Opinie pracowników firmy Leroy Merlin

Znaleziono 58 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (3 535)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca tam dla mnie była torturą
Pracownik kasy (były pracownik) –  białystok Hetmańska25 lutego 2020
Pracowałam tam tylko 3 miesiące, ponieważ więcej nie dałam radę. Na kasie nie było tak tragicznie, jednak ludzie z kierownictwa tego działu byli okropni. Na początku myślałam, że będą pomagać dopóki się nie nauczę papierologii, ale było tylko marudzenie, ogromna niechęć i wyśmiewanie się jak prosiłam o pomoc, więc przestałam to robić, ale jak potem było coś źle to było piekło. Przy klientach podchodziła do mnie wielmożna pani kierownik i krzyczała przy wszystkich. Raz padło nawet słowo debil i starsza pani, klientka stanęła w mojej obronie. Ankiety o których nawet nie wiedziałam bo byłam drugi/trzeci dzień w pracy. Za to też dostałam opierdziel i powiedziano mi, że mam minus 1 punk ?!? nawet nie wiedziałam o co chodzi. Wieczne naśmiewanie się ze mnie ze strony kierownictwa bo jestem dość nieśmiałą i niezbyt wygadaną osobą, więc nie pyskowałam. Dostałam prześmiewczą ksywę " najulubieńszej pracownicy, albo i nie". O tym, że przez zabranianie wychodzenia do toalety dostałam poważnych problemów z pęcherzem też wspomnę. "Kolejka jest duża, wytrzymasz". Dostałam ostrego zapalenia pęcherza i byłam na zwolnieniu parę dni. Po powrocie do pracy usłyszałam od kolegi z pracy, że stwierdzili, że jestem do odstrzału, bo biorę zwolnienia. Jak chciałeś wziąć dzień wolny to nie można było bo grafik ustalony i nic nie można zmieniać. Źle wypłacali pieniądze, a jak już się wykłuciłeś o swoje to czekałeś prawie dwa miesiące na wyrównanie. Trzeba było naprawdę mocno całować im dupy,żeby tam przeżyć, albo mieć naprawdę wywalone na ich zagrywki. Nie polecam pracy w LM
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
3
Department Manager (były pracownik) –  Rostow22 lutego 2020
Great developing organisation that develop only her own. Life-job balance is incorrect
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracowałem tylko 8 miesięcy
Doradca Klienta (były pracownik) –  Jabłonna, mazowieckie16 lutego 2020
Uwaga na Roberta R. Kierownika w LM Jabłonna. Nieprzywidywalny w zachowaniu. LM ma zwyczaj zatrudniać ludzi i zwalniać ich jak już są niepotrzebni.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca i opinia
Magozynier logistyk (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie31 października 2019
Jak przeczytalem ogloszenie to mi przeszlo i te pensje za taka pensje zaplace rachunki troche na jedzenie i co dalej ? Znow do pracy w lykedy .nie chce byc niewolnikiem. Francuzi do domu kto te stawki wymislil chyba po to by miec wiecznie niewolnikow
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Uwaga mobbing!
Doradca Klienta (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie30 lipca 2019
Mobbing jest w tym sklepie na porządku dziennym. Zgłaszanie do dyrekcji niestosownego zachowania kierownictwa nie ma sensu, wszystko jest zamiatane pod dywan. Nie wolno narzekać, jest to karane. Nowi pracownicy dostają wyższe stawki niż pracownicy ze stażem i po wielu szkoleniach. Nie ma możliwości rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 80Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Do mojego dzialu nic nie miałem
Magazynier (były pracownik) –  Rumia, pomorskie30 maja 2019
Budowlany dział jak najbardziej na plus pod wzgledem osob pracujacych. z tego co wiem w innych juz nie bylo tak kolorowo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 12Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownik jak pies
Dział Relacji z klientami (były pracownik) –  Białystok, podlaskie7 maja 2019
Pracowałam w tej firmie dobre parę lat, nie wiem skąd tyle dobrych o niej opinii na tej stronie. Praca na dziale relacji z klientami wiąże się z bardzo słabymi zarobkami oraz wygórowanymi oczekiwaniami od kierownictwa, robisz za 3 osoby zarabiasz mniej niż osoba która przychodzi pierwszy dzień do pracy i nie posiada żadnego doświadczenia. Grafik jest zmieniamy na bieżąco, ciągłe telefony i błagania kierownictwa abyś przyszła do pracy bo pracować ktoś musi a kiedy przychodzimy do rozmowy o podwyżkę jesteś już nic nie warta. Mobbing jest tu na porządku dziennym bo albo grzecznie się przytakuje dla kierownictwa albo będą na ciebie krzywo patrzyli, zrobią wszystko abyś z tej pracy sama odeszła i to najlepiej za porozumieniem stron. Bardzo często bywały sytuacje których to oburzony klient wyżywa się na pracowniku po czym przychodzi kierownik, bezczelnie mu przytakuje i jeszcze przeprasza za pracownika. Jedyną zaletą w tej pracy był pakiet socjalny, ubezpieczenie, Multisport, bilety do kina czy wyjścia działowe. Ale czy warto dać się za to poniżać ?
Plusy
Pakiet socjalny.
Minusy
Niskie zarobki, zmieniający się grafik, mobbing, brak klimatyzacji.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 89Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Rotacja pracowników
Logistyk sklepu (obecny pracownik) –  Świdnica, dolnośląskie21 marca 2019
W firmie występuje duża rotacja pracowników, zwłaszcza w dużych miastach.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym nie ważna jest wiedza, kompetencje, doświadczenie, inteligencja, profesjonalizm aby osiągnąć awans.Ważne
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  podlaskie3 lutego 2019
Najważniejsze w tej pracy jest to abyś wiedział komu się podlizać,komu donieść,na kogo się poskarżyć, nie mieć własnego zdania.Przytakiwać przełożonym.Głupio się uśmiechać a podwyżkę i awans masz jak w banku.Broń Boże nie pokazuj, że samodzielnie potrafisz myśleć, masz coś do powiedzenia, masz wiedzę, inteligencję...bo złamiesz sobie karierę.
Plusy
Parę mądrych ludzi.Nie na górze.
Minusy
Góra i słabiutkie zarobki.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 90NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sredio
sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa24 stycznia 2019
Praca była by ok jeśli po roku nie potrzeba by się zwalniać. brak podwyżek zarobków. Co roku nowi pracownicy będą zarabiać więcej od ciebie np: jeśli zaczynasz od zarobków 2000zl po roku nowy dostanie 2200 lub 2400 a ty dalej tyle samo co więcej po 4-5 latach nowi dostana 3000 zł a ty nadal tyle samo i nie wolno ci o tym rozmawiać, wiec najlepiej zarabiając jak najwięcej można tam wycisnąć po roku szybko dasz nogę. smutne ale realne :( Jedyna podwyżka na jaką możesz liczyć to jeśli państwo podniesie najniższą krajowa a tobie wyjdzie mniej :(
I samo to ze każdy nowy będzie miał o wiele więcej od ciebie choć zdobyłeś doświadczenie i już wszystko wiesz będzie cie dobijać.
Plusy
Stała praca
Minusy
brak podwyzek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 72Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem dobrze
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Gdańsk, pomorskie31 sierpnia 2018
Duży pakiet socjalny ale niski poziom zarobków. Na pracę tymczasową polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 54Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera.
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Kraków, małopolskie30 sierpnia 2018
Wszyscy byli sobie pomocni. Jak byłam nowa każdy sobie pomagał.
Plusy
Wysokie zarobki.
Minusy
Krótkie przerwy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15Nie 50Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Sup
pracownik produkcji (obecny pracownik) –  Sosnowiec, śląskie29 sierpnia 2018
Suuuuuùuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper
Plusy
Wszystkio
Minusy
Brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 83Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Not bad
Customer service assistant (były pracownik) –  dolnośląskie10 lipca 2018
Culture between customer assistants was terrible. Minimal salary in Poland. We were a new Leroy Merlin shop and we did not recieve any salary bonuses.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 13Nie 21Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miejsce pracy, które gwarantuje stałą umowę, niewysokie zarobki, dobrą atmosferę, pakiet socjalny
Koordynator (obecny pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie22 czerwca 2018
Leroy Merlin to miejsce gdzie panuje dobra atmosfera.
