Oceny firmy Poczta Polska

Znaleziono 130 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (132)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma zdecydowanie na plus!
Listonosz (były pracownik) –  Pilchowice, śląskie17 października 2018
Do pracy zawsze chodziłam bardzo chętnie. Podobał mi się zadaniowy czas pracy. Po przyjściu do pracy układałam pocztę, segregowałam ją oraz przygotowywałam pieniążki (wypłaty dla emerytów). Jeśli chodzi o rozwój w firmie to na tym stanowisku raczej go nie było - co mi nie przeszkadzało. Kultura miejsca pracy na pięć plus! Najtrudniejsze była jazda z pocztą oraz różnymi przesyłkami bez względu czy za oknem temperatura wynosiła plus 30 stopni czy też minus 19 (a i tak bywało). Do przyjemnych części dnia mogę zdecydowanie zaliczyć kontakt z ludźmi. To był zdecydowanie NAJWIĘKSZY PLUS!
Gdyby nie konieczność przeprowadzki zapewne pracowałabym tam do dziś.
Plusy
kontakt z ludźmi, zadaniowy czas pracy
Minusy
pogoda, praca w różnych warunkach atmosferycznych, ogromne przesyłki zamawiane przez ludzi które było trzeba zabrać z sobą na rower
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?TakNieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
UP Gryfice
Asystent ds. Obslugi klienta (były pracownik) –  Gryfice4 października 2018
Spędziłam tam dobre 8 miesięcy swojego życia i faktycznie jest wieczna presja i nawet nie chodzi o ilość klientów ale fakt że na każdym kroku trzeba namawiać ludzi na kupno produktów totalnie nie związanych z poczta .. jeszcze trochę będą tam sprzedawać mięso. Sami ludzi z którymi pracowałam byli bardzo pomocni ale prawda jest taka, gdy nie jesteś ogarnięty to nie dasz sobie rady zwłaszcza gdy pomylisz się przy wydawaniu reszty bo przecież Asystent ds obsługi klienta nie przyjmuje tylko listów czy paczek, ale również obsługa banku pocztowego w tym wypłacanie pieniędzy przez klienta proponowaniem założenia konta osobistego a nawet wzięcia kredytu. Oprócz odpowiedzialności za czynności wykonane na okienku każdy z pracowników jest odpowiedzialny materialnie za towar dostępny na sali obsługi jak i za ladą czyli płacisz z własnej kieszeni gdy któraś z koleżanek nie pobierze opłaty za kopertę. Na koniec miesiąca jesteś rozliczany ze swoich planów sprzedażowych... I nie wcale nie znaczków tylko tego całego szmelcu dookoła. Niestety ale to już nie są czasy gdy Poczta Polska była tylko i wyłącznie firma państwowa.
Plusy
Stabilność zatrudnienia
Minusy
Cala reszta włącznie ze śmiesznym etatem 0.875 i płaca
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 4NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
możliwość rozwoju
ekspedient (były pracownik) –  Głuchowo, wielkopolskie2 października 2018
Zdobywanie doświadczenia, możliwość rozwoju, przyjemna atmosfera
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?TakNie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Na sali doręczeń jest okej klimat zazwyczaj.
Listonosz (obecny pracownik) –  warmińsko-mazurskie26 września 2018
Praca byłaby nie taka zła, gdyby rejony były faktycznie przystosowane do możliwości. Gdy o 15-16 ludzie z porannej zmiany siedzą już w domu i jedzą obiad, tu dopiero wraca się na bazę i człowieka czeka rozliczanie dziesiątek listów, liczenie pieniędzy i przekazów. W zimę o tej porze jest już ciemno i człowiek ledwie odpocznie, trzeba iść spać i jutro od nowa. Archaiczne metody zarządzania wydawki listów poleconych, listonosz musi je sam sortować i wpisywać do systemu, który często zawiesza się. Potem pośpiech by jak najszybciej wyjść na rejon i często zdarzają się pomyłki, a klienci potrafią robić istne dramaty gdy źle im wrzuci się list. Ogromne pieniądze które nosi się przy sobie po patologicznych rejonach też przysparzają stresu - do dziś nie dostałem żadnego gazu ani nic - pewnie pomyślą dopiero jak coś się stanie. Wadliwy sprzęt - źle działający tablet i rysik, ile czasu straciłem i nerwów przy ludziach bo tablet nie włączał się a rysik nie pisał mimo nowej baterii. Czy praca ma jakieś plusy? Większość ludzi na rejonie jest w porządku, można złapać z nimi więź i kontakty. Usłyszeć ciekawe historie, ale też i smutne, bo życie polskiego emeryta w większości takie jest. Sam ludzie w pracy w porządku, pomocni (oprócz "góry", choć i tu zdarzają się wyjątki). Pieniądze niestety słabe i sytuacje ratują trochę "obrywki". Kolega listonosz z 14 letnim stażem, mega profesjonalista z pasją do tego zawodu, zarabia DWA TYSIĄCE złotych na rękę. Jakiś dramat.Jeśli nie ta umowa o pracę i wolne weekendy, to ja nie wiem kto by przychodził do tej pracy oprócz ludzi pracujących tam od lat.  więcej... Sprzedaż znaczków i innych pierdół pozostawię bez komentarza.  zwiń
Plusy
Kontakt z ludźmi, zazwyczaj dobry klimat na rozdzielni, umowa o pracę, wolne weekendy
Minusy
Słabe pieniądze, ogrom niewdzięcznej często pracy, na rejonie są czasem okropni ludzie, zimno i mokro, niebezpiecznie, niewystarczające wsparcie góry.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 9NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Bonarka Kraków
Obsluga (były pracownik) –  Poczta Bonarka Kraków29 sierpnia 2018
Praca na Poczcie Bonarka Krakow, to praca dla desperatow bez ambicji, bez kultury dla chamow i tepakow.
