Opinie dot. stanowiska Sprzedawca/kasjer (m/k) w firmie PKO Bank Polski

Znaleziono 13 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (44)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tychy
Doradca - Kasjer (były pracownik) –  Tychy, śląskie8 maja 2019
Niestety musze sie zgodzic z moimi poprzednikami. Byl to najwiekszy koszmar w mojej karierze. Niska pensja, ciagle pretensje a przede wszystkim brak szacunku do pracownika. Wszyscy pracownicy zestresowani, ponizani, straszeni. Osobiscie znam osoby, ktore rozchorowaly sie przez prace w PKO BP bedac w ciaglym stresie, krzyku i bedac codziennie ponizanym. Jednym slowe nie polecam pracy w PKO BP S.A.
Minusy
Absolutny brak szacunku do pracownika, ponizanie, zastraszanie. Negatywna atmosfera w pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 98Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lubuskie
Doradca kasjer (były pracownik) –  Lubuskie, lubuskie21 grudnia 2018
T R A G E D I A !!! w zasadzie tylko tyle mam do powiedzenia. Dwa lata tam pracowałam, dyrektorka okropna - nie odpowiednia osoba na takie miejsce - stres, plany, stres, plany i tak w kółko- wciąż źle, wciąż za mało, wciąż nie tak ....Najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałam w swoim życiu- absolutnie nikomu nie polecam pracy w PKO BP SA ....
Plusy
Benefeity
Minusy
Godziny pracy, plany, stres, natłok informacji, za dużo wymagań, kadra
Czy ta opinia była pomocna?Tak 115Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Współpracownicy bardzo pozytywnie ale dyrektor - kłamca,-mega minus, nie polecam.
Doradca kasjer (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie12 grudnia 2018
Totalna porażka jako pracodawca, męczyli mnie 5 miesięcy żeby zrezygnować z pracy w innym banku i przejść do nich. Gdy zdecydowałam się... zatrudnienie od września więc nadal w okresie adaptacji bez planów sprzedażowych. Zapchali dziurę w strukturze oddziału na 4 miesiące wiedząc o tym że pracownik zastępując doradcę w innym oddziale chce wrócić do oddziału w którym bylam/estem zatrudniona. Po czym podziękowali wreczajac wypowiedzenie z okresem 2 tyg. Tj. Do końca grudnia tłumacząc się powrotem doradcy ww.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 73Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kujawsko-pomorskie
doradca-kasjer (były pracownik) –  kujawsko-pomorskie19 listopada 2018
Praca jako kasjer-doradca w tym banku jest okropna. Uciekajcie ludzie od rekrutacji do tego banku!!! Od doradcy wymagają Bog wie czego, masz robic wszystko: byc specem od ubezpieczen, inwestycji, robic kasówki, kredyty itd itd.. jest tego caaaaaaała masa a jak jest sie do wszystkiego to w koncu jest sie do d***y. Jest taki mobbing nakładany odgórnie, że głowa mala. Co chwilę coś nowego dochodzi do zadań doradcy, ze niedlugo bedzie jak na poczcie: sprzedaż zeszytow, ksiazek, dlugopisów... w końcu hot-dogów bo to bedzie w planie!!!!!! Codziennie tlumaczenie sie na odprawie co sie zrobi (tak, trzeba byc wrozką) i tłumaczyc sie wszystkim swietym udowadniajac, ze nie jest sie wielbładem, z obslugi itd. Obojętnie ile nie zrobisz to zawsze bedzie mało, bo mozesz wiecej! Cisną strasznie na plan, co chwilę opierdziel za byle co, ze w koncu czlowiek nie wie juz jak ma wykonywac pracę bo obojetnie co sie nie zrobi to wszystko jest zle! Komputery ktore tak wolno chodzą, ze 10 min czekałam na mozliwosc zalogowania się! Dyspenser robil mi roznice, po prostu poziom pracy w PKO BP to tylko i wyłacznie STRES, DOŁY bo robią z ciebie muła na każdym kroku, ze w koncu czlowiek czuje sie do niczego. Mnie juz psycha wysiadła. Kazdorazowo gdy szlam do pracy serce walilo mi z nerwow i mialam ogromna niechec ze musze tam isc bo kolejny dzien bedzie horrorem. Ciesze sie ze rezygnuje, kamien spadl mi z serca. Zastanawia mnie dlaczego PKO BP jeszce za mobbing nikt nie pozwał w pozwie zbiorowym... placili by ogromne kary i odszkodowania bo ludzie koncza u psychiatry z depresją. Nigdy w zyciu nie bede juz  więcej... pracowc w zadnym banku. Mam totalny uraz po "przygodzie" z PKO  zwiń
Plusy
jedynie wolny weekend
Minusy
MOBBING(!!!), opierdziel za wszystko, rycie psychiki tak, ze czlowiek w depresje wpada i czuje sie do niczego, brak wartosci pracownika-liczą sie slupki w "zdjeciu dnia i kwartału", i cala masa innych rzeczy..............
Czy ta opinia była pomocna?Tak 139Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
srednia
młodszy doradca kasjer (były pracownik) –  Żary, lubuskie23 października 2018
Brak możliwości rozwoju. Typowy dzień w mojej pracy to obsługa klientów.
Plusy
Fajna załoga
Minusy
Brak podwyżek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 39Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Możliwość rozwoju
Młodszy doradca kasjer (były pracownik) –  Cieszyn, śląskie27 września 2018
Miła atmosfera wśród pracowników a osobami wyżej postawionymi
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 110Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bydgoszcz
Doradca KASJER (obecny pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie21 września 2018
na minus godziny pracy w Oddziale, presja czasowa, stres, nacisk na wykonywanie dużej ilości telefonów
Plusy
pakiet socjalny, benefity
Minusy
brak awansu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czestochowa
Doradca-kasjer (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie2 lipca 2018
Kanał i żadnej poprawy/wyzysk i straszenie wyniszczająca firma
Plusy
Nic
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 114NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca dla ludzi bez perspektyw
Doradca-kasjer (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie2 marca 2018
Praca polega na agresywnej sprzedaży, plany sprzedażowe bardzo wysokie, a do tego stres i codziennie spowiadanie się ze swoich wyników przy tablicy.
Nie wspomnę o prowadzeniu zeszytu spotkań i cotygodniowych dłuższych posiedzeń u kierownika w trakcie których dokładnie analizuje się swoje techniki sprzedaży.
Ciągła presja, ciągłe przytyki że robisz za mało pomimo że wyrabiasz normę.
Trzeba być pozbawionym godności i perspektyw żeby tam na dłuższą metę pracować. Ludzi traktują jak maszyny.

Atmosfera wśród pracowników to wyścig szczurów, na pozór wszystko ok, ale podkradanie klientów i podkładanie kłód pod nogi jest na porządku dziennym.
Plusy
opieka medyczna
Minusy
stres, presja, umowy na czas określony
Czy ta opinia była pomocna?Tak 105NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje nie zbyt miła atmosfera
Młodszy doradca - kasjer (były pracownik) –  Łódź, łódzkie23 lutego 2018
Liczą się tylko wyniki a nie ludzie. Pracownicy dążą do celów wyznaczonych przez pracodawców po przysłowiowych "trupach".
Plusy
Bardzo dobre warunki socjalne
Minusy
Zła atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Super atmosfera
Młodszy doradca klienta - kasjer (były pracownik) –  Zielona Góra, lubuskie19 lutego 2017
Bardzo dobra atmosfera pracy, wsparcie ze strony przełożony, ciekawy pakiet socjalny. Minusy to nastawienie na sprzedaż, pomimo iż warunki pracy nie pozwalały na wykonywanie obowiązków w tym zakresie.
Plusy
MY Benefit. Kadra kierownicza, szkolenia
Minusy
Nastawienie na sprzedaż
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 77Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kiedyś super... teraz ciężko
praca w banku kiedyś .. lata temu sprawiała mi wiele satysfakcji i byłam dumna gdzie pracuję... ostatnie lata to ciągły wyścig z czasem i podnoszonymi poprzeczkami.. wymóg sprzedazy agresywnej to potrzeba rynku finansowego i w takiej strukturze nie byłam już w stanie pracować tak aby nie przenosić frustracji na życie codzienne... przestało sie liczyć co umiesz i jaką posiadasz wiedzę bankową, lojalność i dyspozycyjność... ważna jest sprzedaz i wyniki z niej... wiadomo... ale już teraz nie licza się ludzie...
Plusy
opieka medyczna, godziny pracy
Minusy
niskie zarobki, konieczność sprzedaży agresywnej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie PKO Bank Polski

A może chcesz zobaczyć:

Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w PKO Bank Polski. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,5
Na podstawie 44 opinii
57
46
38
24
119

Oceny wg kategorii

2,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,8Zarobki/pakiet socjalny
2,3Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,1Kadra zarządzająca
2,2Kultura pracy