Opinie pracowników firmy Credit Suisse

Znaleziono 23 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (1 415)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
L'entreprise qui investit dans ses employés
Chef d'équipe (były pracownik) –  Pologne13 października 2018
L'entreprise qui investit dans le développement professionnel
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera, dobry pakiet socjalny
Marketing Project Coordinator (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie18 lipca 2018
Ocena pozytywna, kompetentni ludzie, oczywiście w zależności do jakiego działu się trafi.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Warto sprobowac
AS (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie12 czerwca 2018
Wysoka kultura pracy. Wszystko zalezy do zespolu - ja trafilam na ekstra ludzi z ktorymi szkoda sie rozstawac. duzym minusem sa przestarzale systemy, wiekszosc pracy wykonywana manualnie.
Plusy
Benefity, masaże i ekspress do kawy
Minusy
duza zaleznosc od widzimisie regionu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Very good social
Team Leader Invoice Control - AVP (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie27 maja 2018
Many opportunities to develop your skills. They appreciate your hard working.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Product Control Team Leader
Team Leader Front & Client Support (były pracownik) –  Wroclaw, Poland15 kwietnia 2018
This position enables me understanding of syndicated loans PnL and daily control over distribed product. It is very challenging role within constantly changing environment in area of syndicated loans, CDSs, opitions, swaptions, bonds. Is am very pleased that Credit Suisse gave me an opportunity to develope and gained a professional experience in this area.

I gained wide range of skills and experiences in field of loans and different Financial instrumenty.
Plusy
Social benefits
Minusy
Overtime
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great place to gain valuable experience.
Compliance Officer (obecny pracownik) –  dolnośląskie19 marca 2018
Big volume of work, high pressure and challenging environment - all what you need to gain a good experience in project management, team building and to develop your communication skills.
Plusy
Social benefits, reputation and work-life balance
Minusy
boring corporate work
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Horrible self-centered management
Presentations Technology Graphic Designer (były pracownik) –  Warsaw, Poland9 lutego 2018
Medium grade salary for a whole day at work, more then anywhere in Europe with awful managers doing nothing for double salary.
Quiet open space and location in the downtown are great.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive and helpful to improve yourself
AML analyst (były pracownik) –  dolnośląskie6 lutego 2018
I was dealing with different kind of applications which fell down within my competence as well as was working with my team from Switzerland. It was life-changing experience for me.It is international company. Therefore I did not feel any cultural impact on me.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good Organisation
FID Trade Management Specialist (były pracownik) –  dolnośląskie1 stycznia 2018
A good work culture and good place to learn and grow. Excellent management and staff with experience people around which allows the employee/intern to grow in their relevant area.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great peer support
Banking Operations Specialist (były pracownik) –  Wroclaw, Poland21 kwietnia 2017
Had a good team support for daily tasks. Team leader was clear in terms of direction and job allotment. Scope to build yourself.
A place I would like to work in future again.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
.
Team Leader (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie2 lutego 2017
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bbbbbbbbbbbbbbb cccccccccccccccc
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 29Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Friendly work atmosphere, great internal mobility opportunities, fair salaries
Process and Project Management Specialist (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie10 października 2016
My work as a Process and Project Management Specialist consisted of daily work on maintaining company wide HR processes and visual presentation of current trends and figures. Daily reporting included.
Plusy
Holidays bonus and free language courses
Minusy
Very long process of vertical approvals
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Investment Bank Experience
Change Manager (obecny pracownik) –  Wroclaw26 września 2016
It is great to learn and experience banking environment. Although I am in IT i get very deep in to business dependencies.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
First experience in international company
Banking Operations Specialist II (były pracownik) –  Poland,wroclaw10 sierpnia 2016
-first real work experience in multicultural place
-new friends
-first time I got promoted:)
-additional duties:team trainer
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Working in Credit Suisse
Banking Operation Specialist (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie11 maja 2016
Each day is slighthly different despite the fact, we have some daily duties which are repeatable.

I believe I do gain a lot of experiance, due to lots of queries, which forced me (of course I am willing to do so) to review each system/document etc. It means that my analytical skills may be improved that way.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pewny pracodawca.
Banking Process Specialist 1 (obecny pracownik) –  Wrocław, DO14 września 2015
Szanuję sobie obecnego pracodawcę za możliwośc rozwoju i szkoleń, w któych mogę brać udział. Jest to pracodawca pewny i godny polecenia.
Plusy
Benefit, opieka zdrowotna.
Minusy
Nie zawsze zgrana grupa.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wysoka kultura pracy i dobre zarobki
IT Support Specialist (obecny pracownik) –  Wrocław, DO8 czerwca 2015
Wśród pracowników Credit-Suisse panuje zaufanie i wzajemny szacunek. Wspiera się tu kreatywność i respektuje potrzeby zatrudnionych.

Praca w charakterze agenta globalnego serwisu IT jest stresująca, ale daje dużo satysfakcji wynikającej z zadowolenia klientów.
Plusy
wysokie zarobki, dobry pakiet socjalny
Minusy
zmiana działu lub awans możliwy jest dopiero po roku pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
positive
Line controller analyst (były pracownik) –  Wrocław, DO18 maja 2015
Very interesting experience, great opportunity to learn something about banking industry. Very nice, helpfull co-workers.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Complany with great opportunities.
Compliance Process Specialist (były pracownik) –  Wroclaw14 września 2014
During my nearly 4 years of experience in the company I have learn how to effectively work in a team, also how to manage it and build it to keep our client's satisfaction at the highest level and maintain a good atmosphere at the same time.
Working in the Compliance Department I have mastered my organizational skills and attention to details. I had a chance to cooperate with people from all over the world, which gave me an excelled overview of other cultures' working styles, I have also learned how to deal with them. Following my company's 5 Pillars: Proactive, Principle Behavior, Professional Skills, Leadership, Partnership - I was able to apply those values in my everyday work and monitor other team members' achievements in that field.
I also improved my English and communication skills.
The most enjoyable part of my job were analyses I made on special requests, it required both Excel and Analytical skills and every time I was able to explore something new and come up with an interesting conclusion.
The hardest part of my jab at some point was people management as every person is different with its unique needs, expectations and motivation. That was the biggest challenge for me.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 6Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Very good employer
Network Deployment and Operation Engineer (obecny pracownik) –  Wrocław, Poland15 lipca 2014
Very good employer, good social life and salary, interesting projects.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 4Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Credit Suisse. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,9
Na podstawie 1 415 opinii
5464
4536
3298
283
134

Oceny wg kategorii

3,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,8Zarobki/pakiet socjalny
3,4Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,5Kadra zarządzająca
3,7Kultura pracy

Opinie o firmie Credit Suisse wg lokalizacji