Opinie pracowników firmy Orange Polska SA

Wyświetlono wszystkie opinie (42)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stres i grafik z kosmosu
Konsultant telefoniczny (były pracownik) –  Białystok5 stycznia 2020
Jeżeli lubisz grafik ustalany przez małpy na haju, gdzie: dostajesz dwa dni wolnego w tygodniu, ale niekoniecznie weekendowe czy następujące po sobie; dostawać dyżury po 10 godzin siedzenia na słuchawce (pięć takich w miesiącu minimum, też dni weekendowe, w tym około godzina łącznie przerwy, hura!) z minimalną przerwą pomiędzy połączeniami aż 15 sekund i pracą w egzotycznych godzinach (raz w tygodniu na rano, innym razem popołudnie - też bez logiki w tym) - to chyba się tu odnajdziesz. Gdyby jednak przyszło Ci realizować jakieś zainteresowania po pracy, to licz się z tym, że możesz mieć na nie o połowę mniej czasu z racji chaotycznego grafiku (acz znasz go na cały miesiąc, jupi!). Och, i ta cholerna Inicjatywa Sprzedażowa! Takie ma na nią kierownictwo parcie, że jestem szczerze zdziwiony, że nie nalegają aby wychodzili z nią nawet dozorcy i sprzątacze w budynku! A, dla masochistów: mam nadzieję, że się tu odnajdziecie, bo nic Was tak nie doprowadzi do ekstazy jak bycie rozlicznym z błędów i głupoty innych: jak nie przeprowadziłbyś rozmowy - najważniejsza jest później w ankiecie ocena Orange jako całości, twój performance jest bez znaczenia, jeżeli poprzednia wypadła pozytywnie. I vice versa: Twoja znakomita rozmowa jest bez znaczenia, gdy klient negatywnie oceni firmę. No ale jak ma ocenić, skoro dzwoni na infolinię? Musi mieć powód, bo o pogodzie rozmawiać nie będziecie. Na plus można wymienić ludzi z którymi przyjdzie Ci pracować: sympatyczni i zasadniczo kulturalni.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Orange
Logistyka wsparcie sprzedaży (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie17 listopada 2019
W trakcie 27 lat pracy w Telekomunikacji Polskiej a następnie w Orange Polska zdobyłam doświadczenie na stanowiskach: sprzedaży bezpośredniej, księgowości, logistyki i obsługi systemów SAP, IFS, MC Office. Polecam firmę jako pracodawcę inwestującego w pracownika i jego rozwój.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 10Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca back office - Rozliczenia
pracownik biurowy ds rozliczeń (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie18 października 2019
Byłaby lepsza atmosfera gdyby nie to ze wszystko jest na czas, wlacznie z rozgraniczaniem przerw. Normy procentowe się liczą jedynie, procesy i procesy do procesów. Ponadto zatrudnianie przez firmy zewnetrze nie przez Orange. Nie ma normalnych etatów od dawna. Poza tym praca tylko przy komputerze 8 H prawie bez przerwy

dpiesxs
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kultura pracy
Koordynator projektów (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie1 października 2019
W Orange Polska obowiązuje wysoki poziom kultury pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 20Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miejsce pracy, dokąd warto wrócić
Konsultantka (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie24 września 2019
kadra zarządzająca na wysokim poziomie :) dzień pracy z reguły udany, brak czepialstwa ze strony trenerów czy kierowników.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 11Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce gdzie panuje miła atmosfera pracy
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie12 września 2019
W firmie panuje miła atmosfera - zwłaszcza wśród pracowników.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Włocławek salon Wzorcownia
Konsultant ds. sprzedaży (były pracownik) –  Włocławek, kujawsko-pomorskie26 sierpnia 2019
Praca za kwotę minimalnie większa od najniższego wynagrodzenia + premia która ciężko wyrobić doświadczonej załodze a osoba która zaczyna może pomarzyć o czymś więcej przez kilka miesiecy. Praca zmianowa sobota niedziela od rana do wieczora. Bardzo ale to bardzo irytujący kierownik który myśli że zjadł wszystkie rozumy i nic więcej już do niego nie dociera. Brak pomocy ze strony kierownika w początkowym etapie wdrożenia. Nie robisz planu trafiasz na czarną listę z której jesteś usuwany. Pracownik to rzecz która można wymienić i dla tego tak ogromna rotacja we włocławskim salonie Orange CH Wzorcownia. Nie polecam bo szkoda czasu. PS plany sprzedażowe są tak zrobiona aby ich nie wyrobić .
Plusy
Benefit, karta Multisport
Minusy
Praca zmianowa, kadra kierownicza, niskie zarobki, ogrom obowiazkow
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym pracuję panuje dobra atmosfera
Specjalista do spraw sprzedaży (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie1 sierpnia 2019
Miejsce pracy, w którym pracuję panuje dobra atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 14Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rekrutacja
sprzedawca (były pracownik) –  Włocławek, kujawsko-pomorskie8 maja 2019
Sposób rekrutacji bez sensowny, odbył się przez kamerkę internetowa z nie przyjemna baba która wymagania miała jak bym zatrudnia się ba stanowisko prezesa banku. A czekając na rozmowę o po race Pan menager sklepu sprzedając usługę pytał się pracownika o pomoc bo nie wiedział co i n AK włączyć. Nie wiem kogo oni szukają, i za jakie pieniądze chcą zatrudniać do pracy, ogłoszenie jest
od dwóch miesięcy dostępne i chyba nikt n i e chce pracować za psie pieniądze. Ogólnie odradzam Panią Jolanta od rekrutacji...
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma, która nie panuje nad realiami
Główny specjalista ds. Windykacji (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie13 marca 2019
"Malowanie trawy na zielono" i "wszytko na wariata" - to misja Orange. Ostatnie 5 lat to pogoñ za marzeniami szefow Francuzow.
Plusy
Wynagrodzenia plus premie wyplacane na czas; socjal
Minusy
Oferty wprowadzane na szybko, żeby wyprzedzić konkurencję, ale bez dobrego przygotowania, poza tym Pracownicy - jak to ludzie, byli, są i będą. Jesteś pracoholikiem i nie masz rodziny - masz szansę na awans.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warszawa
Główny Specjalista (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie24 stycznia 2019
Jest to moja ocena oparta doświadczeniem zdobytym podczas 28 lat pracy u Operatora:
Organizacja która od dłuższego czasu preferuje "zarządzanie przez stres", nie ma stabilizacji zatrudnienia. Zarobki oraz Fundusze socjalne - OK. Właściciel francuski robi co chce, stąd duże coroczne zwolnienia.

Firma usługowo na 4+ (ocena dobra).
Plusy
dobry socjal
Minusy
kadra menadżerska niższego szczebla
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cała Polska
Akwizytor (były pracownik) –  Cała polska20 stycznia 2019
Przedstawiciel to nic innego jak akwizytor, nie masz nic prócz prowizji, sprzedaż światłowód dostaniesz 100 zł, kadra managerska to niestety nieporozumienie, awansuje ten kto liże d.. Ę, później osoba nie mająca wiedzy o sprzedaży zaczyna tobą zarządzać, co kończy się kompletna katastrofa. Ludzie szanujcie się, nie dajcie z siebie robić baranów.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobre
starszy specjalista ds. windykacji (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 stycznia 2019
Oprócz bezpośredniego ostatniego przełożonego, wszystko OK.
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
menadżer
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fajne miejsce do pracy
International Account Manager (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie17 grudnia 2018
Bardzo dobre miejsce pracy jeżeli jest się zatrudniony na etat
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 12Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Duża rozbieżność pomiędzy strategią firmy i jej realizacją
Regionalny Kierownik Sprzedaży (były pracownik) –  Opole, opolskie27 listopada 2018
Bardzo dobre warunki zatrudnienia, oraz warunki socjalne.
Brak wpływu na własną ścieżkę kariery
Plusy
Warunki finansowe
Minusy
Brak możliwości realizacji zadań w oparciu o lokalne rynki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 7Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma dbająca o pracownika
SPECJALISTA ds. KLIENTA (były pracownik) –  Kraków, małopolskie9 listopada 2018
Świetna firma będąca pionierem w Polsce w zakresie zapatrywania klientów w towary exclusive.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 20Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Orange Polska - Obóz Pracy
pracownik biurowy (obecny pracownik) –  śląskie6 listopada 2018
Obóz Pracy. Firma jest Anty rodzinna.Grafiki takie że zapomnisz jak wygląda rodzina.Zarobki marne. FitProfi z którego nie masz czasu korzystać bo siedzisz w pracy w sobotę, niedzielę na dwie zmiany. Gwarancji zatrudnienia brak - cały czas zwalniają. za 10 lat zwolnili 50 tysięcy pracowników. brak awansów i brak rozwoju. Kadra zarządzające oderwana od rzeczywistości, nawiedzone, naćpane i nakręcone bezmyślni menadżerowie. Kultura pracy tu można się pochwalić oczywiście- Mobbing, wyzwiska w kierunku pracowników, opierdzielanie w obecności wielu ludzi, jednostronne komendy, bez brania pod uwagę ludzi. Jednym słowem Orange Polska to Obóz Pracy ... pracownicy są przez kadrę napuszczani na siebie.. Tam jest wiele fajnych ludzi którzy pracują tam po 15, 20 i 30 lat... Ale przez wyścig szczurów, praca w Orange Polska zmienia się w horror pod tytułem "Konfident w Akcji"
Plusy
Duże odprawy
Minusy
Grafiki, Marne zarobiki, Marne premie, Kadra słabo przygotowana
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zawsze może być lepiej
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie11 października 2018
Firma pozostawia wiele do życzenia często pracownicy są pomijani
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Białystok
Konsultant (obecny pracownik) –  Białystok, podlaskie30 września 2018
Nikomu nie polecam pracy w korporacji, niemiłe doświadczenie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cały czas zmiejsza zatrudnienie
Project Manager (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie4 września 2018
Wysysana kasa do właściciela we Francji. Zarząd i kluczowa kadra bez pomysłu na rozwój firmy.
Plusy
znana marka
Minusy
niskie zarobki, szczególnie poza warszawą
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 1Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Orange Polska SA. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 42 opinii
513
413
38
24
14

Oceny wg kategorii

3,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,3Zarobki/pakiet socjalny
2,9Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,2Kadra zarządzająca
3,6Kultura pracy