Opinie pracowników firmy Budimex

Wyświetlono wszystkie opinie (30)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
5* dla Budimex
murarz (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie14 grudnia 2019
Za rodzaj Umowy, współpracy, pracy i komunikacji. Polecam firmę Budimex bieżącym i przyszłym budowlańcom i firmom budowlanym.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Seneko - po co nam potrzebni pracownicy ?
pracownik budowlany (były pracownik) –  pomorskie1 listopada 2019
Najczęściej wygłaszana opinia przez kadrę kierowniczą : Najdroższym pracownikiem jest pracownik fizyczny zatrudniony przez Budimex.
( Bx - najwyższa stawka miesięcznego zasadniczego wynagrodzenia pracownika fizycznego to 2950 zł )
Najtrudniejszym w pracy jest dowiedzenie się dziś kończymy pracę nie po 10 czy 12 godzinach, lecz dopiero po zakończeniu etapu prac jaki zaplanował wykonać nadzorujący prace.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9NieZgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w okolicy Raciborza na slasku
kierowca c+e (obecny pracownik) –  Racibórz, śląskie3 czerwca 2019
Zła organizacja zarobki dużo poniżej oferowanych podczas rozmowy kwalifikacyjnej oraz tych zamieszczonych w ogloszeniach
Plusy
Darmowe posilki
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie Polecam, Niewolnictwo po 12 -13 godzin
pracownik fizyczny (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie10 kwietnia 2019
Tragedia oczekują żebyś odrazu wszystko umiał w pierwszy dzień, nawet niemyśl żeby stanąć na chwile i złapać odech bo odrazu ci wzrócą uwagę przez 12-13 godzin. normalny człowiek niema szans tam wytrzymać tak jak ja. sami menele i żule na takich ludziach się dorabiają, nie utrzymują porządku w mieszkaniach piją co dzień a jak przyjdzie weekend to zapomnij o spokoju, ja przeżyłem tam horror dokładnie byłem koło KOLONIi w miejscowości PULHEIM. Wogólę pierwsze słyszę ze jakieś darmowe posiłki są bo ja nie miałem nic przez tyle godzin pracy. stawki ci nie powiedzą jaka masz bo i tak ci tylko wypłacają za 160 godzin w miesiącu, płaca jak chcą. umowę podpisuje się na polskich warunkach wiec już daje do myślenia. Mobbing w pracy przez kierowników!!! Nie polecam.
Plusy
NIEMA
Minusy
Mobbing, zarobki, warunki mieszkalne, w pracy jak maszyna na pełnych obrotach 12-14 godz
Czy ta opinia była pomocna?Tak 57Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tak źle jeszcze w Budimex nie było.
pracownik fizyczny (obecny pracownik) –  wielkopolskie31 marca 2019
Młodzi zdolni i chętni do pracy już odeszli, teraz odchodzą starsi doświadczeni, mimo że blisko emerytura.
Nie pomaga program " Poleć nam pracownika " ( właściwie należy czytać poleć nam niewolnika ) .
Traktowanie pracowników produkcyjnych ( fizycznych ) , jako ludzi drugiej kategorii, którym nie przysługują takie same prawa pracownicze jak pozostałym pracownikom Budimex.
Niska Płaca 2900 brutto + ryczałt za nadgodziny 1100 brutto + 500 brutto premii od kierownika.
Praca w delegacji za 4500 brutto.
Podnoszenie kwalifikacji pracowników - bardzo słabo , lub wcale
Dodatek stażowy - brak
Delegacja - brak
Rozłąkowe- brak
Plusy
Darmowe posiłki, pakiet socjalny z ZFŚS, opieka medyczna
Minusy
Niska płaca, nie przestrzeganie norm czasu pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 50Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żelazny Most, Polkowice
Kierowca (były pracownik) –  Polkowice27 marca 2019
Współczuję - mieć takich pracowników jak ostatnie dwie osoby które opiniowały na temat tempa pracy, kadry, obiadów itd. Takim to zawsze jest źle.
Plusy
Wypłata
Minusy
Cieżka praca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 43Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobrze to może było dawno temu w tej firmie
iżynier-specjalista (były pracownik) –  mazowieckie28 lutego 2019
Stosunkowo szybko postępująca demotywacja pracownika doprowadzająca do wypalenia.

"żaden dobry uczynek nie pozostanie bez kary"

Zachety typu pokaż się bardzo często i chętnie stosowane,a po pewnym czasie przy podsumowaniu ..... no cóż, nie taka była intencja wypowiedzi , nie zrozumielismy się itp. itd.
Plusy
Ciekawe projekty
Minusy
brak możliwosci awansu, ciagła zmiana struktur, duża rotacja ludzi, niedotrzymywanie ustaleń ustnych -kadra zarządzająca, brak płatnych nadgodzin, nie płacą ustawowo przysługujacych diet delegacji
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bielefeld
pracownik fizyczny (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie29 stycznia 2019
Bardzo dobre kierownictwo, pełny zakres socjalny, fakt trzeba pracować a nie zbijać bąki i czekać kiedy na chlanie, praca dobrze opłacana, bezstresowa, spokojna, zwrot kosztów dojazdu, zjazdy jak się jest normalnym człowiekiem to nawet możesz co weekend, możliwość pryjazdu rodziny aby obejrzały miejsce zakwaterowania, normalni ludzie którzy trzeźwo myślą, możliwości podwyżki jak się uczciwie pracuje i nagród,pełna opieka nad pracownikiem. Kwatery wyposażone, tylko korzystać.
Plusy
Spokój, bezstresu, terminowe wypłaty okraszone premiami, kwatery wyposażone i odwiedziny rodzinne tak że można pobyć razem
Minusy
zatrudnianie ludzi, którzy myślą tylko o zarobieniu na chlanie, niestety to jest ogromny problem, dlatego też nie chcą aby ich żony dowiedziały się jak się zachowują na kwaterach.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 39Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
5
suwnicowy (były pracownik) –  Niemcy, zagranica26 stycznia 2019
polecam firme budimex sa wypłacalni mozliwosc awansu dbają o pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 36Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Za drodzy w utrzymaniu
Starszy pracownik (obecny pracownik) –  wielkopolskie21 listopada 2018
Witam pracuje aktualnie w firmie od 2010r. Ocena moja to z roku na rok jest coraz gorzej. Jestem na kontraktach od początku do końca trwania budowy i widzę co się dzieje. Młode kierownictwo chce wyższe posady ale jakoś im to nie wychodzi. Głównie podwykonawcy(grube roboty robią ale trzeba po nich wykończeniówki robić) W pracy trzeba robić wszystko (brukarkę, spawanie, betonowanie, szalowanie, montaż zbrojenia, porostu znajomość rysunku technicznego) chociaż robi się poprawki poprawek. Chodzi mi oto ze rozmowa z kierownictwem kończy się na tym że budowa na minusie i większych pieniędzy nie ma na wypłatę. Praca w delegacji cały czas po 10 godzin co druga sobotę. Noclegi to spanie przeważnie po jakiś starych wilgotnych hotelach(nabawiłem sie reumatyzmu) Od kwietnia tego roku była zmiana stanowisk niby to nazywają podwyżką. Zmieniono podstawy na 2900zł brutto plus ryczałt 1100zł brutto do tego dochodzi premia do 150 %. Sugerują że można tyle dostać i w rzeczywistości dają do 60% Wcześniej miałem 3100zł brutto. Co z tego że podnieśli a i tak wypłaty mniejsze się zrobiły. Było 4500 na konto a jest w tej chwili 3800 no i tej kwoty nie przeskoczy się. Stworzono zjednoczenie firm ds. Bhp. a to wielka ściema aby sobie pracowników nie podkradać. Plus za to ze przez 8 lat co miesiąc są pieniądze na koncie.
Plusy
darmowe posiłki, kwatera, karta multisport
Minusy
dojazd własnym autem(brak zwrotu za paliwo), coraz nizsze zarobki, premia zależna od humoru kierownictwa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 37Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wszystko co dobre w Budimex dawno nieaktualne
zbrojarz-betoniarz (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie21 października 2018
Pensja zasadnicza 2300-2900 brutto
Ryczałt za nadgodziny 600-1100 brutto za nie określoną ilość nadgodzin. Słabe możliwości rozwoju szkoleń, awansu
Od 10 godzin pracy dziennie do 24 godzin ( w wyjątkowych sytuacjach ale występujących)
Praca na budowie za najniższą krajową z małym okładem.
Plusy
Darmowe posiłki, Pakiet socjalny. ubezpieczenie medyczne
Minusy
Nie przestrzeganie norm czasu pracy- niska płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 43NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Positive experience of working in Budimex
Trainee (obecny pracownik) –  wielkopolskie8 października 2018
My typical day at work is consisted of preparing elements of storm water drainage for sale and making orders for things that are the most needed on construction sites. I have learned a lot of responsibility, accuracy and team working. Workplace culture has a high level because everyone is really willing to help you with all your problems. The hardest part of the job was to convince myself that I can do everything what my supervisor told me to do but I have learned that too. The most enjoyable part of the job was to meet those amazing people who were really helpful.
Plusy
Good salary, breaks whenever you want
Minusy
None
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 33Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
podlaśie
pomocnik budowlany (były pracownik) –  podlaśie7 października 2018
witam norma godzin mieśięcznie waha sie od 280\do ponad 300 wtym soboty pracy ogrom umowa2400 potem jak awans2600 brutto plus ryczałt premia od łaskawego kierownika bamery kture rozwieszaja o dobrych zarobkach 4700brutto ściema pełno ukraina białoruś gruzja przyjechali zarobic a nie pracowac nie polecam jlosc godzin tylko po 15 zł przykład 300 =4500 nie wtei firmie prawda brutalna
Plusy
brak
Minusy
niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 30Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
nic szczególnego
pracownik fizyczny (były pracownik) –  podlaskie21 lipca 2018
nie polecam 60% robotnicy Ukraina praca przez 12 h uczenie okłamywania stres celowe wprowadzenie w błąd pracownika podpisującego umowę mówienie o wysokich zarobkach oczywiście nie mówiąc całej prawdy pierwsza wypłata jest czysta + oczywiście dziennie 4 nad godziny jeśli nie masz rodziny i życia prywatnego to praca dla ciebie :) już nawet nie wspomnę o barierach językowych pomiędzy polskimi pracownikami a ukraińskimi jedynym plusem na ten moment są "darmowe posiłki" ale nie wiem czy to taki plus pracując przez 12 godzin zjeść najtańszy obiad i zupę po 6 godzinach
Plusy
darmowe posiłki
Minusy
stres okłamywanie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 35Nie 3Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Good place to get the experience
trainee (były pracownik) –  Wroclaw11 lipca 2018
Good Place for young people after their studies who want to get a lot of experience in construction sector as a civil engineering. I think it is a very interesting kind of work.
Plusy
Free lunches
Minusy
Healthcare
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 23Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy
specjalista (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie10 kwietnia 2018
delegacja srednio polecam chyba ze lubi sie prace w delegacji
Czy ta opinia była pomocna?Tak 23Nie 13Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
monter konstrukcji stalowych (obecny pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie26 marca 2018
dobra atmosfera,dobre warunki socjalne,terminowe wypacanie wynagrodzeń, długie kontrakty.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 46Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Poczatki mojej praca i KK ktory juz nie pracuje zebral zespol z ktorym sie chcialo w wekend na piwo umowic.
KR (były pracownik) –  śląskie23 lutego 2018
Wszystko zależy od kier. Kontraktu i jego umiejętności w zarządzaniu zasobami ludzkimi. Obecnie coraz gorzej się dzieje.
Plusy
Szkolenia
Minusy
Godz pracy, zarobki, PROCEDUR
Czy ta opinia była pomocna?Tak 29Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
jeżeli było by 0 wybrałabym na pewno
kierownik robót (były pracownik) –  Poznań, wielkopolskie12 lutego 2018
uczą oklamywać ludzi, jako skutek każdy podwykonawca jest nie zadowolony i ty będziesz za to odpowiedzialny
Plusy
nie siedzisz wdomu
Minusy
pensja atmosfera nadgodziny ktore nikt nie oplaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 3Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nigdzie nie panuje dobra atmosfera w tej firmie.
inżynier budowy (były pracownik) –  Kraków, małopolskie28 grudnia 2017
Firma nie godna polecenia, słabe zarobki 2300 zł i to na umowę zlecenie, kultura budowy też słaba, mobing, presja, stres.
Takiej firmy beznadziejnej jeszcze nigdy nie widziałem.
Plusy
Brak darmowych posiłków
Minusy
Bardzo niskie zarobki.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 50Nie 3Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Budimex. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 30 opinii
510
46
35
23
16

Oceny wg kategorii

2,8Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,0Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,0Kadra zarządzająca
3,1Kultura pracy