Amazon.com

Oceny wg kategorii

3,3Równowaga praca/życie

Sortuj według

przydatnościocenydaty
Znaleziono 105 opinii pasujących do wyszukiwaniaZobacz wszystkie opinie (44 781)

Miejsce pracy dobre

Wyróżniona opinia Indeed

Najbardziej przydatna opinia według Indeed
Szkoda że nie ma umów na stałe szkoda że nie którzy pracowali po 2 miesionce

Plusy

Dobra organizację

Minusy

Brak umow

Rsp

Witam. Pracowałam w Amazon 5 lat, przeszłam wszystkie działy ,ale zostałam na jednym gdzie mnie odgórnie przydzielili,a mianowicie PICK,najgorsza praca tzw. siłownia.Co miesiąc zwiększają normę nie informując oficjalnie ani na stand upach ani face to face pracownika o tym że musi wybierać albo pójść do WC albo zasuwać, wszędzie daleko ,przejść cały magazyn mając 15 minut przerwy z północy na południe by pójść zapalić lub zjeść na ławce czy krześle,dramat. Jeszcze na początku było to realne i chciało się tam pracować ,ale z roku na rok coraz gorzej, lizusow nie brak . Pensja słaba trzeba zrobić z 2 nagrodziny by mieć choć 4 tys. Ale dla lizusow i znajomych liderów są nadgodziny zawsze,dla przeciętnego Kowalskiego nie ma. Robiłam normę zawsze ,częściej ponad normę. Ale ileż można za psie pieniądze pracować. Myślą że ludzie to roboty. Na każdej stacji również stow są monitory do gry na taki szajs wydali kasę zamiast dać pracownikom lepszą pensje. Tam nie ważny jesteś ty tylko wyniki,i norma ,norma w kółko. Naprawdę nie polecam. Jest dużo lepszych ofert pracy na rynku teraz ,a Amazon to porażka. Umowa o pracę ale z akordem którego nie ma zawartego w umowie ,jakby jeszcze za niego płacili to by miało sens.

Plusy

Brak

Minusy

Dojazd, norma, kolesiostwo

Amazon.com — informacje

Dane pochodzące z 26 opinii
Możliwości poprawy
  • Inkluzywne środowisko pracy
  • Wsparcie ze strony przełożonego
  • Zaufanie do współpracowników

Always in fear of being fired

What is the best part of working at the company?The facility I worked at LAS 2 had air conditioning. What is the most stressful part about working at the company?Having to make quota very single hour you are there.What is the work environment and culture like at the company?Push push faster faster good is never enough

Piacevole

Un lavoro molto piacevole, mi dispiace di non poterci lavorare più ma rimarrà una bellissima esperienza lavorativa.Un'azienda super seria!!!!!!!!!!!!

WRO5 Żywe niewolnictwo,brak szacunku

Jak w tytule W Amazon WRO5 To żywe niewolnictwo,traktowanie ludzi bez szacunku,jak siłę roboczą która nie ma nic do powiedzenia Na początku zmiany mamy na monitorze pytania dotyczące menagera jaki to on jest super i w ogóle A dlaczego nikt nas zwykłych pracowników o nic nie zapyta Co czujemy,co byśmy zmienili,jak nam się pracuje przez bite 10 h na nogach,jak nam smakują śniadania w biegu i w końcu dlaczego ciągle zwiekszacie normy które i tak są już wysokie!!!!Chcecie wykończyć ludzi!!!!Czy któryś menager bądź lider pomyślał o naszych kręgosłupach które za chwilę wysiądą przez te ciężkie kartony które musimy dźwigać przez 10 godzin Przestrzeganie i Szkolenia BHP To dla was liderzy i menadżerzy to tylko formalność którą musicie odbębnić Bo jeśli chodzi o dobro i zdrowie pracownika to macie to gdzieś Brak słów Po prostu obóz Pracy!!!

Plusy

Obiad za złotówkę

Minusy

Wszystko

Oceń swoją ostatnią firmę

Podziel się swoimi doświadczeniami, aby pomóc innym

Jest ok

Dobra praca trochę wysokie normy ale ogólnie jest ok.

Plusy

Darmowe posiłki

Minusy

Wysokie normy

Wrocław Wro2

Najlepsza Firma na świecie ❤️praca w Firmie Amazon oceniam na 6

Plusy

Darmowe posiłki, bensfity.

Minusy

Zarobki dobre

Nie polecam

Pracuje się po 10 godzin, człowiek ma wrażenie że po 12 bo nawet nie ma jak w powrocie z pracy przejść gdziekolwiek. Poza tym stoi się samemu nie trzeba z ludźmi gadać na siłę, duży plus dla introwertyka.Minusem jest że byłam prawie że obrażana na szkoleniu, babka strasznie cicho mówiła i jeszcze miała pretensje że nie usłyszałam, generalnie taki brak szacunku do pracowników szkolonych jak cokolwiek powiedzą że nie wiedzą. Od liderów słyszałam o moich normach tylko jak były niższe albo zdarzało się że dyktowali mi do czasu obiadu by była niższa zamiast tylko do pierwszej przerwy jak wszystkim. Zdarzyło się krzyczenie na mnie przy wszystkich przez liderów. Bywało że manager okazywał że jest wkurzony, patrzył z wyrzutem jak mu się coś nie podobało, generalnie niby chciał słuchać o twoich problemach ale podejście "idź sobie jestem zajęta". Nieprzedłużenie umowy tylko dlatego że mają za mało pracy (w innych firmach tego typu proponują ci zlecenie albo zakończenie umowy by być fair), kiedy przy przyjmowaniu nie mają właściwie żadnych wymagań. Podczas jednej z rozmów sugerują ci że cię nie przyjmą bo nie zaliczysz testu w Internecie, a po przyjściu już nagle cię przyjmują, nie wiem po co ta szopka. Pomimo typowych zakazów dyskryminacji pracownicy tak czy tak to robią (prawdopodobnie dlatego że liderzy to robią więc każdy myśli że może). Bywało że usłyszałam coś o orientacji seksualnej, ktoś mnie uderzył w głowę w busie pracowniczym. Przez kradzież mojego pisma z poczty nie załapałam się na pierwszy termin przy staraniu się o zaświadczenie o niepełnosprawności i nie miałam go przed -

Plusy

dojazd do pracy, stały tryb tygodnia, dobra dla studentów którzy nie szukają pracy na stałe, aktywność fizyczna i piękna sylwetka

Minusy

nie wiesz czy ci nie przedłużą bez dobrego powodu, cieżej dostosować tryb dnia do związku i rodziny

Praca na chwile

Po 3 miesiącach pracy, umowy nie przedłużyli choć człowiek się starał. Nie wiem z jakim powodem tak zwalniają pracowników, ale według mnie porażka jeśli ktoś szuka stabilnej pracy na trochę dłuższy okres..

Plusy

Posiłki za złotówkę

Minusy

Pośpiech, monotonia, brak pewności o dalszą współpracę

Duża dyscyplina

Ciężka praca ale znośna pracowałem na Spedycja i Stow

Minusy

Duża liczba godzin na dojazdy

Spoko praca dla młodych

Jak ktoś ma poniżej 26 lat to fajna jako dorywcza praca na kilka miesięcy. Za 16 dni pracy + 2 dni nadgodzin dostaje 5300 netto a w okresie świątecznym 8000-9000 netto. Jedyny minus to liderzy którzy zachowują się czasem jak NPC z jakiegos MMO.

Plusy

dobre zarobki jak na brak doświadczenia

Minusy

obsesja na punkcie ''bezpieczeństwa''

Świebodzin Amazon Poz2

Dajcie spokój robota tragedia ci co piszą pozytywne opinie albo sa ukraincami albo włażą w dupe lidera! Jeden wielki zapi... za marne pieniądze. Człowiek tam nie ma prawa być zmęczonym bo zaraz zostaję sprawdzony przez jakiegoś zjebanego lidera. Ciągle rzucanie ze stanowiska na stanowisko. Najlepiej nic nie umieć to może wtedy nie bd rzucany jak debil. Nie wyobrażam sb że jakiś marny szoszon wydaje polecenia Polakom a ci się na wszystko godzą. Ogólnie OBÓZ PRACY gdzie ukraina ma więcej do powiedzenia niż Polaka we własnym kraju !! Jeb... ich!!!

Minusy

Za dużo szoszonów!

Miejsce pracy, w którym nie panuje dobra atmosfera. 1 L4 i po umowie

Nie polecam pracy w Amazon osoba, które chcą podnosić kwalifikacje. Praca dla ludzi bez ambicji

Plusy

Tanie posilki

Minusy

Wszystko inne

Amazon Świebodzin

Nie polecam pracy w tej firmie. Kuszą benefitami, dobrymi zarobkami 24 brutto czyli 21 netto, a tak naprawdę dostajesz znacznie mniej. Na pełnym etacie z nagdodzinami dostałam wypłatę 3200 netto. Szaleństwo. Dzwonie do działu HR pytając czemu tak mało, skoro są dodatki za godziny nocne, nadgodziny i premie. Przy stawce 21 netto wypłata powinna być 4200 z moich wyliczeń. Oni twierdzą, że wszystko jest dobrze a Amazon potrąca z kwoty netto na podatki ubezpieczenia itd. Maskara. W dodatku na przerwy musisz dosłownie biec ponieważ jesteś gdzieś na końcu hali. Przez to , że ktoś robi źle Twoja praca też się spowalnia, aniby masz na godzinę ale liczy się akord. Zwalniają uwaga zwalaniaja ludzi systemem, więc nawet jeśli dobrze pracujesz itd. Nie masz wpływu na to czy Ci przedłuża umowę. Tragedia.Jeśli chcecie się psychicznie zajechać i fizycznie polecam gorąco za te marne grosze.

Plusy

Dobre obiady

Minusy

Niskie zarobki

Amazon pl

Scierwo jakich mało, mobbing i nic więcej nie polecam i radzę trzymać się od tego miejsca jak najdalej

Plusy

Nie ma

Minusy

Jest ich tyle że nie starczy miejsca
Czy ta opinia była pomocna?

Good pay for the location but it's stressful

Decent pay comapred to other jobs in the region, very high targets with short breaks. Every minute is accounted and you are only allowed one 15min break per day. Good people work there tho so if you like the salary might be worth while. Wouldn't recommend working from home in this job though as you might not always finish the work in time so you'll be trying to catch up at the end of the day. Its a bit like living at work rather than working at home.

Szczecin

Bardzo nowoczesna firma. Spełnia wszelkie warunki bezpieczeństwa.
Czy ta opinia była pomocna?

Manipulacja ludźmi , systemem , komunikacją wewnętrzną .

Można tylko cały czas płakać . Zazdrość , mściwość , nienawiść . Brak równouprawnienia płci na dziale męskim . Ewidentnie nie chcą tam kobiet z uprawnieniami . Jeśli odważysz się przyznać do innej orientacji seksualnej , uprzykrzą ci życie i wyśmieją . Zgnębią cię , jak tylko zechcesz zaufać komuś . Stres i upokorzenie . Pracują tam ludzie , którzy potrafią grozić tobie , a nie zostaną zwolnieni . Zrobią wszystko , żebyś uciekał . Wciąż myślę o samobójstwie . Nikt nie szanuje tam człowieka .Na ludzi , których nie chcą mają fantastyczny sposób . Podsuwają ci kogoś do romansu , nagrywają a potem szantażują , żebyś się sam zwolnił. Robią sobie chore żarty . Szpiegują pracowników na portalach społecznościowych , randkowych , gdzie się da . Bezczelnie zmieniają sens twoich słów , kiedy wzywają cię na dywanik . Ferują psychologiczne osądy . I bezczelnie ci wmawiają , że to ty jesteś głupi .

Afe

Praca fajna, do lekkich nie należy lecz ten nacisk na ilość. Dają umowę o pracę a tak naprawdę to jest praca na akord co jest oszustwem.

Świebodzin - Magazyn

Ponad miesiąc czekania na rozmowę kwalifikacyjną, już po aplikacji, już po badaniach, bo... nie mamy wolnych miejsc. W dzisiejszych czasach, gdzie ludzie potrzebują pracy na gwałt, wy robicie sobie jaja za nędzne 4k brutto. Jak najdalej od wyzyskiwaczy.

Plusy

brak

Minusy

wszystko

Spoko praca ale...

No właśnie, ale. Spoko praca, spoko ludzie (pracowałem w KTW3 od maja (powstał w kwietniu po świętach). Było spoko do czasu. Czasu do listopada, potem wszystko zaczęło się psuć, przez co musiałem zmienić zmiane, zmiany. Praca na krótki okres czasu spoko. Jeśli chcesz pójść wyżej to stety, niestety trzeba wchodzić nie tam gdzie trzeba bez wazeliny lub "kablować" do liderów czy menadżerów.
Czy ta opinia była pomocna?

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Amazon.com. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.Zadaj pytanie

Ogólna ocena

Porównaj Amazon.com z

• Firmy
  • Amazon.com
  • Opinie pracowników
Jak możemy poprawić tę stronę?
Co Twoim zdaniem należałoby dodać lub zmienić?