Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 184 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (188)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Masakra
Listonosz (były pracownik) –  Wodzisław Śląski, śląskie17 września 2019
Dzień szkoleń miał trwać 12 dni. Z czego rzucili mnie po 6 dniach na rejon z 99 listami poleconymi epo i tak dalej... Jako że nowy pracownik, nie umiałam wszystkiego załatwić na czas końca pracy, z rejonu zeszłam o 18 30. Z poczty wyszłam o 20... Oczywiście nadgodziny nie płacone wiadomo... Nie polecam nikomu... Lepiej iść sprzątać za takie pieniądze niż nosić takie barki odpowiedzialności
Plusy
Fajni ludzie
Minusy
Wszystko na minus od wypłaty do odpowiedzialności
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry
kierowca (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie12 września 2019
Dobrzy współpracownicy i kadra. Wysoki pakiet socjalny.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Listonosz to najlepsza robota jaką miałem i mam!
Listonosz pieszy (obecny pracownik) –  Chorzów, śląskie11 września 2019
Czytam sporo dziwnych opinii na temat pracy jako listonosz w PP.

1. Zarobki:
- 2500 zł brutto, premia za frekwencję 200 zł brutto, premia za wyznaczony cel 60 zł brutto.

2. Dodatki:

I tu zaczyna się już kosmos!
- z rent i emerytur zawsze coś "skapnie";
- 7 zł dziennie bon sodexo na posiłek regeneracyjny;
- miesięczny przydział 1 kg. cukru, 100 torebek herbaty

- trzynastka, stażówka (minimum 10 lat);
- wczasy pod gruszą;
- dofinansowanie obozów dla dzieci;
- bardzo fajne warunki ubezpieczenia grupowego na życie.

3. Atmosfera:
- jeśli coś schrzanisz, to przyjmujesz na klatę;
- każdy jest od tego, by Ci pomóc (PP działa na wspólny cel premiowy, nikt nie pali Ci gruntu pod nogami);
- z każdym kierownikiem można się dogadać;
- ludzie raz są nie mili, ale poczekaj jak będziesz nosił im renty.

Podsumowanie:

W każdej robocie trzeba pracować, nie dostanie się kasy za leżenie na rejonie. Zdecydowanie lepsza taka praca, niż siedzenie w biurze i przysypianie o 13-stej z nudów.

Jeśli ktoś tyra "na lewo" za grosze, bez socjalu, bez niczego...to może pora rozważyć pracę w PP?
Plusy
Wymienione w opinii
Minusy
Jeden mały, praca na dworze w różnych warunkach atmosferycznych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zabrze
kierowca c+e (były pracownik) –  Zabrze, śląskie24 sierpnia 2019
Praca na max pol roku, zdiobyc doswiadczenie i isc dalej...
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Śmiech na Sali
Listonosz (były pracownik) –  Lublin, lubelskie20 sierpnia 2019
Listy nieważne, najważniejszy handel gazetki, plany sprzedażowe zawyżone, dają 70gr od kilometra muzgi jak po mieście się kręcisz silnik nie gaśnie zrobisz 5km ale spalisz paliwa za 20zl a oni dadzą Ci 5zl, prawda jest taka że szukają niezłych jeleni, a tam na górze w Lublinie myślą tylko co tu dorzucić do swojej oferty żeby listonoszowi się nie nudziło, może batoniki, niedługo będzie z wagą jeździł bo na wagę będzie mięso sprzedawał. A i ta praca wogole jest niezgodna z prawem pracy, niema przerwy żadnej listonosz i niema gdzie się załatwić więc pampers. Urlopu nie mozesz wziac kiedy potrzebujesz bo niema kto cie zastapic, w domu liczysz i zapisujesz kto ci za gazetki nie zaplacil, okazuje sie ze musisz czesto dokladac ze swoich I dużo innych śmiesznych rzeczy jak na te czasy, których nie chce mi się wymieniać. Ale jak za taka pracę to 1700zl to trochę za mało nie sądzicie
Plusy
Nie ma
Minusy
To co wyżej plus wiele innych niewymienionych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Przerost formy nad treścią............
asystent (były pracownik) –  wielkopolskie6 sierpnia 2019
Kadra zarządzająca bez podstawowej wiedzy, pracownicy z długoletnim stażem pracy uważają się za lepszych od innych, są bez wykształcenie, bez jakichkolwiek wiedzy na temat współpracy i kultury, żeby nie powiedzieć głupi. Zarobki marne, możliwość awansu zerowa. Mobbing to codzienność. Najgorszy jest jednak brud, brak remontów, sprzątaczki sprzątają tylko jak to się mówi "rynek" , koszmar, kto pamięta lata 80-te, to wie o czym pisze, a kto nie pamięta to może cofnąć się w czasi.
Plusy
nie ma plusów
Minusy
mobbing i brak reakcji na mobbing, marne zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Up trzebnica
Obsługa klienta (były pracownik) –  Trzebnica, dolnośląskie19 lipca 2019
Praca w Urzedzie Pocztowym wg mnie jest bardzo dobrym miejscem na start dla młodych ludzi zaraz po szkole, jest to praca w której odnalazlam sie jak nigdzie indziej, co prawda wiedzy do przyswojenia jest meeega duzo, ale proszę mi uwierzyć , ze da sie to wszytko ogarnąć. Ja zmieniłam miejsce zatrudnienia z powodów tylko i wyłącznie finansowych. Chcąc sie usamodzielnić i pójść na swoje ,pensja pocztowca niestety nie wystarczy.
Plusy
ubezpieczenie grupowe, pakiet medyczny, karta sportowa
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 11Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska S.A. Nikomu nie polecam pracy tutaj.
Stanowisko ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Warszawa9 lipca 2019
Beznadziejne zarobki, ciągły pośpiech i ogromny stres. Niesprawny, przestarzały sprzęt i programy komputerowe. Niegrzeczne traktowanie pracowników, tak ze strony klientów, jak i kadry zarządzającej. Odradzam każdemu pracę w tej firmie.
Plusy
Brak
Minusy
Śmieszne małe zarobki przy dużej odpowiedzialności finansowej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bytom, karola miarki
Obsługa klienta (były pracownik) –  Bytom, śląskie6 lipca 2019
Naczelnik P. Grzegorczyk i P. Michalska to osoby nie na właściwym stanowisku. Trzeba mieć dobre znajomości i pracować bez słowa, nie mozna się im sprzeciwić bo zniszczą pracownika. Nie polecam.
Plusy
Nie ma zadnych
Minusy
Kadra nie na właściwym stanowisku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca tylko dla młodych... A potem uciekać
Obsługa klienta (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie28 czerwca 2019
Tak jak w tytule. Praca na poczcie jako 1 praca w życiu w celu nabycia doświadczenia. Nie rozumiem młodych osób które pracują tam dłużej niż rok. Ja dokładnie po 9 mscach się zwolniłam. Teraz mam o niebo lepszą pracę - rozwinęłam skrzydła. Zarobki na poczcie to dno nie ma nawet o czym mówić. Atmosfera zależy na kogo się trafi na zmianie. Naczelnik i kierowniczka - mobbing, wyzysk pracownika. Brak szans na jakikolwiek awans i rozwój. Masz tylko siedzieć na obsludze klienta i się użerać - pomimo posiadania wyższego wykształcenia w administracji i kadrach. Lepsze stanowiska.... zapomnij! Podsumowując praca dobra dla mało wymagajacych i mało ambitnych osób.
Plusy
Umowa o pracę - chociaż teraz to już wszędzie standard.
Minusy
Za dużo żeby się rozpisywać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Były listonosz
Listonosz (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie27 czerwca 2019
Pracowałem jako listonosz i muszę powiedzieć że porażka dla kierownictwa liczyły się tylko i wyłącznie plany wymyślone przez jakiś mądrych co nie mieli pojęcia o pracy listonosza.
Minusy
Niskie zarobki, dużo pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Komuna Paryska
Asystentka Zarządu (były pracownik) –  Gdynia, pomorskie26 czerwca 2019
Bardzo słaby pracodawca. Czujesz się jak za czasów pracy w Stoczni Gdynia. Kadra zarządzająca nie istnieje bo są na stolikach ze względu na lata pracy lub koneksje rodzinne - nie posiadają wykształcenia ani kompetencji. Nie są szkoleni. Poczta po prostu się toczy jako firma. Ręka rękę myje. Dupowchodzenie normą pracowniczą. Związki zawodowe fikcją. Pensja za tak ciężka i odpowiedzialną pracę URAGAJACA! Szkoda bo młodzi uciekają, nowych nie ma tylko stazowi trzymają się stołków i guzik robią. Nie polecam.
Plusy
Brak
Minusy
Bardzo wiele
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mobbing w zamian za proste pytania
Obsługa klienta (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie26 czerwca 2019
Upały, brak klimatyzacji, pracodawca nie zapewnia chłodnej wody, czegokolwiek. Jednocześnie oczekuje od pracownika potulnosci a jaką kolwiek sugestie czy prośbę kwituje mobbingowymi odżywkami wręcz krzykiem o roszczeniowosco albo jak i się nie podoba to wiesz co robić. Podsumowując Poczta Polska nie dba o polskich pracowników. Tak jest przynajmniej w Bydgoszczy w pechowych urzędach. Roszczeniowosco mylona jest z prawem pracy i troska o minimalne ludzkie traktowanie... Pisana polityka PP i Pana Prezesa jest słuszna tylko NIE MA JEJ W ŻYCIU
Minusy
Brak kultury naczelników. Mobbing. Brak faktycznej troski o pracownika.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański SL
Sortowacz (były pracownik) –  WER Pruszcz Gdański16 czerwca 2019
Powszechny mobbing nowo zatrudnionych młodych osób. Przede wszystkim przez KIEROWNIKA ZMIANY oraz osoby starsze na tym samym stanowisku. Atmosfera w pracy jest tragiczna, ciągłe wyśmiewanie, plotkowanie, przewracanie oczami gdy ktoś czegoś nie potrafi, zlecanie wykonywania bezsensownych i niepotrzebnych zadań. Trzeba być dupowłazem aby u kogokolwiek zaplusować. Śmieszne zarobki, ponieważ praca jest naprawdę bardzo ciężka oraz wykańczająca psychicznie jak i fizycznie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Taka dola listonosza
Listonosz (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie16 czerwca 2019
Pracowałem w wielu miejscach, i nawet z tych "najgorszych" po czasie potrafiłem wyciągnąć jakieś lepsze wspomnienie - po półroczu spędzonym jako listonosz odkryłem, że tu nie mogę znaleźć żadnego (jedynie niektórych ludzi z rejonu wspominam ciepło). Poczta to nadal twór archaiczny, zatęchły minionym systemem, który mógłby być lepszy, ale mu się nie chce. Gdy odejdą listonosze którym już nie dużo brakuje do emerytury, a takich jest 90%, wtedy poczta zaplacze rzewnymi łzami, bo nie robi nic, by tamci mieli następców. Ludzie uciekali po miesięcu, przerażeni nawałem pracy i obowiązków, i tym, jak nędzne za to wszystko dostaje się pieniądze. Ogromne rejony, naręcza listów i paczek poleconych, setki zwykłych, przekazy pieniężne, przesyłki z Chin, ulotki i sławna karma dla psów i kotów, i to trzeba wszystko roznieść w parę godzin, jeśli chce się wrócić do domu wcześniej niż na kolację. Ludzie w większości na rejonie byli okej i więcej, ale znalazło się kilka osób które tylko czekały by zmieszać cię z błotem, bo omyłkowo źle wrzucileś rachunek na prąd. Wieczne problemy z tabletami i sprzętem. Jestem akurat na emigracji i gdy widzę ichniego postmana pracującego z uśniechem i wyposażonego jak profesjonalista, a gdy przypomnę sobie znerwicowanego, wyglądającego jak łachmaniarz polskiego listonosza, to czuję odrazę do Poczty Polskiej, że na takie coś pozwala.
Plusy
Ludzie na rejonie, inni listonosze w większości to spoko ludzie, czasem wypłacaki nadgodziny
Minusy
Za dużo wymieniac. Wszystko w tekście
Czy ta opinia była pomocna?Tak 52Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Polska mobbing w placówkach
listonosz (były pracownik) –  wielkopolska11 czerwca 2019
