Opinie pracowników firmy NEONET S.A.

Wyświetlono wszystkie opinie (27)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fajna praca
sprzedawca (obecny pracownik) –  Puck, pomorskie12 marca 2019
Na pewno jedną z większym zalet pracy w Neonet są organizowane różne szkolenia, czasami delegacje. Poza tym można liczyć na bardzo przyjazną atmosferę. Mi akurat trafił się taki zespół, z którym świetnie się dogadujemy i nie ma między nami żadnej konkurencji. Zarobki są jak najbardziej w porządku. Do tego można liczyć na różnego rodzaju benefity i bonusy, a także na premię. Praca w tym sklepie daje wiele możliwości co do rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nothing Special
Salesman (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie6 marca 2019
Here we comes with another Electronics Company. If you meet the nice crew then your job will be satisfying and enjoyable. If not, u will go there with sadness on your face.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Uczciwe warunki pracy
sprzedawca (obecny pracownik) –  Oborniki, wielkopolskie26 lutego 2019
Pracuje na sklepie już ponad rok i nie narzekam. Jeżeli ktoś umie rozmawiać z klientami to sobie spokojnie poradzi. Na początku jest dużo szkoleń gdzie i tak wszystkiego uczą.
Plusy
Fajni ludzie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jestem zadowolona
pracownik biurowy (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie26 lutego 2019
Praca nie jest ciężka, w zespole panuje miła i pomocna atmosfera. Różne dodatki do pensji sprawiają, że zarobki są na dobrym poziomie.
Plusy
Wysokie premie
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Polecam
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie26 lutego 2019
Pracodawca godny polecenia. Bardzo dobrze mi się pracuje w tym zespole w którym jestem obecnie . Sporo się nauczyłam, trafiłam na naprawdę fajną i zgraną ekipę. Zarobki są naprawdę dobre.
Plusy
premie, szkolenia, zgrany zespół
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dużo benefitów, ciekawa praca
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 lutego 2019
Ciekawa praca w przyjaznej atmosferze. Na początku dużo szkoleń i nauki ale później już z "górki". Kasa w porządku premie w zależności od wyników na wysokim poziomie. Przełożeni bezkonfliktowi. Jest ok.
Plusy
opieka zdrowotna
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Przyjazna atmosfera i zgrany zespół
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  Sosnowiec, śląskie22 lutego 2019
Praca przyjemna -spory zakres obowiązków dzięki czemu dzień w pracy przebiega bardzo szybko. Atmosfera miła, współpracownicy jak i przełożeni pomocni i sympatyczni. Jestem zadowolona.
Plusy
Benefity i bonusy
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry pracodawca
kierownik sklepu (obecny pracownik) –  Tychy, śląskie21 lutego 2019
Według mnie jest to dobra praca dal osób które chca rozwinąć swoje skrzydła i nauczyć się czegoś. Wiadomo że w każdej pracy są jakieś minusy ale tutaj zdecydowanie plusy przewyzszają. Jest możliwość awansów oraz podwyżki . Są wyjazdy integracyjne , rabaty pracownicze. Jak dla mnie nie ma na co narzekać. Lubię tę pracę i kontakt z ludźmi to sobie cenię !
Plusy
bonusy, szkolenia
Minusy
presja czasu, duża ilość informacji
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca bardzo dobra
