Opinie pracowników firmy IBM

Znaleziono 79 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (27 316)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good and productive and good mgmt
Senior specialist (obecny pracownik) –  katowice3 sierpnia 2019
The culture is good and management spends time to make us understand the client and application, management understand and supports its staff, however process is slow and needs to be fastened and aggresive.
Plusy
Management
Minusy
No employee benefits
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Empresa com grande Flexibilidade
Transition Manager (obecny pracownik) –  Krakow, Poland8 maja 2019
Empresa sólida com atuação em diversas areas e com grande flexibilidade.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
tak średnio powiedziałbym
Release Manager (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie13 lutego 2019
dobra praca na początek, łatwo uzyskać certyfikaty
Plusy
możliwości ukończenia wielu szkoleń, uzyskania certyfikatów
Minusy
Brak możliwości realnego awansu, Niskie zarobki, brak konsekwencji w działaniu kadry zarządzającej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to start career in IT sector
IT Security Specialist (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie2 lutego 2019
Good place to start career in IT sector, Great people
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera w zespole dobra
Project Manager (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie13 grudnia 2018
Praca w firmie zalezy od zespolu i projektu do jakiego sie trafi. Moj był naprawdę super zespołem. Super ludzie.
Plusy
Benefity jak multisporrt i opieka medyczna, Home Office
Minusy
Niskie zarobki, kadra zarządzająca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam dla ambitnych
Advisory IT Specialist (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie21 października 2018
Management skupiony na realizacji swoich celów. Brak angażowania w rozwój zespołów i poszczególnych pracowników.
Plusy
nie pamiętam
Minusy
brak szkoleń i awansów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fantastyczna atmosfera w pracy
Audit focal point (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie2 października 2018
Trafiłem do bardzo dobrego zespołu. Świetny management, elastyczne godziny pracy. Duże możliwości rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
świetny pakiet socjalny, zachwiana polityka kadrowa
knowledge & documentation coordinator (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie27 września 2018
Świetna kultura pracy, bogaty pakiet socjalny, fajne miejsce ale... awansujesz bez podwyżki. Obiecują że zgodnie z polityką firmy dostaniesz ją po określonym czasie. A później zmieniają politykę.
Plusy
bony pracownicze, luźna atmosfera
Minusy
niskie wynagrodzenie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Project relationship manager
Project Manager (obecny pracownik) –  Krakau21 września 2018
IBM ist eine sehr gute Firma, Ich habe hier sehr viel gelernt.
Von nichts kommt nichts, mann muss sich schon durchsetzen.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Praca w weekendy
P2P Helpdesk Agent with Dutch (były pracownik) –  Kraków, małopolskie7 września 2018
To był nowy projekt i oprócz nadgodzin była praca w weekendy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great company to work for
Resource Deployment Specialist (były pracownik) –  dolnośląskie29 sierpnia 2018
It was my best work experience ever! Great company to work for. You have a lot of room to be an individual. Working from home was a big plus.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to start your career
IBM Intern (były pracownik) –  dolnośląskie9 sierpnia 2018
This was a really good place to start your career. In times, when it is extremely hard to find appropriate job, IBM gives a student the real chance to show themselves and start working.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobry pracodawca
Konsultant IT (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie9 czerwca 2018
Stabilna praca, jasne reguły, wysoka kultura pracy i kadry zarządzającej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Suffisant
SERVICE DELIVERY MANAGER (obecny pracownik) –  Wroclaw17 maja 2018
Je travaille 8h/jour , pour un client francais. Je n'ai pas trop d'opportunites de developpement ni d'augmentation de salaire. Je suis contente de mon travail, car la culture de lieu de travail est a haut niveau, mais j'aimerais bien essayer de me realiser dans un autre pays.
Plusy
temps de travail flexible
Minusy
pas d'augmentation possible, mauvaise formation des employés pour un nouveau poste
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
network architect (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie16 maja 2018
Dobry pracodawca, stabilne zatrudnienie, kontak z zaawansowanymi technologiami
Plusy
możliwość pracy zdalnej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good prospects, varied opportunities internally
Accountant (były pracownik) –  Krakow10 maja 2018
Good prospects, varied opportunities internally
Training available on demand, study package.
Good work life balance and management attitude. Promotions are frequent.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
good company
Assistant in Strategic Outsourcing Department (były pracownik) –  mazowieckie9 maja 2018
I have worked at IBM (Strategic Outsourcing Group) and I got to work on a lot of exciting stuff. The advantage at IBM is they spend a lot on research and exploring new stuff than the other companies on your list. A lot of it may not get into products but it's a good learning.
A work space is very dynamic, management was
very demanding. I started to work at 9am and finished at 5.30/6pm.
Plusy
good benefits
Minusy
sometimes long hours
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bra fot in
TCM accountant (były pracownik) –  Krakow, Polen23 kwietnia 2018
Ett bra företag att börja sitt yrkesliv i. Öppnar framtida dörrar.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
A typical corporate office
Internship (były pracownik) –  Warszawa, Poland10 kwietnia 2018
The office no longer exists, as far as I am aware. It was my first job where I worked as an intern, and I was largely on my own with my projects. I completed them, received some praise and a neat certificate for completion, and that was it.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place for work
SAP basis administrator (obecny pracownik) –  Poland31 marca 2018
It is a good place for work, good work-life balance. Unfortunately you will face with a huge amount of bureaucracy here and the salary is not good. Segregation of duties is also a minus because you have to fight with other teams to make the things working.
Plusy
good work-life balance
Minusy
low salary
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w IBM. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,9
Na podstawie 27 316 opinii
59 232
49 966
35 772
21 499
1847

Oceny wg kategorii

3,9Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,5Zarobki/pakiet socjalny
3,5Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,5Kadra zarządzająca
3,7Kultura pracy