Opinie pracowników firmy NEONET S.A.

Wyświetlono wszystkie opinie (34)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dopytaj pracowników i w konkurencji
sprzedawca, doradca klienta (były pracownik) –  zachodniopomorskie25 października 2019
Jezeli chcesz:

- otrzymywać minusowe punkty (co się przekłada na zł.) za to, że klient korzysta z promocji np. Bon 50 za 500 czy innej,
- otrzymywać korektę premii (minus 100zl) za to, że nie wykonałeś oddpowiedniej ilości sprzedaży ubz. za gotowke
- za nadgodziny być rozliczanym po 3 lub 4 miesiącach i zawsze udowadniać, że te nadgodziny rzeczywiście były,
- zarabiać mniej (znacznie mniej) niż w konkurencji
- korzystać z pomocy helpdesku, który niby jest a dodzwonić sie to cud,
- być wrzucony na głęboką wodę bez wdrożenia
- korzystać z beznadziejnych webinarow z dzialu marketinhu, które zawsze zawierają błędy.


To praca jest dla Ciebie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dolnośląskie
kierownik sklepu (były pracownik) –  Dolnośląskie29 kwietnia 2019
Kiedyś było Super w Neonet. Teraz to typowe korpo.
Mało płacą... kiedyś o wiele więcej... wymagania kosmiczne i często z kosmosu Plany Sprzedażowe i do tego groźby o zabranie Premii... Jeszcze Noty obciążeniowe za wszystkie kradzieże i braki nie z naszej winy płaci się z własnej kieszeni... Bo monitoring jest bardzo niskiej jakości i twarzy nawet nie widać. Neonet się skończył jako dobry pracodawca. TYLKO jako dobra szkoła życia i z zakresu handlu... Nie dla ludzi którzy chcą stabilizacji życiowej.
Plusy
Daje mnóstwo nauki, uczy jak radzić sobie w stresie, usługi finansowe i zarządzenie
Minusy
Stosunek zarobków do tego co się wymaga - nie za te pieniądze ...tylko dla początkujących
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca
sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa13 kwietnia 2019
Praca w Neonet ma wiele plusów. Jednym z nich są rabaty pracownicze na sprzedawany sprzęt. Niedawno urządzałem z żoną mieszkanie i przyznam, że dzięki temu moglibyśmy dużo zaoszczędzić. Zresztą ta praca nie zabiera mi całego życia także mam jeszcze czas dla rodziny, a nawet jeśli jakaś zmiana wypada w czasie rodzinnych uroczystości to mamy super ekipę i zawsze można się z kimś zamienić. Przyznam, że do pracy chodzę z przyjemmnością :)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 20Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ruda Śląska
Doradca Klienta (były pracownik) –  Ruda Śląska, śląskie11 kwietnia 2019
Marne zarobki. Bardzo duże wymagania niepoparte adekwatnym wynagrodzeniem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Neonet
sprzedawca (obecny pracownik) –  Warszawa11 kwietnia 2019
Jestem bardzo zadowolona z mojej pracy. Niektórym może się wydawać, że to tylko stanie na kasie lub opowiadanie bajeczek klientom. Z pewnością tak nie jest. Ciągle się szkolimy z obsługi klienta tak aby wracał do nas zadowolony. Dodatkowo w neonet mamy jasną ścieżkę awansu, jeśli komuś zależy na pracy i przykłada się do tego co robi nie wychodzi na tym źle, również w tym finansowym wymiarze. To już 4 lata w jednej firmie i przyznam, że nie zamierzam jej zmieniać. Brakowałoby mi również owocowych czwartków ;)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 18Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
jest ok
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Bochnia, małopolskie10 kwietnia 2019
Praca zawsze jest przyjemna kiedy działa się w zgranym zespole. Tak jest u nas. Praca w neonet była moją pierwszą pracą i tak już 4 lata mi minęło, nawet nie wiem kiedy. W tym czasie skończyłem studia zaoczne. Szef oraz pozostały personel bardzo mi pomogli ponieważ zamieniliśmy się lub szef ustawiał tak zmiany żebym mógł iść na zajęcia.
Plusy
atmosfera, szefostwo, godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 6Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rabaty pracownicze
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  Siemianowice Śląskie, śląskie18 marca 2019
Na plus jest załoga sklepu, koledzy z pracy naprawdę fajni, pomogą nowemu, podpowiedzą i pokażą co i jak. To samo można powiedzieć o kierownikach działów i kierowniku sklepu. Zarobki są ok, tym bardziej że sklep daje możliwość dalszego rozwoju i podwyżki. Nie ukrywam też, że bardzo cieszę się z rabatów pracowniczych, z których korzystam na bieżąco.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 12Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fajna praca
sprzedawca (obecny pracownik) –  Puck, pomorskie12 marca 2019
Na pewno jedną z większym zalet pracy w Neonet są organizowane różne szkolenia, czasami delegacje. Poza tym można liczyć na bardzo przyjazną atmosferę. Mi akurat trafił się taki zespół, z którym świetnie się dogadujemy i nie ma między nami żadnej konkurencji. Zarobki są jak najbardziej w porządku. Do tego można liczyć na różnego rodzaju benefity i bonusy, a także na premię. Praca w tym sklepie daje wiele możliwości co do rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 14Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nothing Special
Salesman (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie6 marca 2019
Here we comes with another Electronics Company. If you meet the nice crew then your job will be satisfying and enjoyable. If not, u will go there with sadness on your face.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Uczciwe warunki pracy
sprzedawca (obecny pracownik) –  Oborniki, wielkopolskie26 lutego 2019
Pracuje na sklepie już ponad rok i nie narzekam. Jeżeli ktoś umie rozmawiać z klientami to sobie spokojnie poradzi. Na początku jest dużo szkoleń gdzie i tak wszystkiego uczą.
Plusy
Fajni ludzie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 15Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jestem zadowolona
pracownik biurowy (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie26 lutego 2019
Praca nie jest ciężka, w zespole panuje miła i pomocna atmosfera. Różne dodatki do pensji sprawiają, że zarobki są na dobrym poziomie.
Plusy
Wysokie premie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 13Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Polecam
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie26 lutego 2019
Pracodawca godny polecenia. Bardzo dobrze mi się pracuje w tym zespole w którym jestem obecnie . Sporo się nauczyłam, trafiłam na naprawdę fajną i zgraną ekipę. Zarobki są naprawdę dobre.
Plusy
premie, szkolenia, zgrany zespół
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 12Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dużo benefitów, ciekawa praca
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 lutego 2019
Ciekawa praca w przyjaznej atmosferze. Na początku dużo szkoleń i nauki ale później już z "górki". Kasa w porządku premie w zależności od wyników na wysokim poziomie. Przełożeni bezkonfliktowi. Jest ok.
Plusy
opieka zdrowotna
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 14Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Przyjazna atmosfera i zgrany zespół
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  Sosnowiec, śląskie22 lutego 2019
Praca przyjemna -spory zakres obowiązków dzięki czemu dzień w pracy przebiega bardzo szybko. Atmosfera miła, współpracownicy jak i przełożeni pomocni i sympatyczni. Jestem zadowolona.
Plusy
Benefity i bonusy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 10Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry pracodawca
kierownik sklepu (obecny pracownik) –  Tychy, śląskie21 lutego 2019
Według mnie jest to dobra praca dal osób które chca rozwinąć swoje skrzydła i nauczyć się czegoś. Wiadomo że w każdej pracy są jakieś minusy ale tutaj zdecydowanie plusy przewyzszają. Jest możliwość awansów oraz podwyżki . Są wyjazdy integracyjne , rabaty pracownicze. Jak dla mnie nie ma na co narzekać. Lubię tę pracę i kontakt z ludźmi to sobie cenię !
Plusy
bonusy, szkolenia
Minusy
presja czasu, duża ilość informacji
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 10Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca bardzo dobra
Specjalista ds. sprzedaży (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie21 lutego 2019
Pracuję w Neonet i nie mam na co narzekać. Lubię, tę pracę. Mam bardzo fajny zespół,dobrze się dogadujemy. Cieszę się, że trafiłem na takich ludzi.
Co jakiś czas mam szkolenia , jest szansa rozwoju. Dostajemy premie i bonusy co jest bardzo motywujące. Polecam tę pracę.
Plusy
premie, bonusy, szkolenia, zgrany zespół
Minusy
Duża ilość informacji
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jest ok
sprzedawca, doradca klienta (obecny pracownik) –  małopolskie29 stycznia 2019
Pracuje 'na sali' juz przeszlo rok - jest ok. Dobra praca jako praca 'na start' - nabic expa mozna i tez przy okazji troche zarobic. A jak ktos ma ambicje piac sie wyzej - to jest szansa zostac kierownikiem (moj kierownik wlasnie 6 lat temu zaczynal jako zwykly sprzedawca).
Troche godziny pracy sa srednie - jak sie konczy o 19 to w domu jestem grubo po 20 - wiec juz praktycznie wieczor i koniec dnia.
Na plus moge takze na pewno zaliczyc fajna ekipe 'na sklepie' - pozdrawiam!:)
Plusy
Motywacja - premie i bonusy
Minusy
Godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 10Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zepsuło się
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Wyszków, mazowieckie13 grudnia 2018
Kiedyś było normalnie, teraz korpo, pomysły z księżyca, zmiany systemu premiowego co 3 miesiące
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Było lepiej. Dużo lepiej.
Starszy doradca klienta (obecny pracownik) –  Pomorze29 sierpnia 2018
Jestem doradcą z ponad 5-letnim stażem w Neo. Z początkiem roku wprowadzony został nowy system premiowy, dzięki któremu za tę samą pracę co wcześniej zarabia się ok. 30% mniej. Ludzie masowo odchodzą z pracy, przyjmuje się pracowników z łapanek. Komisja nie wyrabia się z inwentaryzacjami. Przełożeni - im wyżej, tym gorzej.
Jest źle. A wszystko wskazuje na to, że będzie jeszcze gorzej.
Krążą plotki o sprzedaży sieci.
Plusy
Elastyczny grafik.
Minusy
Spadające zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 39Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good sector of the economy
CFO (były pracownik) –  Wroclaw Poland29 kwietnia 2018
Privately owned company in IT, electronics and home appliances sector. One of the biggest companies in Poland in this sector with revenue aprroaching 1.5 billion USD a year.
Plusy
Great sector of the economy
Minusy
Private owner
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 9Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w NEONET S.A.. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

4,0
Na podstawie 34 opinii
517
47
34
24
12

Oceny wg kategorii

3,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,6Zarobki/pakiet socjalny
3,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,6Kadra zarządzająca
3,8Kultura pracy