Opinie pracowników firmy Poczta Polska - Warszawa, mazowieckie

Znaleziono 21 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (196)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska S.A. Nikomu nie polecam pracy tutaj.
Stanowisko ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Warszawa9 lipca 2019
Beznadziejne zarobki, ciągły pośpiech i ogromny stres. Niesprawny, przestarzały sprzęt i programy komputerowe. Niegrzeczne traktowanie pracowników, tak ze strony klientów, jak i kadry zarządzającej. Odradzam każdemu pracę w tej firmie.
Plusy
Brak
Minusy
Śmieszne małe zarobki przy dużej odpowiedzialności finansowej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czy ktoś z byłych pracowników Poczty miał problemy z odzyskaniem ostatniego należnego wynagrodzenia?
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie17 maja 2019
Fatalnie po całości , dno, najgorsze jednak jest to, że nie zapłacili ostatniego wynagrodzenia tzn. płacili po 100, 50 itp. ochłapy ale suma tych przelewów nie zgadzała się z kwotą naliczoną przez Kadry. Bardzo proszę o kontakt osoby, które miały lub mają podobny problem z Pocztą.
Plusy
zdobycie doświadczenia?
Minusy
niskie zaobki, brak ostatniej wypłaty
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
niedouczona kadra i wszechobecny brud
kierowca kat b (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie11 marca 2019
nikomu nie polecam pracy u tego pracodawcy.
brak standaryzacji, brak szkolen, brak innowacji
Minusy
niskie zarobki duzo pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 93Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Urząd Gminy Stromiec
asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie30 listopada 2018
Miła atmosfera, godziny pracy bardzo odpowiednie dla kobiety która ma rodzinę.
Plusy
święta wolne
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 20Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
2
Asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie21 sierpnia 2018
Brak możliwości rozwoju
Ogólne podejście do pracownika
Plusy
Ogolne
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27Nie 14Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa UP Melomanów
asystent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 listopada 2017
Beznadziejne szkolenie, brak informacji na szkoleniu BHP o limicie w podnoszeniu dla kobiet i mężczyzn, dopuszczenie do pracy bez szkolenia przeciwpożarowego. Naczelnik osoba o dziwnej psychice lubiąca straszyć pracowników którym kończy się umowa. TZW szkolenie stanowiskowe to mit i legenda, 2 dni z kimś przyglądania sie kolejne 2 jak ten ktoś się przygląda i samemu na okienko i radź sobie jak potrafisz. Naczelnik o znikomej wiedzy z zakresu pracy, jak i prawa pracy. Jedno co fajne to ludzie z którymi przyszło mi pracować te 3 miesiące. Kontroler urzędu cudowna osoba która wg mnie powinna być naczelnikiem
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki w stosunku do pracy i odpowiedzialności
Czy ta opinia była pomocna?Tak 44Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
100-lica
asystent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie20 października 2017
-zatrudnienie na umowe zastepstwo,pensja1500(1840o prace)
brak socjalu
- totalny chaos jesli chodzi o wyszkolenie
zwykle trwa 2tygodnie,w pracy dochodzi ekspedycja czyli nawet 2miesiace kiedy wiadomo ,informacji duzo
co powoduje stres i braki finansowe,duza presja
czesto sa tez kradzieze gazet badz braki kopert i tez sie placi
-wymagania sprzedazowe ,naciaganie klientow mimo braku premii,klienci niezadowoleni bo brak listonoszy czy kolejki na poczcie a.asystenci zajeci sie awizacja i stemplowaniem listow niestety tyle jest pracy ze zostaje sie dluzej do30minut norma
-ciagle wieszanie sie programow , program poczty zostawia duzo do zyczenia ,stary sprzet
-zw na slaba atmosfere ,prezes daje 1minute na obsluzenie klienta(kontrole ,naleza mentalnie do pokomunistczych reliktow ),brak rozwoju zaczelam szukac innej pracy do awersji wystarczyly 2miesiace

+dobry dojazd choc poczta lubi przerzucac pracownikow
+wolne weekendy choc w tygodniu brak przerw w pracy ,dwie zmiany ranna i popoludniowa( nie musze dodawac ze piewrsze maja pupilki )
+zyczliwosc wspolpracownikow

nie polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca na stanowisku biurowym
Key Account Manager (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 sierpnia 2017
Typowa praca na stanowisku biurowym.Praca przyjemna jednakże brak możliwości rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31Nie 19Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
słaby pracodawca
asystent (były pracownik) –  Warszawa29 grudnia 2016
Żenujący zarząd i ich polityka wobec pracowników szeregowych, nie odpowiedni ludzie na stanowiskach i bardzo żenujące zarobki po 8 latach pracy 1720zl netto
Plusy
umowa o prace
Minusy
bardzo niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 41Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Możliwość pracy w firmie gdzie efekt skali widać wkażdym miejscu.
Zastępca Dyrektora Zarządzającego IT (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie1 września 2016
Praca w IT w Poczcie Polskiej była jak podróż dorzeczem Amazonki.
Pełna wyzwań i ekscytująca. Ze względu na specyfikę pozycji technologicznej każdego dnia było wiele wyzwań zarówno technicznych jak i związanych ze zmianami postawy zespołu na proaktywną i nastawioną na wsparcie i rozwój biznesu,
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 78Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wer warszawa
kierowca (były pracownik) –  warszawa29 maja 2016
PRACA KIEROWCY POCZTOWEGO
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka i zwózka towaru pocztowego(wory paczki pocztexy) po UP ,drobnica ,towar pobierasz sam (liczenie ,pilnowanie przy zdawaniu i pobieraniu)ma się zgadzać.
-załadunek i rozładunek oraz rozwózka o zwózka palet(ciężkich palet) duża papirologia.
-trasy najlepsze chodź mocno obsadzone i noc pozadomem ,hotel
-twoje godziny pracy, KAZDA ,zależy od planisty a ci wiedza jak Zycie umilić
-niedziela sobota święta poczta oczywiście jedzdzi ,pracuje.
-kasa kaseczka nie ujmując 1800-2200netto dla każdej kategorii B,C,C+E-dodatkowo na trasach delegacja ok. 500zł za m-ac, oczywiście jeżeli premii nie zabiorą ,a lubia
-kierowców w samej warszawie na Wer warszawa ok. 300 wiec trzeba się bić o swoje ,ogólnie jeden tygiel ,rotacja ,nepotyzm
-pełny ZUS,trzynastka –póki co, Świerży tabor samochodowy.
-ZAPRASZAMY
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa, linie lotnicze, dobra atmosfera w pracy
Ekspedient (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie16 kwietnia 2016
Szanowni Państwo,

Jestem zadowolona z możliwości szukania szukania nowego zatrudnienia poprzez indeed,com.
Jestem osobą zorganizowaną, odpowiedzialną, dyspozycyjną i sumienną, pragnącą uczyć się stale nowych rzeczy i rozwijać swój potencjał. Cechuje mnie otwartość, asertywność, pracowitość i skrupulatność pomogą mi w osiągnięciu jak najlepszych efektów pracy.

