Opinie pracowników firmy KFC

Znaleziono 42 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (26 130)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
KFC śląsk
kasjer (obecny pracownik) –  śląskie27 września 2019
Najgorsza firma jaka moze byc.brak chetnych do pracy bo stawki są zenujace, awansowanie byle kogo masz rece to chodz.regionalna tnie ile moze premie i imprezy.jak jest zle to zabiera ale jak juz cos jest ok to zero pochwały czy premii. robi się za trzech bo niema komu a na koniec slyszysz ze niema premii.gora sie zajebicie bawi na instagramie pokazujac relacje a pracownicy nawet wyjscia na piwo nie mają a sorry raz w roku piknik z 3 piwami na łeb i pizza na rest 2szt. gdzie ci pracujacy do 1/2 w nocy nie maja juz po co jechac.
Kierownictwo spoko bardzo z pozytywna energią.

NIE POLECAM TAM PRACY
Plusy
MILE KIEROWNICTWO
Minusy
zarobki, chamstwo regionalnej, wykorzystywanie za 3, brak premii.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Porażka
Kucharz, kasjer (obecny pracownik) –  pomorskie10 września 2019
Pracuje 2 lata w Kfc, na dwóch stanowiskach. jedyną siłą tej restauracji są ludzie, cała reszta kuleje. Amrest jest typową korporacją nastawioną na zyski minimalizując straty co jest zrozumiałe. Niestety oszczędza również na swoim najważniejszym elemencie - na nas, pracownikach.
Przez takie oszczędności ludzie tracą chęć wywiązywania się ze swoich obowiązków z dokładnością, robią wszystko byle jak bo przecież płacą od godziny i to jeszcze kiepsko. Efektem są niezadowoleni klienci, wszechobecny brud oraz psujące się maszyny.
Fakt że muszę płacić za posiłek jest dla mnie zabawny, co z tego że dostaje za dużo mniejszą cenę skoro ja pracuję cały dzień, utarg z tego dnia to np. 20.000 a im szkoda na pracowników 30zł żeby nie chodzili głodni, lepiej wziąć 5zł (nie takie symboliczne bo wychodzą na tym na +).
Premie w postaci "kropek" jest to iluzja która ma powodować nasz zachwyt podczas wpatrywania się w dużą ich ilość na tablicy podczas gdy tak naprawdę jest to mało i nieadekwatne do włożonej pracy (bo przecież to 5zł BRUTTO). Weekendy są opłacane tą samą stawką a na normalne premie nie ma co liczyć bo dawane są w wyjątkowo wyjątkowych sytuacjach takich jak zmiana w innej restauracji.
Niejednokrotnie ratowałem restauracje, za co dostawałem jedną może dwie kropki. Czuję się bardzo niedoceniony.
Niska ilość pracowników nie jest rzadka co przy pracy "za trzech" powoduje kolejne zwolnienia.
O awanse nie jest trudno, ale stawka jest ta sama przy trzykrotnie większej ilości pracy, no i nie oszukujmy się, nie ma co się chwalić awansem w obrębie restauracji, a wyżej to już ciężko
  więcej... i bez znajomości nie ma co liczyć.
Gdyby nie moi kumple z pracy to bym się nawet nie zastanawiał co robić.
Nie polecam nikomu, nie róbcie tego. Wasza psychika ucierpi.
  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Horaires flexibles, salaires peu élevés
employé de cuisine (były pracownik) –  Czestochowa, Pologne7 września 2019
Le travail chez KFC est un bon choix pour gagner d'expérience pour les jeunes (ex étudiants), mais à cause des salaire peu élevés et des opportunités de développement faibles ce n'est pas un choix idéal à longue durée.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca kfc w Płocku
Runner(a powinien być kasjer) (obecny pracownik) –  Płock19 lipca 2019
Nie polecam pracy w kfc!!!duzo stresu. Mimo ze jestem no powiedzmy nowym pracownikiem,to już mam depreche przez nich. Pracownicy są nieodpowiedzialni,obgadują za plecami. Ci ,,normalni" sami odeszli . Obgadują za plecami a potem udają wielce miłych i rzekomo to ma być ta ,,miła atmosfera " którą pracodawcy zapewniali. Do nikogo się nie mozna zwrócić o pomoc,gdyż każdy jakiś problem z tego robi. Na początku kariery każdy pracownik inaczej mi kazał robić różne rzeczy przez co już sam nie wiedziałem czy robie dobrze czy nie(tak było na szkoleniu a w czasie normalnej pracy nie wiedzialem czy dobrze robię). Kierownicy nie dotrzymali tego co było w umowie. Miałem iść na kasę a ostatnio mi powiedzieli że na kasie jednak nie będę. Dużo tu jest kłamstw i stresu i dlatego rezygnuję. W ogóle straszna harówka za tak małe pieniądze. Jest coraz mniej pracowników. Jeden pracownik już nie wytrzymał i zwolnił się z płaczem, gdyż miał dosyć traktowania jak rzecz. Nie polecam pracy ,szczególnie młodym osobom jeśli nie chcą nabawić się depresji w młodym wieku
Plusy
Tylko karta ze zniżkami
Minusy
Reszta(chamska atmosfera, obgadywanie przez pracowników, niedotrzymanie warunkowo umowy, stres, depresja, załamanie nerwowe, jedna osoba robi za trzech, jedna osoba sprząta praktycznie cały lokal)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kfc zgorzelec
Pracownik restauracji (były pracownik) –  Zgorzelec, dolnośląskie16 czerwca 2019
Brak awansów szczególnie osoby starsze nie mają takich możliwości pracując w kfc 1,5 roku ponad rok prosiłam o pracę rannera niestety niedoczekałamam się stronniczośćwiczenia na każdym kroku jednak osoba weekendy wolne druga musi pracować
Plusy
Minus niema darmowych posiłków
Minusy
Zarobki niskie w 1miesiacu zarobisz 1600 zl w drugim 1100
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 2Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
o dostawcach KFC
dostawca (były pracownik) –  Katowice Alpejska27 maja 2019
Najgorsza praca dostawcy na jaką mogłem trafić. Kierownictwo chamskie i wykorzystujące pracowników jak się tylko da.Klient płaci sporo pieniędzy żeby móc zjeść dobry posiłek a w zamian dostaje zimne jedzenie, które jest bardzo ubogie bo wszystkich składników jest dosłownie odrobina mimo że standardy mówią co innego.
W ogłoszeniu na OLX oferują:
-wynagrodzenie netto na rękę od 160 zł dziennie
-rejon dostaw do ok. 4 km
-tygodniowe wynagrodzenie
-elastyczny grafik układany co tydzień
-praca w młodym zespole
-pracę w stabilnej firmie
-posiłek pracowniczy
Jedyne co się tu zgadza to tygodniowe wynagrodzenie
Rejon dostaw z Alpejskiej to 12 km bo pod Sosnowiec za 12 zł.
Godzinami stanie w korkach jadąc na Giszowiec.
Młodych jest paru na dostawie reszta to emeryci lub przed i dostawcy np z Maxi Pizzy.Posiłek najtańszy pracowniczy za 4 zł (nie darmowy)
Płacą za godzinę 12 zł lub za kurs 8 zł. W życiu jak nie pojeździ się 10 h dziennie to nie zarobi się podanej kwoty. A gdzie paliwo i obsługa auta.
Plusy
kiedy chcesz pracujesz
Minusy
chamstwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great in anticipation for normal work
Food delivery driver (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie26 marca 2019
doesn't exactly a demanding job, anyone who can drive a car, can be a food delivery driver in kfc.
Plusy
very easy job
Minusy
low salary, like very low
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun workplace
Manager (były pracownik) –  Nowy Targ23 sierpnia 2018
I've loved to work there because of a lots of great people who worked with me, I still go there to talk with my coworkers. The hardest part of my job were night shifts, because I was working only with one person and sometimes night shifts were overwhelming.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żenada
serwisant (były pracownik) –  Rumia, pomorskie31 lipca 2018
Najgorsza praca na jaką mogłem trafić. Kierownictwo hamskie i i wykorzystujące młodych pracowników jak się tylko da. 3 osoby na stanowisku z czego 1 musiała robić wszystko podczas gdy 2 pozostałe robiły co chciały. Praca strasznie ciężka a wynagrodzenia tyle ile kot napłakał. Najgorsza jest oszczędność na produktach. Klient płaci sporo pieniędzy żeby móc zjeść dobry posilek a w zamian dostaje zimne jedzenie które jest bardzo ubogie bo wszystkich składników jest dosłownie odrobina mimo że standardy mówią co innego.
Plusy
nie można patrzeć na jedzenie po pracy przez co można schudnąć
Minusy
male zarobki, kierownictwo, wyszkolenie, jakosc jedzenia
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Hard work, good atmosphere
Seller/Cashier (były pracownik) –  Poznań18 kwietnia 2018
As for a firts job in life it was very good experience. I learned a lot about working in a group of people and parnetship. Work is hard but if you have a good people around you it can be easy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera, elastyczne godziny pracy
Instruktor, pracownik obsługi (obecny pracownik) –  Rumia, pomorskie17 marca 2018
Bardzo dobra atmosfera, ludzie młodzi, którzy wciąż się rozwijają i chcą robić coś więcej w życiu. Otwarta ścieżka rozwoju na wyższe stanowiska. Praca, w której można całkiem dobrze zarobić, jeśli robi się coś więcej, wymaga się od siebie.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 16Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wszystko było bardzo dobrze
Pierwsza poważna praca po skończeniu technikum , było ok I dbano o pracowników kasy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 9Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna
kierowca kat b (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie16 stycznia 2018
Praca tam nie podobała mi się podejście do ludzi było złe
Plusy
Elastyczność
Minusy
Złe zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place for students
Customer Service (były pracownik) –  Gdańsk, Poland2 czerwca 2017
Good place for students, good shift, nice people to work. Very busy but time flies. I was never bored there. Salary could be better... I didn't enjoy contact with managers, they were always stressed and it was hard to reach help from them. Customer service brings lot of fun, I recommend this job for hardworking, open and friendly people.
Plusy
Cheap lunch
Minusy
Salary
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good salary structure.
Cashier (były pracownik) –  Gdansk7 maja 2017
KFC as an employer is one of the biggest fast food chains in the world. Due to the top management changes it has effected their core business during recent times. works hard towards staff training but sometimes its a little more then what is required. hard to keep work/life balance as this job is too demanding.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo przyjemna
Serwis kanapkowy (były pracownik) –  Kraków, małopolskie12 kwietnia 2017
Masowe przygotowywanie jedzenia. Atmosfera i szefowie w porządku. Gdyby nie nagłe zdarzenie losowe, nie odchodziłbym z tej pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 6Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive
Customer Service (były pracownik) –  Bielsko-Biala16 marca 2017
4 brigade, everything was the best.lunch time was 15 min. not to good, just 1 day off. Typical day, i was cleaner of machines parts and also take care about health and safety gloves and personal protection.
Plusy
Good salary
Minusy
High level of noise
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
fun workplace
supervisor (były pracownik) –  Wrocław, Poland.20 lutego 2017
KFC in Poland is very professional restaurant, they serve good food standards. Also they guarantee good training for staff, that improve customer service.
Plusy
standard
Minusy
price
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place for students
Customer Service Role (były pracownik) –  Gdańsk2 lutego 2017
It is a good job to start with. If you are a student it is a perfect place for you because it offers flexible hours and it has young stuff.
It is a very fast paced environment so if you enjoy being busy and working around great, friendly people you will definitely love it there.
Plusy
Very cheap lunches, great stuff
Minusy
Low salary
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
świetna atmosfera
Instruktor (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie11 stycznia 2017
Praca pod presją, ale z możliwością rozwoju, rewelacyjna atmosfera, bardzo dobry pakiet socjalny.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w KFC. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 26 130 opinii
57 257
47 185
36 942
22 498
12 248

Oceny wg kategorii

3,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,9Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,3Kadra zarządzająca
3,4Kultura pracy