Opinie dot. stanowiska Pracownik sklepu (m/k) w firmie Lidl

Znaleziono 40 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (4 374)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lublin
Pracownik sklepu (były pracownik) –  Lublin, lubelskie18 kwietnia 2019
Witam. Niestety moja praca w firmie Lidl zakończyła się bardzo nie miło. Nie przedłużono mi umowy choć dobrze pracowałam. Nie chodziłam na zwolnienia, stawiałam się do pracy na żądanie i jeździłam na inne sklepy jak była potrzeba. Jednakże życzliwe koleżanki i koledzy stwierdzili że się nie nadaje po prawie 3 latach pracy. Nijaki jest to powód do nie przedłużenia umowy tym bardziej, że jestem matką samotnie wychowującą dziecko. Tyle się mówi w naszym państwie,iż takie matki jak ja są chętnie zatrudnianie i nie zwalnianie gdyż są dobrymi pracownikami. Jak się okazuje prawda jest zupełnie inna. Owszem może czasem ciężko ale ja się pracy nie boję. Chcialam się szkolić czy też nie siedzieć wiecznie na kasie ale tak zwane starsze koleżanki mówiły, że trzeba sobie wypracować pewne rzeczy. Obgadywanie, klamanie na czyjś temat jest na porządku dziennym. Wierzenia w kłamstwa innych i brak jakich kolwiek rozmów z pracownikiem jest na porządku dziennym. Brak przepływu informacji jest nagminne. Bardzo się pomyliłam co do pracy w Lidlu. Zatrudnialam się było obiecująco, a niestety wyszło chamskie podejście do pracownika. Bez okresu wypowiedzenia, bez informacji wcześniejszej, bez możliwości znalezienia sobie wcześniej pracy. Zostałam bez środków do życia i znikomą odpowiedzią o nieprzedlużeniu umowy. Życzę koleżankom i kolegom dalszego pracowania w zakłamaniu, obgadywaniu i skarżeniu jeden na drugiego.
Plusy
W tej chwili żadne
Minusy
Brak obrony w oskarżeniach słownych, brak komunikacji, jedni pracownicy lepsi drudzy gorsi
Czy ta opinia była pomocna?Tak 106Nie 10Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bochnia
pracownik fizyczny sklepu (były pracownik) –  Bochnia, małopolskie4 kwietnia 2019
bardzo pomocne są opinie byłych pracowników! Skoro większość jest opinii negatywnych mówiących o wyzysku i ciężkiej pracy co skutkiem jest zbyt mała ilości pracowników oraz o niemożliwości zaplanowania urlopu pojedynczego. Czy ktoś władny wyżej czyta w ogóle to co ludzie piszą! ? To jakiś dramat ! To nie te czasy co kiedyś! Apeluję do osób które pracują lub pracowały i są takie sytuacje zgłoście to gdzie trzeba. Jeśli kierownik olewa to trzeba uderzyć wyżej a nie narzekać. Zawsze można się zwolnić potem i bez problemu pracę znaleźć bo jest jej w brud!
Plusy
......
Minusy
wyzysk pracowników
Czy ta opinia była pomocna?Tak 43Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Konin
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Konin, wielkopolskie3 marca 2019
Pracę oceniam dobrze, dobra atmosfera, nauka, możliwość rozwoju,
Plusy
Możliwość wybrania etatu
Minusy
Brak bonów na święta wielkanocne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 11Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ciężkie miejsce pracy
pracownik sklepu (były pracownik) –  Bielsko-Biała, śląskie17 lutego 2019
Kadra kierownicza nie dostrzega podstawowego problemu jakim jest zbyt mała ilość pracowników na jednej zmianie. Zdażały sie przypadki kiedy na zmianie były 3 osoby (wraz z prowadzącym zmianę). W Lewiatania na mojej ulicy (sklep 3-4 krotnie mniejszy) na raz pracuje 7-8 osób..

Lepiej mniej zarobić niż wracać z pracy nieprzytomnym ze zmeczenia.

Aha nadgodzin przy etacie 170h miałem w granicach 15% czyli ok 187h miesiecznie. Oczywiscie nadgodziny mozna było jedynie odbierac jako wolne, i to z zaskoczenia.. Na przykład przychodze do pracy, pracuje 2-3h i prowadzacy zmianę decyduje ze mi schodzą z nadgodzin i wysyła mnie do domu...
Plusy
15 min płatnej przerwy na 8-10h pracy
Minusy
częste przypadki pomawiania
Czy ta opinia była pomocna?Tak 68Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Katastrofa!
pracownik sklepu (były pracownik) –  zachodniopomorskie24 listopada 2018
Praca w Lidlu na stanowisku "pracownik sklepu" to jest istna katastrofa. Mobbing i obciążenie psychiczne w parze z tak ciężką, fizyczną pracą jest nie do udźwignięcia.
"Więcej na radość z życia" to bardzo żałosna próba przekonania potencjalnych pracowników i klientów, że Lidl jest firmą dbającą o człowieka. Nic bardziej mylnego.
Zbyt mało pracowników na zmianach, zostawanie po godzinach (często gęsto już po odbiciu się na rejestratorze czasu pracy - a więc za darmo), brak czasu na pójście do toalety czy napcie się wody. Ustawowe 15 minut przerwy, nie rzadko odbębnione 30 minut przed wyjściem do domu, a więc po 7 godzinach ciężkiej lataniny.
Kierownicy regionalni mają wszystko głęboko i szeroko, byle cyferki się zgadzały. Wskaźniki utarg - wydajność, na podstawie, których dobierana jest ilość pracowników w danych dniach, są po prostu śmieszne i niedokładne, przez co w sklepie średnioobrotowym na zmianie było po 3-4 osoby. Obsadź 3 kasy, jedna osoba na odpiek i masz sklep bez pracowników, a robota sama się nie zrobi. Czasem wychodziłyśmy w sobotę o 23:45 żeby się wyrobić i nie złamać zakazu handlu w niedzielę...
Wynagrodzenie to w 20% premia za obecność. Więc wystarczy, że weźmiesz jeden dzień L4 i jesteś w plecy z pieniędzmi, więc ludzie przychodzą do pracy chorzy zarażając pozostałych. MS potrafi rozporządzać czasem urlopowym według własnych upodobań. Np dostajesz wniosek urlopowy do podpisania i koniec - idziesz w lutym na tydzień urlopu.
Brak możliwości awansu, brak możliwości rozwoju. Jedyne co czeka to regresja umysłowa, ból kręgosłupa i przepłakane noce.
A na koniec
  więcej... powiedzą Ci, że jest nadstan pracowników i nie przedłużają Ci umowy. Patrzysz na ogłoszenia o pracę, a tam ogłoszenie, że szukają pracowników do sklepu z którego przed chwilą Cię wylali na zieloną trawkę.
Najlepiej się nie odzywać, nie jeść, nie pić, robić za trzech i zamiatać za sobą od razu.
Taka to radość z życia mnie spotkała...
  zwiń
Plusy
ubezpieczenie
Minusy
niskie zarobki, obciążenie psychiczne, mobbing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 257Nie 10Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Słupsk
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Słupsk, pomorskie15 listopada 2018
Drogie Panie szczerze odradzam.
Mówi się, że Lidl jako dobry pracodawca oferuje wysokie zarobki. Nic bardziej mylnego w mojej ocenie zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy.
Ciągły pośpiech, zadania wykonywane są byle jak i to jest dobrze, bo jak się starasz to jesteś wolny.
Atmosfera przez regionalnego bufona i MS to katastrofa--wielcy Państwo siłą od pługa oderwani.
Nastawienie firmy jest na pracę indywidualną i donoszenie współpracowników na siebie,a powinna być to praca zespołowa.
Ciągłe zostawanie po godzinach, niby dobrowolne, ale spróbuj nie zostać.