Plusy
Praca z ludzmi.
Minusy
Brak perspektyw.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 6Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera w miejscu pracy.
obsługa klienta, praca biurowa (były pracownik) –  Szprotawa, lubuskie20 sierpnia 2018
Podstawowy ośmiogodzinny czas pracy. Miła atmosfera.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 9Nie 16Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Listonosz (były pracownik) –  Powiat suski20 sierpnia 2018
Nie polecam! O ile praca fajna aczkolwiek ciezka, to atmosfera dno!! Jak i na urzedzie tak i na rejonie (oskarzenia, obgadywanie, dogadywanie, donoszenie)!! Pieniadze snieszne i brak dodatku jak zepsuje sie auto.
Minusy
Zarobki, atmosfera
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 21Nie 4Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
obsługa klienta
Obsługa klienta (były pracownik) –  Ostrzeszów, wielkopolskie13 sierpnia 2018
Praca na pełny etat a umowa na 0,50 etatu i brak perspektyw, że to się zmieni. ,,Wrażenia" z pracy dotyczą Poczty w OSTRZESZOWIE woj. wielkopolskie. Zmieniasz stanowiska praktycznie co dzień. Wszechobecne chamstwo starszych stażem pracowników. Brak umiejętności pracy z komputerem co opóźnia pracę listonosza i paczkowych. Rotacja młodych pracowników ogromna. Znajomy miał styczność z transportem: mają tam kerowcę Pana Ma.....a K...ę osoba niezrównoważona, pisze i dzwoni z donosami na wszystkich i na wszystko co mu się nie podoba. Jest złośliwy wobec nowo zatrudnionych. Jeśli chcecie przeżyć szkołę życia to do poczty w Ostrzeszowie po tej pracy z każdej innej którą podejmiecie będziecie zadowoleni.
Minusy
atmosfera w pracy
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 15Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadają odpowiedniej wiedzy.
Koordynator (były pracownik) –  Pruszcz Gdański, pomorskie7 sierpnia 2018
WER PG dramat, wyzysk ludzi, kadra zarządzająca przestarzała- nie posiadająca odpowiedniej wiedzy, wykształcenia. Dostali stanowiska 20 lat temu i trzymają się stołków.
Zmuszenie do pracy w soboty, źle rozliczane nadgodziny, atmosfera do kitu, przedłużenie umowy o pracę na czas nieokreslony za mniejsza stawkę niż była na umowie na czas określony ( o ok 13%) - "śmiech na sali"
Plusy
Żadnych
Minusy
Niskie zarobki, fatalna atmosfera, wyzysk
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 14Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  wielkopolskie23 lipca 2018
Praca od rana do wieczora bez wypłacania nadgodzin. Do tego pensja 1500zł i ogromna odpowiedzialność finansowa. Dowóz paczek które często przekraczają możliwości uporania się z nimi w pojedynkę. Nie polecam. Jedyne co miłego mnie tam spotkało to ludzie na terenie.
Plusy
Ludzie z terenu
Minusy
Wszystko
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 33Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem dobrze
pracownik magazynu (były pracownik) –  Komorniki, wielkopolskie9 lipca 2018
Ciężka praca na pakowaniu samochodów ciężarowych, ludzie spokojni.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 3Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
przyjazna atmosfera
Kierowca do 3.5 t (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie24 maja 2018
plusem jest bogata oferta pakietów socjalnych i ubezpieczeń
Plusy
bogaty pakiet socjalny
Minusy
niepewność godzin pracy
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 12Nie 7Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Orzesze
Listonosz (były pracownik) –  śląskie11 maja 2018
Praca za dwie ,trzy osoby .Duzy tejon rowerowy nie do przerobienia przez jedna osobe na rowerze.Praca od 7.00 do 18.00 ,19.00 bez wyplacania wogole 3-4 godzP.naczelnik z ktora nie mozna sie dogadac,moje prosby z jednej strony wlecialy z drugiej wylecialy.Gdy doszlo do rozmowy przy zamknietych drzwiach jechala po mnie jak po psie.Na koniec dodajac ,,zrozumielismy sie tak?,,.Porazka.NIE POLECAM.
Minusy
Placa nie adekwatna do pracy
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 78Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera
Listonosz (były pracownik) –  Żyraków, podkarpackie9 maja 2018
Byłem zadowolony z pracy. Bardzo przyjemna atmosfera i mili ludzie.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 19Nie 48Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pozytywna
Asystent czynności ekspedycyjnych (były pracownik) –  Milówka, śląskie16 kwietnia 2018
Przyjemna atmosfera i warunki pracy. Wsparcie ze strony załogi.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 3Nie 18Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niska pensja, praca na akord, kiepskie zarządzanie, chaos w obsłudze abonenta
Obsługa Abonentów Zlecenie (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie23 marca 2018
Praca na akord, brak współpracy między działami, ważniejsza jest norma niż prawidłowe załatwienie sprawy. Brak współpracy między działami, kiepskie kierownictwo. Fałszywe obietnice stałego zatrudnienia, niekończące się umowy zlecenie na 2-3 miesiące. Niska pensja bez perspektyw.
Minusy
Zarobki, akord, atmosfera
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 34Nie 3Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
kierowca (były pracownik) –  podlaskie15 marca 2018
Zaczyna się prace jeszcze przed świtem a kończy po zmroku. Przerwa w środku dnia(średnio 3h) pozwala jedynie na zjedzenie czegoś. W każdej chwili trzeba być przygotowanym, że jednak nie skończy się pracy wcześniej lub nie pójdzie się na przerwę bo jednak "ktoś musi zawieźć tę BARDZO pilną paczkę" a tym "kimś" jesteś TY. Jedyna możliwość "rozwoju" czy "awansu" to przejście na kuriera lub próba zrobienia kategorii C(choć żadnej z tych rzeczy nie nazwałbym awansem XD).
Zarząd ma Cię głęboko w D, trasy ustala jakiś cymbał który chyba nigdy nie jeździł po mieście więcej niż do i z pracy. "Kierownik" nie może nic załatwić. Brak grafiku wychodzącego dalej niż dwa dni a w związku z tym, nie można zaplanować nic. Wynagrodzenie totalnie nie adekwatne do obowiązków pracownika. Na jednym stanowisku różne osoby wykonujące TAKĄ SAMĄ pracę dostają różne wynagrodzenia(różnią się podstawy brutto).
Niektóre samochody nadają się tylko na złom ale jednak trzeba nimi jeździć.
Gorąco nie polecam.
Plusy
co?
Minusy
wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków, nienormowany czas pracy, kadra zarządzająca to jakiś nieśmieszny żart, brak możliwości rozwoju, brak grafiku na więcej niż dwa następne dni, i wiele wiele więcej
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 55Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  Rogoźno, wielkopolskie26 lutego 2018
Dużo by tu pisać na tą tragiczną firmę państwową, idąc tam do pracy myślałem, że trzynastki, premie, napiwki czas pracy od poniedziałku do piątku, co mnie mogło lepszego spotkać od takiej pracy? Otóż spotkała mnie największa męczarnia przez jaką przeszedłem, nie wspomnę już o ogromnej odpowiedzialności. Za popełnione przypadkowo błędy bardzo wysokie kary pieniężne. Praca od 9 do nawet 15 godzin na dzień, oczywiście bez zapłaty za nadgodziny, ponieważ jest to praca ZADANIOWA ;) po prostu przykre, bo ja akurat jestem młody i było mi trochę łatwiej ale tam pracują starsi ludzie, którzy dosłownie padają na pysk. Atmosfera z innymi listonoszami była bardzo miła, przyjazna, wszyscy byli dla mnie bardzo pomocni, natomiast zarząd i ogólna polityka firmy to jedna wielka pomyłka. Wytrzymałem dokładnie 44 dni w tym obozie pracy, nikomu nie polecam i z własnego przykaładu radzę! Uciekajcie od takiej pracy jak najdalej, szkoda zdrowia, jest wiele innych ciekawszych możliwości.
Plusy
Niestety w tej organizacji nie ma żadnych plusów. Bo to, że ciężko zarobione pieniądze są na czas, to nie jest żaden plus.
Minusy
Ogromny wyzysk, utrata zdrowia, śmieszne pieniądze, brak rozwoju.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 119Nie 5Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo miła atmosfera
Naczelnik Urzędu Pocztowego, Asystent (były pracownik) –  Olsztyn, warmińsko-mazurskie14 lutego 2018
Ciężka praca ale w tamtym czasie bardzo sadysfakcjonujaca.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 2Nie 24Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra praca stałe zarobki
ekspedytor, (były pracownik) –  Lisi Ogon, kujawsko-pomorskie13 lutego 2018
Praca w firmie stabilnej,wypłata zawsze na czas,stały grafik.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 6Nie 28Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 132 ocen
532
438
324
222
116

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,9Zarobki/pakiet socjalny
3,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,0Kadra zarządzająca
3,2Kultura organizacyjna/atmosfera