Plusy
ruchomy grafik
Minusy
praca w weekendy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 36Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Szczecin
Doradca Klienta (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie20 maja 2018
Pracowałem tam kilka lat, to co najważniejsze dla kierownictwa to wynik. Cyferka musi się zgadzać, a pracownik ma być zadowolony że ma prace i niską pensję. Podwyżki to fikcja, tak jak możliwość rozwoju, chyba że rozwój oznacza wykonywanie więcej pracy za tą samą kasę. Propaganda w firmie świetnie rozwinięta, obiecują złote góry, a potem dostaniesz bilet kina, 150 zł w bonie na święta, "wybrańcy" mogą załapać się na spływ kajakowy w dobrej cenie. Ktoś zatrudniony rok później ma już więcej, ale ty dalej jesteś mamiony możliwości rozwoju i podwyżki, w następnym roku oczywiście. Grafik zmienia się z prędkością światła, strach odbierać telefon na wolnym, a spróbuj tylko nie odebrać... Nie płaca za nadgodziny (oddaję później po godzinie), a pracujesz po 10-12 godzin, bo pojawiła się "nowa koncepcja". Potrafią ściągnąć Cię z przerwy bo nikt nie doradzi tak jak ty. Dobrze że chociaż są wyjazdowe szkolenia produktowe, to można się napić i czegoś dowiedzieć. Ktoś kto siedzi w klimatyzowanym biurze latem, nie zrozumie jakie warunki są na hali - duszno i parno, a zimą jest po prostu zimno. Coraz mniej liczy się jak pracujesz, tylko kto z kierownictwa Cię lubi. Pracują tam w większości "mierni ale wierni". Jako pierwsza praca miejsce świetne, będziesz wiedział czego masz unikać.
Plusy
umowa na stałe, wyjazdowe szkolenia produktowe, dzięki tej pracy docenisz każdą inną
Minusy
niskie zarobki (pracownik biedronki ma więcej), niskie premie za wynik, brak elastyczności grafiku, nie szanują twojego prywatnego czasu, słaby pakiet socjalny, nie szanują twojej opinii, brak klimatyzacji na sklepie a zimą ogrzewania, żałosny poziom zachowania kierowników i dyrekcji
Czy ta opinia była pomocna?Tak 123Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kasy
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Białystok, podlaskie10 maja 2018
Super ludzie dobre godz pracy praca bez stresu polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 58Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Job in network
Sales Advisor (były pracownik) –  PL3 maja 2018
Using people to maximum .Paid overtime but not enough of stuff,expectation to big.Problem with work force.People working long night hours as well..Not really good place because environment.
Plusy
n/a
Minusy
sometimes bonus..sometimes
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18Nie 9Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nice workplace
Cashier (były pracownik) –  małopolskie26 marca 2018
During work in the store in Poland, I have learned how to work with customers according to the standards set by the company. The company was managed well and I always could talk to my supervisor about any problem. The hardest part of the job was stress during a conversation with the difficult customer but I had some training about this kind of situation so I knew how to keep calm. The enjoyed that job because I could all the time have a contact with people.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 15Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Leroy Merlin
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Kraków, Czyżyny13 marca 2018
Leroy Merlin jest firmą solidną, ma stabilną pozycje w Polsce, zatrudnia tysiące zadowolonych pracowników. Sklep budowlany obsługuje rocznie tysiące klientów.
Plusy
Premie kwartalne
Minusy
Praca w weekendy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 97Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Leroy Merlin. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

4,1
Na podstawie 3 535 opinii
51 504
41 188
3592
2127
1124

Oceny wg kategorii

3,7Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,8Zarobki/pakiet socjalny
3,5Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,6Kadra zarządzająca
4,0Kultura pracy