Opinie pracowników firmy Media Markt

Znaleziono 30 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (1 002)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lubin woj dolnośląskie to dno
Nieważne (obecny pracownik) –  Lubin, dolnośląskie10 sierpnia 2019
Pani dyr pożal sie Boże karierowiczka jakich mało , nikt nie wie jak zdobyła ten stołek , bo na pewno nie wiedzą menadżerską i podejściem do ludzi. Juz przyjmując do pracy kłamie w żywe oczy o zarobkach i panujących stosunkach, jak na wymygajacą pracę niby w renomowanej firmie to zarobki ( ustalane przez nią , bo im mniej da tym ma więcej dla siebie ) to porażka i to dosłownie. Ona myśli nadal , ze płaca 2000- 2300 pln netto na rękę to szczyt marzeń . Całymi dniami nie ma jej w pracy, nikt z góry tego nie kontroluje, nie wiem czemu, na innych marketach dyr siedzieli cały dzien, ją trafić to jak 6 w totka,,a wystarczyło by sprawdzić położenia jej tel. Jak ma być jakaś kontrola lub regionalny wpada to w jeden dzien trawa na zielono, a tak wszystko sie wali, nawet drzwi przeciwpożarowe zastawione towarem, bo jej i tak sie nic nie stanie , skoro jej nie ma. Były alarmy bombowe na sklepie, kier dyżurny dzwoni do niej co robić??? Nie dodzwonisz sie nie odbiera nie oddzwoni , potem szuka winnych, bo ktoś podjął złą decyzje. Kierownicy z jej otoczenia to tzw tylko jej ludzie, jak nie trwasz w jej zakłamaniu wylatujesz, nawet jak jesteś dobry, nie wchodzisz jej w d...pę wypadasz. Kierownicy, bez wykształcenia kierunkowego, nauczyli się czegoś i tylko się drą , szczególnie jedna jej psiapsióła, wzięła ja z targu tam sprzedawała jajka ( tak mówili ludzie ) na niczym sie nie zna a terminy jej nie obowiązują, wszystko na ostatnią chwile, albo nie zamówi tego czym handlujemy i dobrze schodzi. Razem w tym zakłamaniu udają , ze sklep funkcjonuje , jak tylko ktoś im podpadnie nawet najlepsi  więcej... jest zwalniany, ludzie tez sami odchodzą , bo juz ich krew zalewa. Pani dyr udaje , ze stwarza super warunki do pracy, najpierw koleżanka wróciła ze szkolenia mówiła jak jest gdzie indziej, to nagle były zakupy robione, kawa mleko cukier , potem tez owoce doszły , przez chwile były tez słodycze , ale zabrała. A obecnie od tego roku udaje integracje z zespołem , stworzyła grupę w necie filmuje urodziny i udaje przed góra jak to w Lubinie jest super atmosfera, a co chwila wzywa ludzi do gabinetu ( tzn wtedy jak wpadnie do pracy np w tyg powiedzmy , ze jest to łącznie 12-14 godz ) o czym nikt w Warszawie nie wie. Ale rozliczać potrafi i niesamowity nacisk i presje robić na pracownikach nawet telefonicznie po godz pracy. Potrafi tez słać e-mail po pracy szczególnie w nocy, do szefostwa tez , udając jak jest zapracowana. Moje zdanie jest takie , ze nie powinna prowadzić dłużej ani tego ani żadnego innego sklepu, bo sie nie nadaje i sklep padnie przez nią bo jest coraz gorzej.....szkoda słów  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rybnik, doradca klienta
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Rybnik, śląskie17 lipca 2019
Nie polecam, nękanie pracowników, grożeniem utratą pracy. Ciągłe notoryczne gnębienie przez kierowników marketu. Często źle liczone premię na niekorzyść pracownika. Nierealne plany miesięczne gwarancję rzędu 13000-17000 złotych.
Plusy
Umowa bezterminowa
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo nie polecam pracy
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  wielkopolskie29 czerwca 2019
Praca w Media Markt wśród pracowników na dziale bardzo przyjazna i miła. Natomiast cyrki zaczynają się w kontakcie z kierownictwem. Licza się tylko pakiety usług, Power Service i oszukiwanie klienta (pakiety usług i ubezpieczeń niby w cenie a tak naprawdę cena sporo podniesiona) aby tylko kierownicy wyrobił premie a pracownicy mieli z tego ochlapy, kierownicy potrafią wyrzucić towar na środek alejki i krzyczeć że jak się nie podoba to spier***** do Tesco, tylko mamy pamiętać że tam zarobimy gó***(jakby w Media Markt zarabiano kokosy) Można to nazwać śmiało już mobbingiem bo to co się tam dzieje to przesada. Wyliczanie nawet z korzystania z toalety. Kierownicy,, motywują,, nas premiami które są tak naprawdę ochlapami, nas pracowników(jak i promotorow) traktują niżej niż zero. Jak zwykłego łosia do zarabiania pieniędzy.
