Oceny firmy Poczta Polska

Znaleziono 92 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (93)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niska pensja, praca na akord, kiepskie zarządzanie, chaos w obsłudze abonenta
Obsługa Abonentów Zlecenie (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie23 marca 2018
Praca na akord, brak współpracy między działami, ważniejsza jest norma niż prawidłowe załatwienie sprawy. Brak współpracy między działami, kiepskie kierownictwo. Fałszywe obietnice stałego zatrudnienia, niekończące się umowy zlecenie na 2-3 miesiące. Niska pensja bez perspektyw.
Minusy
Zarobki, akord, atmosfera
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 6NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
kierowca (były pracownik) –  podlaskie15 marca 2018
Zaczyna się prace jeszcze przed świtem a kończy po zmroku. Przerwa w środku dnia(średnio 3h) pozwala jedynie na zjedzenie czegoś. W każdej chwili trzeba być przygotowanym, że jednak nie skończy się pracy wcześniej lub nie pójdzie się na przerwę bo jednak "ktoś musi zawieźć tę BARDZO pilną paczkę" a tym "kimś" jesteś TY. Jedyna możliwość "rozwoju" czy "awansu" to przejście na kuriera lub próba zrobienia kategorii C(choć żadnej z tych rzeczy nie nazwałbym awansem XD).
Zarząd ma Cię głęboko w D, trasy ustala jakiś cymbał który chyba nigdy nie jeździł po mieście więcej niż do i z pracy. "Kierownik" nie może nic załatwić. Brak grafiku wychodzącego dalej niż dwa dni a w związku z tym, nie można zaplanować nic. Wynagrodzenie totalnie nie adekwatne do obowiązków pracownika. Na jednym stanowisku różne osoby wykonujące TAKĄ SAMĄ pracę dostają różne wynagrodzenia(różnią się podstawy brutto).
Niektóre samochody nadają się tylko na złom ale jednak trzeba nimi jeździć.
Gorąco nie polecam.
Plusy
co?
Minusy
wynagrodzenie nie adekwatne do obowiązków, nienormowany czas pracy, kadra zarządzająca to jakiś nieśmieszny żart, brak możliwości rozwoju, brak grafiku na więcej niż dwa następne dni, i wiele wiele więcej
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 12NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
1
Listonosz (były pracownik) –  Rogoźno, wielkopolskie26 lutego 2018
Dużo by tu pisać na tą tragiczną firmę państwową, idąc tam do pracy myślałem, że trzynastki, premie, napiwki czas pracy od poniedziałku do piątku, co mnie mogło lepszego spotkać od takiej pracy? Otóż spotkała mnie największa męczarnia przez jaką przeszedłem, nie wspomnę już o ogromnej odpowiedzialności. Za popełnione przypadkowo błędy bardzo wysokie kary pieniężne. Praca od 9 do nawet 15 godzin na dzień, oczywiście bez zapłaty za nadgodziny, ponieważ jest to praca ZADANIOWA ;) po prostu przykre, bo ja akurat jestem młody i było mi trochę łatwiej ale tam pracują starsi ludzie, którzy dosłownie padają na pysk. Atmosfera z innymi listonoszami była bardzo miła, przyjazna, wszyscy byli dla mnie bardzo pomocni, natomiast zarząd i ogólna polityka firmy to jedna wielka pomyłka. Wytrzymałem dokładnie 44 dni w tym obozie pracy, nikomu nie polecam i z własnego przykaładu radzę! Uciekajcie od takiej pracy jak najdalej, szkoda zdrowia, jest wiele innych ciekawszych możliwości.
Plusy
Niestety w tej organizacji nie ma żadnych plusów. Bo to, że ciężko zarobione pieniądze są na czas, to nie jest żaden plus.
Minusy
Ogromny wyzysk, utrata zdrowia, śmieszne pieniądze, brak rozwoju.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 21Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good managent
post office (były pracownik) –  zachodniopomorskie27 listopada 2017
This work has taught me how to solve any problems.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 1Nie 5Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
atmosfera dobra współpracownicy życzliwi
asystent pocztowy (były pracownik) –  Sejny, podlaskie21 listopada 2017
praca przyjemna oparta na kontakcie z klientem ,stresujące momenty w czasie awarii urządzeń typu drukarka komputer,
Minusy
brak umowy na czas nieokreślony(na stałe)
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 5Nie 6Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bardzo dobra
asystent - eksepedient (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie9 listopada 2017
praca w której ma się staly kontakt z ludzmi. z mozliwoscia rozwoju
Plusy
rozwoj
Minusy
ciezkie przesylki
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 8Nie 5Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa UP Melomanów
asystent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 listopada 2017
Beznadziejne szkolenie, brak informacji na szkoleniu BHP o limicie w podnoszeniu dla kobiet i mężczyzn, dopuszczenie do pracy bez szkolenia przeciwpożarowego. Naczelnik osoba o dziwnej psychice lubiąca straszyć pracowników którym kończy się umowa. TZW szkolenie stanowiskowe to mit i legenda, 2 dni z kimś przyglądania sie kolejne 2 jak ten ktoś się przygląda i samemu na okienko i radź sobie jak potrafisz. Naczelnik o znikomej wiedzy z zakresu pracy, jak i prawa pracy. Jedno co fajne to ludzie z którymi przyszło mi pracować te 3 miesiące. Kontroler urzędu cudowna osoba która wg mnie powinna być naczelnikiem
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki w stosunku do pracy i odpowiedzialności
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 21NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Małe urzędy pocztowe to najlepsze miejsce do pracy!
Pracownik obsługi zaplecza (były pracownik) –  Jastarnia, pomorskie25 października 2017
Gdyby nie wysokość pensji z pewnością byłaby to moja najlepsza praca w jakiej miałem możliwość pracować.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 9Nie 10Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
100-lica
asystent (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie20 października 2017
-zatrudnienie na umowe zastepstwo,pensja1500(1840o prace)
brak socjalu
- totalny chaos jesli chodzi o wyszkolenie
zwykle trwa 2tygodnie,w pracy dochodzi ekspedycja czyli nawet 2miesiace kiedy wiadomo ,informacji duzo
co powoduje stres i braki finansowe,duza presja
czesto sa tez kradzieze gazet badz braki kopert i tez sie placi
-wymagania sprzedazowe ,naciaganie klientow mimo braku premii,klienci niezadowoleni bo brak listonoszy czy kolejki na poczcie a.asystenci zajeci sie awizacja i stemplowaniem listow niestety tyle jest pracy ze zostaje sie dluzej do30minut norma
-ciagle wieszanie sie programow , program poczty zostawia duzo do zyczenia ,stary sprzet
-zw na slaba atmosfere ,prezes daje 1minute na obsluzenie klienta(kontrole ,naleza mentalnie do pokomunistczych reliktow ),brak rozwoju zaczelam szukac innej pracy do awersji wystarczyly 2miesiace

+dobry dojazd choc poczta lubi przerzucac pracownikow
+wolne weekendy choc w tygodniu brak przerw w pracy ,dwie zmiany ranna i popoludniowa( nie musze dodawac ze piewrsze maja pupilki )
+zyczliwosc wspolpracownikow

nie polecam
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 33Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca na stanowisku biurowym
Key Account Manager (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 sierpnia 2017
Typowa praca na stanowisku biurowym.Praca przyjemna jednakże brak możliwości rozwoju.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 21Nie 13Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy gdzie panuje nie mila atmosfera,zarobki male
asystent (były pracownik) –  Rymań, zachodniopomorskie14 sierpnia 2017
Praca jest bardzo fajna,tylko zeby pracownikow sie traktowalo tak jak na to zasługują.Bo pracowało sie sumiennie i najlepiej jak sie potrafiło a nikt yego nie docenial.Tylko sie ciagle obrywalo.
Plusy
Zadnych nie ma
Minusy
Male zarobki
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 30Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
The worst job in my life
Postal Service Clerk (były pracownik) –  wielkopolskie28 czerwca 2017
It was quiet nice at the begin but then was horror. I've got to know what mobbing is in this job. Stress all the time and then after job so many sleepless nights...
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 17Nie 3Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gliwice up22
listonosz (były pracownik) –  Gliwice up 2220 czerwca 2017
Dno . Rejon Górne Wały powinny być dla dwóch. Wydawanie poleconych tam dwie godziny . Parodia . Ogarnijcie się!!!.
Plusy
Zwrot kosztów za użytkowanie ubioru . bilety
Minusy
brak wody do picia, zawsze trzeba mieć swoją
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 26Nie 9Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive
Warehouse Assistant (były pracownik) –  Lublin11 czerwca 2017
Responsibilities will include the day to day dealing of stock control and management; the role will also involve face to face contact with customers. The successful applicant will handle the Warehousing Control aspect of the company, dealing first hand with the Sales department, as well as liaising with the Purchasing and Ordering departments.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje miła ale napięta atmosfera
Kierownik POL RD (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie29 maja 2017
Na tym stanowisku należy być odpornym na stres i czasami presję czasu oraz nacisk przełożonych. Ogólnie praca nie jest zła, firma posiada pakiet socjalny ale jak na tak odpowiedzialne stanowisko za niskie zarobki.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 27Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce dla osób asertywnych i zorganizowanych
ekspedient pocztowy a po kilku latach asystent (były pracownik) –  Oświęcim, małopolskie19 kwietnia 2017
Trzeba umieć pracować w zespole, być asertywnym i umieć się zorganizować i koncentrować w często trudnych warunkach.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 12Nie 13Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
były pracownik obsługi kliena
Pracownik obsługi klienta (były pracownik) –  zachodniopomorskie13 kwietnia 2017
Na szczęście jestem już byłym pracownikiem Poczty Polskiej. Przepracowałam tam 3 miesiące ( były to dla mnie najgorsze trzy miesiące pracy). Po okresie próbnym postanowiłam odejść. Pisze, to aby ostrzec wszystkie osoby, które noszą się z zamiarem pracy w tej firmie! Nie idźcie tam! To co tam się dzieje jest straszne. Szkolenie trwa jeden dzień i polega na tym, że dowiadujesz się o historii PP oraz przechodzisz szklenie BHP. Na drugi dzień już do urzędu przez 4-5 dni siedzisz u boku nowej koleżanki, aby przyuczyć się do pracy. Niestety bardzo ciężko nauczyć się wszystkiego od razu, a koleżanka, która ma nas uczyć sama jest bardzo zestresowana i zaganiana nie mając czasu na to aby nas Cię przyuczyć. Po czym siadasz samemu przy okienku i radź sobie sam!. Przyjmuj listy, polecaj gazety, książki, kredyty, ubezpieczenia ,cała inny asortyment PP oraz słuchaj zdenerwowanych klientów, że nie mogą dzisiaj odebrać listu ponieważ listonosz nie wrócił jeszcze z rejonu. Jednego dnia przyszło mi nawet promować PODPAŁKĘ DO GRILLA.Nie m czasu nawet na to żeby iść do toalety, a jak już zajdziesz chwilę żeby zjeść, to nagle Pani kierownik Cię woła bo bardzo dużo ludzi. Ciągle dopłacanie, bo coś nie tak. Przy takim natłoku i stresie trudno się nie pomylić. Jeśli chodzi o stabilność zatrudnienia, to można na nie liczyć. Ale to dlatego, że jest tam ciągła rotacja ludzi i ciągle kogoś brakuje. Ludzie zwalniają się sami. Podam przykład, który nie mogę zapomnieć do dnia dzisiejszego. Pani X przyszła wysłać lis, Pani przy obsłudze klienta przyjęła list. Następnego dnia przyszedł zdenerwowany mąż Pani  więcej... X, który stwierdził, że jego żona wysłała wczoraj list, a list dzisiaj wrócił już do nich. Okazało się, że Pani X nie potrafiła nawet prawidłowo napisać nadawcy i odbiorcy, w miejscu odbiorcy napisała siebie. Kogo była wina i musiał ponieść konsekwencje ? Pani, która przyjmowała list musiała zapłacić za list, który adresat wysłał sam do siebie. Bo jej obowiązkiem jest pytać każdej osoby, czy na pewno prawidłowo wypisała adresata i odbiorcę. Naprawdę odradzam wam pracę w PP jest tam stres, ciągłą presja, wiecznie wszystko źle.  zwiń
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 147Nie 10Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
mobbing i wyzysk
asystektka (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie9 kwietnia 2017
najgorsza praca w mojej historii - asystent poczty polskiej. Dają umowę na 3/4 pracujesz na cały etat. Nie rozliczają nadgodzin, więc pracujesz za marne grosze. Marne szkolenie na początku i ciągłe popełnianie błędów, za które trzeba dokładać z własnej kieszeni. Ciągłe pretensje, bo za wolna obsługa, a trzeba sprzedać ubezpieczenie, priorytet, gazetkę, pisankę i założyć konto w banku pocztowym, no i oczywiście w między czasie wystawić awiza i posegregować listy. PARANOJA . dwa lata już tam nie pracuje i jeszcze przyszła mi jakaś nota do zapłaty za usterkę z 2015 roku ???
Minusy
niskei zarobki i ciągłe dokładanie do braków i usterek
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 76Nie 4Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta polska słupsk / kobylnica
Asystent (były pracownik) –  Słupsk, pomorskie4 kwietnia 2017
Wysoka kultura i kompetencje Pani naczelnik pozytywnie wpływały na pracowników. Mimo ogromu zajęć dobrze się tam pracowało.
W innych jednostkach PP bywa z tym różnie
Plusy
Socjal
Minusy
brak przerw przy dużerj ilości klientów
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 11Nie 34Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nita
Asystentka (były pracownik) –  Kraków, małopolskie29 marca 2017
wymagania wielkie nie przekładające się na możliwości zarobkowe i te charytatywne nadgodziny,niewiele osób daje się tak wrabiać więc szukajn=cie iszukajcie pracowników bo już niewielu wam zostało pracować ponad normę za głodową pensję
Plusy
wypłata na czas, w miarę pakiet socjalny
Minusy
niskie zarobki, niepłatne nadgodziny, brak przerw
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 51Nie 1Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,3
Na podstawie 93 ocen
521
424
321
216
111

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,9Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,9Kadra zarządzająca
3,2Kultura organizacyjna/atmosfera