Opinie pracowników firmy DPD

Znaleziono 33 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (1 091)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
Magazynier (były pracownik) –  Dobra, łódzkie30 stycznia 2020
Nie polecam, praca na magazynie to istna katorga, o ile nie jesteś brygadzistą lub jego zastępcą... pracowałem pod Łodzią przez 3 miesiące na umowę zlecenie, skonstruowaną w taki sposób by zawsze dało się potrącić kilkaset zł z pensji, bo jak to określił mój brygadzista "To jeszcze nie to", mimo że wyrabiłem normy (tzn. wyrabiałem gdy nie przerzucanie mnie na inne stanowisko w połowie pracy, bo nie było komu pracować). Warto też dodać coś o brakach kadrowych- na mojej zmianie (nocna łączona) brakowało według wieloletniego pracow oka ok. 70 osób. Cały magazyn stał w zasadzie pracującymi po kilkanaście godzin Ukraincami, bhp nie istniało. Po drugim miesiącu bez premii, postanowiłem sobie odpuścić, bo jak się dowiedziałem od brygadzisty, "w tym miesiàcu może dostanę bo jest lepiej" (lepiej w tym znaczeniu że pod jeśli nam w międzyczasie normy), na moje pytanie "czy w taki. Razie premia tutaj to loteria", usłyszałem jedynie kąśliwe "Tak wiec od razusię zwoliniłem. Jeszcze raz nie polecam, przynajmniej nie magazyny pod Łodzią, bo wycisnąć cię jak cytrynę.
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Brak pomocy
Kurier (były pracownik) –  Niemcy, zagranica7 stycznia 2020
Pracując w firmie DPD w Niemczech bardzo się zawiodłam .
Praca w godzinach od 5.00 - 15 a nawet i dłużej ( były osoby które pracowały do 18/19 ) , to zależy ilu ma się klientów na dzień i czy możesz liczyć na czyjąś pomoc . Jako Polka nie miałam łatwo pracując z Niemcami , ciągła rywalizacja i brak pomocy z ich strony gdy pojawiały się jakieś problemy . Jeżeli potrafisz jeździć busem do 3.5 tony oraz robisz szybko to masz szanse . Pierwsze dwa tygodnie robisz za darmo . Jest również możliwość , że po 2 tygodniach przyuczenia Cię nie przyjmują wgl . Wtedy Ty nie masz płacone nic a oni mają pracownika na 2tyg. Później biorą kolejnego i tak się toczy kółko . Bynajmniej w firmie DPD do której ja trafiłam tak było . Paczki , które rozwozisz nie mają limitu kg. Ja osobiście woziłam np. opony samochodowe , meble , ciężkie metalowe rury itp.
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki, stresująca praca
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
napewno nie dobra atmosfera bRzeska 128 Siedlce
sortowacz / załadunek tira (były pracownik) –  Brzeska 128 DPD Siedlce3 grudnia 2019
Jezeli chodzi o magazyn to tez nie polecam , traktuja juz od 2 dnia jak parobka . ktory ma zabierdalac bo taki zwyczaj panuje tam niby . kazdy mlody chce cie poganiac bo jestes nowy . na tirze taki zapierdol ze jak z kims robisz to co chwile mu cos nie pasuje , bo on woli sam , bo ty inaczej ukladasz . na sortowaniu to samo pospieszaja cie , nie dosc ze wykanczaja cie i wyciskaja jak cytryne przy sortowaniu ciezkich paczek , to jeszcze nie maja zadnej wyrozumialosci ze czlowiek tez chce odetchnac , tez chce oddycha a nie tylko wykonywac prace jak robot bez zmeczenia . Dariusz tam jest niby spoko , ten co przyjmuje czy tam Krzysztof . ale reszta beznadzieja z pracownikow , mlodze lewki mysla ze sa idealami bo pracuja po pol roku czy rok
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żal kiszki ściska.
Magazynier (były pracownik) –  Bialystok Starosielce, podlaskie15 listopada 2019
Nacisk kierownika na tempo pracy ( za wolno ) przy ładowaniu tira. 3 osoby wraz ze mną już w tym momencie nie ma miejsca przychodzi jeszcze on miejsca brakuje tym bardziej.. godzinę po sytuacji podchodzi do mnie I mówi że nie podoba mu się moje tempo pracy... oznacza to że nam się z nim przepychac z paczką w rękach?
Plusy
Darmowa kawa ( pracownicza )
Minusy
Wypłata nie na czas
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
one day of my work delivery driver
Delivery Driver (były pracownik) –  lublin Poland14 września 2019
1 checking the car if everything works
2 checking the delivery route

Then I can start loading,and I delivered packages to different places
I like to drive a car and deliver it,then I make people happy
Plusy
i like driver
Minusy
eight
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Porażka
Dostawca - kierowca - magazynier (były pracownik) –  Gliwice, śląskie9 września 2019
Praca od rana do późnych godzin popołudniowych, w święta do nocy.
Kary od góry narzucone przez kierownictwo, czasem bezpodstawne.
Praca pod przewoźnikiem na akord, czasem bez prawa do wolnego.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun workplace
Białystok Specialist for data entry (były pracownik) –  Bialystok17 lipca 2019
I had a great time with great people there, the atmosphere was perfect, I have learned a lot while working there. It wasmainy working under the pressure, but still, with all these people there was no problem with any duty
Plusy
great people
Minusy
long hours
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
The best here is the atmosphere
Dispatcher (obecny pracownik) –  PL2 lipca 2019
There is no stress in the workplace, I feel great while working there, people enjoy spending time with each other, even while working. There is always much to do but at the same time, we cooperate and do not feel so stressed about our duties.
Plusy
free fruits once a month
Minusy
starting work very early
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Not bad
Courier (były pracownik) –  Gdańsk, Poland5 czerwca 2019
The work is fine, colleagues are usually nice, friendly and helpful. However, the managers could be more polite and professional as they do not always respect their employees.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jedne z najgorszych warunków pracy!
magazynier (były pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie24 kwietnia 2019
Ja też dorzucę kilka słów o tej firmie ale z perspektywy pracownika magazyn. Jakiś czas temu pracowałem w Gorzowie Wlkp na magazynie jako magazynier. Praca bardzo ciężka i kiepsko płatna.
W zasadzie to wszystko sprowadzało się do załadunku lub rozładunku przesyłek. Przesyłek dużo, wiele bardzo ciężkich a stany magazynierów tak okrojone że szok. Nie ma mowy o jakiejś spokojnej pracy w jakimś jednolitym tempie. Cały czas walka bo paczek dużo a ludzi mało. Bo zwyczajnie mało kto chce pracować na takich warunkach. A jakie warunki? Magazyn nowy a w środku warunki jak w XIX wieku. Taki oddział jak w Gorzowie Wlkp. nie posiada nawet prostego wózka elektrycznego prowadzonego żeby ładować palety i klatki z paczkami. Tak że cały załadunek kilku naczep 33 paletowych odbywa się ręcznie paleciakami. Jak są to duże tzw gabaryty na specjalnych platformach to żeby to wjechało na samochód to ze 3 osoby pchają , dwie czepiają się z różnych stron żeby zrobić balast i tak się ładuje. Myślę że w dzisiejszych czasach w Indiach czy Pakistanie są lepsze warunki załadunku.
Ludzie przyjmowani do pracy na magazyn z reguły zatrudnieni są na umowy zlecenie. Zresztą nie tylko na magazynie. Generalnie PIP powinien się tym zająć to to żadne zlecenie czy dzieło a zwykła praca etatowa z przełożonymi wyznaczającymi ci zadania.
Szokujące jest że w dzisiejszych czasach firma która szczyci byciem " wiodącą firmą kurierską..." zatrudnia na takich umowach ludzi. Oni się z tym nawet nie kryją.
Tak że nie polecam.
Plusy
w sumie to brak.
Minusy
Kiepskie wynagrodzenie, umowy zlecenie, ciężka praca fizyczna
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Duży hangar dużo ludzi
Magazynier (były pracownik) –  Piotrków Trybunalski, łódzkie10 kwietnia 2019
Rodzinna atmosfera, elastyczne godziny pracy , wyróżniali kierownicy
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera, fajni ludzi
Pracuje tutaj z naprawde fajną ekipe i to robi połowe sukcesu
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra
Kurier (były pracownik) –  mazowieckie11 lutego 2019
Jestem zadowolony z współpracy. Chcialbym w przyszlosci być przewoźnikiem na wlasna reke w dpd. Moglem poznac nowych ludzi dowoedziec na czym polega sprzedaż uslug.
Plusy
Relacje z ludzmi
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Problem ze wszystkim
Kurier (obecny pracownik) –  Łódź, łódzkie31 lipca 2018
Pracodawca na początku zdawał się w porządku dopóki nie zacząłem dopytywać o umowę dla mnie oraz wynagrodzenie. Okazuje się że firma ma swoich podwykonawców i to oni są odpowiedzialni za wszystko więc trafić możesz różnie.
Plusy
Ciekawi i w porządku ludzie
Minusy
Problemy z wypłata, godzinami pracy są nieregularne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
W Dpd panuje dobra atmosfera
Kurier (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie28 lutego 2018
W DPD panuje dobra atmosfera większość pracowników jest miła dla siebie.
Minusy
Cały dzień poza domem
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Pracodawca o ugruntowanej pozycji na rynku
stanowisko: magazynier (były pracownik) –  02-274 Warszawa14 lutego 2018
Praca nie należąca do lekkich, ale ten kto chce pracować na pewno się odnajdzie. Wynagrodzenie na czas, dowóz do miejsca pracy zorganizowany przez pracodawcę jest dodatkowym atutem. Na dłuższą metę praca wyłącznie na nocna zmianę może przeszkadzać w życiu prywatnym
Plusy
grupowy dowóz do miejsca pracy
Minusy
praca wyłącznie w godzianach nocnych
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Magazynier (były pracownik) –  Stryków, łódzkie23 stycznia 2018
polecam prace dlugo nie pracowalem ale zarobki sa ciekawe
Czy ta opinia była pomocna?Tak 28Nie 31Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zaladunek i rozladunek towaru
Magazynier, operator wózka widłowego, kierowca (obecny pracownik) –  Gliwice2 stycznia 2018
Praca w godz. Popoludniowych.
Wrazenie ciaglej obserwacji.
Niskie zarobki.
Plusy
Praca w poblizu miejsca zamieszkania
Minusy
Tylko zmiana popoludniowa
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Driving, fun, traveling
Driver (były pracownik) –  Elk, Poland23 września 2017
Nice and good job, work with people, every day somthing new.
The moust enjoyable was driving, visiting somethimes the same people and enjoy of that. It's true that was a hards days as well and the hours was not always the same. Finishing was according of quantiti of delivers so needed to stay at work a littel bit longer that usually.
Plusy
Driving and meeting new people
Minusy
Different time of finishing work
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie jest źle
Magazynier (były pracownik) –  Bielsko-Biała, śląskie18 lipca 2017
7/10 godziny pracy są późne, ale miła atmosfera w pracy
Plusy
miła atmosfera
Minusy
godziny pracy
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w DPD. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,0
Na podstawie 1 091 opinii
5211
4229
3230
2137
1284

Oceny wg kategorii

2,7Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,6Kadra zarządzająca
2,7Kultura pracy