Opinie pracowników firmy Media Markt

Znaleziono 26 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (977)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
A nice job, but with little options to raise your qualifications
Customer service assistant (były pracownik) –  Szczecin, Poland29 maja 2019
A typical day consisted of helping customers, keeping order in the department, putting all of the media components on shelves (books, games, CD's, DVD's , Blu ray). I learned work ethic and responsibility. MY managment was not bad, but they could've been alot better. The most enjoyable part was just existing in the music/film/books environment, because that's what im interested in basically.
Plusy
flexible work hours
Minusy
Lots of work - too little people assigned, l
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Najgorsze miejsce pracy
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie2 kwietnia 2019
Wyzysk pracowników, płaca minimalna, umowy śmieciowe, terminy realizacji zamówień od klientów są 10 razy dłuższe niż te podane przez Media Markt za co baty zgarniają pracownicy. Poziom obsługi klienta taki sam jak poziom zatrudniania pracowników. Nigdy więcej tam nie wrócę, nikomu nie polecam.
Plusy
brak
Minusy
niska wypłata, umowa śmieciowa, brak BHP, niewywiązywanie się z umów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stanie 12h, układanie towaru i przekonywanie własnej babci że czarne jest różowe.
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Polska8 sierpnia 2018
Góra, czyli kierownictwo wszelkiej złożonej maści, uważa że wszyscy przychodzą do pracy zarabiać pieniądze. Wątpię że ktokolwiek przychodzi w takie miejsce z nadzieja na karierę i zarobki, liczy sie raczej umowa o prace. Firma której strategie marketingowe swoją skutecznością nie dorównują nawet wielosztukom w żabce. Najbardziej szokujące dla nowego pracownika jest zerowe zorientowanie na produkt. Nikogo nie interesuje jak duża masz wiedzę i jak fachowe jest twoje doradztwo. Jeśli nie ubierzesz klienta w pakiet USŁUG, które dla 90% z nich są kompletnie zbędne, to czeka cię rozmowa z przełożonym. Zerowe zorientowanie również na budowanie relacji z klientem. Osoba która przychodzi do MediaMarkt kupić cokolwiek, nie dowie się nic od pracownika, poza tym ze to co chce właśnie kupić może kiedyś się zepsuć wiec musi wydać 10% więcej od i tak już zawyżonej ceny i najlepiej byłoby tą wysoka cenę obniżyć sobie podpisujac umowę z Orange od której gorsze warunki ma już chyba tylko pakt z diabłem. A pracownik świadom tego wszystkiego jest pod presja wymyślania sposobu w jaki mógłby to sprzedać bo przecież za podstawę nie wystarcza na godna egzystencje a techniki sprzedażowe oferowane przez MSHP to żart... wszystko to w przerwach między układaniem towaru na miejscu którego nie ma a doradzaniem babci między bateriami do pilota firmy GP bądź Panasonic bo 25 lat temu Sony jej wylały i nie ma zaufania do firmy... I tu kolejny aspekt tej pracy, czyli fakt, ze w tych czasach klient zorientowany i z wiedzą nie postawi nogi w stacjonarnym elektromarkecie, chyba że chce pomacać towar. Do MediaMarkt  więcej... przychodzą ludzie dla których technologia jest jak grzybica pochwy - słyszą o niej coś w telewizji ale woleliby o niej nie rozmawiać. Taki klient rzeczywiście przyjdzie po „gotowe rozwiazanie”, które w praktyce okaże się jedynie pakietem kolejnych problemów, bo przecież lepiej jest kupić w budżecie 3000 lodówkę za 2000 i uslugi + akcesoria za 1000 niż lodówkę za 3000...  zwiń
Plusy
Kontakt z technologia, ciekawi młodzi ludzie
Minusy
Zarobki, charakterystyka pracy, podejście i kwalifikacje (a raczej ich brak) przełożonych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 63Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera
sprzedawca (obecny pracownik) –  Częstochowa14 maja 2018
Nierelatywne zarobki do powierzanych obowiązków i odpowiedzialności .
Plusy
Pakiety socjalne, miła atmosfera, zgrana załoga .
Minusy
zarobki, niskie i nie widać perspektyw żeby mogły iść do góry
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Media Markt Gdańsk ul. Grunwaldzka
sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie19 lutego 2018
Jeżeli chodzi o pracę w Media Markt w Gdańsku nie polecam. Zacznijmy od tego że pieniądze jakie płacą są śmieszne. Bliska granica najniższej krajowej. Obiecują że można drugie tyle wypracować sobie premii. Tak tylko że sprzedając "światłowód" bądź sprzedając "gwarancje". Jeżeli chodzi o kierownictwo czy dyrektora to nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach. Pani Kierownik podczas kontroli z centrali zwalnia promotora żeby wypaść jak najlepiej sprzedając mu czajnik nie dość że z gwarancją to jeszcze prowadzi go do Orange bo może mieć ten czajnik taniej. Śmiech na sali potem taka osoba ma za zadanie szkolić nowych pracowników... szczerze odradzam tam pracę. Małe perspektywy awansu a podwyżka po okresie próbnym między 100-300 zł brutto....
Plusy
Brak
Minusy
Zero perspektywy awansu, śmieszne pieniądze
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dno
X (były pracownik) –  Czeladź, śląskie19 stycznia 2018
Dno totalne pracownik ze stazem 20lat zarabia najczesciej 2400 brutto gdzie min srednia krajowa dla nowego 20latka to 2100brutto a czasem i wiecej w zaleznosci z czyjego polecenia. Dyrektor ma ludzi za nic a KA zbija kase za naiwnosc pracownikow. Likwiduja stanowiska,zwalniaja ludzi bez skrupolow po 20latach ich oddania.gdyby nie ich wytrwalosc to miejsce dawno przestaloby istniec a w podziece otrzymuja dyplom pozegnania.
