DHL
3.7 na 5 gwiazdek
Otrzymuj cotygodniowe aktualizacje, nowe oferty pracy oraz opinie

Opinie pracowników firmy DHL

Oceń firmę
Stanowisko
Wszystkie
Lokalizacja
Polska92 opinie

Oceny wg kategorii

3.5Równowaga praca/życie

Sortuj według

przydatnościocenydaty
Znaleziono 92 opinie pasujące do wyszukiwaniaZobacz wszystkie opinie (21,134)

Ocena firmy

Wyróżniona opinia Indeed

Najbardziej przydatna opinia według Indeed
- Słabe zarobki dla osób funkcyjnych- Słaba komunikacja między pracownikami- Przyjmowanie ludzi, którzy jedynie co potrafią to oddychać (brak selekcji)- Szkolenia na bardzo niskim poziomie (wszystkiego trzeba się dowiadywać samemu)- Jedzenie jak za złotówkę jest smaczne- Pokazujesz, że Ci zależy to z rozwojem nie ma problemu
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

23 grudnia 2021
Dear colleague,Thanks much for sharing your feedback with us through this review. In DHL we strive to provide our employees the best conditions and remuneration to make them feel valued with us. As one of the world's largest employers we rely on people. It is our employees that connect people and improve their lives. This is why a future-oriented and sustainable human resources development is key to ensuring our long-term business success. We provide lifelong development opportunities to our employees and training programs to potential future employees. And we provide vocational trainings to use with disabilities, as part of our inclusive and equitable quality education. In recent months we have already worked intensively on some of the topics you mentioned in order to increase employee satisfaction. Your voice is heard.Thank you for your great job you have done not only in the last days and weeks, but throughout this crisis. Your team spirit, your passion, and your dedication to living our purpose – Connecting people, improving lives – have helped put us where we are today: Strong to face the future together. Stay safe and stay healthy!Your DHL Team

Brak

1.Ciasne busy pracownicze., 2.Jedna przerwa do wykorzystania w ciągu dwóch konkretnych godzin., 3.Niewygodne buty robocze bez wkładek, przez co chodzenie sprawia ogromny ból., 4.Chaos w przekazywaniu informacji5.Magazyn na totalnym odludziu, przez co ciężko dojechać stamtąd gdziekolwiek., 6.Brak większych niż XL rozmiarów spodni., 7.Niedziałający zegar na stołówce, przez co nie wiadomo, która godzina., 8.Podział na wyjścia 'damsko męskie' i 'męskie', gdzie do tego drugiego niby mogą ustawiać się kobiety, ale tak naprawdę to nie, o czym nikt nie informuje nowych pracowników., 9.Brak wyboru w darmowych posiłkach pracowniczych między opcjami z mięsem lub bez

Plusy

Darmowe posiłki Busy pracownicze

Minusy

Dużo. Każdy wypisany w opinii.
Czy ta opinia była pomocna?

Jest okej fajna firma

Gorąco polecam! 😁!!!Najlepszy magazyn na jakim Pracowałem.

Plusy

Premia uznaniowa

Minusy

Krótki czas na przebranie się po pracy, nie ma czasu żeby wziąść prysznic po pracy, trzeba biec odrazu żeby zdążyć na busa bo każdy się spieszy do domu.
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

26 stycznia 2022
Hello, We look forward to your 5-star rating. Thanks a lot for this. It is so nice to read your comment that we are the Best company you ever worked for.It is our goal to lead our employees constructively while they are with us so that they can grow every day a little. We work continuously to offer our employees additional benefits. In our opinion, this is an important form of appreciation. We are pleased that you have received it so positively and have been able to use it to your advantage. Greetings to Sochaczew Your DHL Team

Miejsce pracy, w którym panuję dobra atmosfera.

Praca w dobrej lokalizacji, bardzo łatwy dojazd. System pracy umożliwa rozwój osobisty w pracy i w życiu osobistym m

Plusy

System pracy

Minusy

Nie wiem
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

18 stycznia 2022
Dear colleague,We are very thankful for your 5 star rating! It is great to know that you consider DHL's work conditions and benefits to be a positive part of your experience as an employee. It is part of our corporate philosophy to offer our employees individual opportunities for advancement within the company. We greatly appreciate that you have taken advantage of these opportunities. Our business success depends above all on the commitment and know-how of our employees. We therefore want to support our employees to the best of our ability and develop their skills. In principle, all opportunities for professional advancement are open. Therefore, we would like to recommend that you stay in contact with your superiors in order to sound out opportunities for your professional development. Thank you very much that you are part of this foundation which keeps our company standing not only in good times, but also in challenging times.Our best wishes to you and your familyYour DHL Team

Wózki widłowe

No cóż miło się pracowało, ale szukam czegoś nowego
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

23 grudnia 2021
Hello, Many thanks for this 4-star rating! You make us glow with pride. We are delighted that you had such a great time with our big yellow family. I'm so sorry you've decided to work elsewhere, we will continue to improve our working conditions and environment to keep valuable people like you within our ranks. We wish you much success, but above all satisfaction in your next job. But most of all, thank you for all your efforts and your patience. Your DHL team

Oceń swoją ostatnią firmę

Podziel się swoimi doświadczeniami, aby pomóc innym

Ship

Zbyt powolne wdrażanie teleautomatyki w logistyce dostaw i wysyłki.Wysoka awaryjność narzędzi pracy.

Plusy

kultura pracy

Minusy

grafik, niskie zarobki na tle lokalnego rynku pracy
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

14 grudnia 2021
Dear colleague, We appreciate you taking the time to share your experience as employee of DHL with us. It is nice that you find joy in your job and we like to read that you feel comfortable in your team. A realistic schedule that is adapted to the employees should always be part of the work planning. I'm sorry we couldn't do justice to this in your case. Each employee should receive a remuneration that is tailored to his or her work. We are sorry that you felt your remuneration was unfair. We would be happy to talk to you again personally and learn more about your situation. Feel free to contact your human resources department and share your experiences/ suggestions for improvement with them. You are all setting an extraordinary example of commitment, professionalism, and solidarity. Stay safe! Your DHL Team

Pracownik magazynowy

Bardzo wysokie nie określone przez przełożonych normy, oprócz tego praca jest znośna.

Plusy

atmosfera

Minusy

Praca pod presją czasu
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

14 grudnia 2021
Hello, Thank you for such a positive review that you shared with us. We put great emphasis on the fact that our employees feel comfortable in their working environment. Therefore we are very pleased about your positive evaluation. We are always striving to improve our working conditions. We are sorry that we have not been able to achieve this in your case. Best wishes in all future professional challenges and personal projects, we hope your experience with us can be of use. Keep safe! Your DHL Team

Dobra atmosfera pracy

Niezłe zarobki, pakiety socjalne. W innych oddziałach kierowcy wykorzystywani są do pracy na magazynie. We firmach konkurencyjnych tak nie jest. Musicie to zmienić. Pracownicy rozmawiają między sobą, tak samo jak z pracownikami innych magazynów jak Amazon, czy Raben.UWAGA!Pracownicy administracji również wyciągani są na magazyn, większość z nich szuka pracy!!!Musicie to zmienić...Jeśli chodzi o mnie, to póki co jestem zadowolony, lecz niepokoją mnie ww incydenty.

Plusy

Darmowe posiłki, stałe godziny pracy

Minusy

W innych oddziałach kierowcy wykorzystywani są do pracy na magazynie
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

6 grudnia 2021
Hello,It's really great to read such a good review and to know that your experience working for DHL was so satisfactory. Our company is doing the best possible to continuously improve our processes and conditions. We work continuously to offer our employees additional benefits. In our opinion, this is an important form of appreciation. We are pleased that you have received it so positively and have been able to use it to your advantage.Good work planning is part of a well-functioning working day and helps to reduce stress. This also has a positive effect on private life.As a basic principle, we would like to offer all our employees the opportunity for personal and professional development. Feel free to contact your human resources department and share your experiences/ suggestions for improvement with them. Keep up the good work!Greetings to Żerniki Your DHL team

Blonie

Jestem bardzo zadowolony z pracy w DHL mila atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

23 grudnia 2021
Dear colleague,We are delighted to receive your 5-Star rating about your experience with our company. This shows us that we are on the right track concerning being an Employer of Choice, by having good working conditions and opportunity to grow within the company.The special bonus of 300 EUR is a sign of recognition for the great performance of our employees during the Corona crisis. We have mastered this extraordinary challenge very well so far. You and your colleagues around the world can be proud of your contribution. Every cent of the special bonus is therefore well earned and should benefit the employees. You also don't have to worry about the money being lacking elsewhere. The crisis has not yet been overcome and we must remain cautious. But thanks to the strong position of our company, we can afford the bonus and still continue to invest in the further training of our employees and in the innovative capabilities of our company.You are all setting an extraordinary example of commitment, professionalism, and solidarity.Stay safe!Your DHL Team

Miejsce Pracy

Miejsce pracy: warunki bardzo dobre. Jedyny mankament, który wpływa na zwiększenie pracochłonności a co za tym idzie zmniejszenie wydajności to lokalizacja towaru, która jest w wielkim nieładzie szczególnie w strefie 190, 70% czasu to przemierzanie alejek w celu dotarcia do określonej lokalizacji: np. produkt numer jeden alejka 120 pozycja 450 produkt nr.2 alejka120 pozycja 130, produkt nr 3 alejka 120 pozycja 500 itd, w mojej ocenie należy to skorygować bowiem w takim układzie "wyrobienie normy" jest praktycznie niewykonalne.Pozdrawiam Karol Chlebowski

Plusy

odzież, dobre posiłki, darmowy dojazd, uprzejmość team leaderów, wzajemna pomoc

Minusy

niewygodnie obuwie (brak możliwości używania prywatnych bytów z atestem)
Czy ta opinia była pomocna?

Ogólnie polecam jak na pierwszy miesiąc w tej firmie

Sama praca nie najgorsza, prawie dla każdego.W zależności na jaki dział się trafi bywa lżej i ciężej.

Plusy

Darmowy dojazd autobusem, dofinansowania do posiłków, woda na hali

Minusy

Niesmaczne posiłki, nieustanna kontrola na wejściu i wyjsciu, tłok w szatniach i przepych, ciężki kontakt z liderem, praca praktycznie w każdy weekend, niewygodne buty
Czy ta opinia była pomocna?

It's very productive place

Work for people who wants to work. It's not hard at all, you have just to keep in mind that you're working for big company- with many people and with big responsibility.
Czy ta opinia była pomocna?

W całej firmie przyjazna atmosfera

Porządna praca Porządna atmosfera Mega praca :)

Plusy

Chęć chodzenia do pracy

Minusy

Brak minusów
Czy ta opinia była pomocna?

Mój macierzysty dział - pack

Na moim dziale wszyscy ludzie są sobie przyjaźni jak również pomocni... Liderzy i mentorowie są również bardzo mili i nie było by sprawy żeby nie było można się dogadać. Jak narazie po drugim tygodniu pracy wszystko na plus.

Plusy

Darmowy transport i dofinansowanie do posiłków

Minusy

Jak dla mnie mogłyby być dwie przerwy po 15 minut
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

4 listopada 2021
Hello,At DHL we know very well that our people are indeed our greatest assets. For this reason, we are focused on creating a friendly and supportive work environment in which our employees can succeed and thrive.We really appreciate you sharing these thought with us and your experience so far. We hope you see how we have strong improvement oriented mindset and that you can benefit from this job as much as we would like you to.Keep up the great work and good luck with all your assignments!Your DHL Team

DHL Żerniki

Rozmowa kwalifikacyjna była przeprowadzona wzorowo.
Czy ta opinia była pomocna?

Żerniki

Dobra atmosfera, darmowe posiłki bezpłatny dojazd.

Plusy

Dojazd

Minusy

Małe porcje obiadowe
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

23 października 2021
Hello,It is always so nice to hear from our colleagues that truly grasp and enjoy all the benefits that DHL has to offer. You definitely embody the DHL culture and already have the excellence blocks in your DNA!Thank you for reaching out to us and giving us such an amazing feedback! We are #AllAsOne!We send our best wishes to you in Żerniki, keep up the excellent work!Your DHL Team

Żerniki

Ogólnie jestem zadowolona z pracy, na luzie, mili ludzie

Plusy

Obiady smaczne

Minusy

Przewoźnik nie dba o wygodę, zimno w autobusie
Czy ta opinia była pomocna?

Customer service DHL

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, telefonicznej i na miejscu placówki. Rozmowa przez telefon w miłej atmosferze, profesjonalna. Rozmowa na miejscu w swobodnej, miłej atmosferze, profesjonalna. Oferta pracy otrzymana bardzo szybko.Oby praca odzwierciedlała te rozmowy
Czy ta opinia była pomocna?

najlepszy i najczystszy magazyn na jakim pracowałem.

w telegraficznym skrócie w każdym calu profesjonalizm.

Plusy

darmowe posiłki, multisport, darmowy transport.
Czy ta opinia była pomocna?

Wspaniały mentor, który powinien zostać doceniony czyli Pani Monika oraz lider Pan Dawid !

Zdecydowanie polecam i życzę trafić nowym pracownikom pod skrzydła Pani Moniki (na Pack-u brunetka) porównując Ją z Panią Angeliką również mentor- zdecydowanie góruje spontanicznością, chęcią pomocy, szybko i dokładnie przekazuje swoją wiedzę zdobytą w tej firmie. Oby więcej było tak miłych i kompetentnych osób ! Uważam, jako nowy nabytek, że dzięki Jej osobie zdecydowanie chętniej chce się pokonywać nowe wyzwania i uczyć poprawnie wykonywać swoje obowiązki, wiedząc, że zawsze uzyska się wsparcie i życzliwą - nie wymuszoną pomoc! robi to zwyczajnie, po ludzku i nie na siłę. Zawsze obecna na stanowisku pracy i pomagająca nowym.

Plusy

miła i życzliwa kadra zorientowana na realizację celu

Minusy

ciągła presja czasu, która unimożliwia dokładne wykonanie powierzonego zadania, co najmniej jedna krótka przerwa za mało
Czy ta opinia była pomocna?

Miejsce pracy z miłą atmosferą

Miłe traktowanie i wyrozumiałość dla wszystkich zaczynających pracę. Fajna i życzliwa atmosfera.

Plusy

Darmowe posiłki, pakiet medyczny, bezpłatny dojazd do pracy

Minusy

średnie zarobki w stosunku do norm pracy i wysilku z nią związanego
Czy ta opinia była pomocna?

Oficjalna odpowiedź od firmy DHL

7 października 2021
Dear colleague, We read your comment with great pleasure. Thank you for your positive feedback! We are very pleased that you feel comfortable with us as employer and that you have given us an excellent rating in so many points! A good working atmosphere and colleagues who treat each other fairly contribute to a harmonious working day. As a company we would like to promote this in the best possible way.We hope that you will keep enjoying your time with DHL. Your commitment makes all the difference.Best wishes and stay safe,Your DHL Team

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w DHL. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3.7

Na podstawie 21,134 opinii

Oceny wg kategorii

3.5
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3.5
Zarobki/pakiet socjalny
3.3
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3.3
Kadra zarządzająca
3.5
Kultura pracy
  • Firmy
  • DHL
  • Opinie pracowników