Opinie pracowników firmy Lidl
Wszystkie
Lokalizacja
Polska147 opinii
Sortuj według
Znaleziono 147 opinii pasujących do wyszukiwaniaZobacz wszystkie opinie (11 065)
Lublin
pracownik sklepu (obecny pracownik) - Lublin, lubelskie - 1 maja 2023
Wyróżniona opinia Indeed
Najbardziej przydatna opinia według IndeedDo pracy w Lidlu trzeba mieć "jaja". W sklepach wysokoobrotowych z dużym ruchem,nie ważne że jesteś kobietą. Robisz to samo co mężczyźni,oczywiście z dozwolonym ciężarem.Praca na Piecu czy wykładanie Non Foodu jest mega ciezkie. Pierwsze 3 miesiące są kluczowe .Słabi fizycznie i psychicznie ludzie nie dadzą sobie tu rady. W większości sklepów załoga daje Ci wcześniej czy później do zrozumienia że to nie Twoja bajka.
Plusy
Zarobki większe od innych sieci, Kupony na święta, można dopasować grafik pod swoje życie osobiste
Minusy
Często jest bardzo ciężko, trudni klienci, presja rewizji
Gdzie
pracownik fizyczny (obecny pracownik) - Pyrzyce - 14 kwietnia 2023
W miejscu pracy gdzie pracuje atmosfera panuje bardzo dobra
Lidl — informacje
Możliwości poprawy
- Zaufanie do współpracowników
- Ogólne poczucie satysfakcji z pracy
- Brak stresu
Productive and memorable
Warehouse Worker/Order Picker (były pracownik) - mazowieckie - 14 kwietnia 2023
I worked 6 days a week for 12 hours, so I was very tired and there was no time for my personal life. But it was also fun, friendly and met a lot of new people. Therefore, if you work at least 5 days a week for 8-10 hours, then this is not a bad job.
Wyścig szczurów
Zastępca Kierownika Sklepu (były pracownik) - Gniezno, wielkopolskie - 13 kwietnia 2023
Brak życia prywatnego, stałe dzwonią telefonem, niesprawiedliwi KRS.
Plusy
Wypłata na czs
Minusy
Stres
Strykow
pracownik produkcji (były pracownik) - Strykow - 6 kwietnia 2023
Dramat więcej juz nic nie dodam bo szkoda mojego czasu. Z kierownictwem się nie dogadasz chyba że jesteś zatrudniona przez firmę lid lub jesteś jej pracownikiem.
Plusy
Nie dobre posiłki
Minusy
Małe zarobki
Ciężka praca fizyczna
Zastępca Kierownika Sklepu (obecny pracownik) - Polska - 14 marca 2023
Zatrudniono mnie na stanowisko zastępcy menagera sklepu, na poczatku mialam odbyć szkolenie jako pracownik sklepu, po 5 tyg mam szkolić sie na zastępcę. Pracuje stosunkowo krótko, nie chce dokładnie pisac ile, zeby mnie ktos nie skojarzył. Wprowadzenie do pracy? Zapomnij. Przydzielają Ci instruktora, ktory cos tam Ci wytłumaczy ale o wszytsko musisz sie dowiedzieć samemu, a i to jest problemem, wysyłają Cie do zrobienia czegos, nikt nie powie jak dokładnie masz to zrobic wiec robisz jak uwazasz a potem sa problemy ze zle. Nikt nie wytłumaczył mi dokładnie jakie sa moje obowiązki na danym stanowisku, wiec skad mam to wiedziec? Praca w ciągłym pośpiechu, na słuchawkach pokaniaja Cie ciagle, „szybciej, dawaj dawaj, nie ma czasu”. Pojdziesz do toalety to sa pytania po co i dlaczego i czemu tak dlugo. Przerwa - 15 minut. Jest to ciężka praca fizyczna, przez 8h najczęściej wykłada sie towar, ktorego jest mnóstwo. Jest to praca dla ludzi, ktorzy pracy poświęcają całe swoje zycie i z obserwacji w większości ludzie tam wlasnie pracują. Ktorym sie nigdzie nie spieszy bo nie maja zadnych zobowiązań, a jesli maja to sa w stanie je poświecić dla pracy. Na szkoleniu wprowadzającym mowili ze jeden weekend w miesiacu bedzie wolny, jak narazie wszytskie soboty i niedziele handlowe mam pracujące, byc moze dlatego ze jestem nowa i przypada mi najgorsze. Chciałam złożyć dni wolne na przyszly miesiac, nikt nie chciał mi pokazać jak prawidłowo zrobic to w systemie. Tylko czy to ma sens? Wg. Menagerki prośby grafikowe to tylko prośby i nie musi sie do nich stosować. Plusem jest wynagrodzenie i umowa -
Plusy
Multisport, pakiet medyczny, wynagrodzenie, umowa o prace
Minusy
Praca w biegu, praca fizyczna
Jak najdalej od Lidla
Pracownik sklepu (były pracownik) - Opole, opolskie - 12 marca 2023
Jestem byłym pracownikiem firmy Lidl, zatrudniłem się tam z nadzieją na stałą pracę i dobre zarobki, niestety z przykrością muszę potwierdzić wszystkie te negatywne opinie, jakie tutaj pojawiają się na temat tej firmy. Nie wiem jak jest w Lidlu niemieckim, ale polski Lidl to koszmar, łagier, firma, która do cna oszukuje i wykorzystuje człowieka. Docelowo firmie potrzebny jest jeden rodzaj człowieka-takiego, który nie posiada rodziny, zobowiązań, żadnych planów, ani życia prywatnego, albo takiego, który wszystko co posiada jest w stanie poświęcić dla Lidla, jeśli ktoś myśli inaczej to w Lidlu na stałe nie ma czego szukać po prostu,takim ludziom, którzy wszystkiego nie podporządkują pracy w Lidlu firma "podziękuje", kiedy ich do cna wykorzysta. Warunki pracy w firmie są tragiczne, pracuje się od 4:30 do 22:00,a podobno firma ma jeszcze wydłużyć godziny otwarcia do 23:00, to dopiero będzie "wesoło". Wynagrodzenie jest nieadekwatne do pracy,ponieważ zarabia się na rękę sto złotych więcej od najniższej krajowej, a 700 złotych to jest premia za obecność, jeśli jesteś chory albo musisz wziąć urlop na żądanie, to tracisz tą premie i zostajesz z gołym wynagrodzeniem, które wynosi sto złotych więcej od najniższej krajowej. Nie ma też tutaj żadnego rozwoju, o jakim mówi i jaki obiecuje firma. Praca wygląda tak, że jest to wyłącznie ciężka praca fizyczna polegająca na wyłożeniu na sklep towaru jaki wjechał do sklepu, wypieczeniu pieczywa (nie kupujcie tego pieczywa broń Boże, lepiej kupcie u piekarza normalnego, chleb z Lidla to sama chemia i gips w składzie, jest to napisane na kartonach -
Plusy
nie dostrzegam
Minusy
cała firma
Czy ta opinia była pomocna?
Sytuacja w firmie, sytuacja w sklepie
pracownik sklepu (były pracownik) - Opole, opolskie - 7 marca 2023
Lidl to totalna porażka, nie wiem kto się daje nabierać na te propagandowe bełty, typowa praca dla pracownika fizycznego, tępy zapierdziel dla bezmózgów, kadra zarządzająca bez wykształcenia, nikt z uprawnieniami do zarządzania, kadra zarządzająca chyba z łapanki, zarobki przereklamowane, premia za obecność, jeden dzień nieobecnosci np z powodu choroby i masz gołą pensje, która wynosi stówę więcej od najniższej krajowej,dużo górnolotnego gadania o awansie i rozwoju, a tak naprawdę jest to zwykły fizyczny zapierdziel za pensje nieco stówę ponad najniższej krajowej plus premia, jaką tracisz kiedy zachorujesz...
Plusy
Nie ma
Minusy
Wszystko, obóz pracy dla naiwnych, co wierzą w rozwój i w awans
Były pracownik
pracownik (były pracownik) - Nie wazne - 4 marca 2023
Praca w tej firmie to jakaś katastrofa!!!! Mobbing, na codzień jest słyszalny na słuchawkach siedząc na kasie nie możesz się odezwać bo już jesteś jechany że to z Twojej strony brak kultury TY DEBILU !!! Pracowałem u nich prawie 3 lata brakowało mi paru tygodni do ostatniej sztufy ale zostałem zwolniony bo to decyzja z góry .. Zapier..em na kasie, sco, miksy mopro nf -rzadko ale się zrobiło, jeżdżone było na wsparcia do innych sklepów no i niestety musimy się pożegnać!!!! Nie będę pisać szczegółów bo nie chce żeby mnie kojarzono bo na razie nie czuje takiej potrzeby ale seryjnie ludzie nie zatrudniajcie się w Lidlu bo to obóz pracy i tak jak piszą ludzie będziesz chory to nie dostajesz premii a to ich nie obchodzi że masz kredyty zobowiązania .. Niby socjal jest ale na dzieci te paczki na święta to z roku na rok coraz to mniej dają.. Na święta dostaje się takie w aplikacji profity ale też ściemnione!!!!! Nie słyszałem o związkach zawodowych w Łodzi bo podobno jak ktoś zaczyna tylko w to się bawić to od razu do zwolnienia !!!! Kręgosłup masz tak rozwalony że mi neurolog powoedzial że na 50te urodziny to mam sobie inwalidzki wózek kupić!!! Ledwo co się poruszam od dźwigania tych ciężkich rzeczy .. Rozkładając mixy ciągle Ci gadają no szybko dawaj nie ma czasu ruszaj się!!!! Oczywiście nie w tak delikatnych słowach Głowa to Ci pęka od tego trajkotania !!!! Kierownicy niektórzy są spoko ale w większości to półmózgi zakochani w korpo bo LIDL TO ICH ŻYCIE I ICH MIŁOŚĆ!!! Bo dostają od lidla po bmw i są bosami .. Mogę mnóstwo jeszcze wymieniać co tam się odwala .. Ale mi się już -
Plusy
Karta multisport
Minusy
WSZYSTKO!!!!!
kasjer-sprzedawca (były pracownik) - Zielona Góra, lubuskie - 28 lutego 2023
Ta praca jest dla desperatów którzy lubią Pracować w toksycznej atmosferze nie ma wogule szacunku dla pracownika szczególnie dla nowego pracownika jeden na drugiego donosy robi wypytują cię co sądzisz o kierownictwie żeby potem donieść NIK nikomu nie pomaga trzeba pilnować Swoich żeczy bo potrafią zrobić z ciebie złodzieja i wmówić człowiekowi że czarne to białe .nie polecam pracy w tej firmie Potrafią tak zakręcić człowiek że jak nie jesteś dość bystry to potrafią cię w robić W balona za te pieniądze I socjal co proponują nie jest warte Zdrowie i stan psychiczny jest sto razy Lepszy od kiedy tam nie pracuje Ps. Firma zatrudnia .Alkoholików .złodzieji .O różnych orientacjach seksualnych
Plusy
Umowa o prace
Minusy
Jest bardzo dużo
kasjer-sprzedawca (były pracownik) - Zielona Góra, lubuskie - 27 lutego 2023
Plusy
Umowa o prace
Minusy
Jest bardzo dużo
Nie ma życia rodzinnego
kasjer-sprzedawca (były pracownik) - Katowice, śląskie - 14 stycznia 2023
Praca praca dom praca. Nie ma życia prywatnego. Praca fizyczna a zarobki nieadekwatne .
Obóz pracy
pracownik sklepu (były pracownik) - Poznań, wielkopolskie - 8 stycznia 2023
Na pierwszym spotkaniu organizacyjnym prowadzący BHP zażartował jakoby złośliwcy mówili o Lidlu "obóz pracy". Miałem już doświadczenie w handlu i wiedziałem, że to ciężka praca ale uznałem to za żart prowadzącego. Jakże się myliłem... Zacznę od tego, iż firma w najmniejszym stopniu nie szanuje swoich pracowników. Ani ich czasu, ani co ważniejsze zdrowia. Ilość obowiązków przypadająca na pracownika jest wręcz absurdalna. Na przestrzeni ostatnich lat obserwuje się tendencję przerzucania obowiązków w dół drabiny. To co kiedyś robili managerowie teraz robią ich zastępcy, a tych obowiązki zrzuca się na Pracownika Sklepu (najniższy szczebel). Jeżeli jesteś PS jesteś od wszystkiego. Jeżeli dodatkowo jesteś specjalistą na co najmniej jednym dziale (a zwykle na kilku) - masz przerąbane! Ranna zmiana rozpoczyna pracę 0 4:00. Codzienna dostawa świeżego towaru to średnio: 10 palet OW, 4-6 Tico boxów (świeże mięso), 5-6 palet Mopro (świeże wędliny, przetwory mleczne). Rzecz w tym że wszystko to należy rozłożyć do 6:00 (otwarcie sklepu). Innymi słowy przez dwie godziny trzeba rozłożyć ok. 10 ton towaru (przerzucić z palety w półkę, przejrzeć towar wczorajszy-nieświeży, poukładać datami itp.). Kiedyś praca dla 3-4 osób. Ostatnimi czasy nawet dla 2 osób. Na otwarcie lubi przyjechać KRS (kierownik) i spytać się z zażenowaniem dlaczego towar nie jest wyłożony. Ostatnimi czasy wizytacje niegdyś co kilka miesięcy zamieniły się w cotygodniowe. Przyjeżdżają kierownicy i dyrektorzy różnych szczebli i potrafią zrobić raban o brakującą cenówkę na półce nie zważając na to, że nie ma komu jej wyłożyć. -
Plusy
Brak
Minusy
Wszystko
Najgorsze miejsce pracy
Manager Sklepu (były pracownik) - Legnica, dolnośląskie - 6 stycznia 2023
Gorszego pracodawcy nie można sobie wyobrazić. Jest to typowa korporacja, dla której nie liczy się człowiek, a jedynie wskaźniki liczbowe. Każdemu nowo przyjętemu pracownikowi zostaje nadany numer personalny i dokładnie tak jest on później traktowany - jako wskaźnik liczbowy. Zapomnij o wolnych sobotach czy długich weekendach. W te dni zawsze musi być w pracy cała załoga. Chyba że masz wówczas nockę np. z piątku na sobotę, to wówczas masz wolne. Ciągła praca w biegu. Zawsze za mało ludzi do pracy i to nie dlatego, że nie ma chętnych- tacy są. Lecz polityka firmy nie pozwala zatrudniać więcej osób niż przeliczą sobie KRS z KS i Dyr. Nie zrobisz wówczas wydajności. Co z tego że masz na zmianie 6 osób, kiedy jedna stoi cały czas na kasach samoobsługowych. Druga jest na odpieku. Trzecia siedzi na kasie pierwszej, kolejna na drugiej. W miarę potrzeby piata osoba biega pomiędzy wykładaniem towaru a siadaniem na kasę. No i zostaje ostatnia osoba na sklepie, czyli prowadzący zmianę. On powinien zrobić praktycznie całą dostawę na dany dzień, poza wykonaniem swoich obowiązków. Co z tego że są kolejki, ci z tego, że ludzie się denerwują. Niestety jest zbyt mało pracowników i zamiast siedzieć na kasach aby obsłużyć klienta, to wolą wyłożyć dostawę i wyjść o przyzwoitej godzinie do domu. Punktualne wyjścia - zapomnij o tym. Dostawa ma być skończona po pierwszej zmianie to siedzisz po godzinach aby ją wyłożyć. Druga zmiana ma inne obowiązki wiec nie masz co liczyć na ich pomoc. Ale kogo to obchodzi. Wystarczy, że na sklepie pojawi się KRS, KS lub wielmożny Dyrektor. Przejdą się przez sklep -
Plusy
Brak
Minusy
Presja czasu, mobbing
kasjer-sprzedawca (były pracownik) - Rzeszów, podkarpackie - 15 grudnia 2022
Plusy
Umowa o prace
Minusy
Jest bardzo dużo
Dobroszyce
pracownik fizyczny (obecny pracownik) - Dobroszyce, dolnośląskie - 3 listopada 2022
Ciekawe ,że ja widzę ludzi z kierownictwa jedzących to samo co ja (fizyczny)i w tym samym czasie,aTy twierdzisz ,że jedzą dużo lepsze rzeczy i osobno. Jeśli jest Ci tam tak zle to zawsze możesz zmienić pracę.Ja jestem zadowolony !
Magazyn Stargard
Pracodawnik logistyki (były pracownik) - Magazyn Stargard - 30 października 2022
Zdecydowanie nie polecam tam pracy, szczególnie na nocki przy komisjonowaniu. Kierownicy robią z Ciebie idiote a góra zero reakcji. Nagminne łamanie kodeksu pracy. Zmuszanie do nadgodzin za które nie wypłacają tylko oddają dzień wolny. Grafik zmieniają kiedy chcą nie informując pracownika. Ludzie też wredni, jeden na drugiego kabluje. Za te pieniądze można znaleźć coś lepszego i z lepszą ekipą. Umowę na stałę przedłużają tylko swoim przydupasom a reszta w ostatni dzień pa pa. Wiedzą jak zniszczyć człowieka psychicznie i fizycznie.
Rozmowa kwalifikacyjna
Przyszły pracownik (były pracownik) - Gdańsk, pomorskie - 21 października 2022
Rozmowa kwalifikacyjna/rekrutacyjna to jakaś porażka. Tylko straszenie, że praca jest ciężka fizycznie, na akord, pod presją czasu. Czy sobie poradzę? Skoro idę na rozmowę o taką pracę to biorę pod uwagę że to ciężka praca i mimo to chcę pracować. Dlaczego uważają że sobie nie poradzę skoro widzę że osoby w podobnym wieku pracują w Lidlu i sobie radzą. Nie polecam!
Lidl Dobroszyce - niewolnictwo bez granic
Magazynier (obecny pracownik) - Dobroszyce, dolnośląskie - 5 października 2022
Jedyny plus to to, że wszystko jest jeszcze nowe, jednak widać już zaniedbania. Sama praca nieogarnięta, raz się kończy o 15 raz o 18 - robimy aż nie skończymy. Nadgodziny wypłacane tylko do 7h ponieważ za 8h już się dostaje dzień wolny. Soboty i niedziele też do odbioru w tygodniu. Przerwa 30min tylko 15min z tego jest do odrobienia. Kierownictwo na te przejawy wyzysku i niewolnictwa mówi "wszystko jest zgodne z prawem pracy". Co do jedzenia czasami trafi się coś dobrego. Ogólnie na przerwie dla biura jest wszystko a dla plebsu fizycznego zostają resztki, gorzej jak dla psa. Przyjmują zamówienia chaotycznie, sklepy nie mają wytycznych bo niewolnicy zrobią wszystko
Plusy
Brak
Minusy
15min przerwy, darmowe nadgodziny do odbioru, soboty i niedziele w pracy, w tygodniu praca bez ograniczeń dopóki się nie skończy
Nauczyłam się
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) - Siechnice, dolnośląskie - 26 września 2022
nowych rzeczy, procedur. Obszarow na sklepie. Obsługa piekarni. Wypiekanie. Obszar owoce i warzywa. Codziennie nowe rzeczy można się nauczyć. Dużo wchodzi nowości
Plusy
Socjal
Minusy
Brak pożyczki pracowniczej
Lidl to tragedia
pracownik sklepu (były pracownik) - Łódź, łódzkie - 9 września 2022
Nie jestem w stanie wymienić żadnych plusów. Lidl szczyci się tym jak dużo zabraniają pracownicy(menadżer często o tym przypomina) a tak naprawdę podstawa jest tragiczna jak na taką pracę,ok premia 600 zł,ale nie wolno chorować ani zostać z dzieckiem w domu jeśli jest chore bo premii się nie zobaczy. Za mało pracowników na sklepie,presja czasu,ciągle robi się coś za wolno. Jak dla mnie to taki trochę obóz pracy. Przez to że trzeba nosić słuchawki wiedziałam wszystko o wszystkich i ich rodzinach,ciągle odgadywanie nieobecnych,dla mnie to jedna wielka tragedia. Poranna zmiana to jeden wielki pośpiech,gdzie przy takiej pracy fizycznej nie jest on pomocny. Mój organizm się zbuntował, w czasie pracy musiałam iść na pogotowie gdzie się dowiedziałam że nabawiłam się rwy barkowej,lekarz kategorycznie zakazał tego rodzaju pracy. Tam może nie byłoby tak źle gdyby nie to że ciągle jest za mało ludzi a oni twierdzą że ludzi jest wystarczająco. Nie polecam nikomu,kto szanuje swoje zdrowie fizyczne jak i psychiczne
Czy ta opinia była pomocna?
Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?
Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Lidl. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.Zadaj pytanieOgólna ocena
2 173
2,7 na 5 gwiazdek w kategorii Kadra zarządzająca
2,8 na 5 gwiazdek w kategorii Kultura pracy
Porównaj Lidl z
Pytania dotyczące Lidl
- Kiedy Lidl może zatrudnić na cały etat po ilu latach pracownika sklepu?4 osoby odpowiedziały
- Witam, czy w pracy w Lidlu potrzebna jest książeczka sanepidowska?2 osoby odpowiedziały
- Czy podpisujac pierwsza umowe na rok, możliwe jest złożenie wypowiedzenia ? Jaki okres musi upłynąć?Jedna osoba odpowiedziała
- Jak jest z systemem motywacyjnym w Lidlu ? Czy jest tak jak na stronie internetowej? czy pracownicy …Jedna osoba odpowiedziała
- Witam ,czy Lidl zatrudnia emerytow ,ktorzy sa jeszcze w pelni sil i maja doswiadczenie zawodowe.Jedna osoba odpowiedziała
- Kiedy Lidl może zatrudnić pracownika starającego się o prace w Lidlu ? Jakie warunki musi spełniać k…Jedna osoba odpowiedziała
- Jakie świadczenia oferuje firma Lidl?
- Jak wygląda proces awansowania w firmie Lidl?
- Czy firma Lidl oferuje plan opieki stomatologicznej? Co on obejmuje?
- Jak czułeś się mówiąc znajomym, że pracujesz w firmie Lidl?