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie21 lutego 2019
Pracuję w Neonet i nie mam na co narzekać. Lubię, tę pracę. Mam bardzo fajny zespół,dobrze się dogadujemy. Cieszę się, że trafiłem na takich ludzi.
Co jakiś czas mam szkolenia , jest szansa rozwoju. Dostajemy premie i bonusy co jest bardzo motywujące. Polecam tę pracę.
Plusy
premie, bonusy, szkolenia, zgrany zespół
Minusy
Duża ilość informacji
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jest ok
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  małopolskie29 stycznia 2019
Pracuje 'na sali' juz przeszlo rok - jest ok. Dobra praca jako praca 'na start' - nabic expa mozna i tez przy okazji troche zarobic. A jak ktos ma ambicje piac sie wyzej - to jest szansa zostac kierownikiem (moj kierownik wlasnie 6 lat temu zaczynal jako zwykly sprzedawca).
Troche godziny pracy sa srednie - jak sie konczy o 19 to w domu jestem grubo po 20 - wiec juz praktycznie wieczor i koniec dnia.
Na plus moge takze na pewno zaliczyc fajna ekipe 'na sklepie' - pozdrawiam!:)
Plusy
Motywacja - premie i bonusy
Minusy
Godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zepsuło się
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Wyszków, mazowieckie13 grudnia 2018
Kiedyś było normalnie, teraz korpo, pomysły z księżyca, zmiany systemu premiowego co 3 miesiące
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Było lepiej. Dużo lepiej.
Starszy doradca klienta (obecny pracownik) –  Pomorze29 sierpnia 2018
Jestem doradcą z ponad 5-letnim stażem w Neo. Z początkiem roku wprowadzony został nowy system premiowy, dzięki któremu za tę samą pracę co wcześniej zarabia się ok. 30% mniej. Ludzie masowo odchodzą z pracy, przyjmuje się pracowników z łapanek. Komisja nie wyrabia się z inwentaryzacjami. Przełożeni - im wyżej, tym gorzej.
Jest źle. A wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej.
Krążą plotki o sprzedaży sieci.
Plusy
Elastyczny grafik.
Minusy
Spadające zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good sector of the economy
CFO (były pracownik) –  Wroclaw Poland29 kwietnia 2018
Privately owned company in IT, electronics and home appliances sector. One of the biggest companies in Poland in this sector with revenue aprroaching 1.5 billion USD a year.
Plusy
Great sector of the economy
Minusy
Private owner
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sklep Stacjonarny
pomoc sprzedawcy (były pracownik) –  xxx2 marca 2018
Jako pomoc sprzedawcy dostałam umowę zlecenie, wstępnie okres przedswiąteczny, z opcją zobaczymy co będzie dalej. Równocześnie ze mną zatrudniony został drugi pomocnik, na tych samych warunkach. Praktycznie do samego kona końca było wiadomo czy i kogo zostawią do pracy w nowym roku (bo oprócz Nas był jeszcze jeden pomocnik "na stałe") potoczyło się tak, że zostałam. Umowa na DWA TYGODNIE :< bo coś tam nie wiadomo, dwa tygodnie później znowu na dwa tygodnie.. na tym miał być koniec, ale pojawiła sie opcja przeniesienia na inny skle jako doradca więc dostałam jeszcze miesiąc na naukę, potem jeśli bym była gotowa - przeprowadzka do innego miasta jednak z tej nauki nici Nam wyszły, tu decyzja została wspólnie podjęta, że jednak odpuszczamy temat. Może potoczyłoby się inaczej gdyby nie budowa wiaduktu dosłownie przed drzwiami sklepu..

Mimo wszystko sporo się nauczyłam, trafiłam na naprawdę fajną i zgraną ekipę. Kierownicy nie wywyższali się, nie szukali dziury w całym, jeśli było zrobione wszystko co do Ciebie należy, a nie było ludzi, nie szukali zajęć na siłę. W spokoju można było zjeść itd Firma Nam nie ogarnęła kolportażu gazetki to z kierowniczką wsiadałyśmy w auto i same to robiłyśmy. Przykre też było, że doradcy dostawali na święta jakieś tam bony na zakupy i zniżki do innych sklepów-może niewielkie ale jednak zawsze to coś. Pomocnicy już nie..

Taki ogólny zakres obowiązków Pomocnika Sprzedawcy:
Rano na dzień dobry:
Sprawdzanie zabezpieczeń itp
Ceny- wydruk i roznoszenie.
W ciągu dnia:
Porządek na sklepie/magazynie.
Wydawanie towaru klientom i do transportu.
  więcej...
Dostawa- pomoc w przyjęciu rozładowaniu i wystawianie na ekspozycje towaru.
Pomoc doradcom-przynieść, wynieść, znaleźć, coś spakować.
Pilnowanie złodziei ;)
Jeśli wszyscy byli zajęci a nadciągnęły dzikie tłumy- obsługa klienta
Jeśli wchodziły nowe promocje-oznaczanie produktów.
Zabezpieczanie pod względem czystości, luk na ekspozycji itp działu osoby, która danego dnia jest nieobecna.
W spokojniejszych dniach raz na jakiś czas mini inwentaryzacje wewnętrzne na poszczególnych działach.
  zwiń
Plusy
zgrana ekipa, uczciwe podejście
Minusy
mimo wszystko zarobki dość niskie-najniższa krajowa to troche za mało, umowa zlecenie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
qqq
starszy doradca (były pracownik) –  Szczyrk, śląskie17 lutego 2018
Praca nie jest zła, wszystko zależy od kadry oraz współpracowników. U nas jest ok ale po zmianie rks ostro pogorszyły się nastroje wśród pracowników. Jak była poprzedniczka było ok pomocna ręką potrafiła zdziałać cuda, nie czepiała się chyba że by ku temu powód. Natomiast nowy rks to masakra, tabelki, raporty, dziwne zagrania, wywyższanie stanowiskiem ziomków, a degradacja pracowników z długim stażem... ech szkoda słów
Plusy
fajny zespół
Minusy
czepialstwo, wygórowane plany sprzedażowe
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy dobre , tylko kierownictwo bardzo wymagające czasem ponad normę .
Pomocnik Sprzedawcy (były pracownik) –  Nowy Targ, małopolskie22 stycznia 2018
Praca w neonet była spokojna , ale czasem dużo pracy (normalne ).
Kierownik miły a czasem opryskliwy jak małe dziecko , czasem czepiający sie i zrzucający winę tylko na jednego pracownika mimo że on robił wszystko w miarę swoich możliwości jak mógł najlepiej .
Plusy
Praca na miejscu, brak określonych przerw
Minusy
Niskie zarobki, umowa na czas określony, pracownicy donoszący do kierownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
neonet media markt
starszy specjalista (obecny pracownik) –  Kalisz, wielkopolskie10 października 2017
bardzo dobra a wręcz idealna z pełną kulturą i informacjami mi potrzebnymi.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 16Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ostrołęka
Młodszy Doradca Klienta (były pracownik) –  Ostrołęka, mazowieckie3 października 2017
słaba płacą i oszukiwanie pracowników, plany sprzedażowe nie do zrealizowania , kierownik sklepu nie potrafi zarządzać pracownikami
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca w Neonet w Szczecinku to Dramat
Pomocnik sprzedawcy (były pracownik) –  Szczecinek, zachodniopomorskie18 stycznia 2017
Nie polecam! Pracując tam musisz sam dzwigać lodówki i pralki windami na drugie piętro. Jeżeli coś się stanie to ty za to odpowiadasz. Załóżmy, że podczas transportu lodówki z dworu do windy i z windy do sklepu zarysujesz lodówkę lub coś w tym stylu zapłacisz za to (jeśli lodówka kosztuje 4000 zł to zabierasz ją do domu i masz potrącane z pensji). Albo jeśli będziesz zawieszał telewizor na wystawie w sklepie i spadnie ci na podłogę bierzesz go do domu :) Jest to bardzo odpowiedzialna praca. Załoga spoko poza jedną osobą panią K. która traktuje młodych pracowników jako praktykantów, zero szacunku widać, że lubi rządzić. Musisz jej wszystko mówić dlaczego się spózniłeś, dlaczego wychodzisz 5 minut wcześniej z pracy itd. Jakby była kierowniczką choć ją nie jest. Pensja 8 zł za godzinę to trochę mało za odwalanie sporej roboty. Doradcy Klienta i Sprzedawcy mają 8-10/h stojąc tylko przy kasie i nic więcej nie robią. Umowa tylko na 1 miesiąc, co miesiąc jest przedłużana lecz nie masz pewności czy w danym miesiącu będziesz pracował dalej czy rozwiążą z tobą umowę. Nie ma przerw. Jest tak że jak nie ma co robić dopiero masz przerwę. Jeśli jest sporo roboty zapomnij o przerwie. Jako pomocnik sprzedawcy robisz wszystko, czasem aż się nie chce po 9 godzinach pracować. Człowiek jest wykończony zwłaszcza w okresach świątecznych. Dobrze, że jest tam 2 pomocnik gdyż sam człowiek by się tam wykończył. Dodatkowo praca w każdy weekend.
Plusy
Brak
Minusy
Małe zarobki, Brak przerw, Bardzo dużo roboty, Bardzo odpowiedzialna praca, Umowa tylko na 1mc, Praca w weekendy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 54Nie 9Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje dobra atmosfera
Kierownik Magazynu (były pracownik) –  Dobre Miasto, WM2 listopada 2015
• Organizowanie płynności dostaw (awizacje) i wydań magazynowych (załadunek aut własnych i wynajętych); nadzór nad prawidłowym prowadzeniem wymaganej dokumentacji magazynowej
Plusy
dobra atmosfera
Minusy
presja przełożonych z Centrali
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 11Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w NEONET S.A.. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

4,1
Na podstawie 27 opinii
513
47
34
22
11

Oceny wg kategorii

3,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,6Zarobki/pakiet socjalny
3,6Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,7Kadra zarządzająca
3,8Kultura pracy