Opinie pracowników firmy Kaufland

Znaleziono 89 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (419)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracownik moje odczucia
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Wejherowo, pomorskie13 marca 2019
Nie polecam pracy w tym kołchozie pracowałem 6 lat wymagania jak na Akordzie praktycznie wszystko trzeba robić od kasy i towarowania towau i wykładania aż do dbania czystości w kiblu po klientach a do nas przychodzą bezdomni i się myją tam a w zimę koczuja no smród niemiłośierny ale jak wypłata to 2100 na ręke po 6 latach ,myślałem że coś się zmieni piszą że podwyżki w Kaufland dostał ale zauważcie jak ceny poszły w góre czyli stoimy w miejscu .Nie moge czytać tej rubryki o pakecie socjalnym np.BONY NA ŚWIETA tylko w kaufland do wykorzystania a suma UWAGA!!!!!! 300ZŁ BRUTTO ,dofinansowanie socjalne nie istnieje bo dają co drugi rok i tu SZOK 300zł brutto ,no można se powczasować pod gruszą nie ma co ,jedyne to pakiet zdrowotny jest OK bo tylko częśc płacimy ale powiem że jak zachorujesz to kierownictwo już uwagi zwraca typu niecenzuralnego taka przyjazna atmosfera a wiadomo praca fizyczna podnoszenie towarów sprzyja różnego rodzaju chorobom ,po kilu latach to wymyślili że dadzą 400zł ale tym co zachorują to już nie bo chory to biedny taka pomoc .Brak klimatyzacji w lato koszmar jak pracujesz fizycznie a dach blaszany .Ofert pracy super opisane zachęcająco i po co ludzie przyjda popracują i idą bo kłamstwa nie przechodzą .
Plusy
pakiet zdrowotny
Minusy
niskie zarobki, socjal
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ekipa fajnych ludzi
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Cieszyn, śląskie2 lutego 2019
Zgrany zespół, fajni ludzie ,atmosfera bardzo dobra.
Plusy
Bony świąteczne
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
Warmińsko-mazurskie (były pracownik) –  warmińsko-mazurskie31 stycznia 2019
Pracę w Kauflandzie można porównać do pracy syzyfowej dodatkowo w tragicznej atmosferze.
Plusy
Nie ma
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie źle
Merchandiser (były pracownik) –  Tarnów, małopolskie24 stycznia 2019
Pracowałam w Kauflandzie 4lata na wykładaniu towaru jako serwisant.Ogólnie prace wspominam dobrze,nie zla atmosfera,jak na serwis niezłe zarobki,dla kogoś kto chce sobie dorobić,sympatyczni pracownicy i kierownik (z tymi co pracowałam).Na minus muszę opisać kadrę zarządzającą,dyrektorka czepia się wszystkiego,stałe kontrole z zewnątrz,dla pracowników ciągła praca w stresie.
Plusy
Przerwy, wyplata na czas
Minusy
Brak szacunku ze strony klientów, pracownik musi być w kilku miejscach na raz
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miła atmosfera w pracy.
Wykladanie towaru (były pracownik) –  Będzin, śląskie22 stycznia 2019
Pracodawca jest osobą rzetelna, zawsze można liczyć na wszelką pomoc.
Plusy
Praca po 8 godz, Zadko druga zmiana
Minusy
Dużo pracy mało pracowników.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wroclaw
pracownik sklepu (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie18 listopada 2018
Jak w każdym markecie najlepiej mieć pięć par rąk i nóg i być w pięciu miejscach na raz oczywiście wykonując jednocześnie 5 prac!
Niektórzy kierownicy dnia powinni zostać zwolnieni albo wrócić skąd wyleźli bo zapomnieli jak byli szaraczkami. Sodowa odwaliła do główki.
Dyro ok. gościu. Nie ma przydupasów jak poprzedni.
Rozumie, że każdy ma dom i rodzinę.
Atmosfera zrobiła się bardziej sympatyczna za jego rządów.
Niestety grafiki robione są pod przydupasów osoby która je robi. Np. Edna osoba ma wszystkie weekendy wolne (nikt inny nie ma tak dobrze, bo jest to nie możliwe) a reszta pracowników ma tylko jeden weekend wolny. Ta osoba pracuje też tylko na pierwszą zmianę bo ma dziecko. A reszta nie ma????
To jest właśnie pozostałość po kumoterstwie z rządów byłego menadżera.
Plusy
Socjal, umowa na czas nieokreslony
Minusy
Za małe zarobki jak na taki zapieprz, lekkie kumoterstwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zła atmosfera pracy
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  Chorzów, śląskie29 października 2018
Zła atmosfera pracy powodowana przez zarząd Kauflandu
Plusy
współpracownicy
Minusy
polityka firmy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra atmosfera pracy
Magazynier, operator wózka widłowego (były pracownik) –  Olomuniec1 października 2018
Polecam prace w sklepach Kaufland ponieważ jest bardzo dobra atmosfera pracy dobre zarobki oraz kultura pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 58Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam pracy,a tym bardziej zaangażowania całym sercem.Szkoda zdrowia bo jego się nie odzyska,a i tak nikt cię nie doceni.
PRACOWNIK (były pracownik) –  KAUFLAND POLSKA24 września 2018
Nie potrafi docenić dobrych pracowników,wymienia się ich na protegowanych ,,BOSSA'' REGIONALNEGO,który być może bez wiedzy pana Prezesa zrobił sobie na swoim terenie PRYWATNY FOLWARK. Brak środków motywowania do pracy typu np.premia lub dodatek za dyspozycyjność i nie nadużywanie L4.Ciągły brak pracowników,praca ponad ludzkie możliwości (jedna osoba pracuje na kilku etatach,i nikt tego nie widzi,nawet PAŃSTWOWE URZĘDY KONTROLI,które zdecydowanie trzeba zainteresować)ogólna ocena - brak słów !!!! BARDZO,BARDZO PRZYKRO.
Plusy
ogolnie brak w związku z :
Minusy
Niskie zarobki.Nie szanowanie pracownika.Kolesiostwo na wyższych szczeblach.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
3
Praca w Kauflandzie (były pracownik) –  Heibron26 sierpnia 2018
Nie za bardzo charowa jest tam wykorzystywanie pracowników na maksa mówię o niemczech
Plusy
Nie
Minusy
Tak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 18Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
średnio
sprzedawca/kasjer (obecny pracownik) –  Strzelce Opolskie, opolskie23 sierpnia 2018
Pacę oceniam na cięzką,nieadekwatną do zarobków,dużo obowiązków na raz
Plusy
praca w duzżym gronie ludzi
Minusy
niskie zraobki, małe szanse na awans
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kraków
kasjerka (były pracownik) –  Kraków23 sierpnia 2018
Witajcie,

Jeśli macie negatywne doświadczenia i przeżyliście złe traktowanie w TYM sklepie piszcie na e-maila. Chce zebrać najwięcej ludzi z podobnymi historiami.
sara.golda@o2. pl
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
łódzkie
sprzedawca/kasjer (były pracownik) –  Łódź, łódzkie14 sierpnia 2018
Obóz pracy, dyrektor regionu do degradacji !!! Jedna wielka sitwa.Wyzbywają się dobrych menedżerów, zastępują kolesiostwem z własnego grona.Firma zeszła na dno. Spadki obrotów i marży,puste brudne półki.Panie Prezesie może czas zainteresować się jak trwonione są pieniądze firmy.Oszczędzacie na pracownikach, a pieniądze w marketach wyrzucane są do bakutili.Zwolniliście najlepszą kadrę dyrektorów okręgu i regionu,najlepszych handlowców. Zarządzie jaką drogą idziecie???
Plusy
Obecnie brak
Minusy
Za wąska rubryka, by wymieniać
Czy ta opinia była pomocna?Tak 62Nie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
2+
Kasjer główny (obecny pracownik) –  Giżycko, warmińsko-mazurskie7 sierpnia 2018
Pracuję w tef firmie ponad 11 lat i z roku na rok jest coraz gorzej,latem pracuje się tragicznie,nie ma klimatyzacji na hali .Załoga w miarę zgrana i pomocna ale kierownictwo traktuje pracowników na zasadzie " równy i równiejszy"
Plusy
wypłata zawsze na czas
Minusy
socjalne bardzo słabe
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Inowrocław
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Inowrocław, kujawsko-pomorskie6 sierpnia 2018
Zbyt nerwowa atmosfera pracy . Duży nacisk przełożonych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Namyslow
Wykladanie towaru (były pracownik) –  Namysłów, opolskie28 lipca 2018
Bardzo dobra obsługa mila atmosfera wszystko jest na swoim miejscu.sklep jest dobrze zatowarowany.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 29Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie znam
kierownik dzialu owoce warzywa (były pracownik) –  Wągrowiec, wielkopolskie26 lipca 2018
ocena słaba duzy stres i brak szacunku dla pracownika
Plusy
wypłata na czas
Minusy
stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce bez widoku na przyszłość
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  dolnośląskie25 czerwca 2018