Plusy
Brak
Minusy
Zarobki, kultura osobista przełożonych i wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
A nice job, but with little options to raise your qualifications
Customer service assistant (były pracownik) –  Szczecin, Poland29 maja 2019
A typical day consisted of helping customers, keeping order in the department, putting all of the media components on shelves (books, games, CD's, DVD's , Blu ray). I learned work ethic and responsibility. MY managment was not bad, but they could've been alot better. The most enjoyable part was just existing in the music/film/books environment, because that's what im interested in basically.
Plusy
flexible work hours
Minusy
Lots of work - too little people assigned, l
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Najgorsze miejsce pracy
Obsługa klienta (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie2 kwietnia 2019
Wyzysk pracowników, płaca minimalna, umowy śmieciowe, terminy realizacji zamówień od klientów są 10 razy dłuższe niż te podane przez Media Markt za co baty zgarniają pracownicy. Poziom obsługi klienta taki sam jak poziom zatrudniania pracowników. Nigdy więcej tam nie wrócę, nikomu nie polecam.
Plusy
brak
Minusy
niska wypłata, umowa śmieciowa, brak BHP, niewywiązywanie się z umów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
media markt
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie4 listopada 2018
Stabilność finansowa, niekompetencja pionu kierowniczego, brak perspektywy rozwoju
Plusy
pakiety socjalne
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stanie 12h, układanie towaru i przekonywanie własnej babci że czarne jest różowe.
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Polska8 sierpnia 2018
Góra, czyli kierownictwo wszelkiej złożonej maści, uważa że wszyscy przychodzą do pracy zarabiać pieniądze. Wątpię że ktokolwiek przychodzi w takie miejsce z nadzieja na karierę i zarobki, liczy sie raczej umowa o prace. Firma której strategie marketingowe swoją skutecznością nie dorównują nawet wielosztukom w żabce. Najbardziej szokujące dla nowego pracownika jest zerowe zorientowanie na produkt. Nikogo nie interesuje jak duża masz wiedzę i jak fachowe jest twoje doradztwo. Jeśli nie ubierzesz klienta w pakiet USŁUG, które dla 90% z nich są kompletnie zbędne, to czeka cię rozmowa z przełożonym. Zerowe zorientowanie również na budowanie relacji z klientem. Osoba która przychodzi do MediaMarkt kupić cokolwiek, nie dowie się nic od pracownika, poza tym ze to co chce właśnie kupić może kiedyś się zepsuć wiec musi wydać 10% więcej od i tak już zawyżonej ceny i najlepiej byłoby tą wysoka cenę obniżyć sobie podpisujac umowę z Orange od której gorsze warunki ma już chyba tylko pakt z diabłem. A pracownik świadom tego wszystkiego jest pod presja wymyślania sposobu w jaki mógłby to sprzedać bo przecież za podstawę nie wystarcza na godna egzystencje a techniki sprzedażowe oferowane przez MSHP to żart... wszystko to w przerwach między układaniem towaru na miejscu którego nie ma a doradzaniem babci między bateriami do pilota firmy GP bądź Panasonic bo 25 lat temu Sony jej wylały i nie ma zaufania do firmy... I tu kolejny aspekt tej pracy, czyli fakt, ze w tych czasach klient zorientowany i z wiedzą nie postawi nogi w stacjonarnym elektromarkecie, chyba że chce pomacać towar. Do MediaMarkt  więcej... przychodzą ludzie dla których technologia jest jak grzybica pochwy - słyszą o niej coś w telewizji ale woleliby o niej nie rozmawiać. Taki klient rzeczywiście przyjdzie po „gotowe rozwiazanie”, które w praktyce okaże się jedynie pakietem kolejnych problemów, bo przecież lepiej jest kupić w budżecie 3000 lodówkę za 2000 i uslugi + akcesoria za 1000 niż lodówkę za 3000...  zwiń
Plusy
Kontakt z technologia, ciekawi młodzi ludzie
Minusy
Zarobki, charakterystyka pracy, podejście i kwalifikacje (a raczej ich brak) przełożonych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miła atmosfera
sprzedawca (obecny pracownik) –  Częstochowa14 maja 2018
Nierelatywne zarobki do powierzanych obowiązków i odpowiedzialności .
Plusy
Pakiety socjalne, miła atmosfera, zgrana załoga .
Minusy
zarobki, niskie i nie widać perspektyw żeby mogły iść do góry
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Media Markt Gdańsk ul. Grunwaldzka
sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie19 lutego 2018
Jeżeli chodzi o pracę w Media Markt w Gdańsku nie polecam. Zacznijmy od tego że pieniądze jakie płacą są śmieszne. Bliska granica najniższej krajowej. Obiecują że można drugie tyle wypracować sobie premii. Tak tylko że sprzedając "światłowód" bądź sprzedając "gwarancje". Jeżeli chodzi o kierownictwo czy dyrektora to nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich stanowiskach. Pani Kierownik podczas kontroli z centrali zwalnia promotora żeby wypaść jak najlepiej sprzedając mu czajnik nie dość że z gwarancją to jeszcze prowadzi go do Orange bo może mieć ten czajnik taniej. Śmiech na sali potem taka osoba ma za zadanie szkolić nowych pracowników... szczerze odradzam tam pracę. Małe perspektywy awansu a podwyżka po okresie próbnym między 100-300 zł brutto....
Plusy
Brak
Minusy
Zero perspektywy awansu, śmieszne pieniądze
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dno
X (były pracownik) –  Czeladź, śląskie19 stycznia 2018
Dno totalne pracownik ze stazem 20lat zarabia najczesciej 2400 brutto gdzie min srednia krajowa dla nowego 20latka to 2100brutto a czasem i wiecej w zaleznosci z czyjego polecenia. Dyrektor ma ludzi za nic a KA zbija kase za naiwnosc pracownikow. Likwiduja stanowiska,zwalniaja ludzi bez skrupolow po 20latach ich oddania.gdyby nie ich wytrwalosc to miejsce dawno przestaloby istniec a w podziece otrzymuja dyplom pozegnania.
Plusy
Opieka lekarska inne rzeczy zabieraja juz
Minusy
Zarobki i atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
M1
sprzedawca, doradca klienta (były pracownik) –  Łódź, łódzkie14 października 2017
Ogólnie całkiem w porządku.
Minusem praca 7 dni w tygodniu.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 21Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cashier
Cashier/Sales Assistant (były pracownik) –  Poland14 września 2017
new friends, decent working conditions, good working hours, proximity to the place of residence, the possibility to reconcile working hours with the child's wages, social package for the employee,
Plusy
New technology, new friends
Minusy
Small money
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ocena: dobra
pomocnik (były pracownik) –  Nowy Sącz, małopolskie7 sierpnia 2017
Przyjemna praca bez większych problemów, mimo tego że pracowałem tam dorywczo myślę że to przyzwoite miejsce pracy, bo pracownicy zdają się nie narzekać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 32Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to work.
Sales Assosiete (były pracownik) –  Rzeszow5 sierpnia 2017
I enjoyed working there because I learned a lot about businesses, customer service, sales which helped my understand better a potential customer in Security industry.
Great experience, I was also lucky to work with all of those great people, management there.
Plusy
Free courses, projects, trainings.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 10Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive
Sales Assistant (były pracownik) –  lubelskie7 lipca 2017
Working in a store which have sales of technology, but
Also home electricals shopping computing and phone, televisions, games, telephones.
Contact with the customers
Plusy
FREE LUNCHES
Minusy
LONG HOURES
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak obecnie takiego miejsca
Doradca Fachowy Strefy Usług (były pracownik) –  Katowice, śląskie18 czerwca 2017
Na chwilę obecną nie udało mi się znaleźć takiej firmy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 8Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Storage manager
STORAGE MANAGER (były pracownik) –  Lodz, POLAND12 grudnia 2016
Working effectively independently and equally as part of a team . good communication and interpersonal skills , hard working employee, responsible, fulfills duties to a professional level
Plusy
No
Minusy
Short break, yes . insurance yes, quater prime yes
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 7Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bardzo dobra organizacja pracy
Kierownik Obsługi Klienta (były pracownik) –  Zabrze, śląskie6 grudnia 2016
duża możliwość awansu, dobra organizacja pracy , elastyczny czas pracy, współpraca bezpośrednia z kadrą zarządzającą bardzo dobra i bezposrednia.
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
dojazd do pracy (50 km) oraz stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 41Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Media Markt jest miejscem przyjaznym do pracy.
Doradca Klienta w Dziale AGD (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie10 października 2016
Mój dzień w pracy zależy w głównej mierze od obowiązków, które zleci przełożony. Oprócz tego każdy z nas wie, co należy robić i zrobić, aby praca została wykonana w 100%.
Mamy organizowane różne szkolenia, czasami delegacje, więc myślę, że pod tym względem firma spełnia oczekiwania pracowników.
Kadra zarządzająca-fajni ludzie tylko szkoda, że odchodzą. Moi koledzy bez zarzutów.
Najtrudniejsza część pracy-raczej nie mama.
Najprzyjemniejsza-poznawanie nowych produktów.
Plusy
Stabilne zatrudnienie, opieka medyczna.
Minusy
Niskie dochody.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fantastic people
Shop assistant (były pracownik) –  PL25 września 2016
A lot of interesting and engaging people, very good conditions to work and the managing team surprised me a lot with their responsibility and helpfulness.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 12Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Media Markt. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 1 002 opinii
5240
4366
3224
284
188

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,2Zarobki/pakiet socjalny
3,0Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,2Kadra zarządzająca
3,4Kultura pracy