Poczta Polska

Oceny wg kategorii

2,7Równowaga praca/życie

Sortuj według

przydatnościocenydaty
Znaleziono 280 opinii pasujących do wyszukiwaniaZobacz wszystkie opinie (286)

Brak dobrej atmosfery-stresujaca przez szefa,bo wiedzą psy z byle powodu

Wyróżniona opinia Indeed

Najbardziej przydatna opinia według Indeed
Jaki jest najlepszy aspekt pracy w tej firmie?W pracy listonosza najlepszy jest kontakt z ludźmi z rejonuCo jest najbardziej stresujące w pracy w tej firmie?Wciskanie listonoszom kart z Play za 50zl co miesiąc i szefa nie interesuje to,czy ma się to komu sprzedać. Jeśli nie masz to dokladasz z własnej kieszeniJaka jest atmosfera i kultura pracy w tej firmie?Atmosfera okropna stresująca przez szefaJak wygląda Twój typowy dzień w tej firmie?Po segregacji poczty wyjazd w rejon, następnie powrót na drugą odprawę,segregacja paczek i ponownie wyjazd w rejon. Doręczenie poczty i powrót
Czy ta opinia była pomocna?

Miejsce pracy wymagające zaangażowania, odporności na stres

Większość ludzi pisze, że nie poleca PP, jako pracodawcy. Każdy ma inne doświadczenie z pracownikami i kierownictwem, z warunkami pracy. Osobiście lubię moją pracę, lubię współpracowników, mam fajne kierownictwo. Faktycznie, jeśli chodzi o natłok obowiązków to jest czasem ciężko, ale nie jest aż tak tragicznie, żeby tego nie ogarnąć. Jak człowiek potrafi zarządzać swoim czasem, jest w miarę zorganizowany można to przeskoczyć.

Plusy

Dodatki socjalne, wynagrodzenie zawsze na czas, różnorodność obowiązków, przez co praca nie jest monotonna

Minusy

Przydałoby się odnowić sprzęt, wyposażenie

Poczta Polska — informacje

Dane pochodzące z 32 opinii
Możliwości poprawy
  • Wsparcie ze strony przełożonego
  • Mobilizujące zadania
  • Elastyczność pod względem czasu i lokalizacji

Kutno Wyszyńskiego

Kiedy przyszła kolej na umowę na czas nieokreślony to jej nie przedłużyli. Za pracę bez zwolnień lekarskich, wolne tylko wtedy kiedy kierownik pozwol nie podpisali umowy na stałe.

Minusy

Niskie zarobki, brak planowanych urlopów

Rozliczenia ekspedycja

Traktują człowieka jak śmiecia. 1,5 roku pracy , nadgodzin, poświęcenia się i dawania siebie w 99% potrafią przekreślić z dnia na dzień. Nic dla góry nie znaczy ten co pracuje na dole . Redukcja etatów i wypad , radź sobie sam . Po potraktowaniu mnie jak śmiecia nawet gdyby mi teraz zaoferowali powrót to nigdy bym tego nie zrobiła.

Minusy

Niskie zarobki, brak szacunku dla pracowników, stres

Praca jako listonoszka

Pracowałam jako listonoszka.od crazu zostałam wrzucona na głęboką wodę.po trzech miesiącach pracy robiłam nie tylko swój rejon ale ciągle dawano mi zastępstwa.to za wiele pracy dla początkujących listonoszy.rejon trzeba poznać samemu.jest się uczonym na innym a potem dają cię bez zapoznania terenu na innym .pracownicy fajni.zgrani.pomagaja sobie.klimat ogólnie dobry.za duży nacisk na sprzedaż w końcu jak ktoś chce być sprzedawca to idzie pracować do sklepu.

Plusy

Zgrani I przyjaźni współpracownicy

Minusy

Niskie zarobki i nawał pracy.pisza że czas pracy zadaniowy co oznacza pracę po 10 godzin dziennie

Oceń swoją ostatnią firmę

Podziel się swoimi doświadczeniami, aby pomóc innym

Zlodzieje

Nie polecam wysyłania listów przez pocztę ponieważ okradają ludzi nie docierają listy bo ktoś sobie chciał otworzyć list czekam już 3tyg na bardzo ważny list I wiem co w tym liście było...jeżeli czytasz to złodzieju to uwierz karma wróci do ciebie!!!!!