Kaufland to jedno wielkie bagno w którym wszystko sie kotluje. Niby właścicielem jest niemiec, a firma o wiele gorsza od polskich firm.Niestety firma bazuje na oszczedzaniu kosztem pracownikow. Właściciel zaklada ze polacy dadza sie wykorzystac za małe pieniadze. W ten oto sposób zamiast przyjac odpowiednia liczbe ludzi zatyka dziury. Dlatego sprzątaczka po umyciu toalet laduje na miesnym lub na kasie, z miesnego laduja na informacji, z informacji na kasie, ukladajacy towar tez laduja na kasie itd. Jest jeden wielki syf. Bo pracownik z info, ukladajacy towar i sprzataczka nie kasuje tak szybko jak kasjerka, a pracownik z miesnego nie ma pojecia o pracy na info itd. I robi sie ogolny bajzer. Sklep wygląda jak po armagedonie. Klienci chodza wkurzeni bo widza syf, ceny na półkach sie nie zgadzaja, albo ktos kto wyladowal akurat na info nie potrafi zrobic faktury lub zwrotu. Kasjerka ktora w rzeczywistości jest sprzątaczka lub z info itp czesto sie myli. Aktualnie kaufland nalezy do miejsca w ktorym ludzie nie szukaja pracy widzac ten jeden wielki syf, a klienci uważają, ze praca w tej firmie to najwieksza kara jaka moglaby ich spotkac i czesto strasza dzieci, ze jesli nie beda grzeczne ro beda musialy pracowac w kauflandzie.. Reasumując nie dajcie sie oszukac ze was przyjma na sprzataczke, miesny czy na informacje i tak predzej czy później musicie wyladowac wszędzie. Klienci ogólnie wciąż oceniaja kaufland poniżej biedronki i niestety muszę przyznać ze maja racje...
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Za mało pracowników .Brak organizacji, niezgodność z prawda tego o czym mowa podczas przyjmowania pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 90Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  pomorskie23 maja 2018
Fajni pracownicy, kadra zarządzająca na poziomie przedszkola, chociaż wiele mogli by się nauczyć od dzieciaczków. Kto nie plotkuje-nie jest przydupasem, a to ważna "funkcja" owej firmy. Kierowniczka kas stosuje mobing, kilkadzięsiąt kasjerek od otwarcia marketu(kilkanaście lat) się zwolniło, zastraszanie, pracownicy korzystają z pomocy psychologa, psychiatry... Masakra... Ubliżają na każdym kroku, klienci zauważają jak są traktowani pracownicy. Nie równe traktowanie, grafiki robione" za kare", miesiącami można chodzić tylko na popołudniu.Praca z klientami super, z przełożonymi-żenada.Nie można siedzieć przy kasie, przerwy są wydawane po 1,5 h od przyjścia do pracy, pracownicy są wyczerpani. Płaca jako tako, nie najgorzej, socjal jest, ale słaby.Ogólnie nie polecam, gdyby nie zarządzający praca byłaby super, ale cóż zwykłym robolem się nikt nie przejmuje, szkoda, fakty mówią same za siebie, w ciągu kilku m-cy odeszło z firmy w jednym markecie ok. 10 ludzi, o czymś to świadczy, a i dalsze odejścia się szykują. Tak samo jak robione są nam tzw "wózki testowe", tak samo powinny być kontrolowane kierownictwo, dyrektorstwo jak traktują pracownika, bo jesteśmy ludzmi, więc poprosze o traktowanie nas jak ludzi! Pozdrawiam pracowników Kauflandu jak i przełożych tej firmy, którzy nie zapomnieli "być człowiekiem". Miej serce i patrzaj w serce...
Plusy
Pomocni koledzy "po fachu"
Minusy
Ludzie zarządzający marketem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 59Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Łask
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Łask, łódzkie25 kwietnia 2018
Nagminne łamanie praw pracowniczy przez kadrę zarządzającą.Mobbing, bardzo nierówne traktowanie pracowników, nieprzestrzeganie podstawowych zasad BHP, bardzo duża presja,ogromne wymagania nieadekwatne do płacy. Szczucie pracownika przeciw pracownikowi, ocenianie i komentowanie zwolnień lekarskich, grafiki układane "za karę", kadra zarządzająca bez podstawowej wiedzy o zarządzaniu zasobami ludzkimi . Przełożeni nie reagujący na sugestie pracowników dotyczących pracy i atmosfery w zakładzie a nawet próbują zastraszać. Zarówno w punkcie Kadra zarządzajaca jak i Kultura pracy moim zdaniem nie należy się żadna gwiazdka!
Plusy
Bycie pracownikiem ;)
Minusy
Nieodpowiednie proporcje między pracą a płacą, mobbing.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 69Nie 8Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Kaufland. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 419 opinii
5111
4107
3109
242
150

Oceny wg kategorii

3,1Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,4Zarobki/pakiet socjalny
3,3Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,1Kadra zarządzająca
3,1Kultura pracy