Firma jak firma, wszędzie trzeba pracować , ale kadra zarządzająca niższego szczebla w placówkach pocztowych typu kierownik czy naczelnik to tragedia , ludzie którzy nigdzie się nie sprawdzili , bo pojęcia i wiedzy mało , więc nikt ich nie przyjmie , a tutaj trochę władzy i można się wyżyć na podwładnych i podnieść swoje małe ego.Szkoda że góra przymyka na to oczy , ale cóż , gdzie znajdą za te pieniądze kogoś na poziomie i z kulturą osobistą , a w dodatku na tyle bystrego , żeby ogarniał to zamieszanie.Może gdyby byli to ludzie na poziomie i mieli pojecie o zarządzaniu zasobami ludzkimi ( a nie wyzyskiwaniu swojego pracownika, byle tylko dostać jego kosztem parę złotych premii ) PP MIAŁABY I PRZYCHODY I ZADOWOLONYCH I DOBRZE OPŁACANYCH PRACOWNIKÓW. O nadgodzinach płatnych można pomarzyć , chyba że się uda wyprosić ( jakie to poniżające - pan/pani władca naczelnik łaskawie niewolnikowi dopisze , jak był grzeczny albo donosił na innych). O premiach już ktoś pisał , albo śmieszne parę zł brutto ,jak żebrakowi , a z reguły nic. Jednym słowem średniowiecze, albo lepiej - wyzysk feudalny. Nie polecam , sam szukam czegoś innego , nawet za mniejsze pieniądze ( jeśli ktoś mniej płaci , bo PP daje podwyżkę tylko jak wzrasta najniższa krajowa, bo nie ma innego wyjścia) , byle widziano we mnie człowieka i nie traktowano jak zło konieczne ,a nawet śmiecia.
Plusy
Jałmużna RAZ W MIESIĄCU, male rachunki np. za prąd bo jesteś gościem w domu
Minusy
Zniszczone nerwy, zdrowie, samochód
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownik
Listonosz (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie5 czerwca 2019
Zanim się zatrudnisz w tej komunistycznym kolchozie musisz wiedzieć bo nie usłyszysz tego w trakcie rekrutacji : pensja podstawa to żenada. Premia jedna nie do zdobycia (firma na minusie), druga premiera to 60 zł brutto. Trzecia to absencyjna ok 10% twojej podstawy. Stazowe za 3 lata jak doczekasz w wysokości 60 brutto. 13 pensja to fikcja bo nie otrzymasz jej bo umowy są na czas określony a tuż przed nią ci nie przedłuża. Wyjadacze z 20 / 30 letnim stażem nic nie robią bo nie muszą. Wszechobecny alkohol w godzinach pracy to norma. Jak nie pijesz to nie jesteś swój chłop. Kompetencji kadry kierowniczej nie oczekuj bo wszyscy są po rodzinie i z dlugoletnimi układami. Narzędzia pracy zepsute i z minionej epoki. No ale jest Multisport! Przeczytaj opinie w internecie i poważnie to przemysl. Powodzenia.
Plusy
Multisport za 46
Minusy
Bardzo dużo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER Pruszcz Gdański
pracownik (były pracownik) –  WER Pruszcz31 maja 2019
Kierowniczka Ksymena ds masowych nadawców niekompetentna, powszechny mobbing
Plusy
duża firma
Minusy
personel zarządzający
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czy ktoś z byłych pracowników Poczty miał problemy z odzyskaniem ostatniego należnego wynagrodzenia?
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie17 maja 2019
Fatalnie po całości , dno, najgorsze jednak jest to, że nie zapłacili ostatniego wynagrodzenia tzn. płacili po 100, 50 itp. ochłapy ale suma tych przelewów nie zgadzała się z kwotą naliczoną przez Kadry. Bardzo proszę o kontakt osoby, które miały lub mają podobny problem z Pocztą.
Plusy
zdobycie doświadczenia?
Minusy
niskie zaobki, brak ostatniej wypłaty
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie polecam kołchoz
listonosz (były pracownik) –  up2 skierniewice8 maja 2019
pracowałem około lat jako listonosz w up 2 skierniewice z własnym autem,za zużycie auta za mało płacą z kilometra ,auto dostaje po ,dupie ,w terenie spalanie 2 krotnie wyższe niż normalnieniskie zarobki za tą prace,idziesz do pracy i na biegu zmieniają ci rejon,rozbiórki rejonów jak ktoś jest urlopie itp.pracujesz charytatywnie ,nie płacą dodatkowo a robotę trzeba zrobić,nie sprawiedliwy podział rejonów ,przykład na 1 rejonie praca bezstresowa ,mało poleconych .paczek ,zwykłych listów itd,na innym rejonie padasz na mordę i nie wyrobisz sie aby jednego dnia wszystko roznieść,nie wszyscy ale jest wiele ludzi że myślą ze on jest klijentem a listonosz jest nikim,mineły czasy szacunku dla listonosza,ale to jest tylko wina kierowników i naczelników,jeżeli nie pozmniejszają rejonów i nie podniosą płacy ,nie polecam
Plusy
napiwki z ręt i emerytur
Minusy
małe zarobki, brak szacunku dla pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 50Nie 2Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 188 opinii
538
443
333
228
146

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,7Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,7Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy