Opinie pracowników firmy Arvato

Znaleziono 22 opinie pasujące do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (1 490)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Obóz pracy z teamleaderami, którzy mają problemy z własnym ego
Specjalista ds. windykacji (były pracownik) –  Katowice, śląskie14 grudnia 2019
Serdecznie polecam pracę w biurze w Katowicach na dziale windykacji w języku niemieckim, jeśli:
- uwielbiacie być poganiani,
- lubicie, gdy przerwa na toaletę trwa krócej niż 2 minuty, bo inaczej teamleader wzywa cię na rozmowę, bo Niemcy od razu dzwonią z informacją, że kogoś nie ma przy komputerze,
- lubicie, gdy w biurze jest zimno i wieje w stopy, co sprawia, że jedynie siedzenie w czapce i kurtce zimowej was ratuje, a gdy wychodzicie na zewnątrz jest środek lata i ponad 25 stopni Celsjusza, a żadne prośby i błagania nie pomagają w wyłączeniu nawiewu,
- satysfakcjonuje was co najmniej 100 rozmów dziennie na słuchawce,
- satysfakcjonuje was utrudniony, a wręcz niemożliwy kontakt z przełożonym teamleadera i zwrócenie uwagi na problemy, bo znajduje się w Niemczech i nie ma do niego ani telefonu, ani maila,
- uwielbiacie, gdy się was psychicznie nęka i dręczy, nie zważając na twoją sytuację życiową, traktując z góry,
- akceptujecie, że jest system zmianowości i maksymalnie siedzi się w biurze do 19,
- wprost uwielbiacie, gdy pracując w nowym miejscu pracy naciska się na zbiórki urodzinowe dla osób, których się nie zna,
- gdy nie oczekujecie nowej, przydatnej wiedzy, która mogłaby w przyszłości zadecydować o awansie,
- gdy nie dostajecie feedbacku, tylko od razu zaczynacie być obserwowani i złośliwie komentowani,
- gdy satysfakcjonują was dodatki typu "owocowy poniedziałek", po czym przychodzi skrzynka jabłek drugiej kategorii,
- gdy satysfakcjonuje was 3,7k za takie warunki, a przypominam, że wasz język musi być na poziomie C1.

Generalnie jestem zadowolona, że
  więcej... zrobiłam to doświadczenie, ale nigdy więcej nie chciałabym tam wrócić. Nigdy! Przez rok odczuwałam bóle gardła i migdałów przez ich mącenie z klimatyzacją. Towarzystwo - szeregowi pracownicy bardzo mili, szczególnie panie sprzątające. Ale teamleaderom wali do głowy, są strasznie zazdrośni, gdy ktoś ma lepsze wykształcenie od nich samych (a sami raczej tym nie powalają). Trzeba dodać, że w biurze jest ciągła rotacja. Ludzie odchodzą bardzo szybko.

Generalnie - na pierwsze doświadczenie polecam, ale szkoda zdrowia i nerwów.

Serdecznie pozdrawiam miłą panią sprzątaczkę, która posługuje się gwarą śląską :-)
  zwiń
Plusy
Żadnych
Minusy
Złośliwi teamleaderzy, praca jak w obozie, niejasne zasady, niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jedna z tych pomyłek od których należy uciekać
szeregowy pracownik magazynu (były pracownik) –  Komorniki, wielkopolskie4 października 2019
Przede wszystkim, ochrona to coś więcej niż nieporozumienie. Dzięki takim typom krystalizują się wyobrażenia o obozach pracy. I trzeba przyznać, że Arvato z magazynem w Komornikach jest tego przykładem. Kultura wyrastająca wprost z milicyjnych piwnic i tym podobnych katowni. Pracodawca utrzymuje taki stan rzeczy dla zachowania dyscypliny wśród zatrudnionych i celem wymuszania "właściwego" tempa pracy, tudzież bezwarunkowego posłuszeństwa.

Naciągane umowy, które pozostają w gestii pracodawcy to znak firmowy Arvato. Zapoznanie pracownika z powierzanymi obowiązkami i szkolenie czy instruktaż to fikcja. Eksploatowanie maszyn wymagających naprawy lub konserwacji, brak środków ochrony indywidualnej, a nawet puste apteczki. Ukraińscy pracownicy tymczasowi i na zleceniach kontrolują (czytaj: upośledzają) pracę osób zatrudnianych przez Arvato. Okres próbny pod takim nadzorem to koszmar. Wcześniej byłem skłonny myśleć, że tego rodzaju pogłoski to podkoloryzowane ploty powielane w jakiejś formie zemsty.

Tak zwane normy stanowią zagadkę i można popaść w spore zdziwienie nad tym zjawiskiem. Nie opiszę "myków" stosowanych przez firmę, a które powodują niedoczas lub inne wymuszane błędy, ponieważ stanowi to opis procesów technologicznych, rzekomo będących tajemnicą firmy. W tym miejscu zachęcam do zasięgania porad lub składania skarg do Państwowej Inspekcji Pracy.

Atmosfera siermiężna, swojactwo i grupki wspólnych interesów. Zdecydowanie nie polecam.
Plusy
Transport pracowniczy, w tym dla osób z miejscowości odleglejszych od Poznania
Minusy
Żenujące zarobki, kiepska atmosfera, niestabilny etat
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Beznadziejna atmosfera
Content Reviewer (były pracownik) –  Kraków, małopolskie1 września 2019
Poziom motywacji pracowników prawie zerowy, beznadziejna atmosfera, mobbing.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Gran posibilidad de desarrollo.
Marketing Digital (obecny pracownik) –  małopolskie4 stycznia 2019
Empresa donde podrás desarrollarte personal y profesionalmente y donde no escatiman en tu formación.
Plusy
Gran interés por formar a sus empleados.
Minusy
La sensación de pertenecer a una corporación.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Interesting, productive and international workplace
Customer Service Representative (obecny pracownik) –  Szczecin20 października 2018
Working at Arvato gives me opportunities to improve both my English and my French. It is a productive environment and I get to serve customers from all over Europe, which I appreciate a lot.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 7Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Typical call center job
Customer Service Rerpresentative (były pracownik) –  Szczecin10 września 2018
Good place to start your career and get a general understanding what a work in shared service centre is. Would not recommend for long time as work is very draining in the long run.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ciężka praca fizyczna i niema porządku
Magazynier (były pracownik) –  Stryków, łódzkie5 września 2018
na początek ciekawo się uczyć, ale później rozumiesz, ze twoja praca jest nie doceniona i za bardzo ciężka dla takich zarobków, brak czasu osobistego
Plusy
fajny kolektyw, mile kierownictwo, darmowe posilki
Minusy
niema rozwoju rozumowego i zawodowego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 1Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Negatyw.
Magazynier (były pracownik) –  Stryków, łódzkie29 lipca 2018
Firma zatrudniająca na firmę, owszem, ale dziwne myślenie wobec pracowników. "Jeżeli daliśmy ci umowę na firmę, jesteś nasz od stóp do głów i możemy zrobić z tobą co chcemy". Zero liczenia się z opinią pracownika, mają chore zasady, które są nie do wytrzymania przez przeciętnego pracownika. Jak pisałem wyżej chore zasady, normalny szanujący siebie pracownik, nie wytrzyma ani z kulturą innych pracowników, ani z zasadami panującymi. Co do kadry zarządzającej, dałem 3 gwiazdki, gdy chciałem się zwolnić z natychmiastowym skutkiem, nie robili problemu. Choć usłyszałem wtedy komentarz, że jest praca dla chcącego pracować. Ja odpowiem niestety nie formalnie, ale owszem kto chce pracować, będzie pracował, ale z Szacunkiem do Swojej Osoby. Nie wszyscy są sprzedajni.
Plusy
Umowa z firmą.
Minusy
Zero szanowania, chore zasady, najniższa krajowa, pracujące weekendy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 25Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Outsourcing Google
Collections Analyst (były pracownik) –  Cracovia1 grudnia 2017
Salario buono per gli standard polacchi. Portafoglio clienti prestigioso. Ambiente giovane e dinamico. Cibo gratis.
Plusy
Cibo gratis, ping-pong, biliardino
Minusy
Barriere per gli stranieri che vogliono fare carriera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy w którym panuje dobra atmosfera.
Komisjoner (były pracownik) –  Sosnowiec, łódzkie14 sierpnia 2017
Praca bardzo dobra, atmosfera również. Kultura na poziomie godnej polecenia, najprzyjemniejsza praca to komisjonowanie. Najtrudniejsze było pakowanie i wysyłanie rzeczy.
Plusy
Darmowy dojazd, darmowe jedzenie i napoje.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
telemarketing
telemarketer (były pracownik) –  Szczecin18 marca 2017
nice nice and one more time nice job, between cool people,
Plusy
clean job
Minusy
;)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jednym słowem ZŁODZIEJE!!!
produkcja (były pracownik) –  Holandia4 listopada 2016
Ludzie!!!!!!!!! Omijajcie tą firmę w Holandii szerokim łukiem! Jednym słowem złodzieje i oszuści!! Przyjechałem do Holandii i już po 2 tygodniach były problemy mianowicie tydzień przestoju, później praca co drugi dzień lub tylko 2 razy w tygodniu, ŚMIECH NA SALI!! Po drugie nigdy nie podawajcie że macie prawo jazdy ponieważ kierowca będzie miał odtrącane co tydzień 15 euro za to że jest kierowcą!! ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE! I JESZCZE RAZ ZŁODZIEJE!
Plusy
ZERO!!!
Minusy
Brak pracy, niskie zarobki, oszustwo
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 2Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Productive and fun workplace
Warehouse Worker (były pracownik) –  Poznan24 czerwca 2016
Fine, not that hard job. Excellent for young people to gain experience and self-reliance. The only con is sameness and need to stand for whole shift.
Plusy
Fine coworkers
Minusy
sameness, standing job
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 2Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bardzo dobra
Specialista doradca klienta (obecny pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie14 kwietnia 2016
bardzo przyjemne środowisko pracy, praca wymagająca, bardzo dobre treningi, fajni koledzy.
jedyny duży minus: programy sprawdzający przerw i działalnośći liczone na minute i nawet sekundę. Nie do znoszenia.
Plusy
bardzo przyjemne środowisko pracy, praca wymagająca, bardzo dobre treningi, fajni koledzy.
Minusy
programy sprawdzający przerw i działalnośći liczone na minute i nawet sekundę. Nie do znoszenia.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fun Workplace
business client advisor (były pracownik) –  Poznan7 maja 2015
Typical day at work - work in office
I learned how to manage an office
My workmates was nice guys
Manager was nice guy
The hardest part of jobs was talking with clients
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2NieZgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Stabilność zatrudnienia
Konsultatant Telefonicznej obsługi klienta (były pracownik) –  Szczecin, ZA5 stycznia 2015
Duża, poważna firma, jasne zasady, konkretne zarobki.
Sympatyczna kadra.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
B.Dobra
Komisjoner/pakowacz (były pracownik) –  Niemcy29 grudnia 2014
B.Dobra
nie mam zastrzeżeń do wykonywanej pracy,
mieliśmy małą przerwę z winy systemu gdzie brakowało pracy i nie mieliśmy co robić. Wydawało mi się ze niektórzy nie byli przygotowani do ciężkiej pracy i nie umieli sobie w niej radzić. Ogólnie mnie się bardzo dobrze pracowało mieliśmy tylko problemy z dowozem do pracy i z pracy oraz ze zrobieniem codziennych zakupów. Bardzo lubiłam komisjonować na czas;)
Plusy
stałe miejsce
Minusy
brak możliwości zostania na dłużej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Hard work in hard time with fantastic team
HR Manager (były pracownik) –  Poznan, Poland10 listopada 2014
I have faced 3 major challenges there: a) lack of HR function, except personnel administration, and competencies to suport business; b) problems with legal compliance; c) support Company within a difficult period of business downseizing.
Than I had to reorganize and establish HR team and function in Company and I have learned how to manage team of 30 professionals work in a few locations accross the country.
I have managed a large project of improvment of legal compliance that consisted of work on internal rules as well as IT system. It involved cooperation with top and line managers and labour representatives. I have also carried a few large processes of personnel restructuring (c.400 employees reduced within a year).
With my team and key managers we initiated and conducted a few development & training programs focused on improvment of internal processes (sale, customer service, project management and leadership in change). Establishing a new team and coordination and management of development programms were the most enjoyable part of my job.
Plusy
High internal potential, good working conditions, good salary
Minusy
Lack of HR function at the beginning at all, lack of cooperation among teams
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Great job for student
Microsoft end-user support technician (były pracownik) –  Szczecin, ZA17 października 2013
It was a perfect job for me because of the possibility of combining my studies with it. Working as an engineer for Microsoft was a great pleasure, especially when surveys were send from customers. I had the best customer satisfaction gage in whole project.
Plusy
Technologies news, Great team, Helping people
Minusy
Project reduction
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera
operator ds. przetwarzania danych (były pracownik) –  plewiska26 września 2013
Cenię firmę w której kiedyś pracowałam za w miarę stabilne warunki zatrudnienia -umowa na czas określony, pakiety socjalne ,możliwość awansu, dobrą atmosferę w firmie.Znajdą tez się i minusy takie jak:niskie wynagrodzenie czy też bardzo zmienny grafik godzin pracy.
Plusy
możliwość awansu, darmowe dojazdy do pracy
Minusy
niskie wynagrodzenie, nie normowany czas pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 1Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Arvato. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,5
Na podstawie 1 490 opinii
5396
4441
3315
2150
1188

Oceny wg kategorii

3,4Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,1Zarobki/pakiet socjalny
3,0Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,1Kadra zarządzająca
3,3Kultura pracy