Z poważaniem,
Kinga Mierzejewska
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
chora atmosfera
asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ3 grudnia 2015
zarobki głodowe....,nie polecam....,nie doceniaja pracownika...
Czy ta opinia była pomocna?Tak 195Nie 26Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
CIĄGŁY KONTAKT Z KLIENTEM
ASYSTENT (były pracownik) –  WARSZAWA6 sierpnia 2015
PRACĘ NA POCZCIE OCENIAM W SPOSÓB DOBRY PANUJE TAM ATMOSFERA ŻYCZLIWOSCI.
Plusy
KONTAKT Z KLIENTAMI
Minusy
PRACA BARDZO ODPOWIEDZIALNA O STAN GOTÓWKI
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera, dobre zaplecze socjalne, możliwość rozwoju, zarobki na poziomie średnim
naczelnik/kierownik (obecny pracownik) –  Warszawa3 sierpnia 2015
Praca w pełnym wymiarze etatowym, na stanowisku naczelnika, związana z prowadzeniem placówki pocztowej, w tym: obsługa klientów, kształtowanie postaw proklienckich, nadzór nad wymaganą sprawozdawczością, koordynacja pracy własnej i podległych pracowników. Możliwość awansu. Wykształcona kadra menedżerska, wysoka kultura organizacyjna. Najprzyjemniejsza część pracy to sukces wypracowany przez cały zespół.
Plusy
opieka socjalna, terminowa wypłata pensji, wykszatałcona kadra pracowników i managerów
Minusy
praca w stresie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 31Nie 174Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska
Asystent (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ23 stycznia 2015
Mój dzień w pracy zaczynałam od przeliczenia gotówki i przygotowaniu do obsługi klientów.Zawsze z uśmiechem witałam klientów i to dobrze wpływało na dalsza obsługę.Rozwoju nie widzę żadnego w mojej obecnej firmie,jeśli trzeba to zastepuję kierownika ,kontrolera i też naczelnika.Kadra zarządzająca no cóż zawsze starałam się wypełniać swoje obowiązki jak tylko umiałam najlepiej i nigdy nie wpadałam w konflikty z kierownikami mojej firmy.Moi współpracownicy zawsze mówili o mnie że jestem odważna i uśmiechnięta i zawsze umien zaradzić każdej sytuacji,naprawdę dobrze mi się pracuje z moimi koleżankami i kolegami.Nie ma rzeczy nie możliwych więc w mojej pracy nie ma najtrudniejszych części.
Minusy
bardzo niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
To nie jest najgorszy pracodawca!
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Warszawa, MZ2 grudnia 2013
Wystarczy nie porównywać wynagrodzenia do średniej krajowej (czy do siecówek) i jest ok.
Trudno jest pracować w firmie przechodzącej zmiany, bo "stare", pożera młode, niedoświadczone dzieci.
W związku ze zmianami, ścieżka rozwoju jest, minimum, niejasna. W tej instytucji, kto "wszedł", na ogół zostawał na danym stanowisku do emerytury, awanse nie są efektem naturalnym dobrej pracy.
Nie jest łatwo i widzę nowe kadry, które się zniechęcają.
Podobno Poczta się zmienia, kiedyś w to wierzyłam, a teraz, chyba chcę wierzyć...
Plusy
stabilność zatrudnienia, silna kultura wewnętrzna firmy
Minusy
niskie zarobki, zderzenie dwóch, odmiennych kultur
Czy ta opinia była pomocna?Tak 141Nie 51Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
fantastyczne warunki pracy i płacy
asystent, księgowa (były pracownik) –  Warszawa31 sierpnia 2013
Solidne warunki zatrudnienia, rozwinięty pakiet socjalny, praca w miłym zespole i wykwalifikowaną kadrą zarządzającą. Najprzyjemniejszą częścią mojej pracy była codzienna obsługa korespondencji mailowej i telefoniczna obsługa klientów masowych, następnie księgowanie wyciągów bankowych i współpraca z różnymi działami Firmy. Do najtrudniejszej części zaliczyłabym pracę pod presją czasu podczas zamknięcia miesiąca.
Plusy
bony, paczki dla dzieci
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 68Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca którą obecnie wykonuję daje mi dużo satysfakcji,gdyż jestem w stałym kontakcie z ludżmi, ale jest też pracą bardzo ciężką i niebezpieczną
listonoszka (obecny pracownik) –  Warszawa15 sierpnia 2012
W swojej firmie pracuję 16 lat ,podniosłam swoje kwalifikacje z nadzieja zmiany stanowiska pracy , ale nie ma takiej możliwości ,gdyż my pracownicy najniższego szczebla nie mamy wglądu do ofert pracy w naszej firmie a lak się pokaże na tablicy ogłoszeń to jest już nie aktualne.
Plusy
w miaę dobre warunki socjalne
Minusy
stosuję się tu czasami mobing, straszenie utratą pracy i wiele innych niestosownych rzeczy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 35Nie 9Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ocena
kierownik działu (były pracownik) –  warszawa towarowa29 czerwca 2012
praca w zespole , który stworzyłam była na wysokim poziomie, wspólpracownicy zawsze gotowi do podejmowania nowych wyznań , praca w przyjaznej atmosferze. kadra zarzadzajaca wyższego szczebla nie zawsze odpowiednia , brakuje trafności w podejmowaniu decyzji wprowadza często do haosu . Obecnie brak jest mozliwość rozwoju
Plusy
bogaty socjal
Minusy
brak możliwości samodzielności w podejmowaniu decyzji, praca obecnie mała stabilna
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie Poczta Polska

A może chcesz zobaczyć:

Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 196 opinii
539
445
334
228
150

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy