Opinie pracowników firmy Jeronimo Martins Polska S.A.

Znaleziono 162 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (218)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie10 stycznia 2020
2 lata ciężkiej pracy i nie przedłużyli mi umowy na czas nieokreślony, jak weźmiesz L4 to jesteś ten najgorszy pośpiech wymogi z kosmosu brak ludzi do pracy połowę etatów blokują kobiety w ciąży są lepsi i gorsi jak nie wylizesz czterech liter rejonowej to nie masz przywilejów. Ogólnie dno firma.
Plusy
Socjal
Minusy
Wszystko
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Opinia
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Kętrzyn, warmińsko-mazurskie4 stycznia 2020
Moja opinia jest dobra. Załoga jest najważniejsza ponieważ to dzięki niej jesteśmy w stanie szybko się rozwijać na rynku pracy. Szefostwo dobrze kierowane może góry przenosić.
Plusy
Awanse
Minusy
Natłok obowiązków
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
stres
pracownik sklepu (były pracownik) –  Legionowo, mazowieckie2 stycznia 2020
trudność w dogadaniu się w zespole, kazdy chce decydowac
Plusy
benefity dla pracownikow
Minusy
czasem praca po 10godz.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatywna
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  opolskie29 grudnia 2019
Grafik zmieniany jest bez informowania pracowników, współpracownicy stałe rywalizują i kopią pod sobą dołki, kierownictwo nie wywiązuje się z obiecanych zmian grafiku
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
Sprzedawca Kasjer (obecny pracownik) –  Słupsk, pomorskie21 listopada 2019
Ja nie polecam, jeśli nie ma się pleców!!!!!!
Ciężka droga awansu, kadra zarządzająca wyższego szczebla nie rozumie problemów z jakimi mierzą się na codzień pracownicy, braki personalne, natłok obowiazkow, zbyt niskie pensje nie adekwatne do pracy jaką się wykonuje, to ciężka praca, wykancza zdrowie i nerwy, a przełożeni Cisna na wyniki
Plusy
Pakiet socjalny jest ok
Minusy
Pensje z niskie, pośpiech, zbyt dużo obowiązków, presja czasu, zbyt mała ilość personelu w stosunku do natłoku pracy i obowiązków, brak zrozumienia że strony przełożonych wyższego szczebla
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera zależna od zatrudnionych ludzi.
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie14 listopada 2019
Praca w ciągłym ruchu i pośpiechu. Za krótkie przerwy.
Plusy
Pełen pakiet socjalny
Minusy
Zarobki średnie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wszystko ok
Kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie13 listopada 2019
Praca i atmosfera ok, brak nacisku na jakikolwiek aspekt.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zła atmosfera, niska pensja
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Cieszyn, śląskie12 listopada 2019
Atmosfera jak na wojnie. Najgorsza jaką miałam w pracy. Lizustwo najważniejsze. Zostali tylko Ci którzy boją się zmieniać miejsce pracy. Pozostałość urlopu nie wypłacona. Niska pensja po roku dźwigają (uwaga) o marne grosze.
Plusy
Brak
Minusy
Reszta
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Biedronka Tarnobrzeg ul.Warszwska2
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Tarnobrzeg, podkarpackie12 listopada 2019
miła sympatyczna i ciepła atmosfera, życzliwi ludzie, dobrze zgrany zesół.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
Magazynier, operator wózka widłowego (były pracownik) –  Skarbimierz, opolskie9 listopada 2019
Pracowalem 10 lat i zamiast być coraz lepiej to jest coraz to gorzej, podwyżek zero o awansie nie wspomnę, mobbing to mało powiedziane, zero szacunku dla człowieka, zarobki śmieszne co do wykonywanej pracy po 10 latach 3 tyś brutto idąc teraz do nowej pracy ma człowiek więcej, jak nie ma się dzieci to wyzysk straszny. Ogólnie burdel i jeszcze raz burdel, jakby się zmieniły osoby zarządzające to byłoby inaczej, a tak to sami karierowicze aby tylko dupę podlizac.
Plusy
Brak już jest plusów
Minusy
Wszystko co związane z tą firmą, jedzenie w kantynie tragiczne, atmosfera nie wspomney
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Było super
kasier-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie6 października 2019
Bywa różnie, wszystko zależy od ludzi którzy tam pracują. W jednym sklepie będzie wpozadku, super atmosfera i wszyscy będą sobie pomagać, a w innym pełno rywalizacji i rzucania klod pod nogi.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Kadra jest bardzo kolezeńska, szybki awans
Sprzedawca - kasjer (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie5 października 2019
Kadra jest bardzo przyjazna kolezenska szybki awans
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 12Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jeronimo
Kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Wejherowo, pomorskie1 października 2019
Ciężka, mozolna niezapłacona godnie praca. Zła atmosfera między pracownikami
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca fizyczna
Zastępca Kierownika Sklepu (obecny pracownik) –  Opole, opolskie22 września 2019
Praca fizyczna,robi sie wszystko od kasy po wykladanie i mycie,zawsze malo pracownikow.Dobry pakiet socjalny.Jezeli nie bpisz sie pracy...polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 3Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera kiepska.
Magazynier, operator wózka widłowego (były pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie12 września 2019
Mogę trochę naświetlić sprawę odnośnie pracy w centrum dystrybucyjnym Jeronimo Martins w Gorzowie Wlkp.
Przepracowałem tam nieco ponad rok.
Najpierw plusy:
1. w miarę dobre pieniądze jak na magazyn. Bez szału ale można te nawet 3 tysiące zarobić. Przy odrobinie szczęścia ale o tym później
2. Jak dla kogoś jest ważne to dostanie dwa razy do roku jakąś paczkę wartości 200zł na święta.
3. Ma dowóz do pracy busem . No ale zależy gdzie kto mieszka.
I na tym plusy się kończą:
Teraz minusy:
1. Wspomniane 3 tysiące można zarobić kompletując i wykręcając dobre wyniki. I jak wszystko pójdzie ok i system prawidłowo wyliczy wszelkie premie to możesz tyle dostać. Problem polega na tym że system co chwilę ma problemy z wyliczeniem właściwej pensji. I kończy się na tym ze zarobisz np. 2600zł na rękę. Operator wózka widłowego na wysokim składzie też ze 2700zł na rękę.
2. To wszystko , te zarobki, to oczywiście jak jesteś cały czas w pracy bez urlopu na żądanie czy chorobowego itp. A w pracy jest się tam świątek, piątek i niedziela. Praca we wszystkie święta , soboty, niedziele i na III zmiany. Jak ci wypada tak chodzisz. Jednym ciągiem możesz i być w pracy z 7-8 dni. Rekordziści mieli i 10 dni pod rząd.
3. Cały czas problem z wyrobieniem się i polecenie zostania na nadgodziny. Oczywiście nadgodzin ci od razu nie wypłacą tylko na koniec kwartału. Ale zawsze zdążą cię wysłać na wolne za nadgodziny.
4. Praca generalnie może być w normalnej temperaturze jak i w chłodni i mroźni. Tam temperatury to blisko zera i -18 stopni. Dość często jesteś rzucany z magazynu na magazyn. Raz
  więcej... możesz robić na chłodnym a potem na ciepłym a potem znowu na chłodny. Czyli łatwo jest się rozchorować.
5. Raczej nie masz tam swojego stałego zajęcia. Rzucają cię raz do jednej pracy raz do innej. Możesz kompletować, potem będziesz owijał, potem sprzątał, potem wywoził coś i tak cały czas.
6. Ciągłe zmiany grafiku. Jak dostaniesz grafik to nie myśl że tak będziesz sobie chodził. Bo za 2-3 dni już ci zmieniają na inne dni, inne godziny. Przeskakujesz z nocki na dniówkę. Z dniówki na nockę i z powrotem na dniówkę. Nie ma tak że chodzisz całymi tygodniami na jedną zmianę.
7. Nie dawać tam swoich numerów telefonów. Jak dacie to potem co chwila będą do was dzwonić i informować o tym że chcą ci zmienić grafik, że jutro masz przyjść do pracy albo że dają ci urlop. Obłęd. Były sytuacje kiedy dzwoniono kilka godzin przed i mówiono żebym nie przychodził żebym przyszedł na jutro albo jak miałem wolne żebym przyszedł dziś.
8. Ogólnie to jest tam ogromny bałagan. Nikt nic nie wie. Przełożeni niekompetentni. Kierownik nie jest w stanie wytłumaczyć ci np dlaczego dostałeś taką a nie inną wypłatę. Nie potrafi wytłumaczyć co z czego wynika i jak się wylicza.,
Tam nikt i nic nie wie.
9. Z przełożonych są specjaliści i kierownicy. Taki sam poziom reprezentują. Czyli żaden. Nie ma jakiegoś takiego normalnego wdrożenia pracownika do pracy. Wszystko jest szybko szybko. Nie ważne czy umiesz czy nie umiesz masz już robić.
Zresztą dziś tam obowiązują takie zasady przy twojej pracy a jutro już mogą być inne.
10. Problem jest ze wszystkim nawet ze sprzętem do pracy. Wózków trzeba sobie szukać. Sprzęt skanery do kompletacji częściowo nie sprawny.
11. Jest tam bardzo duża rotacja ludzi. Cokolwiek chcesz się dowiedzieć to przeważnie nikt nie zna odpowiedzi.
Np w takich rzeczach jak jakieś sprawy kadrowe, płacowe czy prawne.
Podsumowując jest to duży kołchoz, duży bałagan i niekompetentni przełożeni.
Nie polecam. Firma staje się powoli ukraińska. Duża część pracowników to pracownicy z Ukrainy.
  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ogólnie dobre warunki
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie10 września 2019
dobre warunki pracy atmosfera ogonie dobra zarobki okej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 20Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
0
Magazynier (były pracownik) –  Sosnowiec, śląskie12 sierpnia 2019
Nie przychodzić tam do pracy bo jest mobing i oszukują na Kasie mnie oszukali już i trzeba zostawać 2 H dłużej i godz. Pracy ciulowo 11 - 19. Godz 20 - 4 godz
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ocena
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Zamość, lubelskie7 sierpnia 2019
Praca nie należy do lekkich a płaca nie jest wysoka dobry tylko socjal
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jeronimo Martins CD Kraków Modlnica
magazynier kompletacji (były pracownik) –  Modlnica, małopolskie6 sierpnia 2019
Malaria! pracowałem tam pół roku i ani dnia więcej. Codziennie nadgodziny, do roboty Piątek, Świątek(czyli np. Nowy Rok) i Niedziela brak szacunku do ludzi, normy pracy jak na woła roboczego, uważają że masz codziennie tyrać po godzinach bo mają zawsze w plecy z robotą. Kasa żenująca, zważywszy, że magazyn na zadupiu i do baku lejesz sam a na autobus się nie zgrasz bo nigdy nie wiesz o której skończysz. Banda niedorozwiniętych wieśniaków dla nich to lepsze niż robota w polu a UE i tak za ugór dostaną dopłaty, w tym także kierownictwo i dyrekcja. Po prostu obóz pracy jakich w Polsce pełno. Braki kadrowe wynikają z pomiatania pracownikami.
Plusy
30 min przerwy(15 płatne, 15 przychodzisz wcześniej), benefity dla rodzin.
Minusy
nadgodziny, system pracy, brak premii, mobbing, brak organizacji pracy, życzeniowa postawa ze strony kierownictwa.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
boguszow-gorce ul.traugutta
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Boguszów-Gorce, dolnośląskie17 lipca 2019
atmosfera po zmianie kierownika sklepu fatalna ciagle niezadowolenie zwykonanej pracy straszenie pracownika nagana
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30NieZgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Jeronimo Martins Polska S.A.. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,2
Na podstawie 218 opinii
546
456
356
225
135

Oceny wg kategorii

2,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,4Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,0Kadra zarządzająca
3,0Kultura pracy