Opinie pracowników firmy PKO Bank Polski

Wyświetlono wszystkie opinie (47)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Porażka
Doradca Klienta (były pracownik) –  dolnośląskie17 listopada 2019
Niedocenianie pracowników, wykorzystanie, manipulacje, pracownik się nie liczy,
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
IT, Toruń, korpo
Programista (były pracownik) –  Toruń, kujawsko-pomorskie9 września 2019
Fałszywi ludzie, nieszczere uśmiechy, zwodzenie z odpowiedziami o podwyżce nawet pół roku! a nagle jak się rzuca wypowiedzenie to pieniążki się pojawiają (schemat się powtarzał ze wcześniejszymi pracownikami). Jeżeli jesteś osobą, która potrafi myśleć krytycznie i ma własne zdanie to na pewno nie jest to miejsce dla Ciebie.
Natomiast jak jesteś korpo-szczurem to witaj w domu!
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Męczarnia
Dyrektor (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 sierpnia 2019
Brak szkoleń dla nowych pracowników. Szkolenia z dużym opóźnieniem a wymagania od pierwszego dnia pracy. Układy, niemiła atmosfera pracy, niejasne procedury, zero wsparcia przełożonego.
Plusy
Socjal
Minusy
Kadra menadżerska, brak mentoringu, fatalna atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Moja opinia
Dyrektor Oddziału (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie26 lipca 2019
Bardzo dobry pracodawca. Jeśli ktoś chce się rozwijać, to w PKO BP znajdzie do tego przestrzeń. Trzeba tylko chcieć.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 74Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Comforable place for beginning and working.
Internship (były pracownik) –  lubelskie6 lipca 2019
My practice in this bank had taken for one week in June of 2017 year. That week was really full of something new that I haven't ever met before.
So I really enjoyed how relax and how strong at the same time was an atmoshpere. Day by day me and other students with manager from my university discovered new departments and units of this bank. We learned a lot about difference between banking system in Poland and in Ukraine.
Our practice always started in the morning. Each of day was planned recently and so we could organise out time in a correct and most suitable way.
We were always informed about program that we have for new coming day.
I remember that polish colleagues were so open with us and it wasn't a problem for them to discuss with us some of banking questions more deep even if there was a deadline.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 35Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Po prostu brak słów
Konsultant telefoniczny (były pracownik) –  Lublin/Rzeszów15 maja 2019
Pracowałem kilka lat na infolinii banku, więc o świętach z rodziną czy weekendach mogłem zapomnieć, oczywiście zarobki w te dni takie same jak w zwykły dzień roboczy. Ponadto osoba przychodząca z ulicy może liczyć na wyższą pensje, dramat.... Dodatkowo nacisk na sprzedaż ale to już standard w PKO.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 65NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tychy
Doradca - Kasjer (były pracownik) –  Tychy, śląskie8 maja 2019
Niestety musze sie zgodzic z moimi poprzednikami. Byl to najwiekszy koszmar w mojej karierze. Niska pensja, ciagle pretensje a przede wszystkim brak szacunku do pracownika. Wszyscy pracownicy zestresowani, ponizani, straszeni. Osobiscie znam osoby, ktore rozchorowaly sie przez prace w PKO BP bedac w ciaglym stresie, krzyku i bedac codziennie ponizanym. Jednym slowe nie polecam pracy w PKO BP S.A.
Minusy
Absolutny brak szacunku do pracownika, ponizanie, zastraszanie. Negatywna atmosfera w pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 98Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Porażka
Doradca Klienta (były pracownik) –  Ruda Śląska, śląskie2 maja 2019
Praca w PKO to moja największa porażka życiowa. Dyrektor nic nie wie - zero pomocy tylko naciski i stres. Pensja porażka 3000tys brutto, żałuję każdego dnia spędzonego w tej pracy. Mobbing i jeszcze raz mobinng. Nie polecam
Plusy
0
Minusy
Zarobek niski. Stres. Presja
Czy ta opinia była pomocna?Tak 91Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Płock. Doradca.
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Płock, mazowieckie1 kwietnia 2019
Czytając wcześniejsze opinie chyba nic nie Muszę dodawać. Beznadziejna organizacja, musisz być specjalistą od wszystkiego A nie za wszystko Ci płacą. Kierownik siada obok Ciebie w boksie ( Co jest jednocześnie niezgodne z przepisami ponieważ masz tam pieniądze za które jesteś odpowiedzialny i nikogo nie powinno tam być) i stoi jak kat nad dobrą duszą pilnując czy proponujesz wszystko co możliwe. Wypowiadając czy wyrażając własne zdanie mną temat polityki firmy, lądujesz na tzw rozmowie dyscyplinująca dzień w dzień przez tydzień. Straszny mobbing w czystej postaci. Musisz wykorzystać urlop ale kiedy o niego prosisz to nie dostajesz bo np jest luka w planie czy inne wymówki A potem zjeby że jest niewykorzystany i błędne koło się zamyka Innymi słowy musisz sobie na niego zasłużyć...
Plusy
Benefity
Minusy
MOBBING^n
Czy ta opinia była pomocna?Tak 88NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Odradzam stanowczo
Doradca Finansowy (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie6 lutego 2019
Totalny wyzysk pracownika , plany sprzedażowe ciężkie do zrobienia, obowiązków 1000 , naciąganie klienta na pożyczkę mimo ze ktoś nie chce wciskanie jakiś zbędnych usług mimo iż klient wgl tego nie chce. I ciagle spowiadanie się z tego co się zadziało albo zadzieje przy tablicy
Minusy
Niskie zarobki atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 107Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lubuskie
Doradca kasjer (były pracownik) –  Lubuskie, lubuskie21 grudnia 2018
T R A G E D I A !!! w zasadzie tylko tyle mam do powiedzenia. Dwa lata tam pracowałam, dyrektorka okropna - nie odpowiednia osoba na takie miejsce - stres, plany, stres, plany i tak w kółko- wciąż źle, wciąż za mało, wciąż nie tak ....Najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałam w swoim życiu- absolutnie nikomu nie polecam pracy w PKO BP SA ....
Plusy
Benefeity
Minusy
Godziny pracy, plany, stres, natłok informacji, za dużo wymagań, kadra
Czy ta opinia była pomocna?Tak 115Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Byly pracownik
Doradca Klienta (były pracownik) –  Krzyż Wielkopolski, wielkopolskie19 grudnia 2018
Praca pełna stresu. Totalny wyścig szczurów a do tego dyrektorka która powinna być już dawno na emeryturze ale nadal głębi pracowników.Wszyscy o tym wiedzą nikt nic z tym nie robi. Bez środków uspokajajacych sie nie da. Można zarobić pod warunkiem wykonania planu ale jest on bardzo wysoki. Więc trzeba wisieć na tel i wciskać klientowi w pakiecie co się tylko da. Ogólnie można spróbować zawsze warto mieć tą pracę w CV.
Plusy
Brak
Minusy
Zszargana psychika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 89NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Współpracownicy bardzo pozytywnie ale dyrektor - kłamca,-mega minus, nie polecam.
Doradca kasjer (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie12 grudnia 2018
Totalna porażka jako pracodawca, męczyli mnie 5 miesięcy żeby zrezygnować z pracy w innym banku i przejść do nich. Gdy zdecydowałam się... zatrudnienie od września więc nadal w okresie adaptacji bez planów sprzedażowych. Zapchali dziurę w strukturze oddziału na 4 miesiące wiedząc o tym że pracownik zastępując doradcę w innym oddziale chce wrócić do oddziału w którym bylam/estem zatrudniona. Po czym podziękowali wreczajac wypowiedzenie z okresem 2 tyg. Tj. Do końca grudnia tłumacząc się powrotem doradcy ww.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 73Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
kujawsko-pomorskie
doradca-kasjer (były pracownik) –  kujawsko-pomorskie19 listopada 2018
Praca jako kasjer-doradca w tym banku jest okropna. Uciekajcie ludzie od rekrutacji do tego banku!!! Od doradcy wymagają Bog wie czego, masz robic wszystko: byc specem od ubezpieczen, inwestycji, robic kasówki, kredyty itd itd.. jest tego caaaaaaała masa a jak jest sie do wszystkiego to w koncu jest sie do d***y. Jest taki mobbing nakładany odgórnie, że głowa mala. Co chwilę coś nowego dochodzi do zadań doradcy, ze niedlugo bedzie jak na poczcie: sprzedaż zeszytow, ksiazek, dlugopisów... w końcu hot-dogów bo to bedzie w planie!!!!!! Codziennie tlumaczenie sie na odprawie co sie zrobi (tak, trzeba byc wrozką) i tłumaczyc sie wszystkim swietym udowadniajac, ze nie jest sie wielbładem, z obslugi itd. Obojętnie ile nie zrobisz to zawsze bedzie mało, bo mozesz wiecej! Cisną strasznie na plan, co chwilę opierdziel za byle co, ze w koncu czlowiek nie wie juz jak ma wykonywac pracę bo obojetnie co sie nie zrobi to wszystko jest zle! Komputery ktore tak wolno chodzą, ze 10 min czekałam na mozliwosc zalogowania się! Dyspenser robil mi roznice, po prostu poziom pracy w PKO BP to tylko i wyłacznie STRES, DOŁY bo robią z ciebie muła na każdym kroku, ze w koncu czlowiek czuje sie do niczego. Mnie juz psycha wysiadła. Kazdorazowo gdy szlam do pracy serce walilo mi z nerwow i mialam ogromna niechec ze musze tam isc bo kolejny dzien bedzie horrorem. Ciesze sie ze rezygnuje, kamien spadl mi z serca. Zastanawia mnie dlaczego PKO BP jeszce za mobbing nikt nie pozwał w pozwie zbiorowym... placili by ogromne kary i odszkodowania bo ludzie koncza u psychiatry z depresją. Nigdy w zyciu nie bede juz  więcej... pracowc w zadnym banku. Mam totalny uraz po "przygodzie" z PKO  zwiń
Plusy
jedynie wolny weekend
Minusy
MOBBING(!!!), opierdziel za wszystko, rycie psychiki tak, ze czlowiek w depresje wpada i czuje sie do niczego, brak wartosci pracownika-liczą sie slupki w "zdjeciu dnia i kwartału", i cala masa innych rzeczy..............
Czy ta opinia była pomocna?Tak 139Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wielkopolska
doradca kasjer (obecny pracownik) –  wielkopolska17 listopada 2018
Tak wiec zacznijmy od początku. Nowy pracownik dostaje obecnie większe wymagrodzenie niz ten ze stazem powyżej trzech lat. Na umowe o prace na czas nieokreslony mozna liczyc dopiero po 3latach. Zakres obowiązków jest nieslychany, przez zwyklego kasjera po maklera i ubezpieczyciela aut, znawce książeczek, radca prawny, specjalista od upadłości konsumenckich..Wciskanie ludziom produktow dodatkowych na początku dziennym, wstyd. Przedstawienie klientowi oferty z ubezpieczniem i pakietem emerytalnym badz karta inaczej nie bedzie zgody od kierownictwa- ich premia od tego zalezy. Obslugowanie firm wpłacających lub wyplacajach mase pieniędzy, bilonu, czeki, wester union,dpw, poprostu tego wszystkiego jest masa a najgorsze jest to, ze większość jest bez punktów a prawie trzeba zrobić. Prócz punktów jest jeszcze dzienny przymus robienia telefonów i spotkań..Odpowiedzialność finansowa jest spora, za 2tys nie warto, tyle samo jest w sklepie, plany sprzedażowe bardzo duże, jak nie zrobisz 100% planu a 80% to dostaniesz polowe premii, jak nie uda się zrobić 80% nie dostajesz nic a trzy miesiące ciężko na to pracujesz. Gdzie tu sprawiedliwość? Masz różnice, na drugi dzień musisz oddać pieniadze niezależnie czy jest to 5 czy 500zl. Masz nadwyżkę- pieniądze idą niewiadomo gdzie :) Plusem są chociazby benefity i lux med.. ale tak poza tym, to jeden wyscig szczurów.. walka o klienta, coraz wiecej ludzi jest świadomych i idzie po kredyt gdzie indziej bo pko jest chyba najdroższy.. idzie to wszystko w zła stronę. Chce wspomnieć jeszcze o sprzęcie, komputery są starszego typu, drukarki co chwile  więcej... się zacinaja, albo niedzialaja, trzeba latac na drugi koniec sali cos wydrukować, maszyna do wydawania pieniędzy w ogole tragedia wciaga pieniadze trzeba ją potem cała rozładować.. ah szkoda juz słów.
Co do kadry.. wszystko zależy od oddziału, u mnie da się przeżyć ale mam kontakt z innymi oddzialami gdzie występuje typowy mobing typu dyrektor siedzi caly dzien za toba i obserwuje czy wciskasz pakiet emerytalny albo stwierdzenie ze nie ma deklaracji tygodnia to nie ma wolnego mimo ze dni urlopu trzeba wykorzystać..
Po ponad roku spędzonym w PKO BANKU POLSKIM człowiek czuje się wypompowany i bezsilny.. na start zeby zlapac doświadczenie nie polecam.. zniechecisz się do bankowości. Pozdrowienia dla pracowników, wielki szacunek bo wykonujemy kawał dobrej roboty za psie pieniądze.
  zwiń
Plusy
benefity
Minusy
marne pieniądze, slaba oferta, brak stalej umowy, walka o klients, duzy natlok obowiązków, ciśnienie, slaby sprzęt
Czy ta opinia była pomocna?Tak 170Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
srednia
młodszy doradca kasjer (były pracownik) –  Żary, lubuskie23 października 2018
Brak możliwości rozwoju. Typowy dzień w mojej pracy to obsługa klientów.
Plusy
Fajna załoga
Minusy
Brak podwyżek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 39Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Możliwość rozwoju
Młodszy doradca kasjer (były pracownik) –  Cieszyn, śląskie27 września 2018
Miła atmosfera wśród pracowników a osobami wyżej postawionymi
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 110Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bydgoszcz
Doradca KASJER (obecny pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie21 września 2018
na minus godziny pracy w Oddziale, presja czasowa, stres, nacisk na wykonywanie dużej ilości telefonów
Plusy
pakiet socjalny, benefity
Minusy
brak awansu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Czestochowa
Doradca-kasjer (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie2 lipca 2018
Kanał i żadnej poprawy/wyzysk i straszenie wyniszczająca firma
Plusy
Nic
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 114NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera, niezły pakiet socjalny
referent, administrator produktów (były pracownik) –  Brodnica, kujawsko-pomorskie18 czerwca 2018
Praca pod presją czasu, nastawienie na sprzedaż, ale ogolnie panowała dobra atmosfera. Zarobki nie były wysokie, natomiast premie, nagrody plus pakiet socjalny reperowały budzet.
Plusy
pakiet socjalny, premie
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 54Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w PKO Bank Polski. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,6
Na podstawie 47 opinii
59
46
39
24
119

Oceny wg kategorii

2,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,9Zarobki/pakiet socjalny
2,3Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,1Kadra zarządzająca
2,3Kultura pracy