Opinie pracowników firmy Amazon.com

Znaleziono 47 opinii pasujących do wyszukiwania Zobacz wszystkie opinie (40 346)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pak
magazynier (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie16 listopada 2019
praca fajna ,mozliwsci duzo ,kadra ma bardzo dobre podejscie do pracownika , dobra atmosfera, kultura,nie bylo takiej czesci pracy obiad przerwy rozmowa z liderem menedzerem
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
amazon sosnowiec
Magazynier (były pracownik) –  Sosnowiec, śląskie14 listopada 2019
Głośno jest, że potrzeba pracowników szczególnie w okresie świątecznym. Radio, bilboardy, ulotki, nawet znajomi proponowali.
Wiec skoro jest potrzeba no to człowiek aplikuje. Przez polecenie pracownika zostałem telefonicznie umówiony na spotkanie. Poproszono mnie o wypełnienie ankiety na stronie Amazon. Myślałem, że to jest forma zapoznania się z aplikującym. Nic bardziej mylnego. Po wypełnieniu ankiety dostałem wiadomość SMS, że proces rekrutacyjny trwa. Kolejnego dnia dostałem informację, że spotkanie odbędzie się w danym miejscu i o danej godzinie a godzinę później dostałem kolejnego SMSa, z informacją iż mój proces rekrutacji ma wynik negatywny i mogę spróbować za 3 miesiące. Więc zadzwoniłem na infolinię aby wyjaśnić sytuację. Konsultant poinformował, że wystąpił błąd podczas wypełniania ankiety i usunie moje dane z bazy abym mógł ponownie aplikować. Poradziłem się znajomego który pracuje w firmie i polecił mi abym udał się do firmy rekrutacyjnej i poprosił o ponowne wypełnienie ankiety. Tam powiedziano mi, że test ma nadal wynik negatywny (a nie tak jak poinformował mnie konsultant). Widoczna jest rozbieżność między informacjami na infolinii a działem kadr. Ponad to po 2 tygodniach dostałem kolejnego SMSa, o tym aby się umówić na spotkanie podkreślając że to już ostatnia szansa! Po czym dzwoniąc na infolinię znów zostałem poinformowany, że nie mogę się umówić na spotkanie ani aplikować, ponieważ dalej mnie obowiązują te 3 miesiące. Mało tego jeszcze powiedziano mi, że za te 3 miesiące może już nie być miejsc xD. Jestem zirytowany, zażenowany i zniesmaczony całą firmą
  więcej... oraz ich podejściem do nowego pracownika, którego podobno tak potrzebują...  zwiń
Plusy
nie wiem
Minusy
sam start
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Amazon Szczecin
Wozkowy (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie7 listopada 2019
A czy ktos powiedzial wam o normach przecierz ich niema w umowie .Ogolnie kicha pelna, wejdzćie na gogla na kalkulator brutto netto ,klamia z tymi 9-ćioma tysiacami potem powiedza ,ze za puzno sie przyjoles i dlatego masz mniej stary ich numer nie polecam tej pracy juz caly szczecin ma ich dosc ,ale jak cos to przekonacie sie sami ja tylko ostrzegam
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Oszukują
Stoł (były pracownik) –  Kołbaskowo30 października 2019
Skarżyłem się na ból i zły stan zdrowia. Ignorowano mnie, po czym zabrano mnie łaskawie do lekarza. Gdy zemdlałem to dowiedziałem się że spałem i że mam wybór między dyscyplinarką albo za porozumieniem stron. Wymyślają jakieś chore normy. Jak nie wyrabiasz normy to zamęczą cb psychicznie. Jakieś idiotyczne kolczingi gdzie tylko stresują człowieka.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ciekawe miejsce pracy
pracownik magazynowy (obecny pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie3 września 2019
Możliwość poznawania nowych ludzi, super atmosfera
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 32Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Met a lot of new friends
Fulfillment Associate (były pracownik) –  Balz29 lipca 2019
This is the worst place I have ever worked ,Hr is absolutely useless thay don't have a clue about what they are doing and they love to screw people around very very disapointing
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 9Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dramat
Magazynier (były pracownik) –  Sosnowiec, śląskie15 lipca 2019
Nie polecam pracy w sosnowcu. Po 1 co denerwuje w amazonie to ze praca nie jest rowno mierna. Jak jestes na stow to zapierdzielasz po 20 wozkow dziennie chodz wszystkie przegrody sa zapelnione i jak zrobisz w 1 alejce pol wozka to jest mistrzostwo swiatw. A sa tez tacy ci siedza na kompie 10h i nic nie robia. Pozatym firma oszukuje na wynagrodzeniu. Za miesiac mojej pracy bez l4 jakis uzetek itd dostalem 2300 zl natomiast osoby z mojej zmiany ktore nie braly nagodzin dostaly 2590 jak to jesr liczone? Nie mam pojecia ale znam conajniej 50 osob co zostalo tak oszukane. Wiadomo ktos powie ze 200zl to nie majatek ale jednak na to 200zl trzeba caly dzien pracowac prawda? Obiadow nie oceniam za zl bo ich nie jadlem dlamnie to dosx smieszne zwlaszcza na zmianie nocnej gdzie obiad jesr o polnocy... a i do wszystkich osob to 15% premi co mowia to oszustwo znam conajniej 200 ludzi z tamtad nikt nigdy premi nie dostal przynajmiej w sosnowcu. Ogolem ttaktuja cie tam jak taniego robocika nie doac ze pracujesz to codzienbie podchodzi jajis typek ktory sie cb pyta o wszystkie zasady firmy nie raz nawet 30 minut przez co leci norma. Ludzie wiekszosc ok liderzy tez mili tutaj plus.
Plusy
Nowe wynagrodzenie, dojazd darmowy, ludzie, znany grafik na miesiac, mozliwosc wziecia urlopu kiedy sie chce zglaszajac 14 dni przed
Minusy
Oszukiwanie na pieniadze, nie rownomierna praca, brak wyboru gdzie chce sie pracowac, brak wodopojow barszo czesto, brak przerw
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Masakra
pakowacz (były pracownik) –  Kołbaskowo, zachodniopomorskie13 lipca 2019
Podczas mojej pracy w Amazonie, miewałam problem z plecami podczas pracy na AFE.
Po czym jak poszłam odpoczać na 10minut na ławke podeszła do mnie instruktorka i się mnie zapytała co mi jest, po czym jak jej opowiedziałam co mi dolegało odpowiedziała mi tylko na to "TO NIE JEST PRACA DLA KAŻDEGO"
Liderzy bardzo mili i wyruzumiali (tylko których poznałam)
Co do grafiku np. 5 nocek + 1 dzień wolnego i potem znowu na 4 nocki od 18 do 4.30.
Zostałam przydzielona do pracy na paku (AFE) wielokrotnie pod rzad sie zdarzało, że nie było pracy dla niektórych pracowników w tym i dla mnie. Czekaliśmy nawet 2,5h wiekszość siedziała na ziemi a z 5/6 osób na 2 ławkach. Ale coż nawet na ziemii nie można siedzieć (bo jest to nie bezpieczne) co mnie bardzo to śmieszy, wiec musimy stać tyle godzin czekając za swoja pracą.
Straszny nacisk jest na wyrobienie normy (czyli 250/h) jesli się dostanie 3 jakieś zastrzeżenia o nie wyrabianiu normy to zwolnią z pracy.
Więcej doświadczenia mają zwykli pracownicy niż liderzy i inne stanowiska.
Plusy
-
Minusy
Za duży nacisk na wyrobienie normy na AFE
Czy ta opinia była pomocna?Tak 43Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
posiki pyszne serwowane przez ukrainki
magaznier (były pracownik) –  Sady, wielkopolskie12 kwietnia 2019
praca na poziomie bardzo fajna praca pick.........
Plusy
posiki pyszne i pozywne
Minusy
zarobki na poziomie bylem zachwcony
Czy ta opinia była pomocna?TakNieZgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dno
Magazynier (były pracownik) –  Sosnowiec9 kwietnia 2019
W amazon ani żadnym innym polskim magazynie nigdy nie byłem, ale pracowałem dłużej w południowych Niemczech m.in. na magazynie z żywnością eko (bezpośrednio pod firmą, bez żadnych złodziejskich agencji pracy). Po tym co tutaj czytam i w ogóle obserwuję rozmawiając z Polakami jestem przerażony do jakiego zezwierzęcenia doprowadzono ten jeszcze nie tak dawno wielki naród. Tam hala obejmująca art. suche, nabiał oraz warzywa i owoce miała przed rozbudową ok. 4000 m2 pow. (jednopoziomowa). Komisjonerzy pakowali produkty nie na palety, a na rolki pchane siłą mięśni, ale za to normę wyrabiał każdy kto tylko chciał pracować - 100 picków/h. Nie było podziału, że każdy jest przypisany do danego działu, wszyscy działali wszędzie w zależności jakie zamówienie wylosował im komputer. Najszybsi, którzy mieli normy po 150 picków/h (nieraz więcej) samej premii miesięcznej dostawali od 300 do 500 euro średnio (zdarzało się także po 700 dla gościa który losował niemal sam nabiał i miał mnóstwo drobnicy ułożonej koło siebie). Każdy pracował sam, wiedział co ma robić, nikt z batem nie pilnował. Team leader był 1 (SŁOWNIE JEDEN) I odpowiadał WYŁĄCZNIE za to, żeby wszystko łącznie z załadunkiem tirów płynnie szło. Skoro szło, klient zapłacił, to nawet goście którzy mieli normę nieco poniżej 100 picków/h mogli robić swoim tempem i nikt się nad nimi nie pastwił, tyle że nie dostali premii. 27 dni płatnego urlopu na początek, a wszystkie nadgodziny (pracowało się aż do zwycięstwa w zależności od ilości zleceń) powyżej 8 godzin dziennie można było wypłacić lub zamienić na 100% płatny urlop (niektórzy  więcej... łączyli normalny urlop z tym z nadgodzin i np na miesiąc zjeżdżali do swoich krajów). Średnie zarobki w zależności od ilości godzin i dodatków za nadgodziny oraz pracę w niedziele (co druga obowiązkowa) i święta - w granicach 1600 do 2000 euro na rękę + premie (przy 1-wszej klasie podatkowej, czyli najgorszej). Do tego średnio ok 100 euro miesięcznie w przeliczeniu za jedzenie, które można brać za darmo do domu (jeśli towar był jeszcze dobry, ale miał kilka dni do końca daty ważności, to wiadomo że sklep go nie kupi, więc było do rozdysponowane między pracowników), a do tego jeśli na palecie przyszło trochę gnijących warzyw lub owoców w danym kartonie, to wyrzucano z niego odpad, a dobrą resztę bananów, pomidorów, papryk itp. z tego opakowania pracownicy mogli zabrać ze sobą! Mało tego-zgodnie z niemieckim kodeksem pracy pracownika NIE MOŻNA zmuszać do pracy powyżej 10h dziennie! Jeśli chce, może zostać w pracy dłużej ale dobrowolnie, więc jeśli ktoś po 10 czy 11 godzinach szedł do domu to firma nie prawa go za to ukarać, mimo że praca jeszcze się nie skończyła. Mogę tylko dodać, że ta firma miała zawsze problem ze znalezieniem pracowników, gdyż dla Niemca tego typu zarobek za fizyczną pracę gdzie trzeba cały dzień chodzić i dźwigać nie jest atrakcyjny!!! I ostatnio biorą już nawet nachodźców, którzy ledwie co mówią po niemiecku. Moja rada-uczcie się języków!  zwiń
Czy ta opinia była pomocna?Tak 47Nie 13Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dla mnie po prostu szok!
Potencjalny pracownik (były pracownik) –  Kołbaskowo, zachodniopomorskie2 kwietnia 2019
Kilkanaście dni temu postanowiłem złożyć aplikację do jednego z centr Amazona na pracownika magazynu. Dość szybko otrzymałem odpowiedź i zostałem umówiony na rekrutację. Umówiony przyjechałem jak sądziłem na rozmowę o pracę. I dość szybko sprowadzony na ziemię.
Po wejściu do biura zostałem poproszony o dowód osobisty. Potem zaproszony z kilkoma innymi osobami do sali gdzie wyświetlono film o Amazonie. Pani coś tam poopowiadała o benefitach, stawkach godzinowych i godzinach pracy. Film trwał z 15 minut. Gadka Pani 5 minut.
Potem rozdano tablety z testem do zrobienia. Były więc pytania, czas na odpowiedź (wskaźnik u góry biegł i zmuszał do szybkiej odpowiedzi) i trzeba było zaznaczyć to i owo.
Przeczytałem , pozaznaczałem. I na tym koniec procesu rekrutacji. Podziękowali i powiedzieli ze zadzwonią za godzinę , dwie jak system wypluje rozwiązania.
Potem dostałem telefon że niestety nie przeszedłem procesu rekrutacji. I tym samym nie mam możliwości pracy dla Amazona. Wtedy dopiero przejrzałem na oczy gdzie ja się pchałem!?
Zostałem oceniony na podstawie bzdurnego testu który zawierał ok 30 pytań. Nikt nie rozmawiał ze mną, nikt nie analizował odpowiedzi, nikt o nic nie pytał. Nikt nie interesował się doświadczeniem, umiejętnościami, szkołą i innymi elementami CV. Po prostu test powiedział że nie mogę pracować w Amazonie bo się nie nadaje. Za tępaka nie uchodzę. Wykształcenie średnie techniczne. Sporo doświadczenia w pracy na magazynie. Uprawnienia itp. itd.
Po tej pseudo rekrutacji postanowiłem czegoś poszukać o tych testach. Chciałem popatrzeć raz jeszcze na pytania
  więcej... i zastanowić się. Jednak niczego na ten temat nie znalazłem. Za to trafiłem na kilku stronach na testy do policji. Z rozpędu zrobiłem testy z 2016, 2017, 2018 roku. I co ciekawe wszystkie pozytywnie przeszedłem. Czyli do policji mogę do Amazona nie. Ale przy okazji testów policyjnych zauważyłem że Amazon żywcem niektóre pytania ściągnął właśnie z tych testów.
Np.” Większość ludzi postępuje uczciwie jedynie z obawy przed karą”. Albo: „ Krytyka lub nagana dotyka mnie boleśnie” Albo „ Nie zawsze mówię prawdę”. Ale zdecydowana większość pytań dotyczyła złodziejstwa. Czyli co jak ktoś kradnie ? Co jak zauważysz? Czy masz czasami chęć coś ukraść? Czy kradzież drobnej rzeczy to wykroczenia? Itp Itd. I w kółko o jednym. Firma ma bzika na punkcie złodziejstwa. Oczywiście prowadząca Pani powiedziała że w teście nie ma złych i dobrych odpowiedzi że chodzi o zbadanie czy jesteś uczciwy. Ale kłamała. Bo każda odpowiedź (tak jak w testach policyjnych) ma swoją wagę np. procentową . A odpowiedzi było po 4, 5 a nawet 6. Dlaczego o tym piszę? Normalnie olałbym ten temat i sobie głowy nie zawracał. Jednak przeraża mnie do czego doszliśmy w tym kraju i jak chore firmy tutaj wpuściliśmy. Dziś człowiek jest oceniany przez komputer. System. Głupowaty test. Nikt z nim nawet nie gada. To jak takie jest podejście Amazona do ludzi którzy jeszcze nie pracują tam to co się musi wyrabiać kiedy jesteś już pracownikiem? Do pracy w policji owszem też robisz test. Ale to tylko część rekrutacji. Masz rozmowę, test wiedzy ogólnej, test sprawnościowy i to wszystko jest punktowane. Amazon stworzył sobie w tym kraju nową rzeczywistość. Jak daleko jeszcze się posunie w swoim świrowaniu? Ja wiem na dzień dzisiejszy że dobrze że nie przeszedłem tego testu. Bo jeżeli wstęp tak wygląda to dalej musi być już tylko gorzej... I dziś mam nowe motto: „Mówisz: Oszołomy , Myślisz: Amazon. Dopiero niedawno (po tej całej "rekrutacji") zacząłem czytać opinie o tej firmie. Szok!
  zwiń
Plusy
Nie zdążyłem zobaczyć
Minusy
Zero kultury organizacyjnej, Bo selekcja pracowników na podstawie tylko testu pokazuje że to dno nie organizacja
Czy ta opinia była pomocna?Tak 113Nie 19Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
Magazynier (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie22 marca 2019
na poziomie średnim prosperójoca miła atmoswea wspaniałe grafiki
Plusy
darmowe obiady
Minusy
nie dopatrzyłem sie minusów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 11Nie 68Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
jest to firma która zapewnia o wiele lepsze warunki niż firmy "polskie", a zasady są w miarę jasne
paqkowacz (były pracownik) –  Szczecin, zachodniopomorskie10 lutego 2019
nie zawiodłam się na Amazonie a wprost przeciwnie.Praca wymaga skupienia i zaangażowania- trudno, ale tu się pracuje, a nie uprawia życie towarzyskie.Fizycznie jest ona " do wytrzymania" nawet dla osób nie najmłodszych.Faktem jest jednak,że uciązliwe jest nagabywanie i wydajność, ale i to jest do wytrenowania.Szkoda jednak,że tu człowiek nie może być pewny,że ma szansę na pracę w dłuższej perspektywie czasowej.Powoli kończy mi się powoli okres 6 miesięcy.A co dalej, nie wiem!!!
Plusy
transport do pracy-nieodpłatnie.Obiady na dobrym poziomie za złotówkę.Mili współpracownicy.
Minusy
Brak jasności w temacie " jaka jest norma".I te niby treni ngi, jerszcze nie usłyszałam na nich czegoś sensownergo i przydatnego.Czasem przybiera to formę mobbingu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 21Nie 33Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Amazon
Magazynier (były pracownik) –  dolnośląskie23 stycznia 2019
dobra płacą i dobry grafik pracy polecił bym znajomym . ponieważ jest dobra atmosfera i można nauczyć się na co trzeba uważać i być uważnym w pracy polecam firmę amazon
Plusy
Amazon
Minusy
Amazon
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 62Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Baedzo dobra kultura i atmosfera pracy
Team Leader (były pracownik) –  Sosnowiec, śląskie12 lipca 2018
Bardzo przyjemne miejsce pracy. Dbanie o pracownika i atmosferę pomiędzy pracownikami.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 16Nie 74Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Srednia
Team leader kontroli jakości (były pracownik) –  Sady, wielkopolskie2 lipca 2018
Zbyt duży nacisk i presja na wyniki a brak uwagi na zdrowie pracowników
Plusy
Darmowe dojazdy
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 74Nie 4Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
oderpicer (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie26 czerwca 2018
wszystko ok tylko poswiecic uwage na tym co robisz
Plusy
obiady nagrody szkolenia
Czy ta opinia była pomocna?Tak 9Nie 42Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Amazon
Magazynier (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie20 czerwca 2018
Brak zastrzeżeń. Praca lekka atmosfera ok pieniądze ok
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 69Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Wro 1
pracownik magazynowy (były pracownik) –  Bielany Wrocławskie, dolnośląskie15 kwietnia 2018
Witajcie,
Pracowałem zaledwie kilka dni w Amazon wro 1 w bielanach wrocławskich przy Wrocławiu.
Podzielę sie z Wami obiektywną oceną pracy z perspektywy osoby, która miała okazje pracować w bardoz wielu miejscach o podobnej charakterystyce pracy zarówno w Polsce jak i Anglii.

Zacznijmy od początku, jeżeli trafiłeś na oferte pracy operator wózka widłowego przez agencję addeco lub randstad we wrocławiu (ponieważ takie oferty pracy cały czas dodają, po czym wysyłają ludzi do amazonu) to możesz zapomnieć, ze będziesz operował wózek widłowy, najprawdopodobniej zostaniesz rzucony na dział order picking, czyli zbieranie zamówień, lub stanowisko pokrewne ( wykładanie towaru na lokacje, pakowanie itp), typowe stanowiska magazynierskie.
Po rozmowie z osobą, która mnie wysłała do amazon dowiedziałem sie, ze takie ogłoszenie jest po prostu przepisywane przez agencję pracy prosto ze strony amazon i pani z agencji stwierdziła, ze nie miała pojęcia nawet, ze nie jest to stanowisko operatora wózków.
Druga sprawa, ze godziny pracy, które zostały mi przedstawione na rozmowie o prace nie pokrywały sie z tymi na których przyszło mi pracować, ponieważ w amazonie dostaliśmy grafik szkoleniowy na cały miesiąc.

16 zł brutto na start, 17 zł brutto po 12 miesiącach, 18 zł brutto po 24 miesiącach, to pozostawie bez komentarza ponieważ dla jest to kwstia indywidualna czy jest to ok czy nie.

Co mnie najbardziej zdenerwowało to to, że jest tam straszny nacisk na wydajność pracownika, po rozpoczęciu pracy jest duża presja abyś wykonał swój pierwszy ruch w systemie (zeskanowanie jakiegoś produktu)
  więcej... najszybciej jak to możliwe. Z jednej strony wydawać się to moze normalne ale jest to posunięte do granic absurdu.

Nie ma takiej czysto ludzkiej relacji na linii pracownik - kierownictwo, tutaj jesteś tylko małym trybikiem, który ma napędzać wydajność, koniec .

Kolejna sprawa to przerwy, na przerwy możesz opuścić miejsce opiero w momencie gdy Twoja przerwa sie faktycznie zaczyna, jeżeli pracujesz w miejscu gdzie spacer zajmuje Ci okolo 3 minuty do wyjścia to znaczy, ze tracisz już 3 minuty na poczatku przerwy i na końcu.
Dosyć zabawna sytuacją jest program invona mówiący przez megafony w całej firmie o tym, że przerwa się zaczęła i 3 minuty przed końcem również jest taka informacja, zazwyczaj po tej informacji, ze zostały 3 minuty ludzie sie już kierują na stanowiska pracy, zeby sie przypadkiem nie spóźnić o minutę lub 1,5.

Praca sama w sobie jest łatwa i nie wymaga myślenia, jedynym problemem jest meega niewygodne obuwie ochronne oraz to, ze trzena ciągle chodzić, często bywa tak, ze system wysyła nas jakies 900 metrów po 1 przedmiot po czym musimy wracac tyle samo po drugi na drugim końcu hali, po czym przenosi nas na drugi dział i tak w kółko.

Według mnie wszystko da sie znieść o ile jest w miare w porządku atmosfera oraz pieniądze adekwatne do wykonywanej pracy.
W amazon co kilka dni przychodzi nowa partia nowych pracowników, ludzie ciągle przychodzą i sie zwalniają, to chyba sporo wyjaśnia.

Podsumowując.
16 brutto/h, bardzo rygorystyczne pilnowanie pracowników pod względem czasu pracy (co do minuty), jesteś z góry postrzegany jako potencjalny (usunięte przez administratora) tak się czułem za każdym razem przechodząc przez te bramki ochrony, patrzą Ci na kieszenie, jakby mogli to by jeszcze latarką zaświecili w tyłek. Zwykły pracownik nie ma tam żadnej wartości, na Twoje miejsce jest 20 innych, którzy też długo najprawdopodobniej nie popracują.

Takie są moje odczucia po 3 dniach pracy, chciałem tylko ostrzec ludzi, którzy też łudzą sie, ze zostali tam wysłani na operatora wózków.

Możliwe, ze w innych Amazonach jest inaczej, natomast wro 1 przy Wrocławiu nie pozostawiło u mnie dobryhc wspomnień, pozdrawiam K J
  zwiń
Plusy
jak nie ma wyboru, lub ambicji wtedy plusem jest jakakolwiek praca
Minusy
Warunki pracy, zarobki, rozliczanie pracowników co do sekundy z przerw, bycie traktowanym jak potencjalny złodziej
Czy ta opinia była pomocna?Tak 119Nie 5Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ujdzie
pracownik produkcji (były pracownik) –  Bielany Wrocławskie, dolnośląskie16 marca 2018
Ciężka praca ale było ok dopóki nie zwolnili za nie wiadomo co
Czy ta opinia była pomocna?Tak 42Nie 6Zgłoś
Profil potwierdzony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Amazon.com. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,6
Na podstawie 40 346 opinii
512 101
411 307
39 222
23 774
13 942

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,7Zarobki/pakiet socjalny
3,2Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,2Kadra zarządzająca
3,4Kultura pracy