Oceny firmy NEONET S.A.

Wyświetlono wszystkie opinie (16)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zepsuło się
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Wyszków, mazowieckie13 grudnia 2018
Kiedyś było normalnie, teraz korpo, pomysły z księżyca, zmiany systemu premiowego co 3 miesiące
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 4NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good sector of the economy
CFO (były pracownik) –  Wroclaw Poland29 kwietnia 2018
Privately owned company in IT, electronics and home appliances sector. One of the biggest companies in Poland in this sector with revenue aprroaching 1.5 billion USD a year.
Plusy
Great sector of the economy
Minusy
Private owner
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 1Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sklep Stacjonarny
pomoc sprzedawcy (były pracownik) –  xxx2 marca 2018
Jako pomoc sprzedawcy dostałam umowę zlecenie, wstępnie okres przedswiąteczny, z opcją zobaczymy co będzie dalej. Równocześnie ze mną zatrudniony został drugi pomocnik, na tych samych warunkach. Praktycznie do samego kona końca było wiadomo czy i kogo zostawią do pracy w nowym roku (bo oprócz Nas był jeszcze jeden pomocnik "na stałe") potoczyło się tak, że zostałam. Umowa na DWA TYGODNIE :< bo coś tam nie wiadomo, dwa tygodnie później znowu na dwa tygodnie.. na tym miał być koniec, ale pojawiła sie opcja przeniesienia na inny skle jako doradca więc dostałam jeszcze miesiąc na naukę, potem jeśli bym była gotowa - przeprowadzka do innego miasta jednak z tej nauki nici Nam wyszły, tu decyzja została wspólnie podjęta, że jednak odpuszczamy temat. Może potoczyłoby się inaczej gdyby nie budowa wiaduktu dosłownie przed drzwiami sklepu..

Mimo wszystko sporo się nauczyłam, trafiłam na naprawdę fajną i zgraną ekipę. Kierownicy nie wywyższali się, nie szukali dziury w całym, jeśli było zrobione wszystko co do Ciebie należy, a nie było ludzi, nie szukali zajęć na siłę. W spokoju można było zjeść itd Firma Nam nie ogarnęła kolportażu gazetki to z kierowniczką wsiadałyśmy w auto i same to robiłyśmy. Przykre też było, że doradcy dostawali na święta jakieś tam bony na zakupy i zniżki do innych sklepów-może niewielkie ale jednak zawsze to coś. Pomocnicy już nie..

Taki ogólny zakres obowiązków Pomocnika Sprzedawcy:
Rano na dzień dobry:
Sprawdzanie zabezpieczeń itp
Ceny- wydruk i roznoszenie.
W ciągu dnia:
Porządek na sklepie/magazynie.
Wydawanie towaru klientom i do transportu.
  więcej...
Dostawa- pomoc w przyjęciu rozładowaniu i wystawianie na ekspozycje towaru.
Pomoc doradcom-przynieść, wynieść, znaleźć, coś spakować.
Pilnowanie złodziei ;)
Jeśli wszyscy byli zajęci a nadciągnęły dzikie tłumy- obsługa klienta
Jeśli wchodziły nowe promocje-oznaczanie produktów.
Zabezpieczanie pod względem czystości, luk na ekspozycji itp działu osoby, która danego dnia jest nieobecna.
W spokojniejszych dniach raz na jakiś czas mini inwentaryzacje wewnętrzne na poszczególnych działach.
  zwiń
Plusy
zgrana ekipa, uczciwe podejście
Minusy
mimo wszystko zarobki dość niskie-najniższa krajowa to troche za mało, umowa zlecenie
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 20Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
qqq
starszy doradca (były pracownik) –  Szczyrk, śląskie17 lutego 2018
Praca nie jest zła, wszystko zależy od kadry oraz współpracowników. U nas jest ok ale po zmianie rks ostro pogorszyły się nastroje wśród pracowników. Jak była poprzedniczka było ok pomocna ręką potrafiła zdziałać cuda, nie czepiała się chyba że by ku temu powód. Natomiast nowy rks to masakra, tabelki, raporty, dziwne zagrania, wywyższanie stanowiskiem ziomków, a degradacja pracowników z długim stażem... ech szkoda słów
Plusy
fajny zespół
Minusy
czepialstwo, wygórowane plany sprzedażowe
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 10NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy dobre , tylko kierownictwo bardzo wymagające czasem ponad normę .
Pomocnik Sprzedawcy (były pracownik) –  Nowy Targ, małopolskie22 stycznia 2018
Praca w neonet była spokojna , ale czasem dużo pracy (normalne ).
Kierownik miły a czasem opryskliwy jak małe dziecko , czasem czepiający sie i zrzucający winę tylko na jednego pracownika mimo że on robił wszystko w miarę swoich możliwości jak mógł najlepiej .
Plusy
Praca na miejscu, brak określonych przerw
Minusy
Niskie zarobki, umowa na czas określony, pracownicy donoszący do kierownika
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 9Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
neonet media markt
starszy specjalista (obecny pracownik) –  Kalisz, wielkopolskie10 października 2017
bardzo dobra a wręcz idealna z pełną kulturą i informacjami mi potrzebnymi.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 1Nie 13Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ostrołęka
Młodszy Doradca Klienta (były pracownik) –  Ostrołęka, mazowieckie3 października 2017
słaba płacą i oszukiwanie pracowników, plany sprzedażowe nie do zrealizowania , kierownik sklepu nie potrafi zarządzać pracownikami
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 15Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca w Neonet w Szczecinku to Dramat
Pomocnik sprzedawcy (były pracownik) –  Szczecinek, zachodniopomorskie18 stycznia 2017
Nie polecam! Pracując tam musisz sam dzwigać lodówki i pralki windami na drugie piętro. Jeżeli coś się stanie to ty za to odpowiadasz. Załóżmy, że podczas transportu lodówki z dworu do windy i z windy do sklepu zarysujesz lodówkę lub coś w tym stylu zapłacisz za to (jeśli lodówka kosztuje 4000 zł to zabierasz ją do domu i masz potrącane z pensji). Albo jeśli będziesz zawieszał telewizor na wystawie w sklepie i spadnie ci na podłogę bierzesz go do domu :) Jest to bardzo odpowiedzialna praca. Załoga spoko poza jedną osobą panią K. która traktuje młodych pracowników jako praktykantów, zero szacunku widać, że lubi rządzić. Musisz jej wszystko mówić dlaczego się spózniłeś, dlaczego wychodzisz 5 minut wcześniej z pracy itd. Jakby była kierowniczką choć ją nie jest. Pensja 8 zł za godzinę to trochę mało za odwalanie sporej roboty. Doradcy Klienta i Sprzedawcy mają 8-10/h stojąc tylko przy kasie i nic więcej nie robią. Umowa tylko na 1 miesiąc, co miesiąc jest przedłużana lecz nie masz pewności czy w danym miesiącu będziesz pracował dalej czy rozwiążą z tobą umowę. Nie ma przerw. Jest tak że jak nie ma co robić dopiero masz przerwę. Jeśli jest sporo roboty zapomnij o przerwie. Jako pomocnik sprzedawcy robisz wszystko, czasem aż się nie chce po 9 godzinach pracować. Człowiek jest wykończony zwłaszcza w okresach świątecznych. Dobrze, że jest tam 2 pomocnik gdyż sam człowiek by się tam wykończył. Dodatkowo praca w każdy weekend.
Plusy
Brak
Minusy
Małe zarobki, Brak przerw, Bardzo dużo roboty, Bardzo odpowiedzialna praca, Umowa tylko na 1mc, Praca w weekendy
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 52Nie 9Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje dobra atmosfera
Kierownik Magazynu (były pracownik) –  Dobre Miasto, WM2 listopada 2015
• Organizowanie płynności dostaw (awizacje) i wydań magazynowych (załadunek aut własnych i wynajętych); nadzór nad prawidłowym prowadzeniem wymaganej dokumentacji magazynowej
Plusy
dobra atmosfera
Minusy
presja przełożonych z Centrali
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 14Nie 11Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wrocław
Praktykant dział HR (były pracownik) –  Wrocław, DO17 września 2015
Praca w miłym zespole, w przyjaznej atmosferze. Praktyki monotonne
Plusy
samodzielność
Minusy
monotonia
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 4Nie 10Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Profesjonalizm oraz dobra oferta
Telemarketing Operator (obecny pracownik) –  Wrocław, DO15 września 2015
Pracuję zdalnie...Moje narzędzia pracy to komputer, dobre i szybkie łącze internetowe oraz słuchawki z mikrofonem, dzięki którym porozumiewam się ze światem.
Myślę, że super odnalazłam się w tego typu pracy, co potwierdzają moi przełożeni..
Osoby, z którymi współpracuję obdarzone są wysoką kulturą osobistą, co ułatwia codzienne kontakty..
Plusy
Nie tracę czasu ani pieniędzy na dojazdy do pracy..
Minusy
Jesteśmy porozrzucani po całej Polsce, brakuje mi więc bezpośredniego kontaktu z kolegami z pracy...
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 8Nie 20Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
NEONET S.A. Nowa Wieś Wrocławska
Operator Wóżków widłowych - wszystkie typy (były pracownik) –  Nowa Wieś Wrocławska9 stycznia 2015
Ciężko jest się wgryźć w te środowisko pracy , ludzie pracujący tam chodzi mi o kadrę kierowniczą są nie dostępni i bardzo od izolowani społecznie od pracowników. Pracownicy zdani są na siebie samych w problemach związanych z pracą na magazynie ,czy też w problemach ze skanerami czy wózkami...Działa tam zasada , kto pierwszy ten lepszy ....To jak walka o ogień ....Częste awarie systemu inf. MNWS przyczyniała się do przestojów i spowalniania pracy wózkowych a co przez to idzie pracy innych ludzi na magazynie. Ludzie są tam zwalniani przez kierownika magazynu za byle co ....Ten człowiek nie szczędzi wulgaryzmów w rozmowach z ludźmi ,ponieważ on się czuje panem i władcą na włościach ...Wielu dobrych pracowników zwolnił sam , lub zwolnili się będąc zmuszeni do tego ....Ciągłe jego obietnice bez pokrycia w sprawie pracy ,poprawy warunków tej pracy na magazynie gdzie jest zimno ,oraz w związku z pieniędzmi za nadgodziny czy też podwyżki dla najlepszych spełzały na kłamstwach ....To tyle co mogę dodać od siebie w tej sprawie...
Plusy
Autobus pracowniczy
Minusy
Zimno na magazynie, nie terminowe płatności za nadgodziny, wiele kłamstw i oszustw
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 51Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to work
Shop salesperson (były pracownik) –  POLAND17 sierpnia 2014
▪ Greeting customers who enter the shop.
▪ Involved in stock control and management.
▪ Stocking shelves with merchandise.
▪ Answering queries from customers.
▪ Keeping the store tidy and clean, this includes hovering and mopping.
▪ Responsible dealing with customer complaints.
▪ Responsible for securing within the store and being on the look out for shoplifters.
▪ Keeping up to date with special promotions and putting up displays.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 3Nie 17Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tak sobie
Sprzedawca, Serwisant sprzętu komputerowego (były pracownik) –  Lubin, DO11 grudnia 2013
Ciągła rywalizacja wewnątrz załogi, niekompetentni zarządzający
Plusy
Dobra kasa
Minusy
Zła atmosfera
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 102Nie 21Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra
Sprzedawca/ doradca klienta (były pracownik) –  Nakło nad Notecią, kujawsko-pomorskie 28 maja 2013
Typowy dzień w pracy był zawsze pełen wyzwań co się wiąże z możliwością rozwoju osobistego. Firma dbała o to aby pracownik był dobrze wyszkolony w zakresie obsługi klienta i to uważam za ogromny plus. Ponadto miałam możliwość uczestniczyć w szkoleniach produktowo - sprzedażowych różnych marek jakie ma w ofercie Neonet. Kadra zarządzająca i współpracownicy pracowali na najwyższych obrotach dlatego sklep funkcjonował prawidłowo, przyjemna atmosfera choć czasem wdzierała się nuta dużej rywalizacji ( było o co walczyć). Najtrudniej było przekonać opornego klienta do zakupy przedłużonej gwarancji, za to uśmiech na twarzy pojawiał się wtedy gdy wracali zadowoleni klienci z zakupów zrobionych w z moją pomocą i doradztwem.
Plusy
Szkolenia, prowizje
Minusy
Duże plany sprzedażowe
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 49Nie 131Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w NEONET S.A.. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 16 ocen
54
46
33
22
11

Oceny wg kategorii

3,1Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,9Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,9Kadra zarządzająca
3,1Kultura organizacyjna/atmosfera