Każda sobota pracująca, żadnego weekendu wolnego.
Prośby o wolne nigdy nie spełnione.
Dni urlopowe wycykane pojedyńczo, a jak prosisz o niego to oprócz 2tyg w roku nie dostaniesz w wybranym przez siebie terminie.
Plusy
Wypłata na czas, ale w dużych firmach to standard
Minusy
Opisane
Czy ta opinia była pomocna?Tak 104Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mobing!
Pracownik sklepu (były pracownik) –  Kraków, małopolskie21 października 2018
NIe polecam. Kierowinik biega za pracownikammi i mowi zeby pakazali jak sie umia spieszyc. Wszystko szybko i niedokładnie
Plusy
brak
Minusy
mnóstwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 66Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miła atmosfera,zgrany zespół
Pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Sopot, pomorskie5 września 2018
Typowy dzień pracy zaczyna się od przydzielenia stanowiska,każdy wie co ma robić i czego się od niego wymaga. Jeśli pracownik wykazuje się zaangażowanie m i charyzmą może awansować. Wszyscy pracownicy zobowiązany jest do schludnego wyglądu oraz zachowania kultury osobistej.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 97Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Za mało ludzi do pracy
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie20 sierpnia 2018
Pracuję w sklepie wysokoobrotowym.
Odpiek - mroźnia jest za mała, nie ma gdzie wstawić towaru, więc stoją 3 rzędy palet, czasami nie da się wjechać wózkiem, więc towar trzeba dźwigać kartonami nad głową. Dostępne są dwa piece z czego jeden psuje się średnio raz na trzy tygodnie. Wjazd do mroźni z magazynu jest... przez sklep (z wąskimi alejkami, standami i klientami). Odpiekowe robię tico, mopro, standardowo dwie alejki do sprzątania, czasem warzywa - czyli "robią wszystko" i w sumie to nic nie jest zrobione dobrze.
Kasy - starego typu, wąskie, małe, trzeba czekać aż klienci zapakują się w siaty/wózki. Standarodowo jedna wariuje od pół roku wzywając do otwarcia, ludzie się ustawiają i jest awantura, bo przecież "Pani mówiła, że będzie otwarta". Ciągle brak drobnych. Przy kasach stoi alkohol, normalka że jest każdego dnia rozbijana butelka wina czy mocniejszego, żeby się przebić hako trzeba ludzi rozpędzać, bo przecież nie ustąpią...
Magazyn jest ciągle zawalony. Ze dwie lub trzy godziny dziennie towar przestawiany jest w z miejsca w miejsce żeby zrobić miejsce na wieczorną dostawę - chora strata czasu! Czasami nie ma gdzie postawić beli, czy rozładowanych lodówek tico, puste kartoniaki często stoją w alejkach przed magazynem, bo w środku nie ma na nie miejsca. Żenujące!
Kadra zarządzająca niby jest ok., jednak od miesiąca dzień w dzień zostaję dłużej w pracy na tzw "prośbę".
Współpracownicy w sumie w porządku, też narzekają na "wyzysk" - nadmierna ilość pracy - zbyt mały sklep w stosunku do obrotów i możliwości obsługi, z pewnością zbyt mała ilość osób zatrudnionych.
Plusy
Kasa na czas. Jasna ścieżka zarobków.
Minusy
Zbyt duży nakład pracy w stosunku do zarobków, Warunki pracy, Realnie - brak socjalu, Pomieszczenie pracownicze w stanie dość żenującym.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 106Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam!
Pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Pruszcz Gdański, pomorskie12 sierpnia 2018
Pracuje tam od jakiegoś czasu i jedyne co moge pozytywnego powiedzieć to atmosfera która tworzymy my jako pracownicy. Jeśli chodzi o pracę to jest bardzo bardzo bardzo ciężka, dźwignię dzwiganie i jeszcze raz dzwiganie, wiecznie biegnie z jednego końca sklepu na drugi, nie zadowolenie klientów i wieczne marudzenie że coś mu nie pasuje a przecież "MU SIE NALEZY". Standardy firmy odbiegaja od tego co jest w rzeczywistości bo nie ma na nic czasu, powiedzmy sobie szczerze.. Co to jest 5 osób na zmianie na sklepie wysokoobrotowym, wchodząc do mniejszego sklepu widzę tyle samo a nawet więcej, tutaj liczy się tempo i WYDAJNOSC a nie człowiek(mowa o pracownik) .. Chociaż paradoks w tym że ten człowiek z którym powinni się liczyć tyra jak wół żeby móc ta wydajność zrobić. CYFERKI SA NAJWAŻNIEJSZE, nikt wam nie podziękuję za to że marnujecie zdrowie tyrajac za trzech kiedy to Pan Dyrektor przychodzi na sklep i jeszcze kręci nosem że tam mu coś nie pasuje, a czemu tamta Pani z odpieku ma pustki papujac cały sklep i robiąc nowa promocje(NF).. No jak tak można się nie obrobic mając dwie ręce i dwie nogi.. Zero szacunku do człowieka, nie wolno nam kupować przecenionych artykulow, odkładać rzeczy z nowej promocji gdybyś chciał to zakupić.. Jesteśmy traktowani jak złodzieje.. Inaczej tego nie nazwę. Ludzie powinni się zacząć buntowac bo długo tak pracować nie można, górna półka całego tego bałaganu--mówiąc baaaardzo delikatnie w którym pracuje powinna przyjść i popracować tak jak my, żeby zobaczyć czy to co cały czas wymyślają( a ciężko już nadążyć z ich pomysłami) jest w ogóle wykonalne. Non  więcej... stop zmiany, zmiany i zmiany. Przebudowy co 2-3 lata, więcej półek za czym idzie więcej towaru. Przykladowo: kiedyś przyjeżdżało do nas 2-3 miksy, ludzi na zmianie:5, dziś przyjeżdża: 6-7, ludzi na zmianie:5 a nawet nie raz 4. Pomijając fakt że odpiek jest już dużym formatem i wyjście z tam tąd graniczy z cudem dodam że 2osoby minimum siedza cały czas na kasie, kolejna-kierowniczka prowadzi zmiane i ręce też ma pełne roboty zostaje nam AZ jedna. Która o dziwo też ma 2 ręce i dwie nogi.. Szkoda że nogami nie da się rozkładać towaru.. Ahh szkoda.. Chociaż kto wie...moze górna półka zaraz coś na to zaradzić.. W końcu co nie wejdę na pomieszczenie socjalne na stole stoi nowa tabliczka informacyjna- zmieniamy się na + bo.. Szczerze..zadnej zmiany na + nie odczulam..zadnej..Jednym słowem.. Czarowac każdy umie jak tu nie jest pięknie, powiedzą wam o wypłata h na czas, braku nadgodzin, jakże bogatym pakiecie socjalnym, takim bogatym ze szkoda nawet o tym komuś mówić. Jeśli ktoś chce się zatrudnić w Lidlu radzę szukać pracy dalej.. Zresztą mam nadzieję że w końcu ci wszyscy wielcy Dyrektorzy się obudza i zaczną nas szanować bo od paru miesięcy nie wpłynęły do nas żadne oferty pracy mimo że oferują się już na przystankach autobusowych. Jednym słowem szkoda gadać. Ponownie NIE POLECAM, niech pozamykaja te sklepy z braku personelu może komuś to przemówi do rozsądku..  zwiń
Plusy
Atmosfera
Minusy
Za mało osób na zmianie, za dużo pracy, za krótkie przerwy 15min nawet jeśli zostajesz 12 h w pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 132Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Niepołomice
Pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Niepolomice ul. Plaszowska1 sierpnia 2018
Na codzień bardzo dobrze się pracuje, super zgrany zespół, czasem zdarzaja się konflikty, ale to normalne jak w kazdej pracy, pozniej sa analizowane i wyjaśniane. Menager jest odpowiednią osobą na stanowisku, nie jest stronniczy, wysłucha, pomoże, wymaga tego, aby sklep wyglądał bardzo dobrze, czego są efekty. Bardzo mało sytuacji "przetrzymywania" pracownika, gdzie w innych sklepach jest to codziennością. Nadgodziny są tylko w okresach świątecznych i przed wolnymi niedzielami, gdzie maksymalnie trwają 30min-1,5 godziny. Ogólnie na sklepie panuje bardzo dobra atmosfera, którą zauważają klienci i chętnie przychodzą na zakupy.
Plusy
Medicover, multisport, paczki dla dzieci pracownikow na świeta, bony swiateczne, podwyzki co rok
Minusy
Czasem mala ilosc osob na zmianie, szczegolnie przed niedzielami niehandlowymi, utrata czesci premii przy l4, nadgodziny oddawane w dniach wolnych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 65Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bochnia
pracownik sklepu (były pracownik) –  Bochnia, małopolskie29 lipca 2018
Lidl - nie polecam. Totalny wyzysk pracowników, za mało ludzi po 4 osoby na zmianie, nieogarniety manager jak i cała kadra zarządzająca nikt normalny z tym managerem nie wytrzyma. myśli że jest taka cwana traktuje ludzi jak śmieci obraża. zerowy przepływ informacji od kadry kierowniczej. zmiana grafiku kilka razy w tygodniu bez informacji o zmianach ludzie nie wiedza jak maja przychodzic do pracy. ciągłe zostawanie po godzinach nikt nie ma zycia prywatnego pracuje sie po kilkanascie godzin, wynagrodzenie nie adekwatne do wykonywanej pracy, zerowe wsparcie zespolu pracowniczego, ciagle narzucanie tempa pracy, wydajnosci, wiecznie wszystko zle. modyfikacje pracy ktore nie ulatwiaja pracownikowi wykonywanych zadan. przychodzenie tylko godzine wczesniej i oczekiwanie wylozenia wszystkiego towaru. ciagle pretensje managera. brak jakiejkolwiek motywacji do pracy lub podziekowania za wykonana prace. schodzenie na przerwe 30min przed koncem pracy jak ktos pracuje od 6 do 14 to na przerwe idzie czasem nawet po 14. Krs nie wspiera wogole pracownikow brak reakcji oraz wsparcia mimo ciąglego narzekania pracownikow na Pania Manager ktora totalnie nic nie robi tylko ma ciagle pretensje i obraza pracownikow od bandy kretynow.
Plusy
zadne
Minusy
wiele
Czy ta opinia była pomocna?Tak 84Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca dla białych murzynów...Lidl.
Pracownik sklepu (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie21 maja 2018
Nie polecam ,wręcz odradzam. Ja po pól roku nabawiłam się rwy kulszowej , a nadgarstki tak rwią i puchną od szarpania towaru i skrzyń na czas, że się po nocach nie śpi. Dodam, że w domu byłam czasami o 1.30 rano z popołudniowej zmiany. (13:00- 1.30). Nigdy nie mogłam wyjść szybciej do domu ciagle musiałam zostawać. Przerwa 15 min...i nie waźne że w dany dzieñ zostajesz powyżej 10 godzin nigdy dodatkowej przerwy. Dodam że pracować musiałam po kilkanascie dni pod rząd po 10-11 h..taki miałam grafik 14 dni bez wolnego.I gdzie tu insp.pracy jest pytam bo my się odbijamy i kto to sprawdza???!
To jest praca na akord a zarobki to kpina przy takim wyzysku.
Zero życia prywatnego.
Plusy
Zero
Minusy
Nadgodziny, atmosfera, praca na akord, a zarobki powinny byc podwojone bo to wyzysk.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 129Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Srednia
Pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Legionowo2 lutego 2018
Ogólnie niezbyt fajna praca. Na krótki okres bo dłużej się nie da.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 102Nie 11Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Okolice Warszawy
pracownik sklepu (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 stycznia 2018
Nie polecam najgorszemu wrogowi pracy w Lidlu!!!Praca wgl nie adekwatna do wynagrodzenia i to wcale nie jest prawda ,ze w Lidlu sie zarabia nie wiadomo ile to wielkie klamstwo a do umowy dopisza Ci klauzure poufnosci co do wynagrodzen i mawet nic nie mozesz sie odezwac.Atmosfera w pracy fatalna.Najgorsze sa pracownicy ze stazem po 10 lat zero szacunku do pracownika.Pracowalem tam prawie 2 lata.Kierownoctwo to samo uwielbijaja plotki opowiadac i nie szanowac czlowieka.Nigdy nie wiesz o ktorej wyjdziesz a jak siedzisz na kasie musisz czekac az z laski swojej prowadzaca zmiane do Ciebie podejdzie i Cie rozliczy i mawet wtedy nie mozesz wyjsc jezeli nie masz proznoszone z kasy i nie sa do konca rozlozone tzw. miksy i nadstawki.Jezeli masz na 6 rano nie mozesz przyjsc 5:45 zeby sie przebrac itp tylko musisz byc juz 5:40 gotowa i na sklepie 20 min pracowac za darmo ,bo wtedy jest wielki problem ,ze jestes czlowiekiem nie powaznym ,bo sie nie wyrobimy z czasem!!! Druga zmiana jest lepsza jezeli nie jest to sroda albo niedziela nowy towar na non food wtedy zazywczaj czlowiek wyjdzie okolo 12:00 w nocy.Nikt sie Ciebie nie pyta czy mozesz zostac czy nie masz innych planow.Nie saj Boze jak zachorujesz to jest niedopuszczalne jezeli zaniesiesz zwolnienie lekarskie jest awantura i caly personel Cie obgaduje jak mogles sie tak zachowac parodia!!! Juz nie wspomne o tym ,ze klijenci brak kultury i szacunku do pracy czlowieka ,ale gdyby kadra pracownicza miala szacunek to byloby inaczej a tak jest jedno wielkie falszerstwo.
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Duzo nadgodzin male zarobki Falszywy personel brak szacunku ze strony menadzerskiej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 208Nie 9Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
4
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Poznań, wielkopolskie29 grudnia 2017
Miła atmosfera pracy, dogodny tryb pracy w stosunku do życia prywatnego,
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 165Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jak najdlalej od tej firmy
pracownik sklepu (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie Szymanowskiego13 listopada 2017
Jeden wielki mobbing tego inaczej się nie da opisać,od pewnego czasu ograniczają nadgodziny, dochodzi do absurdalnych sytuacji każą robić jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, byle tylko szybko się odbić do domu i wyjść. W efekcie robi się wszystko byle jak bo trzeba w czasie się wyrobić i cokolwiek się zrobi zawsze będzie źle.
Najlepiej nie jeść, nie chodzić do wc, pracować za 5 innych osób a i tak na końcu jest źle.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 142Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Świętochłowice
pracownik sklepu (były pracownik) –  Świętochłowice, śląskie31 sierpnia 2017
Zero życia prywatnego, nigdy nie wiesz kiedy wyjdziesz z pracy.
Pracowałem na 3/4 etatu, a 3/4 etatu to jak cały etat. Codziennie praktycznie nadgodziny. Nie ma dnia co wyszedłby ktoś punktualnie z pracy.

Nie mam dobrego zdania o tej firmie. Wyzysk totalny.

Ostatnio byłem napić się wody na socjal, z czego kierowniczka zrobiła mi kłótnie dlaczego chodzę się napić co 5 minut stwierdziła że napić się mogę na przerwie, bo po to mam ją wyznaczoną.
Prawda jest taka, że było mi dość gorąco, zgrzałem się i po godzinie pracy chciałem wejść i napić się wody. Ale widocznie nie wolno mi. Napić się wody to jest dosłownie 15 sekund, gdzie powracałem do obowiązków.

Hmmm teraz coś o przerwie. Przerwa 15 minut - co to ma być? Za taką harówę 15 minut przerwy? Tak niestety to jest prawda - nawet gdy zostajesz 2 h dłużej 3 h dłużej - zapomnij że dostaniesz chociaż 5 min przerwy dodatkowo - jest to raczej nie realne.

Miałem dzień co słabo się poczułem - poprosiłem o zwolnienie - ja po prostu nadrobię to w inny dzień - dostałem odpowiedź albo dzwonimy po karetkę albo pracujesz dalej. I ja tak sobie myślę, do zwykłego przeziębienia karetkę? Dramat. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.


Przy sobie telefonu nie można mieć. Telefon zostaje w szatni koniec kropka (nawet jak możesz dostać pilny telefon od rodziny) oni mają to gdzieś.

W tej chwili jestem na dwutygodniowym wypowiedzeniu - ponieważ kierowniczka nazmyślała trochę kierownikowi regionalnemu. Tzn stwierdziła że nie wykonuje poleceń i że spaceruje sobie po sklepie.
ŻENADA.

Za plecami cały czas słyszysz szybciej szybciej
  więcej... (ja będąc nowym pracownikiem (miesiąc czasu) ) mam wszystko robić w błysku, gdzie tak na prawdę nie wiem co gdzie się znajduję i co i jak ma być zrobione.
Nikomu nie życzę takiej marnej pracy.

Każdemu zdrowo odradzam pracy w Lidlu.


Na rozmowie obiecywali "pełen etat po czasie" dowiedziałem się od pracowników że to jest nie możliwe.
  zwiń
Plusy
PLUSÓW BRAK
Minusy
- Brak życia prywatnego, - Nigdy nie wiadomo kiedy wyjdzie się do domu, - Mało przerwy, - Praca jest totalnie ciężka
Czy ta opinia była pomocna?Tak 154Nie 13Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
polecam :)
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Gdynia17 sierpnia 2017
Ja pracuję w Lidlu od paru mc,pierwsze dni były ciężkie,tempo pracy,ilośc wiedzy jaka musiałam przyswoić,ale teraz mogę szczerze zapewnić ,że praca w Lidlu jest ok,nie leżymy,cały czas trzeba coś wykładać,sprawdzać świeżość,itd itp,ale za to czas mija błyskawicznie,moja kierowniczka i cały personel na plus,pomocni,zyczliwi,pakiet socjalny w porzadku,pensja również,każda minuta liczona do czasu pracy,w tygodniu mam zawsze dwa dni wolne.Najtrudniej jest rano,kiedy trzeba w ciągu godziny wyłożyc np.kilka palet warzyw,przekładając je jednocześnie datami,sporo pracy a mało czasu.Na plus dla mnie jest też to ,ze nie ma tu monotoni,jednego dnia jestes na kasie,drugiego pieczesz bułki,kolejnego wykładasz towar,czy pilnujesz świeżości warzyw.
Reasumując: lekko nie jest ,ale nie tak strasznie jak niektórzy piszą,ja jestem zadowolona z pracy i polecam Lidl jako pracodawcę :)
Plusy
pakiet socjalny, pensja, atmosfera, mozliwość awansu
Minusy
jeszcze nie widzę :)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 132Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownicy sklepu super, gorzej z kierownictwem.
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie11 sierpnia 2017
Kierownictwo nie liczy się z pracownikami. Grafik zmieniany z dnia na dzień bez żadnej informacji, bez zapytania pracownika czy może pracować w innych godzinach. Wyjście z pracy o czasie praktycznie nie możliwe. Pracownicy sklepu zwijaja się jak mróweczki a zadań więcej i więcej.
Plusy
Wynagrodzenie zawsze na czas.
Minusy
Częste zmiany grafiku. Nadgodziny
Czy ta opinia była pomocna?Tak 173Nie 13Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Lidl. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,3
Na podstawie 4 374 opinii
5830
41 259
31 141
2542
1602

Oceny wg kategorii

2,9Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,5Zarobki/pakiet socjalny
3,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,9Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy