Oceny firmy Jeronimo Martins Polska S.A.

Znaleziono 112 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (155)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Syf, kiła i co tylko!
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Kraków, małopolskie6 sierpnia 2018
Ogólnie masakra. Brak życia rodzinnego ze względu na grafik, który zmieniany jest kilkanaście razy w miesiącu. Premie to tylko legenda! Przez ponad 6 miesięcy jeszcze nie widziałam ani jednej.
Zarobki nieadekwatne do wykonywanej pracy.
Po kilku latach to tylko chorób się można dorobić, a nie pieniędzy.
Stołki poobsadzane - "chcesz awans i dwie stówki więcej? Zapraszamy 60 km dalej, bo u nas nie ma etatu"
Jeżeli w umowie jako miejsce pracy masz zaznaczoną tylko miejscowość, to możesz być pewien, że dziś jesteś tu, a jutro na drugim końcu miasta, bo akurat tam jest zapotrzebowanie.
Ogólnie nie polecam.
Plusy
brak
Minusy
wszystko!
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 3NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy !
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  małopolskie30 lipca 2018
Pracuję wystarczająco długo, aby móc stwierdzić, że szkoda czasu i zdrowia na taką pracę.
Totalny wyzysk pracownika.
Brak możliwości rozwoju, premie za obecność zabierane przez L4 i urlop wypoczynkowy (!)
Premia za wyrobienie budżetu to fikcja - budżety są tak zakładane, żeby nie było możliwości ich zrobić.
Grafik zmieniany 20 razy w miesiącu - brak życia prywatnego, brak możliwości zaplanowania czegokolwiek. Noce zaczynające się 15 po północy w niedzielę, o 1 albo 2 w nocy - porażka !
Ogrom pracy jest nie do opisania!
A reakcja ludzi na pracowników sklepu? Według nich to praca tylko dla osób, które "miały pod górę do szkoły" - bo tak właśnie jest.
Jeśli ktoś szanuje siebie i swoje zdrowie, to nigdy nie pozwoli sobie na taką pracę.
Nie polecam!
Plusy
Miła atmosfera wśród pracowników
Minusy
wszystko inne
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 13NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ocena negatywna
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Będzin, śląskie24 lipca 2018
Moja ocena jest na 1, bałagan .w sklepie, bałagan w kadrach, osoby zarządzające kompletnie nie wiedzą co robą
Plusy
dobry zarobki oraz pakiet socjalny
Minusy
praca ponad siły, brak życia osobistego
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 11NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gorzów wlkp
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie9 lipca 2018
Pracowało mi się bardzo dobrze, niestety po upływie 9 miesięcy nie przedłużono mi umowy. Powód nie został podany.
Plusy
Paczki dla dzieci na każdą okazję
Minusy
Brak
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 4Nie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy
Magazynier (były pracownik) –  Ruda Śląska, śląskie8 lipca 2018
Mobing, hamstwo, nieustanna presja. Nie polecam nikomu.
Plusy
Smaczne produkty
Minusy
Obuz pracy, mobing, hamstwo na karzdym szczeblu.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 10Nie 3Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma nie liczy się z życiem prywatnym pracownika
Magazynier (były pracownik) –  Kostrzyn, wielkopolskie5 lipca 2018
Praca na 3 zmiany, łącznie z pracującymi sobotami i niedzielami, zero życia prywatnego. Wykorzystywanie pracownika i teksty typu : "musisz zostać dłużej, bo nie masz dzieci". Zero wyrozumiałości, tolerancji i brak szacunku. Jeśli chodzi o zarobki, nie jest najgorzej, ale firma ewidentnie kombinuje przy premiach uznaniowych. Pracownicy biurowi niekompetentni i zarozumiali.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 6NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pinczow morawica
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Morawica, świętokrzyskie28 czerwca 2018
Praca niby dobra bo każdy zachwala jak tam nie pracuje,reklamują dobre zarobki ale może w Warszawie cały etat 1850 zl z tym ze pracujesz bez dnia zwolnienie czyli to ten pakiet socjalny..3/4 etatu to 1420 zl z tym ze pracujesz cały miesiąc...dluzo pracy robisz wszystko...kierowniczki no dluzo by opowiadać...ale jeśli ktoś chce spróbować to proszę...a to ze dostajesz umowę o pracę na rok bo taka jest pierwsza umowa to nie oznacza ze Cię nie wyrzuca po miesiacu -wystarczy głupi błąd z twojej strony,czy nie spodobasz się kierowniczce wylatujesz...więc powodzenia!!!
Minusy
brak przerw, wyjcia do toalety...
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 16Nie 3Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Włocławek
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  WŁOCŁAEK28 czerwca 2018
Praca w tej firmie była bardzo ucząca jedynie atmosfera między pracownikami jest do kitu
Plusy
SOCJAL
Minusy
PERSONEL
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nie ma takjej
Magazynier, operator wózka widłowego (były pracownik) –  Sieradz, łódzkie26 czerwca 2018
Pracowałem w jmd w sieradzu brak słów brud smród mogiła przeważnie brak szacunku człowieka maja za zwykłe ścierwo żeby zapierniczał na premie przełożonych a sam nic nie ma oszukuja na normie zaniżaja bardzo chodż wiecej wyrobiłeś pracowałem na mrożni po 11 godzin nieraz dzienie a wypłata zamiast rosnać to malała czeste nadgodziny a przy rozliczeniu kwartalnym nagle znikaja z komputera powodzenia tak dalej wiecej uk niż polaków kierownictwo to już totalna paranoja dyrektor to już wogole brak słów nie polecam nikomu najwyżej ze chce byc ich pieskiem to moze isc tam pracowac szczeze odradzam nawet najwiekrzemu wrogowi
Plusy
brak
Minusy
od przełozonych po system pracy po zarobki
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 2NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Augustów
Byly pracownik (były pracownik) –  Augustów, podlaskie19 czerwca 2018
Zarobki nie sa adekwatne do pracy. Obowiazkow jest za duzo a pracownikow za malo. Grafik zmieniany jest bardzo czesto. Jesli ktos pracune sumiennie to pozniej nie ma w domu sil juz na nic. Nie polecam. Jest bardzo ciężko. Zdarza się ze nie ma przerwy na jedzenie.
Plusy
Wyplata na czas
Minusy
Ciężka praca, male zarobki, praca nawet po 12 godzin
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 4NieZgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ostrów wlkp
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Ostrów Wielkopolski, wielkopolskie12 czerwca 2018
mój dzien pracy polegał na tym że siedziałam cały czas na kasie. Rozwój raczej był słaby ponieważ prosiłam o danie mi pełnego etatu to nie było takiej możliwości.
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
zarobki
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 5Nie 4Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Magazynier (były pracownik) –  Grudziądz, kujawsko-pomorskie11 czerwca 2018
Wszystko w porządku. Troszkę sporo nadgodzin. Posiłki regenerujące za darmo
Plusy
darmowe posiłki
Minusy
częste nadgodziny
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?TakNie 6Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jeronimo Martinis
prace magazynowe, sprzedawca (były pracownik) –  Iława, warmińsko-mazurskie18 kwietnia 2018
Moja ocena Jeronimo Martinis to 4/10 poniewaz godziny pracy byly ni ustabilizowane mieszane, duzo pracy malo ludzi .
Plusy
Miła atmosfera, wysokie premie, dodatkowe pieniądze na świeta
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 8Nie 6Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mielec
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Kraków, małopolskie11 kwietnia 2018
Bardzo dobrze się pracuje.Atmosfera panująca wśród kadry jest bardzo dobra.
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 3Nie 21Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
DC21 Gorzów Wlkp.
Magazynier (obecny pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie9 kwietnia 2018
Z racji, że zainteresowanie pracą w tym nowym centrum są duże, to postanowiłem napisać parę słów dla osób, które chciałyby się zatrudnić.
Opinie z dołu mogę potwierdzić, bo niewiele się zmieniło, prócz kierownictwa. Niestety zamiast problemu z systemem widzą je w ludziach. Normy, które próbują narzucać nie mają się nijak do obecnego systemu pracy.
Ogólnie polityka wygląda tak, że pracownik ma być mocno uniwersalny, czyli zapierdzielasz jak najszybciej na swoim stanowisku, żeby zaraz przejść na inne. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie problem z premiami, które potem są procentowo z tego naliczane, bo na swojej podsekcji ktoś może uzyskać 120% normy i premia wtedy może być zadowalająca, ale po przejściu na inną już mało nam się to będzie opłacać :) Po wypłatach często wychodzą potem duże rozbieżności i można być niezadowolonym.
Jeśli przyjdzie komuś robić na mroźni, to problem z dodatkiem mroźniczym, bo jest wypłacany tylko grupie kompletującej, z pominięciem ludzi od przyjęcia materiału i operatorów wózków wysokiego składowania, gdzie każda z grup pracuję w szkodliwych warunkach. Do tego ewentualne kwoty przyznane za mroźnie nie są do końca znane, ponieważ są przyznawane w premii, więc żadnej pewności nie mamy.
Myślę, że opinia o specjalistach pod moim wpisem jest na ten czas zbyt surowa i poza może jedną osobą na specjalistów nie ma co narzekać.
System JIT, który istnieje tylko w tym centrum, jest raczej średnim pomysłem i trafiając tam ciężko się odnaleźć. Mocne zamieszanie z układaniem towaru na palecie po kimś, kto przed tobą zrobił to nieumiejętnie, walka o lepsze
  więcej... palety do rozłożenia - syf.
Nadgodziny wypłacane kwartalnie, ale przeważnie oddawane przez wcześniejsze wyjście (oczywiście nie wtedy, kiedy ty tego potrzebujesz, a kiedy nie ma pracy), więc średnio opłacalne dla osób, które chciałyby coś dorobić. Płaca za nadgodziny ta sama.
Posiłki, jak i dojazdy darmowe są niewątpliwym plusem.

Czy poleciłbym pracę w DC21? na ten moment ciężko powiedzieć i czas pokaże, jak to się wyklaruje.Mam nadzieję, że szukającym informacji trochę naświetliłem temat, bo sam wcześniej szukałem opinii.
  zwiń
Plusy
Darmowe posiłki, dojazdy do pracy
Minusy
opisane niżej ;)
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 15Nie 4Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca ciężka jednak w miłej atmosferze.
sprzedawca-kasjer (obecny pracownik) –  Rybnik, śląskie7 kwietnia 2018
Kierownictwo wymagające, jednak firma oferuje możliwość rozwoju zawodowego.
Plusy
pakiet socjalny
Minusy
zbyt mała ilość pracowników na zmianie
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 12Nie 8Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Teamwork
Checkout Operator (były pracownik) –  Lublin7 kwietnia 2018
Good work in a team
Good coworkers
I learned to keep workplace clean and tidy
Good management
new friendships
new challenging challenges
a promotion opportunity
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?TakNie 2Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfara dobra
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Częstochowa, śląskie12 marca 2018
Dzień pracy mija szybko ze względu na naprzemienną pracę: raz na kasie, raz na sklepie. Możliwości rozwoju w firmie podobno są obecne. Kadra jest różna, w zależności od osobowości osoby. Kultura miejsca pracy jest dobra, ludzie dopingują się wzajemnie by efektywniej pracować. Njatrudniej jest podczas wizyt Klientów bardzo wymagających, trzeba zacisnąć zęby i opanować się. Najprzyjemniejszą częścią pracy jest ta część, kiedy kierownik zmiany pochwali za dobrze wykonaną pracę, bądź gdy usłyszy się dobre słowo od Klienta.
Plusy
Dobry pakiet socjalny
Minusy
Brak darmowych posiłków
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 2Nie 9Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jeronimo martins 3
operator wózka widłowego (były pracownik) –  Lubin, dolnośląskie14 lutego 2018
Kierownik bardzo wyrozumiały specjaliści również lecz za mało czasu na życie prywatne
Plusy
DARMOWE POSIŁKI
Minusy
NISKIE ZAROBKI
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 8Nie 1Zgłoś
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
DC21 Gorzów Wielkopolski
magazynier (były pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie20 stycznia 2018
Totalny bałagan ,specjaliści (nie wszyscy) to zwykłe ćwoki i prymitywy zatrudnione z okolicznych wiosek dzięki znajomością na zasadzie dzisiaj rozwoziłam "calaki" a po dwóch tygodniach lizania tyłka już jestem gotowa być specjalistką ..Wszechogarniający nepotyzm i kumoterstwo . Kadra zarządzająca niekompetentna,przez co cierpią zwykli pracownicy obarczeni nadmiarem obowiązków . Generalnie syf totalny .NIE POLECAM !!!
Plusy
pensja na czas
Minusy
wszystko
Czy ta ocena pracodawcy była pomocna?Tak 39Nie 3Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Jeronimo Martins Polska S.A.. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,3
Na podstawie 157 ocen
534
443
343
216
121

Oceny wg kategorii

2,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,5Zarobki/pakiet socjalny
3,3Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,1Kadra zarządzająca
3,1Kultura organizacyjna/atmosfera