Opinie pracowników firmy ALIOR BANK

Wyświetlono wszystkie opinie (33)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Fantastyczna, innowacyjna firma
Ekspert (obecny pracownik) –  Warszawa22 lipca 2015
możliwości zależą od chęci jednostki
spotkałam tu wiele osób, dzięki którym mogłam się rozwinąć
Plusy
Pakiet sportowy, przyjacielska relacja
Minusy
brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 20Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje miła i przyjazna atmosfera
Asystent ds. zajęć egzekucyjnych (obecny pracownik) –  Kraków, ML17 maja 2015
Praca monotonna, ale z miłymi i przyjaznymi ludźmi. Wyrozumiała kadra zarządzająca.
Bardzo duże ryzyko związane z obsługą dokumentów i konieczność nieustannej kontroli swojej pracy. Utrudnione uzyskanie urlopu (zwłaszcza w okresie świąt) ze względu wpływ dużych ilości dokumentów i konieczność niemal natychmiastowej ich obsługi.
Docenienie przez przełożonych starań i osiągnięć przez nadanie nowych, bardziej ambitnych zadań.
Plusy
Miła atmosfera, możliwość pracy w młodym i dynamicznym zespole
Minusy
Niskie zarobki, utrudnione uzyskanie urlopu
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 12Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
High culture of bank
Individual Customer Manager (były pracownik) –  Poland Łódź2 maja 2015
Opening the branch of a bank, current customer service of the bank, answering the phone, carrying phone calls for customers out, meeting with customers outside of bank, too, signing loan agreements in all country, helping to new worker.
I learned to work on high level. I worked for a dozen or so hours per day. I learned I learnt the labour organization at many duties, too.
I was manager of individual customer at this work.
I helped my co-workers to know credit policy, serve customers, sell bank products and carry plans out.
The hardest part of the job was to many hours of work.
The most enjoyable part of the job was plans carried out in the 100% and my solary.
Plusy
Solary
Minusy
Long hours
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 10Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
2
Opiekun klienta (obecny pracownik) –  Ełk, WM10 stycznia 2015
Praca polega głownie na pozyskiwaniu nowych klientów oraz bieżacej obsłudze dotychczasowych klientów
Plusy
indywidualne ubezpieczenie, karta sportowa
Minusy
niska podstawa wynagrodzenia
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 6Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Opiekun Klienta (były pracownik) –  Rybnik, SL4 września 2014
Jak to w sprzedaży bywa ciśnienie "z góry" jest odczuwalne, w kadrze zarządzającej są osoby lepsze i gorsze, zależy jak kto trafi. Ale jedno jest pewne - jest sprzedaż jesteś najlepszy, brak sprzedaży = straszenie utratą pracy.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 45Nie 13Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
w miejsu w którym pracuję panuje sympatyczna atmosfera pracy
Opiekun Klienta (obecny pracownik) –  Biała Podlaska,9 czerwca 2014
Oceniam przyzwoicie ,w miejscu w którym ja pracuję panuje sympatyczna atmosfera pracy i można liczyć na koleżeńska pomoc
Plusy
dobry pakiet socjalny
Minusy
umowa lojalnościowa
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 22Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra atmosfera w pracy
specjalista ds. analiz kredytowych (były pracownik) –  Warszawa, MZ6 czerwca 2014
Wysoko ustawiony stopień wykonania planów, pięć elementów wpływających na uzyskanie premii miesięcznej/kwartalnej; często praca po 10-12 godzin w celu osiągnięcia zamierzonego efektu.
Siedzący tryb pracy z bardzo krótkimi przerwami, ze względu na plan. Bardzo zgrany zespół ludzi i kompetentny menedżer.
Najtrudniejsza zawsze była końcówka miesiąca ze względu na dużą ilość wniosków kredytowych, które powinny być uruchomione w tym czasie, ze względu na plany sprzedażowe Oddziałów i Placówek Partnerskich oraz początek miesiąca, ze względu na małą liczbę wniosków wpływających z całej Polski i brak możliwości wyrobienia dziennych norm.
Najprzyjemniejsze momenty to otrzymywanie zasłużonej premii i integracyjne spotkania zespołów czy wyjazdy na olimpiady organizowane przez Bank.
Plusy
możliwość uczestnictwa w ciekawych szkoleniach, opieka zdrowotna, karta Benefit, premie miesięczne/kwartalne i zgrany zespól
Minusy
dojazd do pracy ok.3h/dziennie
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 31Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy wsród prawdziwych profesjonalistów.
bankier klienta (były pracownik) –  Wejherowo25 marca 2014
Praca dała mi duże możliwości poszezenia wiedzy jednak nie pozwoliła na dalszy rozwój. Wymagała poswiecenia zbyt dużej ilosci czasu, choć wynagradzana była sowicie. Profesjonalni współpracownicy, oraz bezpośredni przełożeni była motorem do pracy i mobilizacją w czekaniu na zmiany w podejściu do pracowników. Moja praca polegała zarówno na obsłudze bieżącaej, jak i sprzedaży nowych produktów, oraz budowaniu portfela klientów.
Plusy
mozliwosć zdobycia szerokiej wiedzy
Minusy
brak równowagi pomiedzy pracą a życiem osobistym
Czy ta opinia była pomocna?Tak 26Nie 32Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Bankier Klienta Indywidualnego i Małych Przedsię (były pracownik) –  Kędzierzyn-Koźle, OP4 lutego 2014
standardowa praca w korporacji, porównywalna do innych z którymi miałem styczność
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 13Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
bardzo przyjemni ludzie
Bankier Klienta Indywidualnego (obecny pracownik) –  Lublin, LL2 stycznia 2014
moja ocena jest po środku, nie oceniam pracy na słuchawce wysoko ani na niskim poziomie, jest praca cięzka ale w dość stabilnych warunkach
Plusy
stałe godziny pracy
Minusy
niepewnośc pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 9Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Ogólna ocena dobra
Kierownik (obecny pracownik) –  Wałcz15 marca 2013
Praca w godzinach 9-17 od poniedziałku do piątku. Pracuje w Placówce Partnerskiej więc panują tu inne zasady niż w Oddziale. Wynagrodzenie nie jest wysokie, a pracodawca nie wyróżnia się. Bardzo dużo obowiązków, porozumienie z pracownikami jest bardzo dobre.
Plusy
klienci
Minusy
plany
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 18Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra
bankier ds kredytów hipotecznych (były pracownik) –  Warszawa6 grudnia 2012
bardzo dobre miejsce pracy jednak występuje niezrozumiały system odpowiedzialności za obsługę kredytową klientów.
Plusy
stanowisko pracy samodzielne, wysokość premii za realizację planu
Minusy
rozliczanie od dochodu a nie wolumenu transakcji, odpowiedzialność za obsługę kredytu przez klienta, quasi windykator.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 10Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w ALIOR BANK. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 33 opinii
54
417
35
23
14

Oceny wg kategorii

3,1Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,2Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,1Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy