Opinie pracowników firmy Lidl

Wyświetlono wszystkie opinie (5 106)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Non è tutto oro quel che luccica
Addetto alla vendita (obecny pracownik) –  Italia20 września 2019
Formazione mediocre e a volte, troppo pretenziosa (anche se alle prime armi, vogliono che siate velocissimi). Lavoro stressante e sempre col fiato sul collo. Salario buono e pagamenti puntuali, ferie e malattia garantita, rimborsi spesa per l’effettuazione di corsi o “missioni” in altre filiali. Nonnismo presente e poca complicità tra colleghi. Lavori più umili lasciati all’ultimo arrivato. Ognuno tira acqua al suo mulino.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
agradavel de trabalhar e bom ordenado
Limpeza, Caixa, Reposição (były pracownik) –  Palmela, Distrito de Setúbal20 września 2019
Gostei de trabalhar la das pessoas dos chefes de tudo e do ordenado
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Buena
Operario (były pracownik) –  Alcalá de Henares, Madrid provincia20 września 2019
Muy buen trato, tanto de jefes como de compañeros, las 8 horas pasan volando .
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Lidl lohnt sich nicht mehr
Verkäuferin (obecny pracownik) –  Dortmund20 września 2019
Die Arbeit ist wenig abwechslungsreich, immer das gleiche (kassieren, Ware verräumen, backen etc.), natürlich immer alles unter Zeitdruck. Das Verhalten mancher Vorgesetzte ist unter aller Kanone. Ein Weiterkommen ist nur den Jasagern und den Cheflieblingen vorbehalten. Bloß keine eigene Meinung haben. Von dem gepredigtem high five ist wenig zu spüren. Ältere oder langjährige Mitarbeiter werden systematisch rausgekickt oder man versucht ihnen niedrigere Verträge unter zu jubeln, da diese zu teuer für das Unternehmen werden. Ständig werden auch die Arbeitspläne, ohne gefragt zu werden, geändert. Leider hat man auch kaum noch geregelte Arbeitszeiten (eine Woche früh, eine Woche spät), sondern oft drei verschiedene Schichten in einer Woche. Freie Samstage werden fast immer an die gleichen Mitarbeiter vergeben. Das einzige positive ist eigentlich nur noch das Gehalt und das es Urlaubs- und Weihnachtsgeld gibt. Auch die Kunden bemerken schon, dass es kein angenehmes Arbeiten mehr bei Lidl ist. Es wundert mich auch nicht, dass Lidl nur noch sehr schwer Personal findet.
Plusy
für mich keine
Minusy
die Menschlichkeit ist auf der Strecke geblieben
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Waardeloos bedrijf
Medewerker (były pracownik) –  Den Bosch20 września 2019
Je wordt nog minder als een nummer behandeld en je wordt er zonder pardon eruit geknikkerd.
Plusy
Geen
Minusy
Geen greintje respect
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place
Store Assistant (były pracownik) –  Enfield, Greater London20 września 2019
Mixed working on the till and unpacking the stock. Sometimes is hard to move big deliveries. Have a change to learn new skills that can be helpful for your progress in the future.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ambiente amichevole buono stipendio
adetta alle vendite (były pracownik) –  Figline Valdarno, Toscana19 września 2019
Team amichevole e dinamico, con una grande collaborazione tra dipendenti.
stipendio onesto e adeguato.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good job good environment management ruins it
Order picker warehouse operative (były pracownik) –  Wednesbury19 września 2019
Liked my job here was hard work though too much favouritism with the managers also got punished for having serious issues in personal life they don't really care about you your just a number also constantly work weekends whilst it's ok for other to get every weekend off (the favourites) however I did make some good friends whislt there
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Not bad
Warehouse operative (obecny pracownik) –  Runcorn18 września 2019
Work is not bad just the atmosphere and people who make it. Management is not the best treat you more like number than human what you can find out after contract
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Empresa confiavel
Operadora de 2 (były pracownik) –  Marateca18 września 2019
Agradeço por terem acreditado no meu trabalho e dado a oportunidade de trabalhar nesta conceituada empresa que agrega muito meu curriculum.
Como foi um trabalho pontual para o verão nao consigo fazer uma análise mais a fundo sobre a operacionalidade da empresa
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sálvese quien pueda
CAJERA Y REPONEDORA (były pracownik) –  Málaga provincia18 września 2019
Entré porque cerraba un Mercadona al lado por un mes por reformas, por lo que la cantidad de clientes se incrementó bastante. Desde el primer día en la caja fija, a veces 5 y 6 horas continuas de pie. Compañeros de mi tienda antiguos y pretendiendo que llevaras el mismo ritmo. Poco compañerismo en general y cada uno tratando de terminar lo suyo sin mirar al de al lado (salvo alguna excepción de buen compañero).
Plusy
Buen sueldo para el sector
Minusy
Mal ambiente de trabajo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good benefits, a lot of expectation
Senior Consultant (były pracownik) –  United kingdom18 września 2019
overall a good company to work for. good benefits, yearly salary increase, high demand, long hours. Professional environment and was in a brand new office.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good first job, random hours and almost all work is alone
Customer Assistant (były pracownik) –  Colchester17 września 2019
Don’t work with colleagues very often as it’s all about being efficient and hurrying to get everything done quickly so almost all independent work, pay is okay but as other supermarkets are now upping pay it’s not worth it for the amount of extra work you give as a Lidl employee, management were good at getting tasks done in time but sometimes expected too much as you had to juggle tasks and till work at once, rota was difficult as no set days it was different each week and I couldn’t choose to be early late or mid I had to do a mix
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Too competitive
Customer Assistant (były pracownik) –  Luton17 września 2019
Everyone was always moody because they had stressful tasks. Money is the only thing I guess that kept them going because it’s good. Otherwise, it’s rubbish.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Straight forward
FLT Driver (obecny pracownik) –  Avonmouth, Bristol17 września 2019
Its everything i want my role to be.
Your not judged . I was accepted into the shift quite a warm fashion.
Friendly bunch who arnt serious.
Not particularly long shifts either.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Management
Adjunct manager (obecny pracownik) –  Ploiești17 września 2019
O fire sociabila,amabila si deschisa la tot felul de provocari!!!
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ciężka praca z lekką atmosferą
PS (obecny pracownik) –  małopolskie16 września 2019
Lidlowi można, by było wiele zarzucić, ale by większość tych negatywnych opinii miała prawdziwe podłoże to trzeba by się cofnąć dobre kilka lat do tyłu, jako pracownik z rocznym stażem, mogę powiedzieć, że pomimo na prawdę ogromu obowiązków jakie firma nam nadaje by utrzymać standardy, to dobór kadr zarządzających na sklepach jak i sami współpracownicy równoważą tę "wątpliwą wadę", wątpliwą bo czy wadą miejsca pracy jest to, że wymaga się w nim by ktoś pracował? Nie sądzę.

Kolejna sprawa to elastyczny czas pracy, tu kwestia jest dyskusyjna, ale łatwo dostrzec niepisaną zasadę wzajemności tj. jeśli nie będziemy robić problemów i damy radę z tygodnia na tydzień zamienić się z kimś na wolne/zmianą kto będzie w potrzebie, to przełożony stanie na głowie ,byśmy w odwrotnej sytuacji również mieli ten komfort.

Kolejna z kwestii to zarobki, tutaj kwestia jest dyskusyjna, wiadomo każdy chciałby zarobić więcej, ale ja osobiście nie narzekam, a wyróżnić warto terminowe wypłaty nawet do 4 dni przed 10-tym.

Co do samych procesów to wymagane jest tak tempo jak i dokładność - dwie pozornie wzajemnie wykluczające się cechy, ale przy odpowiedniej sprawności mogące stanowić elementy naszej pracy. Warto w tej kwestii wyróżnić też sprawy szkolenia nowego pracownika, bo pewnie każdy z nas doświadczył tej nuty niepokoju związanej z zagubieniem w nowym otoczeniu/miejscu pracy, Lidl robi co może, by szybko nas w "ekipie" zakotwiczyć, każdemu nowemu pracownikowi przydzielany jest opiekun zwany "instruktorem", a oprócz tego nowo zatrudniony przechodzi wielogodzinne szkolenia z praktycznie
  więcej... pełnego zakresu jego przyszłych obowiązków.

Co tu więcej powiedzieć, Lidl to fajny pracodawca, ale trzeba mieć zdrowy kręgosłup :P.
  zwiń
Plusy
w. opisane
Minusy
w. opisane
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Muu buen ambiente de trabajo
Mozo (były pracownik) –  Alcalá de Henares, Madrid provincia16 września 2019
Muy agradable la relación de los directivos directos con los empleados.
Plusy
Compañerismo
Minusy
.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Not worth my sanity.
Store Supervisor (były pracownik) –  Virginia Beach, VA16 września 2019
You must be ready to work to European work ethic/standards. I realized that I was lazy compared to what was expected of me. I felt like none of my efforts were ever enough, and I was pushed beyond my limit personally and professionally. Work life balance was non-existent. I was given false promises to for advancement many times. The company wasted their time and money sending their leadership to Europe to see how a store their functions. Americans and Europeans are completely different, and I don't think company put that into consideration. If you love a fast pace environment and love being made feel like nothing you will do or say is enough, work here.
Plusy
store opening experience, strengthened my work ethic, learned what I don't want from my future job or employer
Minusy
work life balance non-existent, they don't care about their people, people are just numbers to them, overworked, lack of knowledge of their customers in America
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stressigt och mkt hög arbetsbelastning
Butikschef på Lidl. (obecny pracownik) –  Halmstads region16 września 2019
Tyvärr ett företag som driver personalpolitik där det är för hög arbetsbelastning vilket gör att många slutar och man hela tiden får nya medarbetare och får jobba med att lära upp mer än att utveckla.
Plusy
Tjänstebil
Minusy
Stressigt och man blir aldrig färdig och höga krav.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Lidl. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,3
Na podstawie 5 106 opinii
51 068
41 473
31 298
2602
1665

Oceny wg kategorii

3,0Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,5Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,0Kadra zarządzająca
3,1Kultura pracy