Plusy
Opieka lekarska inne rzeczy zabieraja juz
Minusy
Zarobki i atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
M1
sprzedawca, doradca klienta (były pracownik) –  Łódź, łódzkie14 października 2017
Ogólnie całkiem w porządku.
Minusem praca 7 dni w tygodniu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 20Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cashier
Cashier/Sales Assistant (były pracownik) –  Poland14 września 2017
new friends, decent working conditions, good working hours, proximity to the place of residence, the possibility to reconcile working hours with the child's wages, social package for the employee,
Plusy
New technology, new friends
Minusy
Small money
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ocena: dobra
pomocnik (były pracownik) –  Nowy Sącz, małopolskie7 sierpnia 2017
Przyjemna praca bez większych problemów, mimo tego że pracowałem tam dorywczo myślę że to przyzwoite miejsce pracy, bo pracownicy zdają się nie narzekać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 31Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to work.
Sales Assosiete (były pracownik) –  Rzeszow5 sierpnia 2017
I enjoyed working there because I learned a lot about businesses, customer service, sales which helped my understand better a potential customer in Security industry.
Great experience, I was also lucky to work with all of those great people, management there.
Plusy
Free courses, projects, trainings.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 9Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive
Sales Assistant (były pracownik) –  lubelskie7 lipca 2017
Working in a store which have sales of technology, but
Also home electricals shopping computing and phone, televisions, games, telephones.
Contact with the customers
Plusy
FREE LUNCHES
Minusy
LONG HOURES
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 5Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak obecnie takiego miejsca
Doradca Fachowy Strefy Usług (były pracownik) –  Katowice, śląskie18 czerwca 2017
Na chwilę obecną nie udało mi się znaleźć takiej firmy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 8Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Storage manager
STORAGE MANAGER (były pracownik) –  Lodz, POLAND12 grudnia 2016
Working effectively independently and equally as part of a team . good communication and interpersonal skills , hard working employee, responsible, fulfills duties to a professional level
Plusy
No
Minusy
Short break, yes . insurance yes, quater prime yes
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 6Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bardzo dobra organizacja pracy
Kierownik Obsługi Klienta (były pracownik) –  Zabrze, śląskie6 grudnia 2016
duża możliwość awansu, dobra organizacja pracy , elastyczny czas pracy, współpraca bezpośrednia z kadrą zarządzającą bardzo dobra i bezposrednia.
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
dojazd do pracy (50 km) oraz stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 38Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Media Markt jest miejscem przyjaznym do pracy.
Doradca Klienta w Dziale AGD (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie10 października 2016
Mój dzień w pracy zależy w głównej mierze od obowiązków, które zleci przełożony. Oprócz tego każdy z nas wie, co należy robić i zrobić, aby praca została wykonana w 100%.
Mamy organizowane różne szkolenia, czasami delegacje, więc myślę, że pod tym względem firma spełnia oczekiwania pracowników.
Kadra zarządzająca-fajni ludzie tylko szkoda, że odchodzą. Moi koledzy bez zarzutów.
Najtrudniejsza część pracy-raczej nie mama.
Najprzyjemniejsza-poznawanie nowych produktów.
Plusy
Stabilne zatrudnienie, opieka medyczna.
Minusy
Niskie dochody.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fantastic people
Shop assistant (były pracownik) –  PL25 września 2016
A lot of interesting and engaging people, very good conditions to work and the managing team surprised me a lot with their responsibility and helpfulness.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 12Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miłaatmosfera w pracy, kontakt z ludzmi
doradca fachowy duze AGD (były pracownik) –  Kraków29 maja 2016
To firma stabilna jeśli chodzi o zatrudnienie, pakiet socjalny zadowalający, mila atmosfera w pracy. Możliwosc ciągłego kontaktu z klientem.
Plusy
otwrość, ciągły kontakt z klientem
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Enjoyment and very friendly workplace
Seller (były pracownik) –  Warsaw1 lipca 2015
My previous job in Media Markt was so nice, because it was a lots of funny and helpful people there. The most enjoyable part of the job was learned a lot of types of music, because that's my hobby. I didn't have hard parts in my job. Every day when I was walking to work I was so excited, because I've met new people. My co-workers were helpful and friendly, so I had no problems with cooperation.
Plusy
Discount for CD's, DVD's etc.
Minusy
Long hours
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 18Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
atmosfera kiepska choć ludzie dobrzy
p.o. kierowinka działu kontorlI (obecny pracownik) –  Katowice, SL5 maja 2014
Dyrektor nie potrafi docenić pracownika, przez co pracowni traci motywacje do pracy, zarobki w firmie nie zmieniają się od 2006 roku, dyrektor ślepo zapatrzony w opinie kierownika sprzedaży który niewiele wie o normalnej pracy pracowników, firma nie motywuje w żaden sposób pracowników. Ludzie bardzo przyjemni normalni zangażowani w pracę i zarazem bezradni.
Plusy
medicover
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 8Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Retail store
Shop Assistant - IT and GSM Departaments (były pracownik) –  Łódź, Poland22 marca 2014
Busy retail store, great chance to improve your personal skills
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Media Markt. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 977 opinii
5236
4362
3218
278
183

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,2Zarobki/pakiet socjalny
3,0Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,2Kadra zarządzająca
3,4Kultura pracy