Opinie pracowników firmy Hewlett Packard Enterprise

Znaleziono 16 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (4 331)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Retos importantes, mucho aprendizaje
Financial Analyst lead (były pracownik) –  Breslavia, Polonia17 kwietnia 2018
La cultura laboral es muy buena, existe la colaboración entre los compañeros del equipo.
En el comienzo hubo muchos retos, pues era nueva en la empresa y me fue asignado un contrato bastante retador, pero fue muy bueno para aumentar mi conocimiento en análisis de estado de resultados y balance general, así como entender el proceso de los proyectos y el end to end de cuando se tiene un projecto, la importancia e impacto de cada departamento.
Plusy
Seguro medico y gimnasio privado
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nice atmosphere
Senior HR Administration Specialist (obecny pracownik) –  Wroclaw6 sierpnia 2017
people are nice to each other. they try to help each other. employees have a possibility to learn a lot from various areas like SAP or austrian labor law.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
CRC (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie22 maja 2017
Nie polecam. Naprawde. Na openspace nie było czym oddychać, często psuła się toaleta, jedzenie które oferują( kanapki na śniadanie) jest okropne. Kawa jest najtańsza która można było znaleść, komputery 2014 roku. Szczersze nie polecam HPE, marna trata czasu. Żadnego team buildingu, raz w tygodniu coffee talk z team liderem zespolu i dowiedzenia.
Plusy
Lokalizacja
Minusy
Reszta.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bogaty pakiet socjalny zamiast podwyzek...
Specialist (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie1 marca 2017
Środowisko międzynarodowe daje możliwości szlifowania języków obcych i poznawania nowych, ciekawych ludzi. Dzięki dobrej atmosferze praca jest mniej stresująca. Firma oferuje bogaty pakiet socjalny.
Dużym minusem są małe szanse na awans i podwyżkę. Pracownicy z kilkuletnim stażem zarabiają mniej niż nowozatrudnieni (różnice w pensjach osób pracujących na tych samych stanowiskach są znaczące).
Plusy
Bogaty pakiet socjalny
Minusy
Brak podwyzek
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Hewlett Packard Enterprise Bewertung
HR Sachbearbeiterin (obecny pracownik) –  Breslau22 stycznia 2017
In dieser Firma kann man wichtige Berufserfahrung aufbauen. Tearmarbeit ist exzellent und gibt es immer die Möglichkeit, zu verbessern.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
excellent place
Senior Finance Analyst (były pracownik) –  Wroclaw18 stycznia 2017
complex environment, more than job, perfect place for work, interesting tasks, good atmosphere, co workers, excellent management and working conditions
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive and layed back atmosphere and people.
Instructor (obecny pracownik) –  Warsaw5 stycznia 2017
Productive and layed back atmosphere and people. Good options for advancement, oportunity to meet people from other countries. Oportunity to travel and see the world, I have learned a lot during all the year I've worked for HP.
Plusy
Productive and layed back atmosphere and people.
Minusy
Corporate.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nice and modern workplace
Sales Compensation Business Consultant (były pracownik) –  Wroclaw12 grudnia 2016
I believe I possess strong organizational, communication and project management skills from my last Business Consultant role at HPE. In this role where I supported almost 200 sales managers providing business analysis and managing their goals. Active engagement with the management teams, (executive-) sales managers and business supporting functions as well as business governance taught me to be detailed oriented, precise and efficient at my job.

I had to get used to the open space and such a big company culture. At the end I was a part of ver stable and self developing team.
Plusy
free snacks
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wlascicielka firmy bardzo elastyczna
Specjalista ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie14 października 2016
Wlascicielka firmy bardzo elastyczna, na ten czas bylo to dla mnie bardzo istotne
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Specjalista ds. obsługi klienta (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie14 października 2016
Pierwsza moja praca po studiach i bardzo dobrze trafiona. Firma daje wiele mozliwosci rozwoju.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
impressive company but few aspects require to be improved
project coordinator (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie12 września 2016
Culture, kitches, social, benefits and other very nice.
General onboarding long and satisfied. Team onboarding theoretically good, practically wasn't able to deliver plenty of details required in second month of work. Actually, impossible to do that, awarness of details expeected require at least 6...12 motnhs of working in HPE.
Big openspace in Wroclaw - awful sometimes make work really difficult because of noise.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra firma, możliwości wielu szkoleń
HR Administration Specialist (były pracownik) –  ul. Swidnicka 40, Wrocław9 września 2016
oceniam firme bardzo pozytywnie, umożliwiła mi podniesienie kwalifikacji, m.in. kurs WIFI z payroll austriackiego oraz kurs saP I MS Office.
Plusy
Darmowe posilki inapoje
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great people and work environment
Financial Analyst in Treasury Department (obecny pracownik) –  poland,wroclaw10 sierpnia 2016
I am in the office around 9 a.m.\starting day with saying hello to everyone and have a strobg coffee:)After it I open my mailbox and I schedule plan for whole day. Suddenly someone from my team says:let's have a lunch! and we are going the market in \wroclaw and have good meal...
If you would like to know more,please contact me:)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
meaningful company but very specific work environment
ICT project coordinator (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie14 lipca 2016
Theoretically, this company should be next big step in my career, but is not. Difficult to understand, to me as well prior I have started the work in HPE. Never before, I have met the situation when project coordinator/manager is required to start leading the project without knowledge about project details and possibility to get these details as well, in specific environment when no initial documentation is exist (!!!), only project plan and analysis later. Three projects assignet to me, just ongoing had no project plans and other documentation as well - never seen before. The reason is lack of time and not enough resources within the HPE, particularly project managers, and projects as a part of bigger programme started in 2012, and all projects managers there hired internally had previous experiences and big knowledge about the project and environment. The same requirements applied to external person, it mean me, gave the failure - impossible to catch details about project, when project is planned to be initiated in the future and analysis will be made after a month of working, by process managers. Other example is my position in Aberdeenshire Council/Scotland, where I had to take over few project at different progress level, but the project had typical documentation, quite often with some lags, but most of plans/descriptions etc was accessible - no problems with that.

Prefer more standard project environment in my future career, because I can get big challenge and lead projects many way, sometime very difficult projects in my career - like it, but impossible to realize
  więcej... unrealistic requirements - new person in company, need some time to get some details or will be not possible to work at the same or similar level of details as current employees are able to do, from first days.  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Empleados bastante jovenes, ambiente bastante ambicioso, salario no tam competitivo
P2P Global Tower Lead (obecny pracownik) –  Wroclaw4 stycznia 2016
El dia en trabajo es muy organizado, Como trabajabos para los clientes externos tenemos que organizar nuestro dia para acomodar sus necesidades.

Se puede aprender muchas cosas, esto varia por el departamento. Puede ser que uno tiene el plan para aprender algo o simplemente lo necesita para hacer su trabajo o hay posibilidades te tener el entor para advisar que deberia hacer.

La gente en general es muy simpatica y ayuda mucho.

La parte mas dificil el tamano de la empresa. si anadimos la parte del cliente que tienes organizacion igual de tamano o mas grande, algunas cosas son muy dificiles que hacer.

Per hay muchas advantajas como la gente, la variedad de cosas y de actividades para hacer.

Como hay muchas empresas asi en Wroclaw hoy en dia, Hewlett Packard no tiene salarios muy competitivos.
Plusy
Gente, variedad de actividades
Minusy
El tamano de la empresa, salarios
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś

Zobacz więcej opinii o firmie Hewlett Packard Enterprise

A może chcesz zobaczyć:

Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Hewlett Packard Enterprise. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,7
Na podstawie 4 331 opinii
51 224
41 548
3999
2349
1211

Oceny wg kategorii

3,9Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,5Zarobki/pakiet socjalny
3,1Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,3Kadra zarządzająca
3,6Kultura pracy

Opinie o firmie Hewlett Packard Enterprise wg lokalizacji