Plusy

Żadne poniżej 0

Minusy

Wszystko

Negatywna

Pracownicy PP czemu jeszcze nie podnosicie buntu. Osoba zatrudniona na całym etacie nie ma najniższej krajowej. Praca na 0,8 etatu skandal. Obowiązki takie że pracownik powinien zarabiać tyle co w bankach. Nie dajcie się wykorzystywać. !!!!!!!!

Plusy

Nie mam pojęcia

Minusy

Wszystkie

Praca na okienku

Absolutnie nie polecam w sposoób jak.jesy traktowany pracownik plus wynagrodzenie plus wyższym.stażem.pracownicy na najniższym.poziomie

Plusy

Żadnych

Minusy

Niskie.zarobki atmosfera pracownicy

Warszawa Ratuszoea

Dobry socjal super zespol kierownictwo ok w wylaczeniem centrali. Jako kierowca dobre nowe samochody b.dobry ich serwis

Plusy

Wyplata zawsze w terminie

Minusy

Niskie zarobki w stosunku do wykonywanej pracy

Tragedia

Przełożeni bardzo dziwni, twierdzą że nigdzie nie idzie tak zarobić jak na poczcie (no tak, nie wszyscy dają najniższą krajową XD). Praca dla kogoś, kto nie ma już naprawdę wyboru, lub lubi wyzysk. Pójdźcie sami i się przekonajcie jak fajnie jest roznosić listy, przekazy, ulotki (za darmo) i sprzedawać w międzyczasie ciastka na rejonie.

Plusy

Fajni i mili współpracownicy

Minusy

Przełożeni, sprzedaż produktów na rejonie, stawka nieadekwatna do obowiązków, roznoszenie ulotek

Koszalin

Nie polecam pracy na poczcie nikomu, tylko liczy się sprzedaż i wszyscy rywalizują ze sobą jak dzieci. Jedna osoba sprzeda więcej i już kwasy w pracy. Praca dla ludzi o bardzo wytrzymałych nerwach. Często był brak jakichkolwiek przerw powyżej 10 minut, ponieważ cały czas coś.

Plusy

Brak

Minusy

Niskie zarobki, rywalizacja

Smolec

Totalny wyzysk pracownika, niespełnione warunki socjalne. Niespełnienie podczas upałów norm dotyczących trudnych warunków. Min. brak chłodzących napojów, klimatyzacji przy temperaturze powyżej 32 stopni. Płaca najniższa minus premia ( wliczona w najniższą krajową) brak pozostałych mobilizujących dodatków. Brak szacunku do podwładnych, brak monitoringu!!! na stanowiskach gdzie obroty bywają rzędu 30.000 zł , stąd kradzieże w miejscu pracy! Niekontrolowana Praca np. 2 osób na loginie i stanowisku jednego pracownika i odpowiedzialność finansowa tylko zalogowanego pracownika , za mało osób na zmianie ..brak ochrony jakiejkolwiek , nawet przed zdenerwowanym czy gorszącym klientem. To wszystko działa deprymująco.

Plusy

Nie

Minusy

Zarobki, brak odpowiedzialności firmy za wszelkie usterki i braki, nawet kadrowe
Czy ta opinia była pomocna?

Work worth recommending with high pay, as for polish confitions

My review:-high salary -personal culture at work-the possibility of ending the working day earlier after completing current duties-comfortable and nice work clothes

Plusy

Listem above, lunch at work as desired once at day

Minusy

Somtimes shipments to be delivered to the recipient in home without elevators

Słupsk

Brak rozwoju zawodowego ,niskie płace ,mobing ,niewykształcona kadra kierownicza,firma polityczna.

Nie polecam

Wytrwałem w tej firmie 3 lata i uważam, że o 3 za dużo. Najniższa krajowa, kilometrówka nie zmieniła się od 20 lat. Praktyczny brak socjalu, ogromne rejony, tony ulotek i gazetek reklamowych do rozniesienia, wiecej niż listów. Ciągłe rozbiórki rejonów. A na koniec i tak jest twoja wina

Plusy

Brak

Minusy

Niskie zarobki, brak socjalu, niekompetentna kadra kierownicza, zaplecze PRL
Czy ta opinia była pomocna?

Miejsce pracy z miłą atmosferą

Atmosfera w firmie miła, niestety bardzo niskie zarobki, brak możliwości rozwoju. Wysoka kultura osobista pracowników.

kierowca ce olsztyn

kierownik j.......M oszust i kłamca który mówi to co chcesz usłyszeć czyli praca po 8 godzin realne zarobki to 3,5tys netto wolne weekendy i cuda na kiju . mając do dyspozycji grafik który jest na miesiąc nie przedstawia go na rozmowie kwalifikacyjnej co by pokazało styl pracy i godziny pracy. co pokazuje taki grafik bo jest godzina rozpoczęcia i zakończenia pracy co wskazuje na np 13 godzin a w rzeczywistości jest to około 14 z czego w tym czasie masz zapłacone za11.5 godz bo w tych godzinach masz oc 20 minut i pcp 3 godziny a to sie nie wlicza do czasu pracy a płatne pół dziennej stawki godzinowej to dlatego masz zapłacone za 11.5 godz a nie za 10 godzin z 14 które jestes w pracy. wolne weekendy to ma ale j........ nie ty kierowco i po 8 godzin to też pracuje j........ ale nie ty kierowco i twoim zadaniem jest rozwiezienie i ROZŁADOWANIE towaru który zostanie ci załadowany w Olsztynie a na rozmowie twoje obowiązki to otworzyć dzwi i podjechać pod rampe zamknąć drzwi rozwieść towar. a to gdzie sie odbywa pcp to jeszcze sobie panie j......... wyjasnimy i czy kierowca może dzień w dzień pracować po około 14 godzin też sobie wyjaśnimy. początkowo w Bydgoszczy a jak to nie pomoże to Warszawa .Pozdrawiam cie OSZUŚCIE i do zobaczenia

Chopina 1

Urzędem Pocztowym Nr 1 w Pruszczu Gdańskim rządzi osoba dwubiegunowa. Nie polecam atmosfera którą Naczelniczka i kierowniczki tworzą na tym urzędzie to podlega pod mobbing. Pracownicy nie są jednakowo traktowani najlepiej mają ci co donoszą a jest ich prawie cały urząd. Naczelnik jeździ za pracownikiem w rejonie i robi zdjęcia, ile było cennych ludzi a się pozwalniało przez atmosferę. Ta praca jest dla ludzi którzy są odporni psychicznie. O zarobkach nie ma co pisać bo i tak się nic nie zmieni. Ta praca wykonywana przez listonosza nie jest doceniona, wręcz odwrotnie więcej stracisz jak zarobisz.

Plusy

Wolny weekend

Minusy

Wszystko

Negatywne

Zarobki bez nadzieję zarabia się max 1.800 na rękę nie polecam oszuści

Rzeszów

Nie polecam tego pracodawcy, spędziłem w tej firmie ponad 13 lat,jeden wielki wyzysk,o podwyzkach trzeba zapomnieć wynagrodzenie najniższa krajowa a obiecywali od lat że będzie lepiej..... związki zawodowe działające w firmie totalne dno.

Plusy

Fajni koledzy i koleżanki na sali doręczeń

Minusy

Niskie zarobki, wymaganie kupowania badziewnych towarów przez pracowników, nom stop dodatkowe rejony do obsługi

fajna ale ciężka praca

Pracowałam jako listonoszka w niewielkim mieście, jeżeli chodzi o atmosferę w pracy to była ona bardzo dobra. Ludzie bardzo mili i pomocni, nie spotkałam się tam z żadnym mobbingiem. Praca fajna, ludzie na rejonie fajni, zawsze można było pogadać. Podobało mi się to, że przychodziłam na 8 i już o 14 miałam koniec, więc mi nie za bardzo przeszkadzało to jaką wypłatę dostaję, bo jednak nie było tyle godzin pracy. W dodatku jeszcze gdy były przekazy to też pare groszy wpadło. Kiedy zdarzały mi się nadgodziny wyrabiałam się w godzine czy dwie a płacili jak za trzy, więc też można było sobie zarobić. Mi się praca podobała, ale była ciężka kiedy wchodziło się w rejon. Dużo chodzenia i dźwigania tych wszystkich listów i przesyłek. Kiedy padał deszcz czy śnieg to było największe wyzwanie i czas pracy się wydłużał. Zanim zatrudniłam się na poczcie czytałam dużo opinii i bałam się, że będzie źle, ale trafiłam na bardzo fajny urząd z miłymi ludźmi. Zrezygnowałam z pracy, ponieważ taka praca nie jest dla mnie, nogi wysiadają, ramiona także. Jeżeli chodzi o mnie to źle tego nie wspominam.
Czy ta opinia była pomocna?

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.Zadaj pytanie

Ogólna ocena

Na podstawie 286 opinii