcześniej pracowałem, co jest akurat dla mnie kuriozalne, bo w ręku trzymała przyniesione przeze mnie CV. Nawet sztampowego pytania dlaczego chcę pracować. Generalnie lekko zniechęcała, mówiąc obsłudze terminala płatniczego i tabletu, wożeniu listów itp. Już mi się śmiać chciało w pewnym momencie i poczułem się jakbym  więcej... kandydował na ordynatora oddziału neurochirurgii. Najlepsze było na koniec. Miałem przyjść następnego dnia i pojeździć trochę z kierowcą, żeby zobaczyć jak to wygląda. Miałem poznać pracę zanim będą się wysilać i wysyłać mnie na badania czy kompletować dokumenty do Warszawy. Wtedy mi trochę ręce opadły bo myślałem, że takie numery robią tylko prywaciarze, a nie firmy państwowe. Zastanawiam się tylko nad kompetencjami i wyobraźnią osób, które do samochodu służbowego i na rejony puszczają osoby kompletnie z zewnątrz, nie zatrudnione i nie związane z firmą jakąkolwiek umową. Co w razie jakiegoś nieszczęśliwego wypadku, zdarzenia komunikacyjnego itp? Komuś ostro zabrakło tu wyobraźni. Reasumując: na wielu rozmowach byłem, ale nie sądziłem, że mnie człowieka pracującego już w realiach gospodarki kapitalistycznej przyjdzie się zderzyć z twardą PRL-owską rzeczywistością. Sorry, ale to nie poczta, ale skansen. Dałem sobie spokój z tą pracą. Jak tak traktuje się kandydatów do pracy, to jaka musi byc atmosfera jeśli się już jest pracownikiem.  zwiń
Plusy
profesjonalizm kadr w Warszawie
Minusy
opisana reszta
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry
kierowca (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie12 września 2019
Dobrzy współpracownicy i kadra. Wysoki pakiet socjalny.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 11Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kierowca
kierowca (były pracownik) –  zachodniopomorskie9 marca 2019
Zarobki to czysty żart, pracujesz całe dnie za grosze w dodatku warunki katastrofa. Auta dobite, smierdzace wraki. Atmosfera z ludźmi - brak słów, ciągle coś. Nie polecam pracodawcy. W dzisiejszych czasach żeby zarabiać 2200 netto przy ponad 200 godzinach to skandal.
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dno
kierowca (były pracownik) –  Ratuszowa7 grudnia 2018
Szczerze??? Tragedia!! Pracowalem tam 8 miesiecy. Staralem sie jak moglem. Bedziecie smieciami rzucanymi co tydzien gdzie indziej!! Kolesiostwo z kierownikiem to podstawa. Oczywiscie jesli jestescie znajomymi. W zyciu bym juz tam nie poszedl za zadne pieniadze... czego i Wam nie zycze.
Plusy
nie ma plusow
Minusy
same minusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
przyjazna atmosfera
Kierowca do 3.5 t (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie24 maja 2018
plusem jest bogata oferta pakietów socjalnych i ubezpieczeń
Plusy
bogaty pakiet socjalny
Minusy
niepewność godzin pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 10Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
kierowca (były pracownik) –  podlaskie15 marca 2018
Zaczyna się prace jeszcze przed świtem a kończy po zmroku. Przerwa w środku dnia(średnio 3h) pozwala jedynie na zjedzenie czegoś. W każdej chwili trzeba być przygotowanym, że jednak nie skończy się pracy wcześniej lub nie pójdzie się na przerwę bo jednak "ktoś musi zawieźć tę BARDZO pilną paczkę" a tym "kimś" jesteś TY. Jedyna możliwość "rozwoju" czy "awansu" to przejście na kuriera lub próba zrobienia kategorii C(choć żadnej z tych rzeczy nie nazwałbym awansem XD).
Zarząd ma Cię głęboko w D, trasy ustala jakiś cymbał który chyba nigdy nie jeździł po mieście więcej niż do i z pracy. "Kierownik" nie może nic załatwić. Brak grafiku wychodzącego dalej niż dwa dni a w związku z tym, nie można zaplanować nic. Wynagrodzenie totalnie nie adekwatne do obowiązków pracownika. Na jednym stanowisku różne osoby wykonujące TAKĄ SAMĄ pracę dostają różne wynagrodzenia(różnią się podstawy brutto).
Niektóre samochody nadają się tylko na złom ale jednak trzeba nimi jeździć.
Gorąco nie polecam.
Plusy
co?
Minusy
wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków, nienormowany czas pracy, kadra zarządzająca to jakiś nieśmieszny żart, brak możliwości rozwoju, brak grafiku na więcej niż dwa następne dni, i wiele wiele więcej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 75Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wer warszawa
kierowca (były pracownik) –  warszawa29 maja 2016
PRACA KIEROWCY POCZTOWEGO
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka i zwózka towaru pocztowego(wory paczki pocztexy) po UP ,drobnica ,towar pobierasz sam (liczenie ,pilnowanie przy zdawaniu i pobieraniu)ma się zgadzać.
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka o zwózka palet(ciężkich palet) duża papirologia.
-trasy najlepsze chodź mocno obsadzone i noc pozadomem ,hotel
-twoje godziny pracy, KAZDA ,zależy od planisty a ci wiedza jak Zycie umilić
-niedziela sobota święta poczta oczywiście jedzdzi ,pracuje.
-kasa kaseczka nie ujmując 1800-2200netto dla każdej kategorii B,C,C+E-dodatkowo na trasach delegacja ok. 500zł za m-ac, oczywiście jeżeli premii nie zabiorą ,a lubia
-kierowców w samej warszawie na Wer warszawa ok. 300 wiec trzeba się bić o swoje ,ogólnie jeden tygiel ,rotacja ,nepotyzm
-pełny ZUS,trzynastka –póki co, Świerży tabor samochodowy.
-ZAPRASZAMY
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
brak
kierowca (były pracownik) –  Komorniki, WP14 czerwca 2015
Praca jak praca zmianowa rozne godziny troche mogly byc wieksze zarobki
Plusy
brak
Minusy
brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 65Nie 124Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera
kierowca (obecny pracownik) –  gorzów wlkp.25 maja 2012
firma na 6 z plusem!!!.
miła atmosfera pracy, duża dbałość o pracownika,
Plusy
wszystko jest na plus.
Minusy
brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 131Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 193 opinii
539
445
334
228
147

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,7Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy