Opinie pracowników firmy Poczta Polska

Znaleziono 202 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (206)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Źle warunki
Poczta polska listy rejestrowanie (były pracownik) –  Zabrze, śląskie15 stycznia 2020
Pracowałam 3 lata, i mi podziękowali za to umowę na stałe dostają tylko ludzie którzy przychodzą do pracy pod wpływem alkoholu, emeryci i renciści A młodych nie zatrudniają na stałe.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra firma
Listonosz (były pracownik) –  Kraków, małopolskie14 stycznia 2020
polecam firmę dobry początek na start ,dobra szkoła cierpliwości i pokory
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stanowisko obsługi klienta
Stanowisko obsługi klienta (były pracownik) –  lubuskie9 stycznia 2020
Praca wymagająca i stresująca. Poza obsługą klientów masę innych rzeczy do zrobienia.Wieczne kolejki, zniecierpliwieni klienci i nacisk na wciskanie towaru za oszałamiającą kwotę 30 zł premii zadaniowej. Zarobki przy tych wymaganiach, odpowiedzialności materialnej za wszystko i ilości obowiązków też są żartem. Odradzam i nie polecam.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miejsce pracy dla ludzi o silnych nerwach
Obsługa klienta (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie5 stycznia 2020
Po roku pracy "w okienku" na Poczcie Polskiej w jednym z największych miast w Polsce, stwierdzam że była to najtrudniejsza, najbardziej wymagająca i najmniej płatna praca jaką do tej pory wykonywałam.
Typowy dzień pracy to obsługa klienta plus masa dodatkowych rzeczy do wykonania. Multitasking w tej pracy trzeba mieć opanowany do perfekcji, ale oprócz ponaglającego szefa masz jeszcze nad głową niecierpliwego klienta :) Ludzie, którzy myślą, że pani na poczcie tylko siedzi i pije kawkę (jak to w urzędzie - tylko szkoda, że petenci zapominają, że są w urzędzie a nie w oborze) są w bardzo dużym błędzie.
Zarobki marne, premie sprzedażowe jeszcze marniejsze. Praca z gotówką trzymaną w zwykłej biurkowej szufladzie, latająca luzem, bez klucza. Na zapleczu Pani w kasie trzyma drobne w kubeczkach po Jogobelli. Linoleum, zalany sufit, kupa kurzu a pod krzesłem wytarta dziura do betonu. PRL pełną gębą.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sortownia Lublin
Pracownik sortowni (były pracownik) –  Lublin, lubelskie31 grudnia 2019
Praca w Lublinie na sortowni nie polecam ludzie okropni nikt nikomu ze starszych nie pomoze mobbing totalny od kierownikow po starszych pracownikow przyjmuja tylko na 3 miesiace i wywalaja bez wypowiedzenia i bez konkretnej przyczyny jak sie chcesz czegos dowiedziec to nikt nie umie ci nic konkretnie wytlumaczyc. Szkoda czasu bo praca fajna i ciekawa ciekawaiciekciekawdobrze platna ale co z tego jak bez mozliwosci dluzszej pracy. Stabilnej i dajaca mozliwosc jakiejs pewnej pracy dla mlodych.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna
asystent (były pracownik) –  Łódź, łódzkie24 grudnia 2019
Brak szacunku do pracownika praca ciężka stresująca mało płatna nie polecam
Plusy
Praca stala
Minusy
3 zmiany za najniższą krajową
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
urząd pocztowy
kasjerka (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie21 grudnia 2019
praca w urzędzie pocztowym to bezpośredni kontakt z klientem a to wiąże się z zach owaniem cierpliwości wiedzy i wyrozumiałości szczególnie w stosunku do osob starszych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy gdzie trzeba się sporo nauczyć.
pracownik obsługi klienta (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie18 grudnia 2019
Współpracownicy chętni do pomocy mimo swoich zadań.
Plusy
Bliski dojazd.
Minusy
Przyjmowanie pieniędzy za rachunki.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
warsztat lublin
mechanik samochodowy (były pracownik) –  Lublin, lubelskie14 grudnia 2019
tragedia. Szefostwo udaje że cos wie a tak naprawde nic nie wie, gdyby nie szkolenia to nie wiedzieli by nawet jak zarowke w samochodzie zmienic. Szefostwo awansowalo mlodego chlopczyka na stanowisko mistrza , nikt nie wie czym sie kierowali bo ani szkoly nie ma ani doswiadczenia ,ani wiedzy moze tylko tym ze im roboty na lewo robil za flache i przymilal sie jak kot do pana. Takich tu sie ceni. Atmosfera beznadziejna. Donoszenie, podejrzewanie o przekrety, pijanstwo. Takich rzeczy juz sie nigdzie nie zobaczy jakie tu sie dzieja. Gdyby tam wejsc z alkomatem na druga zmiane to moze by ze trzy osoby zostaly.
Do tego zarobki fatalne, warunki pracy fatalne, no moze jedynie ze zimno nie jest ale srodki czystosci lepsze w biedronce kupie , ubrania robocze to tez jakas pomylka. Zarobki tez nie za ciekawe. Ogolnie bardzo sie ciesze ze zdazylem odejsc zanim ten mlody zaczal rzadzic.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
w biurach
kierowca pow.3,5 t (były pracownik) –  Lublin, lubelskie27 listopada 2019
wszędzie wyścig szczurów nie licz na pomoc innych pracowników
Plusy
pakiety socjalne 13 pensja
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
Zwykły pracownik (były pracownik) –  wielkopolskie23 października 2019
Ja pracowalam na poczcie prawie 2lata. I też swoje przeszłam z tą firmą.To co się tam dzieje to jest tragedia. Stali pracownicy pracujacy juz dłuższy czas ryją pod tymi ktorzy sa nowi donoszą, robia pod górkę a sami uważaja sie za Bóg wie kogo i są nie tykalni. Ciągły stres i nerwy. Naprawdę jak trafi się na chamskich współpracowników to człowiek ma przesrane bo nowemu będzie sie ciągle obrywać a kapuś będzie głaskany po głowie przez kierownictwo.
Minusy
Stres, atmosfera, zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Szkolenie? Nigdy wiecej współpracy
Listonosz (były pracownik) –  Leszno, wielkopolskie15 października 2019
To co mi przedstawiono na rozmowie o pracę było przeciwieństwem tego, co musiałam wykonywać.
4h pracy? - pravujesz, póki nie rozniesiesz listów, free nadgodziny
Pracownik mobilny? - biegaj pieszo z torbą do pasa
Znajomość topografi miasta? - i tak wyślemy cię do innej miejscowości, ktorej nie znasz
Tak można wymieniać cały dzień
Plusy
Brak
Minusy
Totalna zlewka ze strony naczelnika poczty
Czy ta opinia była pomocna?Tak 34Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta Praca przy obsłudze gotówkowej
Pracownik ds. Obsługi Gotówkowej (obecny pracownik) –  Nowy Sącz, małopolskie13 października 2019
Moja praca na stanowisku pracownik ds. obsługi got. była moim wyzwaniem ale i nową nauką . Cieszę się że mogłam tam pracować, wiele się nauczyć i poznać wiele ciekawych ludzi ( kolegów i koleżanek ) Praca spokojna, z daleka od klienta. Będę miło wspominać tą pracę i mam nadzieję że kiedyś w przyszłości będę mogła tam jeszcze pracować.
Plusy
atmosfera, praca spokojna z daleka od klienta
Minusy
zarobki, II zmiany i nocki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Słaba praca słaba płaca
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie10 października 2019
Z premia można wyciągnąć może 2 tysiące na rękę, odpowiedzialność materialna zabierają z pensji..
Jedyny plus to tani multisport
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
zero totalne zero- odpowiedz
kierownik zmiany (obecny pracownik) –  Praszka, opolskie9 października 2019
Witam. Piszę odnośnie opinii "zero totalne zero". Jak dobrze być w internecie anonimowym listonoszem... ale niestety jedno słowo zdradziło byłego pracownika UP Praszka( który w swojej krótkiej karierze listonosza) 80% swojego zatrudnienia przebywał na chorobowym.Ups .... Słowo - rewir- ono Panią"podpisało". Pani Ma-no. Bez szkolenia w rejon? Hm...ciekawe czyje podpisy szkoleń są w aktach? Pani Ma-no...Kolesiostwo? Gdyby Pani była w temacie ....no coż ,skoro Pani ma wiedzę o rejonach obciążonych 140%!!! i 80% !!!! i kolesiostwem z tym związanym,żal mi Pani. Darła się... tak się darła ,że listonosze z przerażenia pouciekali. Muszę poinformować,że cała cudowna ekipa listonoszy UP Praszka pracuje w nie zmieniomym od lat składzie i ma się dobrze. Mimo wszystko pozdrawiam Panią serdecznie . Życzę powodzenia i odwagi. Dlaczego odwagi? Ponieważ ,żal mi tych wszystkich ludzi,którzy piszą bzdury anonimowo a nie podpisują się. Zadajmy sobie pytanie ... dlaczego? Ano dlatego ,że jeżeli byłaby to prawda mieliby odwagę się podpisać.
Z poważaniem.
Kier.zmiany UP Praszka
Violetta H
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 32Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczta polska
asystent (były pracownik) –  Siedlce, mazowieckie9 października 2019
Praca ciężka ale przyjemna bo z klientami sympatyczna
Plusy
Praca z klientami
Minusy
Ciężka
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rekrutacja to kpina- czysta PRL, jak z Barei
kierowca (były pracownik) –  mazowieckie27 września 2019
Moją przygodę zacząłem i zakończyłem na etapie rekrutacji na kierowcę, ale może kogoś zainteresuje moje doświadczenie. Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś "z góry" i wdroży jakieś działania naprawcze dla własnego, tj, firmy dobra. Informację o spotkaniu rekrutacyjnym dostałem telefonicznie. Miła i kompetentna pani z kadr poinformowała o wszystkim, m. in. o charakterze pracy, warunkach płacowych, wysłała smsa z adresem i osobą odpowiedzialną za spotkanie o pracę itp. Miałem mieć wyznaczone spotkanie w moim mieście następnego dnia o konkretnej godzinie. Przyjechałem i okazało się, że osoby odpowiedzialnej za przyjęcia do pracy nie ma. OK- różnie się zdarza. Miałem przyjechać następnego dnia o tej samej godzinie. A więc grzecznie raz jeszcze przyjechałem i usłyszałem, że pani odpowiedzialnej za rozmowę nie ma, ale jest na terenie placówki i żebym poczekał. Stałem i czekałem na zewnątrz (nie było w placówce poczekalni- to raczej barak) bo nikt nie zaproponował mi, żebym mimo chłodu i siąpiącego deszczyku postał w budynku. Po pół godzinie weszła do baraku pani (domyśliłem się że rekruterka/kierowniczka) i nie otwierając drzwi zewnętrznych krzyknęła żebym wszedł. Na rozmowie pani siedziała za biurkiem a ja cały czas stałem. Nie dostałem żadnego pytania poza tym gdzie wcześniej pracowałem, co jest akurat dla mnie kuriozalne, bo w ręku trzymała przyniesione przeze mnie CV. Nawet sztampowego pytania dlaczego chcę pracować. Generalnie lekko zniechęcała, mówiąc obsłudze terminala płatniczego i tabletu, wożeniu listów itp. Już mi się śmiać chciało w pewnym momencie i poczułem się jakbym  więcej... kandydował na ordynatora oddziału neurochirurgii. Najlepsze było na koniec. Miałem przyjść następnego dnia i pojeździć trochę z kierowcą, żeby zobaczyć jak to wygląda. Miałem poznać pracę zanim będą się wysilać i wysyłać mnie na badania czy kompletować dokumenty do Warszawy. Wtedy mi trochę ręce opadły bo myślałem, że takie numery robią tylko prywaciarze, a nie firmy państwowe. Zastanawiam się tylko nad kompetencjami i wyobraźnią osób, które do samochodu służbowego i na rejony puszczają osoby kompletnie z zewnątrz, nie zatrudnione i nie związane z firmą jakąkolwiek umową. Co w razie jakiegoś nieszczęśliwego wypadku, zdarzenia komunikacyjnego itp? Komuś ostro zabrakło tu wyobraźni. Reasumując: na wielu rozmowach byłem, ale nie sądziłem, że mnie człowieka pracującego już w realiach gospodarki kapitalistycznej przyjdzie się zderzyć z twardą PRL-owską rzeczywistością. Sorry, ale to nie poczta, ale skansen. Dałem sobie spokój z tą pracą. Jak tak traktuje się kandydatów do pracy, to jaka musi byc atmosfera jeśli się już jest pracownikiem.  zwiń
Plusy
profesjonalizm kadr w Warszawie
Minusy
opisana reszta
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Masakra
Listonosz (były pracownik) –  Wodzisław Śląski, śląskie17 września 2019
Dzień szkoleń miał trwać 12 dni. Z czego rzucili mnie po 6 dniach na rejon z 99 listami poleconymi epo i tak dalej... Jako że nowy pracownik, nie umiałam wszystkiego załatwić na czas końca pracy, z rejonu zeszłam o 18 30. Z poczty wyszłam o 20... Oczywiście nadgodziny nie płacone wiadomo... Nie polecam nikomu... Lepiej iść sprzątać za takie pieniądze niż nosić takie barki odpowiedzialności
Plusy
Fajni ludzie
Minusy
Wszystko na minus od wypłaty do odpowiedzialności
Czy ta opinia była pomocna?Tak 54Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry
kierowca (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie12 września 2019
Dobrzy współpracownicy i kadra. Wysoki pakiet socjalny.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 27Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Listonosz to najlepsza robota jaką miałem i mam!
Listonosz pieszy (obecny pracownik) –  Chorzów, śląskie11 września 2019
Czytam sporo dziwnych opinii na temat pracy jako listonosz w PP.

1. Zarobki:
- 2500 zł brutto, premia za frekwencję 200 zł brutto, premia za wyznaczony cel 60 zł brutto.

2. Dodatki:

I tu zaczyna się już kosmos!
- z rent i emerytur zawsze coś "skapnie";
- 7 zł dziennie bon sodexo na posiłek regeneracyjny;
- miesięczny przydział 1 kg. cukru, 100 torebek herbaty

- trzynastka, stażówka (minimum 10 lat);
- wczasy pod gruszą;
- dofinansowanie obozów dla dzieci;
- bardzo fajne warunki ubezpieczenia grupowego na życie.

3. Atmosfera:
- jeśli coś schrzanisz, to przyjmujesz na klatę;
- każdy jest od tego, by Ci pomóc (PP działa na wspólny cel premiowy, nikt nie pali Ci gruntu pod nogami);
- z każdym kierownikiem można się dogadać;
- ludzie raz są nie mili, ale poczekaj jak będziesz nosił im renty.

Podsumowanie:

W każdej robocie trzeba pracować, nie dostanie się kasy za leżenie na rejonie. Zdecydowanie lepsza taka praca, niż siedzenie w biurze i przysypianie o 13-stej z nudów.

Jeśli ktoś tyra "na lewo" za grosze, bez socjalu, bez niczego...to może pora rozważyć pracę w PP?
Plusy
Wymienione w opinii
Minusy
Jeden mały, praca na dworze w różnych warunkach atmosferycznych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 67Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Poczta Polska. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,9
Na podstawie 206 opinii
539
448
334
230
155

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,6Zarobki/pakiet socjalny
2,8Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,6Kadra zarządzająca
2,9Kultura pracy