Opinie pracowników firmy Castorama

Znaleziono 39 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (681)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
castorama
ochroniarz (były pracownik) –  castorama szczecin11 września 2019
w castoramie nie polecam pracy nikomu klijent ci naubliza udezy napluje w twarz a i tak wedlug dyrekcji pracownik winien i leci z pracy maja pracownika gdzies wogule znim sie nie licza mam przyklad na sobie a z tego co wiem to nie tylko zemna tak sie castorama obeszla ale ja tak tego nie zostawie wszedzie rozglosze otym jak z pracownikami sie obchodza
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Równi i równiejsi - ogólny wyzysk pracownika
asystenka działu kas (były pracownik) –  Gniezno, wielkopolskie2 września 2019
Dział kas w tym miejscu to wielkie nieporozumienie. Traktują ludzi jak maszyny bez uczuć. Po pierwsze zostajemy zatrudnieni przez pośrednika, a nie przez samą Castorame. Pracujemy na umowie o prace - plus, która co miesiąc jest odnawiana, a tu minus- tylko na 3/4 etatu, bo do pelnego etatu jest przeciez kolejka. I tak przez półtora roku, chyba, że jest się pomagierem kierownika - wtedy awans możliwy po paru miechach, ale tylko pod warunkiem, że Twoje zdanie na temat jakiejkolwiek rzeczy, jest taki sam jak u kierownika, tu - Pani kierowniczki. Ciągłe zmiany w grafikach bez wcześniejszego informowania. Jeszcze wczoraj myślałaś, że masz wolne? No niestety, to juz nieaktualne. Wszelkie plany poza pracą nie mają prawa bytu. Naprawdę kiepskie zarobki, najniższa krajowa, nadgodziny oddawane w wolnych dniach, więc brak możliwości dorobienia sobie do wypłaty. Atmosfera w Castoramie ogólnie super - ale jesli chodzi o same kasy, to jest niestety dosc przykro. Siedzisz sama na kasie, a starsze kolezanki po fachu obserwują sobie wszystko z miejsca, gdzie przyjmuje sie zwroty. Na kasach w tym miejscu panuje ogólnie nerwowość, ale tylko, kiedy jest kierownik. Ogolnie atmosfere oceniam na 4+ gdyby nie fakt, że starsze stażem koleżanki nie krzepią sie do pracy. Największy minus w tej pracy - jestes kasjerką i ochroniarzem w jednym. Kamery pilnują gółwnie kasjerów w momencie pracy, a kasjerzy mają pilnować klientow. Gdy klient oszuka w jakis sposób (tudzież podmieni sobie żarówki w kartonikach) odpowiada za to kasjer i to on dostaje reprymende. To jeszcze okej, kasjerki sprawdzają żarówki, ale  więcej... co w momencie, gdy dojdzie do sprzętu, który moze różnic sie minimalnie w szczegółach a cenowo mocno? To juz idą upomnienia. A ochrona od czego jest? A od tego, by Cie monitorowac, jak schodzisz z kasy za poptrzebą. Jedna wielka porażka. Niegdyś chwalona firma, dziś strasznie wyzyskująca i przede wszystkim wymagająca więcej, niż powinniscie robic, za grosze.  zwiń
Plusy
miła atmosfera na sklepie
Minusy
niskie zarobki, brak szans na normalną pracę, wazeliniarstwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Górczewska
Nie opowiem bo jeszcze pracuję w tym pierdolniku.. (obecny pracownik) –  górczewska30 lipca 2019
Kadra zarządzająca na tym obiekcie to w większości bydlaki bez sumienia. Jest 2-3 normalnych kierowników, którzy pomogą itd. Więksość jednak to debile bez wyobraźni. Nowi pracownicy mają zapierdalać na starą gwardię. Niby wszędzie tak jest ale to co przeżyłem tutaj jednak nigdzie indziej nie widziałem. Dźwiganie kartonów po 30-40 kg często na kilku metrowych drabinach to codzienność. Są ludzie z uprawnieniami, którzy mogli by pomóc wózkiem albo windą ale wolą wozić prawie, że puste palety. Szkolenia typu dlaczego klient jest najważniejszy zamiast szkoleń z produktów z działu, na którym pracujemy ( czasami są ale to bardziej spotkania promujące daną markę) jak samemu nie będziesz się douczał to raczej wylecisz. Jeden z dyrektorów to istny szatan, który tylko dbao swój ukochany dział i koleżankę, która jest cały czas na zwolnieniach i nie musi chyba pracować ani pokazywać się w tej ,, szanownej firmie''. Na szczęście karma wraca i ne zazdroszczę temu bucowi. Tak jak wspomniałem 2-3 kierowników jest okej i zasługują na szacunek ale tam ekipa się trzyma więc raczej nie traficie do nich na dział.
Plusy
darmowa kawa, 13 i 14
Minusy
duże ciężary, brak narzędzi do pracy, kadra zarządzająca wybierana chyba na zasadzie kto pierszy zgasi światło
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Castorama
pracownik sektora logistyki (były pracownik) –  Kraków, małopolskie16 lipca 2019
Raczej nie polecam.
Praca na dwie zmiany,
W pracujące weekendy praca po 12 godzin,
Duży chaos pracy.
Wyszukiwanie zajęcia na siłę kiedy jest luźniejszy dzień i mniej do zrobienia.
Przez pierwsze 6 miesięcy nie przysługują żadne premie.
Bardzo Ciężka praca fizyczna.
Pensja netto poniżej 1800pln
Plusy
Przeciętny pakiet socjalny
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
ok
Kierownik działu (Glazura,gresy,chemia bud.) (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie11 lipca 2019
dobry pracodawca I dobry fundusz socjalny, sporo inwestuje się w pracownika
Plusy
social
Minusy
mało rąk do pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 12Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Castorama
Zastepca kierownika (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 marca 2019
Bardzo niskie zarobki, kiepska atmosfera między
wspolpracownikami, duze obciazenie fizyczne i psychiczne, fatalna organizacja pracy, fatalne grafiki uniemożliwiające życie prywatne, zmiany od 13tej do 21:15, prawie wszystkie soboty w pracy. Nie polecam. Warto się trochę postarać i poszukać lepszej pracy.
Plusy
Przez połowę miesiąca darmowa kawa.
Minusy
Niskie zarobki, mobbing.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 56Nie 6Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Firma upada
Zastępca Kierownika (obecny pracownik) –  śląskie23 stycznia 2019
Kiedyś jeden z najlepszych zakładów pracy w Polsce.Aktualnie firma upada,kolesiostwo,Reforma niszcząca firme,brak podwyżek,oszczędzanie na przcownikach
Czy ta opinia była pomocna?Tak 64Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
It is not the best but net the worst
Customer Service/Sales (były pracownik) –  Poland Lodz11 stycznia 2019
good rutine
Good money for this type of job
Good benefits and bonus rates
I am not prefer this working hours and if you would like to have a family life please remember there is no discuss about your shifts..
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 20Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Castorama Zgirzelec
Doradca Handlowy (były pracownik) –  Zgorzelec, dolnośląskie9 grudnia 2018
Kiepska płaca, awanse zależne od podlizywania się. Ciągle przebudowy działów, wiele zadań, poleceń robionych bez sensu. Czas pracy po zmianie (nieczynne niedziele) 3 soboty w miesiącu za friko. Starsi koledzy pracujący od początku sklepu szukają zatrudnienia u zachodnich sąsiadów. Firma podobnie ja Tesco wygasza swoje sklepy, Hiszpania,Portugalia i Rosja wiec raczej długo w Polsce już nie pociągnie. Jak szukasz pracy „na chwilę” lub „na zimę” to ok. Ogólnie brak czasu na życie prywatne. Ja pracowałem w firmie Castorama 8 lat i nie raz zrobiono mnie w jajo obiecując coś, jak jechał do sklepu dyrektor regionalny (malowanie trawy na zielono, natychmiastowe porządki w sklepie, wycieranie kurzu) a jak zadowolony pojechał to jak w przysłowiu „obiecanki cacanki a głupiemu radość” a od siebie dodam i ból krengosłupa!
Plusy
Darmowa kawa z automatu dla lepszych efektów w pracy
Minusy
Strasznie niemiła kadrowa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 71Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
krakow bronowice
Doradca Handlowy (były pracownik) –  Kraków, małopolskie15 września 2018
Odradzam pracy w Castorama Krakow Bronowice praca za marne pieniadze a wyzysk 100% byle mogl kierownik lezec nie majac pojecia co wogole sie dzieje. Ogolnie jesli praca w Casto to byle nie tam.
Plusy
wyplata w terminie
Minusy
niskie zarobki, mobing, wyzysk pracownikow, konfidenci
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce w pracy, w której panuje dobra atmosfera między pracownikami.
Asystentka działu kas (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie24 lipca 2018
Pracodawca dostosował się do próśb związanych z dopasowaniem grafiku do prywatnych potrzeb. Umożliwiło to kontynuowanie studiów dziennych.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 23Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Mobing poganianie do szybszej pracy i ciągłe pretensje o nie wykonanie zadań z list. Dla kogoś kto ma RODZINĘ ODRADZAM I RADZĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM
Doradca Klienta (były pracownik) –  Południowa Polska14 lipca 2018
Jeśli koś lubi jak ktoś kontroluje Twój każdy ruch i pogania Cię do szybszej pracy to radzę nie zatrudniać się w tej firmie. Pracowałem 5lat i odradzam. Od 12 do 15 zmian na godzinę 13 w miesiącu to norma. Jak ktoś ma życie osobiste poza pracą to niech zapomni o nim. Poza tym bardzo mizerne zarobki po 5 latach pracy 2100zł na rękę to kpina. Mobing jest na porządku dziennym. Kierownictwo udaje że nie widzi. Dyrekcja na to pozwala. Kierownik z mściwości jest Ci w stanie dać 16 zmian na 13ta jeśli się mu stawiasz. Zwalniając się poczułem ulgę. Uważam że straciłem 5 lat życia. Generalnie wolałbym pracować w banku, gdyż tu i tu masz presję ale w banku przynajmniej możesz zarobić. Po 5 latach pracy można się dorobić dyskopatii kręgosłupa i co najwyżej zapalenia stawów. O awansie radzę zapomnieć.
Mówią wszyscy o socjalu. Że dobry itp. Jest coraz gorzej. Od roku wszelkie socjale są coraz trudniej dostępne. COraz mniej pkt benefit. Otrzymanie zapomogi graniczy z cudem(na rynku hossa a kasy coraz mniej z roku na rok). Więc proszę nie kłamać że socjal w casto jest dobry bo to nie prawda. Radzę się zatrudnić a szybko stamtąd się wyniesiecie. TO KORPO W KTÓREJ JESTEŚ ''KOSZTEM DLA PRACODAWCY'' A NIE PRACOWNIKIEM>
Plusy
brak
Minusy
-
Czy ta opinia była pomocna?Tak 91Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Swietokrzyskie
Doradca Handlowy (obecny pracownik) –  Skarżysko-Kamienna, świętokrzyskie6 lipca 2018
Castorama
Pierwsza pensja doradcy klienta to 2,6 tys. zł brutto, do tego dochodzą premie za wyniki w pracy oraz 13 i 14 pensja. Dodatkowo za przepracowane niedziele pracownicy nie tracąc prawa do dnia wolnego otrzymują 150 zł. Kolejne podwyżki są pochodną stażu pracy.
Ja polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 60Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Białystok
Asystent działu kas i obsługi klienta (obecny pracownik) –  Białystok, podlaskie9 maja 2018
Słabo. Znajomości i nie koniecznie wiedza. Tylko tacy awansują.
Plusy
Brak
Minusy
Nierówne traktowanie pracowników
Czy ta opinia była pomocna?Tak 53Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Serwis
Pracownik serwisu kasjer Doradca klienta (obecny pracownik) –  Koszalin14 kwietnia 2018
Punkt serwis jest doskonałym miejscem pracy jak kontakt z innymi pracownikami jak i poprzedni kierownik tego działu
Plusy
Doskonaly pakiet socjalny oraz punkty benefit
Minusy
Brak poszanowania pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 27Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Castorama przestrzega Prawa
kierownik działu handlowego (były pracownik) –  Koszalin, zachodniopomorskie20 marca 2018
zdecydowanie polecam wszystkim którzy chcą się rozwijać i nabrać doświadczenia w handlu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 48Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w ,którym panuje dobra atmosfera na działach,na wyższych stanowiskach już nie.
kierownik sklepu (były pracownik) –  Ostrowiec Świętokrzyski, świętokrzyskie22 stycznia 2018
Castorama jest dobrym pracodawcą.
Dba o rozwój ludzi tam zatrudnionych
Atmosferę w miejscu pracy tworzą ludzie.
Plusy
pakiet socjalny, odzież robocza, szkolenia, kursy
Minusy
stres
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 33Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Atmosfera pracy dobra
Punkt obslugi klienta kasa faktury (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie19 października 2017
Praca fajna, rozwijajaca Możliwość bycia na wielu stanowiskach pracy i mili ludzie
Plusy
Wszystko zgodnie z kodeksem pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 12Nie 39Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
miejsce pracy które oferuje stabilizację i dobre warunki płacy
pracownik przyjęcia i rozpoznania towaru (obecny pracownik) –  Gorzów Wielkopolski, lubuskie22 sierpnia 2017
Jest miejscem pracy, jak najbardziej polecanym jako miejsce zakupów. Polityka zarządzania bardzo się zmieniła, co wpływa na negatywną opinie o pracodawcy i środowisku pracy.
Ośmiogodzinny czas pracy nie pozwala na realizacje wszystkich zadań i obowiązków na danym stanowisku pracy. Nie ma tutaj trudnej pracy, wszystko jest jak najbardziej do wykonania.
Plusy
dobre zarobki, dobry pakiet socjalny, stabilizacja
Minusy
braki kadrowe powodują nałożenie zbyt dużej ilości obowiazków na jedną osobę
Czy ta opinia była pomocna?Tak 38Nie 20Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra atmosfera w pracy, dobra współpraca
Doradca Działu Techniki Grzewczej i Sanitarnej (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie30 czerwca 2017
Miałam dużo samodzielności w podejmowaniu decyzji dotyczących mojej sekcji działu a także zaufania w moje umiejętności jako pracownika. Panowała bardzo dobra atmosfera w pracy i była dobra współpraca zarówno z kadrą zarządzającą, jak i innymi pracownikami.
Plusy
Duży udział pracodawcy w finansowaniu dodatkowego ubezpieczenia, karty Multisport, możliwe premie trzy razy w roku, możliwość szkoleń i podnoszenia kwalifikacji.
Minusy
Praca w weekendy, niskie wynagrodzenie podstawowe, małe możliwości awansu, nawet w przypadku podniesienia własnych kwalifikacji i kompetencji
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 7Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Castorama. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,7
Na podstawie 681 opinii
5155
4267
3174
245
140

Oceny wg kategorii

3,5Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,4Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,2Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy